בהקשר לבעיה, לא הגדרת אותה מספיק טוב ככה שקצת בעייתי לבדוק את החלופות כמו.
א. שכיר מול עצמאי או שניהם.
ב. תואר מול למידה עצמאית מול תעודה מקצועית.
הדרישות שהגדרת:
1. למזער את זמן הפרישה לפנסיה. (מוגדר היטב)
2. למקסם הנאה. (מה אתה מגדיר בתור הנאה ואיך אתה מודד אותה?)
3. למקסם פוטנציאל עתידי. (למה אתה רוצה למקסם פוטנציאל אם פרישה לאחר הפרישה? אני לא מוצא פה שום היגיון)
4. משהו משמעותי. (מה זה בשבילך משמעותי?)
5. שלא יפגע לי בבריאות הנפשית.
6. שלא יפגע לי בבריאות הגופנית.
בנוסף לזה עלו דרישות נוספות שלא לקחת בחשבון ואולי חשובות לך (ואולי לא).
*לעבוד כשכיר = תחושת עבד.
*תואר זה סמל סטאטוס שבלעדיו אתה פוגע בפוטנציאל הדייטינג שלך
ועלו גם שיקולים נוספים:
*שיש משפחה ההוצאות עולות.
*במהלך התואר נפתחות לך דלתות.
*בתואר הידע מוגש בכפית ממומחים.
*השוק רווי בבעלי תארים.
לדעתי כמו שנאמר אם המטרה לעבוד מעט אז ללמוד 4 שנים לא יכול להיות פתרון אופטימאלי.
אני גם מסכים עם מי שאמר שהרגלי עבודה גרועים יכולים לפגוע בך מאוד.(ולכן מקום עבודה ראשון גרוע יכול להיות הרסני).
בהקשר למי שאמר שתואר מקנה כלים, אז זה קשקוש.
תואר מקנה לך מידע ששוכחים אותו אחרי התקופת מבחנים ואם תשאל כל אחד מה הוא זוכר אחרי התואר אז זה פחות מ-20%.(ועוד מלמדים שם מה זה נצילות)
תואר לא מקנה שום יכולות חשיבה פרט לאנליזה כלומר שמישהו אחר עשה את כל העבודה והבין מצויין וכתב את זה אך לא כתב רק את ההגדרות אלא גם הכין לך תרגילים ועכשיו תעשה קופי פייסט למוח שלך ותפתור מבחנים והנה ואתה יכול לפתור דברים דומים.
לדעתי הפתרון הנכון הוא ללמוד לבד.
היום כמעט כל המידע מוגש לך כבר בכפית גם לא באוניברסיטה כמו כל האתרי אינטרנט שמציעים קורסים בחינם.(קורסרה לדוגמא)
היתרון העיקרי בלמידה דרך האינטרנט הוא בכך שהמידע באינטרנט מכיל קישורים או בוידאו נושאים ואז אפשר לדלג מפה לשם ואז הלמידה היא לא לינארית.
היתרון העיקרי בלמידה דרך ספרים זה שאם בחרת את הספרים הנכונים אז לא משמיטים פרטים שאולי חשובים להבנה שלך כדי לעקוב אחרי סילבוס כזה או אחר.
בהקשר של מומחים, אם כל כך חשוב לך אתה יכול ללכת לקורסים בחינם או ללכת לחדרים של הפרופסורים באקדמיה, בנוסף לזה אפשר גם למצוא מומחים באינטרנט.
אני לא רואה שום סיבה מוצדקת לעשות תואר.(פרט אם אתה חייב את זה כדי להתקדם או כדי לחתום על מסמכים מסוימים אם זה חשוב לך או אם אתה רוצה למצוא מישהי)
תואר מבוסס ככה שלומדים המון במטרה לשכוח, זאת למידה שמבזבזת לך את הזמן.
לפני שלומדים משהו צריכים לבחור אותו לפי קריטריונים מסוימים ואז אם אתה משקיע מאמץ כדי ללמוד אותו אז אתה צריך לזכור אותו כל עוד הוא עומד בקריטריונים.(ולעבור מבחן זה קריטריון חסר משמעות)
הכי חשוב זה לא הלמידה.
ללמוד זה קל, לזכור זה קשה.
לזכור דורש עבודה קשה, לזכור דורש לעמוד במילה שלך.
לזכור אומר שאתה מוותר על חלק מהזמן שלך כי אתה משועבד לחזור על אותו דבר וזאת בחירה לא קלה.
מבחן זה קל, מבחן אומר שאתה משעבד תקופה מסוימת כל תקופה, משעבד זמן ידוע מראש.
בזכרון לטווח ארוך זה לא ככה, אז צריך לשעבד זמן לא ידוע מראש שהולך וגדל עם הזמן.(כי כל הזמן לומדים עוד)
א. שכיר מול עצמאי או שניהם.
ב. תואר מול למידה עצמאית מול תעודה מקצועית.
הדרישות שהגדרת:
1. למזער את זמן הפרישה לפנסיה. (מוגדר היטב)
2. למקסם הנאה. (מה אתה מגדיר בתור הנאה ואיך אתה מודד אותה?)
3. למקסם פוטנציאל עתידי. (למה אתה רוצה למקסם פוטנציאל אם פרישה לאחר הפרישה? אני לא מוצא פה שום היגיון)
4. משהו משמעותי. (מה זה בשבילך משמעותי?)
5. שלא יפגע לי בבריאות הנפשית.
6. שלא יפגע לי בבריאות הגופנית.
בנוסף לזה עלו דרישות נוספות שלא לקחת בחשבון ואולי חשובות לך (ואולי לא).
*לעבוד כשכיר = תחושת עבד.
*תואר זה סמל סטאטוס שבלעדיו אתה פוגע בפוטנציאל הדייטינג שלך
ועלו גם שיקולים נוספים:
*שיש משפחה ההוצאות עולות.
*במהלך התואר נפתחות לך דלתות.
*בתואר הידע מוגש בכפית ממומחים.
*השוק רווי בבעלי תארים.
לדעתי כמו שנאמר אם המטרה לעבוד מעט אז ללמוד 4 שנים לא יכול להיות פתרון אופטימאלי.
אני גם מסכים עם מי שאמר שהרגלי עבודה גרועים יכולים לפגוע בך מאוד.(ולכן מקום עבודה ראשון גרוע יכול להיות הרסני).
בהקשר למי שאמר שתואר מקנה כלים, אז זה קשקוש.
תואר מקנה לך מידע ששוכחים אותו אחרי התקופת מבחנים ואם תשאל כל אחד מה הוא זוכר אחרי התואר אז זה פחות מ-20%.(ועוד מלמדים שם מה זה נצילות)
תואר לא מקנה שום יכולות חשיבה פרט לאנליזה כלומר שמישהו אחר עשה את כל העבודה והבין מצויין וכתב את זה אך לא כתב רק את ההגדרות אלא גם הכין לך תרגילים ועכשיו תעשה קופי פייסט למוח שלך ותפתור מבחנים והנה ואתה יכול לפתור דברים דומים.
לדעתי הפתרון הנכון הוא ללמוד לבד.
היום כמעט כל המידע מוגש לך כבר בכפית גם לא באוניברסיטה כמו כל האתרי אינטרנט שמציעים קורסים בחינם.(קורסרה לדוגמא)
היתרון העיקרי בלמידה דרך האינטרנט הוא בכך שהמידע באינטרנט מכיל קישורים או בוידאו נושאים ואז אפשר לדלג מפה לשם ואז הלמידה היא לא לינארית.
היתרון העיקרי בלמידה דרך ספרים זה שאם בחרת את הספרים הנכונים אז לא משמיטים פרטים שאולי חשובים להבנה שלך כדי לעקוב אחרי סילבוס כזה או אחר.
בהקשר של מומחים, אם כל כך חשוב לך אתה יכול ללכת לקורסים בחינם או ללכת לחדרים של הפרופסורים באקדמיה, בנוסף לזה אפשר גם למצוא מומחים באינטרנט.
אני לא רואה שום סיבה מוצדקת לעשות תואר.(פרט אם אתה חייב את זה כדי להתקדם או כדי לחתום על מסמכים מסוימים אם זה חשוב לך או אם אתה רוצה למצוא מישהי)
תואר מבוסס ככה שלומדים המון במטרה לשכוח, זאת למידה שמבזבזת לך את הזמן.
לפני שלומדים משהו צריכים לבחור אותו לפי קריטריונים מסוימים ואז אם אתה משקיע מאמץ כדי ללמוד אותו אז אתה צריך לזכור אותו כל עוד הוא עומד בקריטריונים.(ולעבור מבחן זה קריטריון חסר משמעות)
הכי חשוב זה לא הלמידה.
ללמוד זה קל, לזכור זה קשה.
לזכור דורש עבודה קשה, לזכור דורש לעמוד במילה שלך.
לזכור אומר שאתה מוותר על חלק מהזמן שלך כי אתה משועבד לחזור על אותו דבר וזאת בחירה לא קלה.
מבחן זה קל, מבחן אומר שאתה משעבד תקופה מסוימת כל תקופה, משעבד זמן ידוע מראש.
בזכרון לטווח ארוך זה לא ככה, אז צריך לשעבד זמן לא ידוע מראש שהולך וגדל עם הזמן.(כי כל הזמן לומדים עוד)
נערך לאחרונה ב: