• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מופסד 60 אלף שקל...

• פותח הנושא פותח הנושא New_Name
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אותם אנשים כמוני נמצאים ב WallStreetBets , קהילה שמונה מעל 10 מליון, STOCKWITS , YAHOO ... המון אנשים משקיעים בצורה מסוכנת ולא רק אני.
כן אני מניח שאתם רואים אותם כטמבלים, גם הם רואים את עצמם ככה - גם אני טמבל, אבל יש שם אנשים מאוד חכמים, חלקם מפסידים המון, חלקם מתעשרים
והמניות זה לא רק השקעה מחושבת לזמן ארוך, יש המון אסטרטגיות מסחר (לי לא הייתה אחת מסודרת, גם טעות)
מאיפה אתה חושב שהמיליון דולר של אנשים שהפכו את ה30 אלף שלהם למיליון הגיעו? הרבה פעמים מהרבה אנשים כמוך שהפסידו את ה30 אלף.

זה שחלקם מתעשרים חלקים מפסידים, זה לא אומר שזה 50:50. זה יותר בכיוון של 90 אחוז מפסידים. זה לא חוסר מזל להפסיד. זה מזל להרוויח

דבר שלישי, אם אתה יודע להכות את השוק ולהשיג תשואה עודפת לאורך זמן אז ברור שהשיטה שלך עדיפה בלי קשר לתיאוריה הכלכלית; אבל אם לא, אז העובדה ש(לדעתך) ההשקעות שלך מניבות רווחים אמיתיים ואילו המדד מניב רווחים מדומים, היא חסרת משמעות אם כל הצדדים נשארים בערך עם אותו דבר, כך שהטיעונים שהבאת מסתכמים לנבואות זעם. זה לא פוגע בנכונות שלהם, רק מציב קונטקסט.
בזה אני מסכים אבל ההשקעה שלי מתחילה מהתאוריה הכלכלית.....
החזקה בנכסים מגדילה את כוח הקניה כי היא מרכזת את עודף הכסף לפני שהוא מחלחל למוצרים, ולכן כוח הקניה של המשקיע עולה, וזה מה שחשוב.
עולה זמנית אבל רק זמנית בהשקעה במדדים.

כשמשקיעים כסף בעסקים במדינה שלך -זו לא אינפלציה.
כאשר הכסף זול הוא גורם להשקעה בעסקים כי לא משתלם לחסוך..... תענה לעצמך למה אין כאן הרבה אנשים ששמים את הכסף שלהם בחשבון הבנק?
כשמנפיקים חברה ישראלית בנאסדק ומזרימים אליה מאות מיליונים -זו לא אינפלציה.
הרבה מהחברות האילו הן חברות פח....... קראתי את הדוחות של הרבה מאותן החברות. זאת סתם בועה.....
יש אינפלציה סמויה ונכסים מתנפחים בגלל הריבית הנמוכה
לא הייתי אומר שזאת אינפלציה סמויה פשוט רוב האנשים הנבונים בתחום לא מבינים אותה..... לאדם הפשוט שקונה דירה היא ממש טרוואלית כי הוא מבין שאם ישאיר כסף בבנק אז כוח הקניה של הכסף ייעלם.

אני לא קונה את זה
אתה יודע שאתה יכול לבדוק את זה.....
ומעבר לזה מי אומר שצריכה טובה לצמיחה ולא חיסכון? אני שמעתי שדווקא זה עדיף זה מאפשר ניצול יעיל יותר של המשאבים ולטווח ארוך זה שיאפשר יותר צמיחה מאשר הצכירה שהיא תכלס בזבוז של משאבים
אין לי מושג על מה את מדבר..... רוב המוחלט של הכסף הולך להימורים (בשוק המניות) ולא לחיסכון כי לא משתלם כלכלית לחסוך.
אני לא אומר שלא צריך צריכה אבל זה שקיים חיסכון (החזקת מניות למשל) זה לא דווקא רע לצריכה וזה לא שכמה שיותר צריכה זה כמה שיותר טוב לכלכלה ולצמיחה
מי אמר שהיחס שקיים הוא רע מי אמר שדווקא יותר חיסכון לא עדיף ממה שיש היום עדיף לצמיחה
שמע.... אין לי תחושה שאתה אפילו לא מנסה להבין מה הולך....

המשפט הזה בכלל לא ברור לי. אינפלציה= עליית מחירים. אם לא, תגדיר מה זה אינפלציה. אנחנו בכלל לא יכולים להתווכח על יש אינפלציה או אין אם אנחנו בכלל לא מתכוונים לאותו דבר.
אינפלציה זה גידול במלאי הכסף.

ועוד משהו, לגבי האסטרטגיה שלך, אתה בטוח מאד בניתוח הכלכלי שלך, אז למה אתה מופסד?! 60% מההשקעה זה הרבה מאד!
אני לא פתחתי את האשכול.... רק הגבתי עליו. וכן, גם אני יכול להפסיד כסף.....

לא הייתי אומר שזאת אינפלציה סמויה פשוט רוב האנשים הנבונים בתחום לא מבינים אותה..... לאדם הפשוט שקונה דירה היא ממש טרוואלית כי הוא מבין שאם ישאיר כסף בבנק אז כוח הקניה של הכסף ייעלם.
אם כח הקניה של הכסף בבנק נעלם , והמדדים לא זזים , נראה לי שאינפלציה סמויה זו הגדרה מדוייקת.

הרבה מהחברות האילו הן חברות פח....... קראתי את הדוחות של הרבה מאותן החברות. זאת סתם בועה.....
כן , ועדיין , הכסף שמגיע מחו"ל לכאן הוא אמיתי ,וההשקעות אמיתיות. זה מחלחל למהנדסים ולנותני השירותים.

אתה יודע שאתה יכול לבדוק את זה.....

אין לי מושג על מה את מדבר..... רוב המוחלט של הכסף הולך להימורים (בשוק המניות) ולא לחיסכון כי לא משתלם כלכלית לחסוך.

החזקת מניות זה חיסכון של הכסף
זה גורם לפחות משאבים להתבזבז ומעולה לצמיחה

אתה מחליט שזה הימור? בסדר אז אני מהמר על צמיחה כלכלית

הימור כזה הוא גם חיסכון והשקעה של המשאבים במקום בזבוז שלהם

ועדיין לא קונה את נפנופי היידים של הדפסות כסף מסיביות שהולכות ישר לשוק המניות

שמע.... אין לי תחושה שאתה אפילו לא מנסה להבין מה הולך....

ואת זה אני לא יכול לומר גם עליך כי?

אבל אד הומינם זה לא הסטייל שלי

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
אם כח הקניה של הכסף בבנק נעלם , והמדדים לא זזים , נראה לי שאינפלציה סמויה זו הגדרה מדוייקת.
המדדים זזים.... תראה איך הבורסה עלתה בשנה וחצי האחרונות.
כן , ועדיין , הכסף שמגיע מחו"ל לכאן הוא אמיתי ,וההשקעות אמיתיות. זה מחלחל למהנדסים ולנותני השירותים.
לא.... זה לא משנה מאיפה הכסף מגיע כי זה כמו להגיד שקונה הדירה בשכונה שלך הוא מעיר אחרת. בשתי המקרים הכסף נוצר בתרמית חוקית (חקור איך הכסף נוצר במערכת המוניטרית).....

אתה מתבלבל ידידי, אתה מנסה להגדיר מה גורם לאינפלציה, אבל ההגדרה שלה, זה עליית מחירים.
לא.... אינפלציה בהגדרה המקורית זאת העלייה במלאי הכסף. התוצאה שלה היא העלייה במחירים.... זאת לא טעות בעברית אלה בלבול בין סיבה לתוצאה.

החזקת מניות זה חיסכון של הכסף
זה גורם לפחות משאבים להתבזבז ומעולה לצמיחה
שמע..... זה לא כאשר אתה מהמר על מניות. חיסכון זה השקעה בנכס חסר סיכון ככה שאתה שומר על כוח הקניה בעתיד ולא מסכן את כוח הקניה שלך עבור רווחים היום.

ההשקעה שלי מתחילה מהתאוריה הכלכלית.....
שבזכותה הצלחת להשיג לאורך זמן תשואה עודפת על השוק, תשואה דומה לשוק או תשואת חסר? או שאין לך מספיק ניסיון כדי לענות לגבי לאורך זמן?
(אתה כמובן לא חייב לענות, אבל אשמח אם כן.)
אתה מתבלבל ידידי
זה לא משנה, כשאתה אומר אינפלציה אתה מתכוון ל-x, וכש@yk304 אומר אינפלציה הוא מתכוון ל-y. כל עוד לשני הצדדים ברור למה השני מתכוון (ושני הצדדים הבהירו את כוונתם), זה לא אמור להשפיע על הדיון, ונראה חי חבל לריב לריב על סמנטיקה. גם אם לטינית יותר נכונה מצרפתית, אין שום בעיה לטעון טענות בצרפתית...

שמע..... זה לא כאשר אתה מהמר על מניות. חיסכון זה השקעה בנכס חסר סיכון ככה שאתה שומר על כוח הקניה בעתיד ולא מסכן את כוח הקניה שלך עבור רווחים היום.
אתה יכול לקרוא לזה הימור ואני קורה לזה חיסון

• אהבתי
Reactions: Roi
אתה משחק עם ההגדרות יבוא יום ותשלם את המחיר.....
אני משתמש בהגדרות שכולם משתמשים בהם ומה שיש בויקיפדיה ובכל מקור אחר שראיתי השקעה במניות זה סוג של חיסכון לקרוא לזה הימור זאת החלטה שלך זה חסרת משמעות מעבר לסינטקס

מבחינתי אני גם יכול לומר שאתה זה שמשחק עם ההגדרות
והמילים הריקות של "יבוא יום ותשלם את המחיר" לא עושות עלי רושם

אני משתמש בהגדרות שכולם משתמשים בהם ומה שיש בויקיפדיה ובכל מקור אחר שראיתי השקעה במניות זה סוג של חיסכון לקרוא לזה הימור זאת החלטה שלך זה חסרת משמעות מעבר לסינטקס
טוב.... בסוף תשלם את המחיר.... בינתיים תעשה חיים בהימורים......

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
shirbi למה אני מופסד (תיאורטית) באגח ממשלתית בריבית משתנה שוק ההון 6
aminadav האם במשברים הגדולים. האם מי שהיה נשאר 10 שנים על קרן מחקה את אחד המדדים המובילים. האם היה יוצא מופסד? או מרוויח בגדול? שוק ההון 27
P מופסד 40k שח שוק ההון 105
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
א מאה אלף שקלים ואמונה, המסע לדירה הראשונה יומני מסע אישיים 57
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א היכן להשקיע 300 אלף שקל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מה לעשות עם 80 אלף דולר? שוק ההון 7
S קרן השתלמות נזילה על סך 20 אלף ש״ח ללא הפקדות בזמן הקרוב - האם לפדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A השקעת במתחם האלפיים/אלף דרך יזם נדל"ן 5
F האם יש איך לצמוח ולהתפתח מ80 אלף בלבד? אוף טופיק 7
Y הגשת דו״ח מס עבור הפקדות של יותר מ500 אלף מיסים 0
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ב 150 אלף הופיעו בחשבון (IB) צרכנות פיננסית 35
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
Y פלטפורמת מסחר למסחר עצמאי בסכומים של כ-20 אלף שקלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y מתקפת הפישינג של ”דואר ישראל”: כתב אישום נגד הפלסטיני שעקץ 200 אלף ש”ח מישראלים פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ מיטב דש- מינימום לפתיחת קרן השתלמות בניהול אישי- 300 אלף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S תיק השקעות - מאה אלף שקל - בן 19 לפני גיוס שוק ההון 2
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
ש תיק השקעות 100 אלף שקל שוק ההון 16
K חשבון מטח 170 אלף יורו שוק ההון 8
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ש תיק 250 אלף שוק ההון 30
ש דמי ניהול בתיק עד 150 אלף שוק ההון 3
4 הדרך הזולה להשקיע סכום של 300 אלף בסיכון מינימלי לזוג פנסיונרים שוק ההון 11
I האלטרנטיבה הטובה ביותר לסגירת חוב של פחות מ10 אלף שח צרכנות פיננסית 11
ר השקעות בארה״ב מעל 60 אלף דולר שוק ההון 10
4 יצירת תיק שיכניס 12 אלף בשנה שוק ההון 10
Myrath השקעת 200 אלף ש"ח באופן פאסיבי שוק ההון 52
oz1987 לקנות דירת 4 חדרים ב-120 אלף שקל: 5 ישראלים שהחליטו לעשות הרבה כסף בחו"ל נדל"ן 31
Jenia29 משיכת כספי פיצויים ע"ס 50 אלף צרכנות פיננסית 4
מ עזרה בתמהיל משכנתא ל350 אלף שח נדל"ן 12
ל חיסכון של כ-50 אלף ש''ח, מתלבט האם להעביר לקופת גמל להשקעה שוק ההון 14
Y היכן להשקיע 150 אלף שקלים? שוק ההון 16
פ סטודנט שמבקש הסבר לקופת גמל עם 100 אלף ,לא מניבה שמנוהלת ע"י הבנק ..אשמח לעזרה שוק ההון 8
waskindalost כותרת מגלובס - 30% ממשקי הבית צברו חוב צרכני של 94 אלף שקל בממוצע מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 72
G שמלת חתונה עד אלף ש"ח שלא נראית סמרטוט ל-45 יום מהיום אוף טופיק 24
H חסכתי 200 אלף איך אני משקיע אותם בנדלן??? שוק ההון 52
מ ביטול הטבת מס עבור משכורת מעל 24.2 אלף שח שוק ההון 36
N 22 אלף טונות של זהב במקדשים בהודו שוק ההון 4
א השקעה של 950 אלף לחצי שנה שוק ההון 4
ג מה ההסבר לשער האירו שקל? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה