• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומנו של ילד עם שאיפות

• פותח הנושא פותח הנושא The Objectivist
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שמתי לב שכשכתבתי את העדכון האחרון, לא עשיתי דבר חשוב מאוד - לעבור על המטרות שהצבתי לעצמי בפוסט המקורי ולראות איפה אני עומד ביחס למה שהגדרתי.

עמדנו בהצלחה

אין ספק שיש שיפור ניכר, אבל יש לי עוד הרבה עבודה לפני שאחזור לרמה שאני יודע שכבר הייתי בה בעבר, ואחרי זה כמובן שארצה לבנות עוד מעל.

באופן מוזר זאת המטרה שהגשמתי הכי מהר. עם זאת, לצערי החנות נסגרה די מהר כמו שכבר כתבתי למעלה. בין כל העבודה והנסיעות לא הצלחתי לגרום לעצמי להתיישב ולהתחיל מחדש, אבל זה משהו שחייב לעשות.

צברתי סכום ראשוני ופתחתי תיק. אמנם יכולתי לחסוך יותר אבל בסהכ אפשר לומר שאני בדרך הנכונה.

להשתחרר כן, לטייל לא יותר מדי, וגם האמת שלא דחוף לי כל כך כי אני נהנה מהתהליך.

כמו שאמרתי כבר נרשמתי ללימודים השנה וגם הספקתי לבטל. עוד שנה של לעבוד ולהבין איך אני רואה את המשך הדרך שלי בתחום זה הצעד הנכון עבורי.

בסהכ נראה שהייתי בכיוון הנכון בשנה האחרונה, אבל ההתקדמות שלי בחלק מההיבטים (למשל חיסכון חודשי) לא הייתה מיטבית.
מקווה שלכתוב את זה כאן באמת יעזור לי להתמיד ולא לתת להרגלי הצריכה שלי להשתלט עליי.
נשמע שאתה הולך בכיוון טוב.
כל הכבוד לך!

מעניין לשמוע איך יהיה המשך המסע.

עדכון קצר, שמטרתו היא בעיקר להזכיר לעצמי איפה אני עומד ולאן אני הולך.

מרגיש שהייתי בתקופה מאוד טובה בחצי שנה האחרונה, ושלצערי (או שדווקא לשמחתי?) נתתי לעצמי להירגע קצת יותר מדי בחודש האחרון בהיבטי ההתפתחות האישית.

את החודשיים וחצי שעברו מאז העדכון האחרון, אפשר לחלק לכמה וקטורים:

1. הצלחתי להתמיד מאוד בשגרת האימונים שחזרתי אליה השנה, ולשמחתי אני יכול לומר שהגעתי לתוצאות שלא ראיתי בעצמי מאז ימי כספורטאי בתיכון, ואפילו יותר במובנים מסוימים.
בנוסף הגדרתי לעצמי מטרות וקווים כלליים של התנהלות מבחינת אימונים ותזונה לשנה הקרובה, ואני באמת מרגיש שאני בכיוון הנכון.

2. במקביל, נכנסתי לעומס משמעותי בעבודה שנבע משילוב של פרוייקט חדש שנכנס, חוסר של מנהל לפרוייקט עקב סיבות אישיות שלו, ותפקוד שלי כמנהל בפועל שיש לומר היה מוצלח מאוד. למרות שמסלול הקידום שלי כבר הובטח עוד לפני כן, אני מרגיש ששוב הוכחתי ואני מוכיח את עצמי. גם לאנשים שמעליי, וגם באופן אישי לעצמי, שכנראה אני באמת שייך לתחום הזה, ושפתיחת משרד משלי בעתיד זה בהחלט משהו שאני רואה כדפ"א.

3. פתחתי מחדש את העסק (חנות דיגיטלית שציינתי בפתיחת הפוסט הזה ובמהלכו), בניתי מוצר ופלטפורמת מכירה שלמה במהלך יוני-יולי, אבל בין כל העומס לא הצלחתי לגרום לעצמי לשבת כדי לייצר תוכן ולהקים קמפיינים ולהתחיל להביא לקוחות. אני ממשיך לדחות את זה ולבזבז זמן, וזה משהו שחייב להשתנות בהקדם.

4. במישור האישי, הייתה תקופה עמוסה רגשית, שילוב של הרבה עניינים משפחתיים, ובמקביל עודף של אירועים שקשורים למערכת יחסים מאוד מורכבת עם דמות דומיננטית שנכנסה לחיי בשנה האחרונה (אציין שהמורכבות היא נתון שלא לבחירתי, אבל ההחלטה להיכנס למערכת היחסים הזאת למרות המורכבות היא החלטה שלי שאני שלם איתה נכון לעכשיו).

בנוסף הקדשתי בחודש האחרון הרבה יותר זמן לעשייה שיותר מוקדשת לנפש ולא להתקדמות ישירה לעבר המטרות.
לא אכנס לפרטים, אבל שילוב עשייה אומנותית שלמדתי לאהוב, יחד עם הקדשת זמן לתחביבים מפעם כמו אמנויות לחימה, וקריאה מחדש של ספרים שאהבתי ושינו משמעותית את התפיסה שלי בימי השירות הצבאי (למרות שאני לא אדם שחובב ספרים מטבעו).

בסה"כ אני נמצא במקום טוב, אבל עם הרבה פוטנציאל לא ממומש עקב הורדת רגל מהגז. לזהמתלווה גם סיכון גבוה שנובע ממערכת היחסים הנפיצה שציינתי קודם (ושוב, הבחירה שלי הייתה להיכנס אליה בכל מקרה, שכן מטבעי אני אדם שלא פורח משעמום, אוהב אקשן ואת האדרנלין שמגיע איתו).

מטרות עד העדכון הבא:
1. להתמיד בחנות ולהביא אותה למכירות ראשונות.
2. להמשיך בשגרת והאימונים והתזונה כמתוכנן.
3. לא לתת לעומס בעבודה להשפיע עליי מנטלית, ולהמשיך ביצועים ברמה שמצופה ממני.
4. לקחת את מערכת היחסים הזו למקום בריא ויציב ככל הניתן.
5. להמשיך לשלב את העבודה על הנפש עם החיים האמיתיים, כי היא מאוד עוזרת לי לתפקד ביציבות, ותהיה מפתח עיקרי שיאפשר לי להתמיד בשאר המטרות שהגדרתי.

הייתי מציב הפסקת עישון כמטרה בפני עצמה. במיוחד לאור הרקע הספורטאי שלך ומה שאתה מתאר. גם נזק בריאותי, גם נזק כלכלי, גם גורם לדכדוך (לדעתי) וגם יוצר תחושה של אי יכולת (מניסיוני). טבעי לגמרי לעשן בצבא, בטח ובטח בתקופת השגעון של השנים האחרונות.
הייתי מעשן כבד כנער צעיר, כשהפסקתי הרגשתי תחושת סיפוק עילאית שלא שכחתי עד היום ומונעת ממני לעשן גם כשזה מאוד מפתה.

יהיה מעניין לעקוב. בהצלחה!
במבט לאחור, זה היה אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שעשיתי השנה.
לא עישנתי כבר 8 חודשים, והשינוי הוא ללא ספק אחד הדברים המורגשים ביותר.

פיזית אני במצב הכי טוב שהייתי בו ב5 שנים האחרונות (כמובן שזה בעיקר בזכות שגרת האימונים והתזונה).

במקום לפתור עצבים (שקורים לי בערך 20 פעמים ביום) עם סיגריה או ג'וינט, אני נאלץ לנסות לשלוט בעצמי ולהתמודד עם הרגש במקום להדחיק.

שלא לדבר על תחושת הגועל העצמי שהייתה מגיעה עם כל סיגריה שנייה, המחשבה הזאת על זה שאני יודע שאני מזיק לעצמי כי אני לא מסוגל להתמודד עם הדחף לעשן.

במבט לאחור, זה היה אחד הצעדים המשמעותיים ביותר שעשיתי השנה.
לא עישנתי כבר 8 חודשים, והשינוי הוא ללא ספק אחד הדברים המורגשים ביותר.

פיזית אני במצב הכי טוב שהייתי בו ב5 שנים האחרונות (כמובן שזה בעיקר בזכות שגרת האימונים והתזונה).

במקום לפתור עצבים (שקורים לי בערך 20 פעמים ביום) עם סיגריה או ג'וינט, אני נאלץ לנסות לשלוט בעצמי ולהתמודד עם הרגש במקום להדחיק.

שלא לדבר על תחושת הגועל העצמי שהייתה מגיעה עם כל סיגריה שנייה, המחשבה הזאת על זה שאני יודע שאני מזיק לעצמי כי אני לא מסוגל להתמודד עם הדחף לעשן.
משמח מאוד!
כל הכבוד, צעד משמעותי וקשה

לאחר שנה שלא הייתי פה, חשבתי שהגיע הזמן לחזור ולעדכן - בעיקר עבורי, שיהיה לי איזשהו תיעוד למסע המהנה שאני עובר.

אז איפה אני בכלל עכשיו?

תעסוקתי:
קודמתי פעמיים בחברה שבה אני עובד, והיום, כבר בגיל צעיר מאוד, אני כפוף ישירות למנכ"ל ומנהל את פעילות ה"ביצוע" השוטפת של החברה - כל הפרוייקטים של החברה תחת אחריותי.

החברה, שאמנם עדיין קטנה אך ממשיכה לגדול, היא מקום שאני אוהב מאוד, למרות הקשיים (24/7 זמינות, עומס מטורף לעיתים, צוות שנכון להיום לא עומד בציפיות שלי, ועוד בעיות כאלה ואחרות) אני מרגיש בו טוב מאוד ושיש בו הרבה פוטנציאל גם לי וגם לחברה כעסק (שיש לומר שבהחלט מצליח).

תנאי השכר\בונוסים\תגמולים אחרים כבר נקבעו והובטחו עד סוף 2027 - משם הכל פתוח למשא ומתן, שיגיע מתישהו באמצע השנה הבאה.

אישי:
כמה דברים משמעותיים שקרו השנה - הגדול הוא שיצאתי מהבית של אבא שלי ועברתי דירה מהפריפריה לתל אביב.

עוד דבר הוא שקרה הוא שייצבתי מספר מערכות יחסים בעייתיות שהיו בחיי - מה שאפשר שלי זמינות נפשית גם לעצמי וגם למערכת יחסים חדשה. היום אני במצב הפיזי הכי טוב שהיה לי אי פעם, בכושר שיא שלא היה לי גם בימיי כספורטאי תחרותי לפני הצבא. בנוסף, אני במערכת יחסים אוהבת ובריאה מאוד בשלושת החודשים האחרונים - אך ימים יגידו.

כרגע הפער הגדול בחיי האישיים הוא היכולת שלי להתמיד בשעות שמחוץ לעבודה ולייצר לעצמי מקורות הכנסה נוספים. זה משהו שהצלחתי בו בעבר (מוזמנים לקרוא בתחילת השרשור על חנות האיקומרס שהייתה לי), אבל העומס שיש לי עכשיו גם מבחינת העבודה וגם מבחינת האימונים משמש לי כמעין תירוץ לפשוט לא לעשות שום דבר פרודקטיבי בשעות המתות.

עוד דבר שלא מקל על הסיטואציה הוא שירות המילואים, שבשנה האחרונה אני עושה כיומיים בשבוע, בעיקר בסופי השבוע כדי לא לפספס יום במשרד.

בהיבט הפיננסי הקר:
המעבר לתל אביב הגדיל לי משמעותית את ההוצאות וכיום אני מנסה לחסוך כ3000 שח בחודש - משהו שלא ממש הצלחתי לממש בגלל הוצאות נלוות של המעבר, עכשיו כשהכל התייצב, אתמקד בחודשים הקרובים בביסוס של שיעור חיסכון חודשי קבוע יחסית שאוכל להתמיד בו.

כיום עומד על שווי (ללא פנסיה וקרה"ש) של כ230K ש"ח. היעד עד סוף השנה הוא להגיע ל-260K (חיסכון משכר + בונוסים).

לתיק ההשקעות הנוכחי התייחסו לתמונה המצורפת: (המניה של RGTI היא סתם ניסיון מטופש שדי חיזק לי את זה שאין לי מה לשחק עם מניות בודדות אלא להתמיד עם המדדים - עם זאת אציין שאני BREAK EVEN איתה כי האחזקה הנוכחית היא לאחר קנייה ומכירה ברווח שפחות או יותר זהה להפסד הנוכחי, בכל מקרה איפטר ממנה בקרוב).

תודה למי מכם שקרא ונתראה בעדכון הבא.

נערך לאחרונה ב:
כמה אתה מרוויח ואיך נראה מבנה ההוצאות שלך? (אם תרצה לשתף כמובן)

על פניו מישהו שמרוויח סביר רווק שחוסך רק 3 אשח בחודש זה משהו שניתן לשפר.

יומן מסע מעניין לקריאה.
רוצה לתת לך את השנקל שלי כמתבוננת מהצד: אומנם זה פורום הסולידית אבל לא הכל מתומחר רק דרך הערך הכלכלי שלו. למשל מעבר הדירה מבית ההורים הוא צעד מאוד נכון בעיני עבורך. הוא לא זול, אבל אתה מקבל הרבה דברים עבורו כמו עצמאות ופרטיות ששווים את המחיר שלהם בזהב. זה בדרך כלל יוצר אפקט מאוד חיובי.

דבר שני לגבי התלבטות הלימודים - תראה, עבדתי כמרצה ומנחה אישית לפרוייקטי גמר בתחום שלי, ויכלתי מאוד בקלות בדרך כלל מהשיעור השני לדעת מי יסיים את הסמסטר ומי לא. מי שהתעניין במה שהוא עושה והייה מתייצב אצלי ראשון לקבל הנחיה כי רצה להתקדם בפרוייקט היה מסיים בטוב, מי שהפרוייקט שלו עצמו לא עניין אותו לא היה מסיים. אז ככה לגבי הלימודים. אם אתה רוצה ללמוד תבחר במשהו שמדליק אותך וההצלחה כבר תבוא לבד. אחרת זה לא ילך, או שתסיים בצורה בינונית. אני חושבת שנתקלת בזה כבר בעולם התעסוקתי.

אם תפרט יותר באיזה תחום אתה עובד או באיזה תחום החנות הדיגיטלית שלך אולי אני ושאר חברי הפורום נוכל לתת אינפוט יותר מדוייק עבורך. יש מקצועות שאין בעיה לעבוד בהם בלי תואר. אבל יש מקצועות שבהם לא חוקי לעסוק ללא תואר ( אדריכל, רופא וכו) ויש מקצועות שבהם ניתן לעבוד בלי תואר אבל ממש ממש עוזר אם יש אחד. איפה אתה על הספקטרום?.

יש את הפוסט של הסולידית עם עצות לבני 20 ממליצה לך בחום לעיין בו. אתה צעיר וזה הזמן שלך להתנסות בדברים כשהזמן לפניך ואין לך עוד מחויבות. זה דברים שיותר קשה לעשות אחר כך.

ומסכימה עם מה שכתבו לגבי עישון לפני. אתה בטח גם מרגיש את זה בעצמך. בהצלחה תעדכן

כמה אתה מרוויח ואיך נראה מבנה ההוצאות שלך? (אם תרצה לשתף כמובן)

על פניו מישהו שמרוויח סביר רווק שחוסך רק 3 אשח בחודש זה משהו שניתן לשפר.
תודה על ההתייחסות

מרוויח כ16K נטו (לפני בונוסים)

מוציא בערך
7.5K על דיור
2.5K על קניות (אוכל הרבה מאוד חלבון חחח)
1K על כושר ובריאות (חד"כ, , תוספי תזונה, קופח וכו)
1K על רכב
1K הוצאות אחרות (יציאות, בגדים וכו)

מבחירה העדפתי לשמר רמת חיים במעבר לתל אביב ולא להתכלב למרות המשמעות של לחסוך הרבה פחות

יומן מסע מעניין לקריאה.
רוצה לתת לך את השנקל שלי כמתבוננת מהצד: אומנם זה פורום הסולידית אבל לא הכל מתומחר רק דרך הערך הכלכלי שלו. למשל מעבר הדירה מבית ההורים הוא צעד מאוד נכון בעיני עבורך. הוא לא זול, אבל אתה מקבל הרבה דברים עבורו כמו עצמאות ופרטיות ששווים את המחיר שלהם בזהב. זה בדרך כלל יוצר אפקט מאוד חיובי.

דבר שני לגבי התלבטות הלימודים - תראה, עבדתי כמרצה ומנחה אישית לפרוייקטי גמר בתחום שלי, ויכלתי מאוד בקלות בדרך כלל מהשיעור השני לדעת מי יסיים את הסמסטר ומי לא. מי שהתעניין במה שהוא עושה והייה מתייצב אצלי ראשון לקבל הנחיה כי רצה להתקדם בפרוייקט היה מסיים בטוב, מי שהפרוייקט שלו עצמו לא עניין אותו לא היה מסיים. אז ככה לגבי הלימודים. אם אתה רוצה ללמוד תבחר במשהו שמדליק אותך וההצלחה כבר תבוא לבד. אחרת זה לא ילך, או שתסיים בצורה בינונית. אני חושבת שנתקלת בזה כבר בעולם התעסוקתי.

אם תפרט יותר באיזה תחום אתה עובד או באיזה תחום החנות הדיגיטלית שלך אולי אני ושאר חברי הפורום נוכל לתת אינפוט יותר מדוייק עבורך. יש מקצועות שאין בעיה לעבוד בהם בלי תואר. אבל יש מקצועות שבהם לא חוקי לעסוק ללא תואר ( אדריכל, רופא וכו) ויש מקצועות שבהם ניתן לעבוד בלי תואר אבל ממש ממש עוזר אם יש אחד. איפה אתה על הספקטרום?.

יש את הפוסט של הסולידית עם עצות לבני 20 ממליצה לך בחום לעיין בו. אתה צעיר וזה הזמן שלך להתנסות בדברים כשהזמן לפניך ואין לך עוד מחויבות. זה דברים שיותר קשה לעשות אחר כך.

ומסכימה עם מה שכתבו לגבי עישון לפני. אתה בטח גם מרגיש את זה בעצמך. בהצלחה תעדכן
ההתלבטות ללימודים כבר לא קיימת - אני בתחום הייעוץ האסטרטגי ואני מאוד אוהב את מה שאני עושה. התקדמותי מובטחת גם ללא תואר (את רוב הסולם כבר עליתי למרות הזמן הקצר והגיל הצעיר).

יש דברים שהייתי שמח ללמוד מתוך עניין גרידא (למשל משפטים) אך עם זאת זה בלתי אפשרי לשילוב עם החיים המקצועיים שלי ולכן זה יישאר בהגדרה כמו כל תחביב אחר שהייתי רוצה לנסות ואין לי זמן אליו.

תודה על ההתייחסות

מרוויח כ16K נטו (לפני בונוסים)

מוציא בערך
7.5K על דיור
2.5K על קניות (אוכל הרבה מאוד חלבון חחח)
1K על כושר ובריאות (חד"כ, , תוספי תזונה, קופח וכו)
1K על רכב
1K הוצאות אחרות (יציאות, בגדים וכו)

מבחירה העדפתי לשמר רמת חיים במעבר לתל אביב ולא להתכלב למרות המשמעות של לחסוך הרבה פחות
לדעתי הסולידית, 13 אלף הוצאות לאדם בודד בגיל שלך עם הכנסות של 16 זה מוגזם.
13 זה יכול להיות תקציב של משפחה שלמה.

אתה בגיל שאתה.צריך להיות אגרסיבי גם בתחום ההוצאות וגם בהכנסות.
הזכרת מתישהו שההכנסות שלך סגורות עד סוף 2027, לי זה נשמע מוזר. אם התקדמת מהר ואתה נותן ערך למנכל, יכול להיות שאתה שווה יותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי הסולידית, 13 אלף הוצאות לאדם בודד בגיל שלך עם הכנסות של 16 זה מוגזם.
13 זה יכול להיות תקציב של משפחה שלמה.

אתה בגיל שאתה.צריך להיות אגרסיבי גם בתחום ההוצאות וגם בהכנסות.
הזכרת מתישהו שההכנסות שלך סגורות עד סוף 2027, לי זה נשמע מוזר. אם התקדמת מהר ואתה נותן ערך למנכל, יכול להיות שאתה שווה יותר.
בחרתי במודע לשפר את רמת החיים ולהגדיל את ההוצאות - לא מוכן להתפשר על הדירה שבה אני חי, על התזונה שלי, ועל איכות האימונים והציוד שלי - גם אם זה אומר לחסוך פחות 2000-3000 שח בחודש ממה שהייתי יכול אם הייתי חי בצמצום.

לגבי ההכנסות הסגורות, כוונתי היא שסגרנו על העלאות ובונוסים מראש, כלומר שלי יש הבטחה לתגמול ללא תלות בביצועים. ההכנסה של 16 נטו תעלה בתחילת השנה לכ18-19 (תלוי משתני מס שאני עוד צריך לראות איך הם יראו), וכמו שאמרתי, זה עוד לא כולל בונוסים שגם הם מובטחים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S יומנו של מאמן יומני מסע אישיים 0
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R יומנו של Bo יומני מסע אישיים 16
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 18
משקיע בתבונה יומנו של המשקיע בתבונה יומני מסע אישיים 8
G לדברים יש נטיה להסתדר - יומנו של בן 26 יומני מסע אישיים 14
F יומנו של פעור יומני מסע אישיים 12
R יומנו של רודף אחרי הכסף יומני מסע אישיים 84
שם משתמש בעייתי יומנו של מדען פחדן יומני מסע אישיים 61
מ יומנו של שפשף יומני מסע אישיים 10
ח יומנו של חסר מנוחה יומני מסע אישיים 18
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
ה יומנו של שאפתן יומני מסע אישיים 15
ה יומנו של דביל :-) יומני מסע אישיים 43
א יומנו של פליט רוח יומני מסע אישיים 5
ע יומנו של תוהה וטועה יומני מסע אישיים 18
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 44
ה יומנו של בן המדתא יומני מסע אישיים 1
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 40
T יומנו של מתחיל מאוחר יומני מסע אישיים 23
E יומנו של יזם יומני מסע אישיים 11
ה יומנו של סטודנט ומחשבות על העתיד יומני מסע אישיים 20
Shlom Mizrahi יומנו של צעיר שאפתן יומני מסע אישיים 31
CRT יומנו של CRT יומני מסע אישיים 25
ח יומנו של חסר המזל יומני מסע אישיים 16
Wonko יומנו של וונקו השפוי יומני מסע אישיים 393
OiNK יומנו של אוינק - ת״א יא חביבי יומני מסע אישיים 36
S יומנו של עוד זוג יומני מסע אישיים 57
benjamin יומנו של סגפן יומני מסע אישיים 16
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 795
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 3
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
epk זמנים ומהימנות של העברה באמצעות ClearShift פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 33
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0

נושאים דומים

Back
למעלה