• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כיוון השקעה לבן 78 לכסף חדש שנכנס מידי חודש

• פותח הנושא פותח הנושא ארנטס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצד א' השקעה לא מותאמת.גיל
כל אחד וסגנון חייו שמתאים לו.
גם כל אחד וסגנון ההשקעות שמתאים לו :)
יעקב פירט לא מעט בפורום (איני זוכר שרשורים ספציפים) על החשיפה לה הוא מעוניין בגיל פרישה ולמה. וכן, החשיפה שלו היא מנייתית בלבד (למיטב זכרוני).
אני מניח שהוא מתייחס לנתון של הלמ"ס מ2024 שעל פיו גבר בישראל שהגיע לגיל 67 צפוי לחיות עד גיל 87.3 בממוצע.
אני לא חושב שזה משנה יותר מדי מה הוא יעשה עם הכסף. אני בכלל לא הייתי מתערב (ציינת שמדובר במכר, מה זה עניינך? אם הכסף ילך קפוט, יבואו עליך בטענות?)

באופן אישי הייתי מנסה מציע לתעד איזה כסף נמצא איפה ומקל עליהם את התהליך לאחר פטירתו אם ברצוני לעזור למשפחה.
אולי דואג לכך שלמשפחה יהיה אפשרות גישה ישירה לחשבונות שלו כך שבעת צרה יוכלו לסייע לו כלכלית בעזרת מכירת ניירות ערך או פדיון כלשהו.

והכי חשוב, לא הייתי ממליץ או מתערב לבן אדם בן 78 שהוא בגדר מכר בלבד.

גם כל אחד וסגנון ההשקעות שמתאים לו :)
יעקב פירט לא מעט בפורום (איני זוכר שרשורים ספציפים) על החשיפה לה הוא מעוניין בגיל פרישה ולמה. וכן, החשיפה שלו היא מנייתית בלבד (למיטב זכרוני).
אני מניח שהוא מתייחס לנתון של הלמ"ס מ2024 שעל פיו גבר בישראל שהגיע לגיל 67 צפוי לחיות עד גיל 87.3 בממוצע.
אני לא חושב שזה משנה יותר מדי מה הוא יעשה עם הכסף. אני בכלל לא הייתי מתערב (ציינת שמדובר במכר, מה זה עניינך? אם הכסף ילך קפוט, יבואו עליך בטענות?)

באופן אישי הייתי מנסה מציע לתעד איזה כסף נמצא איפה ומקל עליהם את התהליך לאחר פטירתו אם ברצוני לעזור למשפחה.
אולי דואג לכך שלמשפחה יהיה אפשרות גישה ישירה לחשבונות שלו כך שבעת צרה יוכלו לסייע לו כלכלית בעזרת מכירת ניירות ערך או פדיון כלשהו.

והכי חשוב, לא הייתי ממליץ או מתערב לבן אדם בן 78 שהוא בגדר מכר בלבד.
אנא קבל התנצלותי שהעליתי שאלה בשם אדם בן 78 שרצה לשמוע את חוכמת ההמונים ואין לו גישה לפורומים.
לא מייעץ ולא קובע עבור אחר. רק מעביר לו מה אחרים מלומדים ומנוסים חושבים.

אגב -
יש לו כבר 800k בקרן כספית למקרה ומחר תיפול צרה..

נערך לאחרונה ב:
השאלה -
מה הכי נכון לעשות עם הכסף החדש שנכנס מידי חודש (סביב 15000 ש"ח) ואין בו כל שימוש בכלל ומחשבות על העברה בין-דורית בפרט עם שיקולי מס.
עד כה הוא זרק את הסכום הנ"ל מידי חודש לקרן כספית ששמרה לפחות על ערכו של הכסף (סביב 4.3% תשואה).

תודה לעונים.
לפי מה שאני מבין יש לו מספיק למחייה לעוד שנים ארוכות.
78 זה אחלה גיל להתחיל ללמוד איך אפשר להשתמש בכסף שנצבר :)
לדוגמא:
  • מימון טיולים ארוכים יותר או מפנקים, כמו הפלגות, שהות ממושכת במקומות יוקרתיים, או נסיעות תכופות יותר לביקור משפחה.
  • מימון אירועים משפחתיים גדולים.
  • שדרוג הבית לנוחות ובטיחות
    • שירותי משק בית ואחזקה בתדירות גבוהה יותר.
    • שירותי בישול אישיים או שירותי קייטרינג יוקרתי כמה פעמים בשבוע.
    • התאמות בבית לנוחות ובטיחות בגיל מבוגר (מעלון מדרגות, מקלחת נגישה, טכנולוגיה חכמה).
  • בריאות וכושר אישי:
    • שירות רפואה פרטית
    • מאמן כושר או פיזיותרפיסט המגיע עד הבית
  • הקצאת חלק מהסכום למימון עצמי של טיפול סיעודי איכותי בבית או מעבר לדיור מוגן יוקרתי בעתיד.
  • צדקה ותרומות.

לדוגמא:
  • מימון טיולים ארוכים יותר או מפנקים, כמו הפלגות, שהות ממושכת במקומות יוקרתיים, או נסיעות תכופות יותר לביקור משפחה.
    • התאמות בבית לנוחות ובטיחות בגיל מבוגר (מעלון מדרגות, מקלחת נגישה, טכנולוגיה חכמה).
  • בריאות וכושר אישי:
    • שירות רפואה פרטית
  • הקצאת חלק מהסכום למימון עצמי של טיפול סיעודי איכותי בבית או מעבר לדיור מוגן יוקרתי בעתיד.
  • צדקה ותרומות.
צודק, צודק וצודק. בכל הסעיפים.
כך אני אפעל בגיל 78.

אך -
אנשים שונים גישות שונות וקשה בגיל 78 לשנות.
יש שחשים פינוק בהוצאה של רק 5000₪ בחודש ופעמיים בשנה טיסה זולה ליעד קרוב. וללא קשר להון האישי וכסף חדש שנכנס כל חודש.

צודק, צודק וצודק. בכל הסעיפים.
כך אני אפעל בגיל 78.

אך -
אנשים שונים גישות שונות וקשה בגיל 78 לשנות.
יש שחשים פינוק בהוצאה של רק 5000₪ בחודש ופעמיים בשנה טיסה זולה ליעד קרוב. וללא קשר להון האישי וכסף חדש שנכנס כל חודש.
אז אתה שואל בעצם מה לעשות עם הכסף אם הוא לא רוצה להשתמש בו בעצמו? שיעביר לילדים ולנכדים ושהם ישתמשו בו כפי שהם רוצים. ואם הם גם לא צריכים/רוצים שום דבר. אז אני לא רואה סיבה למה לא להמשיך כמו היום ולהמשיך להשקיע גם את הסכום הזה.
מה אני מפספס?

אז אתה שואל בעצם מה לעשות עם הכסף אם הוא לא רוצה להשתמש בו בעצמו? שיעביר לילדים ולנכדים ושהם ישתמשו בו כפי שהם רוצים. ואם הם גם לא צריכים/רוצים שום דבר. אז אני לא רואה סיבה למה לא להמשיך כמו היום ולהמשיך להשקיע גם את הסכום הזה.
מה אני מפספס?
העברה לדור הבא כעת / בגיל 120? מהן הדרכים היעילות (והחוקיות) לכך?

בדיוק המלצתך "להמשיך להשקיע" היתה השאלה בפתח הגברים. היכן הכי נכון לפי נתונים כמו גיל וכו'.
שם השירשור היה "כיוון השקעה לבן 78".

נערך לאחרונה ב:

בדיוק המלצתך "להמשיך להשקיע" היתה השאלה בפתח הגברים. היכן הכי נכון לפי נתונים כמו גיל וכו'.
שם השירשור היה "כיוון השקעה לבן 78".
יש דברים שלא יכולים להמליץ עליהם בפורום אלא בייעוץ מקצועי.
מן הסתם בתור התחלה לנצל באופן נכון הטבות מס להן הוא זכאי על מנת שכאשר הכספים יגיעו לילידו הם לא יאלצו לשלם מיסים גבוהים יותר.

יש דברים שלא יכולים להמליץ עליהם בפורום אלא בייעוץ מקצועי.
מן הסתם בתור התחלה לנצל באופן נכון הטבות מס להן הוא זכאי על מנת שכאשר הכספים יגיעו לילידו הם לא יאלצו לשלם מיסים גבוהים יותר.
לכן השאלה היתה כללית לגופו של עניין ולא אדם.
אלמן, 78 עם הכנסה חודשית של כל חודש שאת רובה לא מבזבז. לכן השאלה היתה לכיוונים אפשריים.
לא היתה שאלה לגבי נייר ספציפי לקנייה האם כדאי או לא.
יש לא מעט בארץ עם פרופיל זה.

לדוגמא:
  • בריאות וכושר אישי:
    • שירות רפואה פרטית
  • צדקה ותרומות.
זה לא עובד ככה.
מי שחסך והתכלב כל ימיו לא ישתנה בזיקנתו.

אישית, אני חושב שעדיף להעביר את הכסף עכשיו. אני משער שילדיו של בן ה78 נמצאים בשיא המחויבויות הכלכליות שלהם (משכנתא, ילדים) והכסף הזה יעזןר עכשיו יותר מאשר כירושה.
העברה בנקאית פשוטה באינטרנט, עולה 1.65 שח והכסף נכנס לחשבון של הילד.
שייתן לכל ילד פעמיים בשנה 20 או 30 אלף (נניח בראש השנה ובפסח).
הילדים יכולים להשתמש בכסף, או להשקיע אותו בעצמם.
בהעברה בין קרובי משפחה מדרגה ראשונה אין מיסים (אלא אם רשות המיסים חושדת בך שזו הכנסה במסווה, אבל אני לא חושב שזה המקרה כאן).
אופציה אחרת, היא קופת גמל להשקעה על שם הילדים שלו.
אם הוא בן 78, אני מנחש שהילדים בני 40 פלוס עד 50. במקרה כזה הם יוכלו למשוך את קופת הגמל להשקעה בגיל 60 כקצבה עם פטור ממס רווחי הון. זה אמנם עוד 10 או 15 שנה, אבל עם הטבת מס משמעותית.
אישית אני לא מת על הרעיון הזה, אבל זה סוג של "בוסט" לפנסיה של הילדים.

נערך לאחרונה ב:
אישית, אני חושב שעדיף להעביר את הכסף עכשיו. אני משער שילדיו של בן ה78 נמצאים בשיא המחויבויות הכלכליות שלהם (משכנתא, ילדים) והכסף הזה יעזןר עכשיו יותר מאשר כירושה.
העברה בנקאית פשוטה באינטרנט, עולה 1.65 שח והכסף נכנס לחשבון של הילד.
שייתן לכל ילד פעמיים בשנה 20 או 30 אלף (נניח בראש השנה ובפסח).
הילדים יכולים להשתמש בכסף, או להשקיע אותו בעצמם.
בהעברה בין קרובי משפחה מדרגה ראשונה אין מיסים (אלא אם רשות המיסים חושדת בך שזו הכנסה במסווה, אבל אני לא חושב שזה המקרה כאן).
אופציה אחרת, היא קופת גמל להשקעה על שם הילדים שלו.
אם הוא בן 78, אני מנחש שהילדים בני 40 פלוס עד 50. במקרה כזה הם יוכלו למשוך את קופת הגמל להשקעה בגיל 60 כקצבה עם פטור ממס רווחי הון. זה אמנם עוד 10 או 15 שנה, אבל עם הטבת מס משמעותית.
אישית אני לא מת על הרעיון הזה, אבל זה סוג של "בוסט" לפנסיה של הילדים.
חשבונאית-רציונאלית אתה צודק. אך -
פסיכולוגית קשה לאדם להעניק הונו עוד בחייו (לא מתכוון לעזרה נקודתית פה ושם לרכב ודירה ).

גם לגבי קופת גמל כמוצר לא הכי מוצלח אתה צודק. דמי הניהול סביב 0.6 רק מכרסמים בסיכום הכללי את הטבת המס העתידית.

אך -
פסיכולוגית קשה לאדם להעניק הונו עוד בחייו (לא מתכוון לעזרה נקודתית פה ושם לרכב ודירה
אפשר להציג את זה כך שההון (4 מיליון) נשאר בלי שינוי, רק העודפים החודשיים מועברים לילדים. גם לא חייב להעביר 15 כל חודש, 5 זה גם בסדר גמור.
בכל מקרה, שיעשה מה שטוב לו ומה שעוזר לו לישון בלילה בשקט.

במקביל - הכנסה של 20000 ש"ח נטו כל חודש מפנסיות, קצבת זקנה ועוד.
ממליץ לקרוא את המחקר המפורסם "Beyond the Status Quo" שנחשב בעיני רבים למחקר בעל המתודולוגיה הטובה ביותר לגבי אחוז המניות הרצוי בתיק + היחס הרצוי בין מניות מקומיות לעומת מניות בינלאומיות.

לפי המחקר, 100% מניות הוא התיק האופטימלי בפרישה, כל עוד מושכים 4% בשנה (או 0.33% בחודש) מסך ההון בכל רגע נתון.
מזומן ואג"ח רק מגבירים את הסיכון לקריסה כלכלית של הפורש.

מחקר מרתק. אפשר גם להעלות את קובץ המחקר לצ'אטבוט האהוב עליך ולשאול שאלות.
זו כמובן לא המלצת השקעה, אלא המלצה לקריאת מחקר.

חשבונאית-רציונאלית אתה צודק. אך -
פסיכולוגית קשה לאדם להעניק הונו עוד בחייו (לא מתכוון לעזרה נקודתית פה ושם לרכב ודירה ).
לא ברור אם הוא רוצה להעביר כסף במהלך חייו או בירושה?

אם הוא רוצה להעביר כסף במהלך חייו אז כמו שרשמו זאת לא בעיה של מיסים, אפשר להעביר לקרבה ראשונה בלי בעיה וכבר רשמו פה כבר אפשרויות בין קצבה חודשית לסכום גדול חד שנתי/חד פעמי. אז במקרה כזה קרן כספית תעשה את העבודה

אם הוא רוצה להעביר הכל בירושה, כלומר טווח השקעה ארוך(לא בהכרח בחייו יכול גם של היורשים) ובהנחה שהילדים שלו גם כן מבינים עניין . אז שישים הכל במניות במסגרת הסיכון שמתאימה לו כמו שמחולק כבר התיק הקיים של 4 מיליון. זה לא צריך לשנות שהוא בן 78 כי הכסף לא מיועד לשימוש אז לפחות שהיורשים יהנו מהרווחים במקום סתם כסף ״צמוד״ - וגם כאן אין בעיה של מיסים

לא ברור אם הוא רוצה להעביר כסף במהלך חייו או בירושה?

אם הוא רוצה להעביר כסף במהלך חייו אז כמו שרשמו זאת לא בעיה של מיסים, אפשר להעביר לקרבה ראשונה בלי בעיה וכבר רשמו פה כבר אפשרויות בין קצבה חודשית לסכום גדול חד שנתי/חד פעמי. אז במקרה כזה קרן כספית תעשה את העבודה

אם הוא רוצה להעביר הכל בירושה, כלומר טווח השקעה ארוך(לא בהכרח בחייו יכול גם של היורשים) ובהנחה שהילדים שלו גם כן מבינים עניין . אז שישים הכל במניות במסגרת הסיכון שמתאימה לו כמו שמחולק כבר התיק הקיים של 4 מיליון. זה לא צריך לשנות שהוא בן 78 כי הכסף לא מיועד לשימוש אז לפחות שהיורשים יהנו מהרווחים במקום סתם כסף ״צמוד״ - וגם כאן אין בעיה של מיסים
לגבי הצעתך השנייה יש כאן סוג של מיסוי כפול להבנתי ואובדן משמעותי מכוחה של ריבית דריבית.
לדעתי.

נניח שיפקיד מחר 100₪ חדשים ועד יילך לעולמו הסכום במסלול מנייתי הפך ל180₪.
ואז יש למכור עת מורישים ועל ה80₪ שהרוויח מס רווחי הון ריאלי של 25% ונותרו 62₪ לערך למשל.
וכעת עם 162₪ יורשיו יריצו סכום זה שוב במסלול מנייתי, התשואה וריבית דריבית על סכום נמוך יותר של 162₪ לעומת 180% ובעוד 15 שנה היורשים יצטרכו את הנכס לעניין מסויים אירוע מס.
צודק?

לעומת שה100₪ החדשים יעברו נקיים כבר היום ליורשיו וכל אחד יפקיד במסלול מנייתי ל15 שנה.

ממליץ לקרוא את המחקר המפורסם "Beyond the Status Quo" שנחשב בעיני רבים למחקר בעל המתודולוגיה הטובה ביותר לגבי אחוז המניות הרצוי בתיק + היחס הרצוי בין מניות מקומיות לעומת מניות בינלאומיות.

לפי המחקר, 100% מניות הוא התיק האופטימלי בפרישה, כל עוד מושכים 4% בשנה (או 0.33% בחודש) מסך ההון בכל רגע נתון.
מזומן ואג"ח רק מגבירים את הסיכון לקריסה כלכלית של הפורש.

מחקר מרתק. אפשר גם להעלות את קובץ המחקר לצ'אטבוט האהוב עליך ולשאול שאלות.
זו כמובן לא המלצת השקעה, אלא המלצה לקריאת מחקר.
אכן מחקר מרתק אך לא תואם למקרה הספציפי שהצגתי כי הוא לא מושך כלום מהון שהצטבר ןמצטבר ולהגיד שאג"ח בגיל 78 יביא לקריסה כלכלית של הפורש כאשר בכיסו 4 מיליון ₪ גם לא רלוונטי למקרה הנדון.
4 מיליון שצומחים בממוצע סביב 10% בשנה בתמהיל של מנייתי ושאר מסלןלים.

נניח שיפקיד מחר 100₪ חדשים ועד יילך לעולמו הסכום במסלול מנייתי הפך ל180₪.
ואז יש למכור עת מורישים ועל ה80₪ שהרוויח מס רווחי הון ריאלי של 25% ונותרו 62₪ לערך למשל.
וכעת עם 162₪ יורשיו יריצו סכום זה שוב במסלול מנייתי, התשואה וריבית דריבית על סכום נמוך יותר של 162₪ לעומת 180% ובעוד 15 שנה היורשים יצטרכו את הנכס לעניין מסויים אירוע מס.
צודק
דורש בדיקה, אבל לדעתי היורשים לא חייבים למכור, אפשר לרשת עם צו קיום צוואה ואז לבצע ניוד.

הכי חשוב שתהיה צוואה ברורה פשוטה ושוויונית ובמידת האפשר - שהנכסים (למעט הדירה - שתימכר) יהיו מופרדים כבר לכמות החלקים שתאפשר איזון קל בין היורשים.

לא ברור אם הוא רוצה להעביר כסף במהלך חייו או בירושה
+1

כדאי אולי להבהיר את הנקודה ובאופן כללי מה הוא רוצה ברמה הכללית, לפני שאתה ממשיך לקבל טיפים לא רלוונטיים.

נערך לאחרונה ב:
לא.
ניתן להעביר את המניות בירושה ללא מכירה.
הדרך הטובה והוודאית להוריש מניות, היא באמצעות צוואה שתורה על הורשת המניות לכל מי שהמוריש מעוניין להוריש את המניה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא.
ניתן להעביר את המניות בירושה ללא מכירה.
הדרך הטובה והוודאית להוריש מניות, היא באמצעות צוואה שתורה על הורשת המניות לכל מי שהמוריש מעוניין להוריש את המניה.
חידשת לי.
זכרתי שקראתי בעבר נדרשת פעןלת מכירה.
וברמה הפרקטית? כיצד?
יוצרים קשר עם מיטב / אקסלנס/ אחר טרייד וכל הנייר עובר כפי שהוא לחשבון מסחר של היורש?
וללא צוואה אני מניח צו ירושה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
צ מחפש כיוון לקריירה התפתחות אישית 0
M מחפש כיוון להשקעה במדדי ליבה תחת IB בקרנות סל איריות צוברות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
J דירה כלואה כיוון אוויר אחד נדל"ן 8
The Objectivist כיוון בחיים - מדמ"ח או משפטים אוף טופיק 68
י יובל המבולבל - חוסר כיוון תעסוקתי התפתחות אישית 7
ס מחפשת כיוון התפתחות אישית 3
Okiru כיוון להשקעה מיטבית לטווח של 10 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 6
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
Lag בחירת כיוון לאחר תואר ראשון התפתחות אישית 14
N למצוא כיוון התפתחות אישית 5
ח אחרי שלושה עשורים צריך למצוא כיוון. התפתחות אישית 16
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
A בן 43 מחפש כיוון חדש התפתחות אישית 17
Liron2035 האם הסולידית משנה כיוון? (או נתינת משקלים שונים מהחלוקה הטבעית של השוק) שוק ההון 7
P נשברתי - צריך לשנות כיוון התפתחות אישית 5
ד היי אשמח לקצת כיוון בנושא אג"ח שוק ההון 0
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
H פר״י, Save % Go או כיוון אחר לגמרי שוק ההון 6
F נמצא בפרשת דרכים מקצועית-מתבלט לאיזה כיוון עליי לפנות התפתחות אישית 53
לא חשוב שמות מחשיב את עצמי כא-פוליטי עם נטייה ימינה, האם עלי לשנות כיוון? אוף טופיק 61
R מחפש כיוון שוק ההון 5
ה סגירת משכנתא VS השקעה בשוק ההון שוק ההון 12
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב הגשת דוחות מס בדיעבד בישראל עבור השקעה בנדל״ן במסגרת LLP מיסים 4
J השקעה בשוק הישראלי. שוק ההון 5
M השקעה סולידית בדולרים שוק ההון 11
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A השקעה בקרנות עוקבות מדדים מנוטרלות מט"ח לאזרחים אמריקאיים שוק ההון 6
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Y השקעה לאזרח אמריקאי נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
O בירוקרטיה בדיווח על השקעה בinteractive brokers מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה