• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מאיפה מתחילים ללמוד מסחר יומי?

מצב
הנושא נעול.

אלכסנדרה88

משתמש רשום
דירוג
2
היי,

לא מזמן פגשתי מישהי שלמדה איתי בתיכון. היא סיפרה לי שבעלה מתעסק במסחר יומי בשוק ההון.
מהיכרות שלי איתה,אני יודעת שהיא לא נוכלת ובטח גם לא תתחתן עם נוכל. הם אנשים מאד צנועים שחיים ברמת חיים גבוהה מאד.
התחלתי לקרוא קצת על התחום והבנתי שקשה מאד להצליח בתחום,אבל בכל זאת הייתי רוצה לנסות וללמוד. (אני גם עושה תואר במתמטיקה ,אולי זה יתחבר לי בעתיד ;)).

המלצות לספר? (זה יעיל בכלל ללמוד דבר כזה מספר?)
או קורס במחיר סביר? (2-3 אלף)

ראשית, ברוכים הבאים לפורום הסולידית!
אני רוצה לומר בביטחון שהם חיים ברמת חיים גבוהה מאוד לא בגלל המסחר היומי של האדון - וגם אם כן, היוצא מן הכלל לא מעיד על הכלל.
אני חושב שבדרך לא דרך הגעת למקום הנכון, המקום שיעצור אותך מלעשות טעות שתעלה לך לא מעט כסף.

נסי לבדוק כמה אנשים ניסו והתעסקו במסחר יומי. כמה מהם מצליחים ומשגשגים? לא הרבה.אבל קיימים.
נסי לבדוק כמה אנשים ממלאים טפסי לוטו. כמה מליונרים יש שחיים ברמת חיים גבוהה מאוד? לא הרבה, אבל קיימים.

אבל את לא לוקחת בחשבון את אלו שהפסידו כסף, הרבה כסף, לעיתים את כל כספם, לעיתים גם את משפחתם.

קריאת ספרים זה נפלא. קריאה בכלל זה נהדר!
מציע לך לקרוא את הבלוג, לעבור על האתר, להשקיע לטווח שיתאים לך לפי רמת סיכון שמתאימה לך ולא להמר על כספך.

בהצלחה ומחילה על הגישה השלילית.

מסחר יומי אינו השקעה.

דמייני שהיית מקימה עסק והולכת אליי כמשקיע פוטנציאלי. את מציגה לי תכנית עסקית, אני מתרשם ואומר:
״קדימה, אשקיע ב־20% מהעסק שלך - אבל למשך יום אחד״.
האם היית רואה בזה השקעה?
האם כסף שנכנס ליום אחד נותן מרחב תמרון לפעילות עסקית משמעותית?
האם זה פרק זמן שבו עסק יכול לצמוח ולהיות שווה יותר מהותית?

אם מסחר יומי הוא לא השקעה - מה הוא כן?
  1. עסק לכל דבר
  2. אחד התחומים התחרותיים ביותר בעולם
  3. וכר פורה לשרלטנים, בין היתר משום שמדובר במערכת סגורה - אין לך (ולנו) דרך אמיתית לאמת או להפריך את מידת ההצלחה של אדם כזה או אחר
אין בעיה עקרונית לעסוק במסחר בשוק ההון, אפילו כמקצוע.
אבל אם ניגשים לזה כתחביב, או כמשהו שאפשר לעשות ״על הדרך״, הסבירות להפסיד כסף גבוהה מאוד - פשוט כי את מתמודדת מול גופים וצוותים של אנשים מהחכמים בעולם, שעוסקים בזה מבוקר עד ערב, עם משאבים אדירים.
הדרך היחידה שאולי נותנת סיכוי לא להפסיד היא להתייחס לזה כאל עיסוק מרכזי, תובעני וטוטאלי - וגם אז, ההצלחה רחוקה מלהיות מובטחת.
לכן השאלה החשובה בעיניי היא לא ״האם אפשר״, אלא:
למה דווקא התחום הזה?
והאם יש עיסוק אחר שהיה יכול לעניין אותך לא פחות, עם יחס סיכון - תמורה סביר יותר.

תודה לכל מי שהגיב. מעריכה מאד את זה שהסברתם בפירוט.
אני כבר משקיעה במסלול צמוד למדד ויש לי כסף פנוי להתנסות בעוד אפיקים.
כסטודנטית למתמטיקה יש לי גם משיכה וסקרנות לנסות לסחור בשוק ההון.
התחלתי בינתיים לראות סרטונים וכל מיני ערוצים ביוטיוב.
אם יש כאן מישהו שיכול כן להמליץ לי על ספרים,ערוצים או קורסים איכותיים - אשמח ;)

אם יש הסבר הגיוני למה מסחר יומי ניתן לעשות רק בסכומים קטנים זה יכול לתרץ חלק מההוכחות נגד השיטה.

התחלתי בינתיים לראות סרטונים וכל מיני ערוצים ביוטיוב
לפחות 95% מזה שטויות.
בתור מתמטיקאית יהיה ילך יותר קל להבחין בזה.
את תתחברי ל- quantitative trading
במסחר יומי זה הרבה יותר קשה.
תנסי לבדוק אופציות שם זה הרבה יותר קל.

אני אשתף כאן בתקווה שזה יעזור למישהו שהיה אבוד כמוני. ניצלתי את התקופה האחרונה והלא פשוטה שעברנו כדי ללמוד את הקורס של מאיר ברק למסחר יומי.
חייבת להגיד שהוא ממש מקצועי והתוכן שלו ממש קל להבנה. נהנתי מאד מהלימוד ובקרוב אפתח את החשבון הקטנטן שלי ;)
בדמו הלך לי טוב מאד, אבל אני מודעת שמסחר בכסף אמיתי הוא שונה לגמרי. שיהיה לכולנו בהצלחה השנה :roll:

היי, אני כמוך חוקר את הנושא, לפי התגובות נראה שזה לא המקום הנכון לשאול שאלות בנושא (לא מבין את האנשים שיוצאים מדרכם על מנת להשאיר תגובה מזלזלת ולא נעימה), אבל אני רוצה לומר שיש הרבה ספרים באנגלית שניתן להזמין מאמאזון במגוון נושאים שקשורים למסחר יומי, מאחר ויש המון אסטרטגיות או דרכים לגשת לזה (כמו למשל כל מיני דרכים לנתח מידע אודות מנייה מסויימת, לזהות דפוסי התנהגות בשוק וכו'). חלק חשוב שראיתי משותף לרוב מקורות המידע שמצאתי, זה הפסיכולוגיה של הסוחר היומי (שלפי הרבה מהמקורות זה מה שגורם לרוב הסוחרים היומיים להכשל). אז כן הייתי חוקר ספרים בנושא הזה.

לדעתי לא כדאי לך:
א. הסטטיסטיקה לרעתך (תוחלת רווח שלילית).
ב. שחיקה בעמלות עקב פעולות רבות.
ג. מחיר מנטלי וסטרס קיצוני: נדרש עצבי פלדה ויכולת ניתוק רגשית מוחלטת כי מדובר בכסף הפרטי שלך.
ד. הזמן הקצר הוא "האויב" בניגוד להשקעות לטווח ארוך.
ה. מסחר יומי דורש משרה מלאה שעות רצופות מול מסך ולא בין השיעורים שלך באוניברסיטה לתואר מבורך במתמטיקה. מסחר יומי זה לא תחביב.

הקורס של מאיר ברק למסחר יומי.
על פי הבנתי, במסחר יומי אתה צריך לשבת יום יום, כל היום, מול המחשב, לנתח את השוק, לצאת ולהכנס לפוזיציות, מי שמצליח לעשות הון במסחר יומי למה שיבזבז את הזמן והכסף שלו ללמד אחרים?
כנראה שלפתוח קורס יותר משתלם ממסחר יומי.

אני אשתף כאן בתקווה שזה יעזור למישהו שהיה אבוד כמוני. ניצלתי את התקופה האחרונה והלא פשוטה שעברנו כדי ללמוד את הקורס של מאיר ברק למסחר יומי.
חייבת להגיד שהוא ממש מקצועי והתוכן שלו ממש קל להבנה. נהנתי מאד מהלימוד ובקרוב אפתח את החשבון הקטנטן שלי ;)
בדמו הלך לי טוב מאד, אבל אני מודעת שמסחר בכסף אמיתי הוא שונה לגמרי. שיהיה לכולנו בהצלחה השנה :roll:
בהצלחה תעדכני אותנו איך הלך.. ותשחקי רק עם כסף שאת מוכנה להפסיד.

דייטריינדינג זו דרך בטוחה להפסיק כסף, וזה לא עניין של כמה כשרון יש לך במתמטיקה או יכולת קוגניטיבית כזאת או אחרת. זה הימורים, שמשווקים כ״מסחר״ רציני בעניבה. כמה וכמה אנשים ניסו בת׳רד הזה להניא אותך מללכת על זה, אבל אם את מבינה היטב את הסיכוי ומתעקשת - זכותך כמובן. רק בקשה אחת יש לי: אם תוכלי לעדכן כאן תוך כמה חודשים, בכנות המקסימלית, כמה כסף הופסד בסוף, זה אולי יעזור לבא בתור להימנע מהטעות הזאת.

הרבה ממשווקי הקורסים נותנים וייב שהם מקצועיים, אבל זו בעיקר כריזמה ולא בהכרח יכולת מוכחת להרוויח בדייטריידינג. בגלל זה הם מוכרים קורסים למחייתם. מה אני כן ממליצה לעשות עם תואר במתמטיקה: ללמוד תכנות ואלגוריתמים - אפשר עצמאית בלי להוציא כסף, למצוא עבודה בתחום הזה או אחר, לחיות ברמת חיים שאינה גבוהה בכלל - הפוך מהחברים שציינת (מה זה רמת חיים ״גבוהה מאוד״? צרכנות?), לחסוך אחוז גבוה מההכנסה החודשית, להשקיע בקרנות מחקות מדדים עם סיכון נמוך, ולשאוף לפרישה מוקדמת.

רמת החיים הכי גבוהה זה שלא צריך לעבוד. לא צריך דירות פאר, מותגים מנקרי עיניים או מכוניות יוקרה מכוערות כדי להיות מאושרים. אני מאוד ממליצה לקרוא את הפוסטים המוקדמים של הסולידית. יש שם המון על הפילוסופיה שמאחורי התפישה הזאת.

אגב, בן זוגי הוא אדם טוב, אבל גרוע מאוד בניהול כסף (העניינים הפיננסיים שלנו נפרדים). הוא מובטל ודלפון, אז הוא תמיד מחפש קיצורי דרך ומבלה הרבה שעות ביוטיוב. כבר נפל בכל הקלישאות: שיווק רשתי, קריפטו/מימקוינז, מייקל סיילור, דייטריידינג גם. את בחורה מוכשרת ממה שעלה כאן, יש לך מספיק אינטילגנציה כדי לדעת שזה לא בשבילך.

אגב, ממליצה על הקטע הבא מהתוכנית של דייב רמזי.

https://www.youtube.com/watch?v=PG-J4yup7tE

עוד אחד:

https://www.youtube.com/watch?v=o2Gn9aL-hac

נערך לאחרונה ב:
אם תוכלי לעדכן כאן תוך כמה חודשים, בכנות המקסימלית, כמה כסף הופסד בסוף, זה אולי יעזור לבא בתור להימנע מהטעות הזאת.
חודשים זה זמן קצר מאוד שבהחלט ניתן לצאת בו ברווח. יש תקופות שכל מטאטא יורה.

חודשים זה זמן קצר מאוד שבהחלט ניתן לצאת בו ברווח. יש תקופות שכל מטאטא יורה.
צודק, ייתכן שזה לוקח זמן עד שאוכלים את הכובע. היה מחקר בברזיל שבדק 19,600 סוחרים במסחר יומי, ומצא ש-97% הפסידו כסף תוך 300 יום. 3% הרוויחו משהו, אבל רק 1% הרוויחו סכום שגבוה משכר המינימום.

יש כמה מחקרים אחרים מהודו וטאיוואן עם מספרים דומים, פחות או יותר. בחורה שלומדת מתמטיקה ומבינה קצת סטטיסטיקה יכולה לקלוט שזה דיי חסר סיכוי, עדיף להרוויח 12% בשנה בסנופי ולהתאזר בסבלנות עד שהריבית דריבית תעשה את שלה. הזמן הזה יחלוף ממילא.

צודק, ייתכן שזה לוקח זמן עד שאוכלים את הכובע. היה מחקר בברזיל שבדק 19,600 סוחרים במסחר יומי, ומצא ש-97% הפסידו כסף תוך 300 יום. 3% הרוויחו משהו, אבל רק 1% הרוויחו סכום שגבוה משכר המינימום.

יש כמה מחקרים אחרים מהודו וטאיוואן עם מספרים דומים, פחות או יותר. בחורה שלומדת מתמטיקה ומבינה קצת סטטיסטיקה יכולה לקלוט שזה דיי חסר סיכוי, עדיף להרוויח 12% בשנה בסנופי ולהתאזר בסבלנות עד שהריבית דריבית תעשה את שלה. הזמן הזה יחלוף ממילא.
לדעתי המחקר הזה מוזר, כי מצחיק להגדיר את מי שסוחר יומי יום אחד בלבד כסוחר יומי.
גם מי שסחר פחות מ-50 יום זה עדיין לא סוחר יומי.
ומי שנשאר מכל ברזיל זה 8 אלף למרות שמדובר בחוזה עם נפח מסחר 3 בעולם

נערך לאחרונה ב:
תודה לכל מי שהגיב. מעריכה מאד את זה שהסברתם בפירוט.
אני כבר משקיעה במסלול צמוד למדד ויש לי כסף פנוי להתנסות בעוד אפיקים.
כסטודנטית למתמטיקה יש לי גם משיכה וסקרנות לנסות לסחור בשוק ההון.
התחלתי בינתיים לראות סרטונים וכל מיני ערוצים ביוטיוב.
אם יש כאן מישהו שיכול כן להמליץ לי על ספרים,ערוצים או קורסים איכותיים - אשמח ;)
כמה אחוזים הרווחת?
לתשומת לב ההנהלה, הייתי מעביר את האשכול ליומני מסע אישיים.
מקווה שאלכסנדרה88 תהיה כנה לשתף.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מייעץ ולא ממליץ על שום דבר, רק משתף חוויות סובייקטיביות בלבד:

מעניין לקרוא על הרעיון של IPDA - Interbank Price Delivery Algorithm

בגדול, לדעתי האישית בלבד, כל מה שמלמדים בקורסים, בספרים, באינסטגרם וביוטיוב, אלו שיטות עבודה שכנראה עושי השוק ויוצרי IPDA למעשה המציאו בעצמם, על-מנת שמיליוני אנשים בכל רחבי העולם ינהגו בצורה דומה ויציבו מלא SL באותם אזורי מחיר, ואז יהיה מאוד קל לקחת להם את הכסף.

יחד עם זאת, בהחלט יש מי שמרוויח בתנאי שוק מסוימים (שהתוקף שלהם יכול להיגמר בכל רגע), רק צריך להבין שזה שונה מאוד מרעיונות של השקעה סולידית והשקעות ערך, ושכן מדובר במשחק סכום אפס ובסוג של קזינו שאנחנו נלחמים מול השטיקים והטריקים של "הבית" (שלו תמיד יש יתרון לא הוגן עלינו). כל זה לדעתי האישית בלבד, על סמך נסיוני, וקריאה של מלא ספרי מסחר. להיות חכם יותר, לחשב אחוזים מהר ומדוייק, להיות מתוחכם.. אלו לא בהכרח היכולות והתכונות הרלוונטיות במסחר מסוג כזה (והאמת שגם לא בהשקעה סולידית). זה יותר עניין מנטאלי של לפעול כמו רובוט, רק אחרי שסדר אירועים מאוד מאוד מסוים מופיע (והוא לא מופיע כל הזמן או בכל יום).

גם לחדשות יש השפעה כמובן. ואין לשכוח את העובדה שהעמלות פסיכיות + אירועי המס רבים. גם הסוחרים התותחים ביותר למעשה "פוגעים" רק בערך 40% מהמקרים (והם עדיין רווחיים, אבל השאלה האם זה מצדיק מעבר מהשקעה סולידית למסחר תוך-יומי? התשובה היא כנראה שלא בתוחלת)

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N בת 18, מאיפה מתחילים? יומני מסע אישיים 66
7 מאיפה מתחילים - השקעה לטווח בינוני שוק ההון 6
A מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1
S שכירות - מאיפה מתחילים ומה עושים? אוף טופיק 80
P המשקיע המתחיל - מאיפה מתחילים? שוק ההון 3
מ מאיפה הירידות מגיעות? שוק ההון 11
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
H מאיפה אפשר לצרוך מחקרים עם מטא אנליזה בנושאים שונים. אוף טופיק 26
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
ד הגדלה משמעותית של תיק לטווח ארוך - מאיפה להתחיל שוק ההון 2
M מאיפה אתם קונים ביטקוין ולמה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
שם משתמש בעייתי מאיפה לוקחים דמי ניהול? שוק ההון 3
O כלי עבודה לבית - מאיפה קונים? אוף טופיק 2
M מאיפה מגיע הרווח? שאלה עקרונית נדל"ן 8
H אשמח לעזרה מאיפה להתחיל לקרוא התפתחות אישית 1
ש כשצריך להנזיל: מאיפה עדיף למכור מניות - קרן השתלמות או חשבון רגיל? שוק ההון 28
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
4 מאיפה ניתן להשיג נתונים סטטיסטים? אוף טופיק 4
ב לא יודע מאיפה להתחיל אוף טופיק 2
A חשבון השקעות פרטי פאסיבי - מאיפה להתחיל? שוק ההון 7
מנימליסט איך הם יודעים ? מאיפה הם מגיעים לנתון הזה שוק ההון 6
S בחירת קרן פנסיה במקום אחר מאיפה שנמצא תיק ההשקעות שלי? צרכנות פיננסית 1
S מאיפה משלמים דמי ניהול? שוק ההון 11
ל ואו מאיפה להתחיל יומני מסע אישיים 26
O זמן חיוב/מאיפה יורדות עמלות?(בית השקעות) צרכנות פיננסית 5
נ מאיפה פאנדר מקבלים את הנתונים שלהם? שוק ההון 12
Y מאיפה הביטחון שכסף שהעברת לבית השקעות - לא ייעלם שוק ההון 34
R אני רוצה ללמוד על אג"ח בצורה מעמיקה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 17
Y מיואשת ולא יודעת מאיפה להתחיל.... יומני מסע אישיים 96
C מאיפה להתחיל ? התפתחות אישית 5
S איך מתחילים לגבות תשלום באתר בצורה חוקית ופשוטה? יזמות והגדלת הכנסות 1
S מניות דיבידנד: איפה מתחילים? שוק ההון 5
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ל קרנות וכולו - איך מתחילים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R איך מתחילים בנדל״ן ? נדל"ן 7
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
I מורה פרטי - כיצד מתחילים התפתחות אישית 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
א שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
Y השקעות נדל"ן בחו"ל - איך מתחילים? נדל"ן 10
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F איך מתחילים תכלס ? פוסטים מאיכות נמוכה 2
R שאלה של מתחילים על עמלות ותשלום מס על רווחים מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה