• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התחזית של וונגארד לעשר השנים הקרובות

• פותח הנושא פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא פספסתי אבל אולי אתה פספסת שהוא הרי גדל מאד דווקא בעשור שבו היו תשואות גבוהות.
הוא גם היה יכול להעלות עמלות אחרי כמה שנים כפי שעושים בארץ והוא לא עשה זאת כשהיה יכול. זה לזכותו ולזכות הדרך שהוא מנהל עסקים.
אני לא העברתי ביקורת על התרומה שלו (ושל vanguard) לעולם המשקיעים הפאסיביים (והאמת צריכה להיאמר שגם הקרנות האקטיביות של ואנגארד זולות יחסית), אני רק אומר שכשהוא אומר "אני צופה שבעשור הקרוב התשואה הממוצעת תהיה 3.5, ואחרי עמלות ברוב החשבונות המנוהלים, 1.5, ואחרי אינפלציה אולי שלילית", הוא משווק את החברה שלו ואת האידיאולוגיה שלו (שתכלס זה בסדר, אבל כשאומרים "חברות השקעות מפרסמות נתונים אופטימיים כטריק שיווקי", חשוב לשים לב שגם מי שאומר "התשואה העתידית נמוכה, ולכן כדאי להשקיע דרך החברה שלי" עושה שיווק).
אל תבין לא נכון, אני מחזיק VT בחשבון הממוסה ו-VWRA בחשבון הפטור ומרוצה סה"כ מ-Vanguard.

כן זה ברור, ומצד שני יש שורה של מומחים שנותנים הערכות מלומדות ופסימיות לעשור הקרוב,קבוע.
בסוף מישהו צודק ואז..........הוא אומר,אמרתי לכם;)
זה גם נכון, להגיד "כל המומחים הם שווריים כי זה טוב להם" זה קטגורית לא נכון.

ראיתי בשירשור אחר שאתם פה נותנים לו קרדיט שהוא מסביר על השקעה במדד שוק עדיפה על מניות דיבדנד.
מעולם לא נתתי לו קרדיט

זה לזכותו ולזכות הדרך שהוא מנהל עסקים.
נכון. ורק זה.
זה שהוא היה צדיק מבחינה עסקית לא הופך את התחזיות שלו לפחות בלתי צפויות.

מעולם לא נתתי לו
בגלל שהוא אולי מתחרה? או שיש לך איזה טענה עניינית למה שהוא אומר?
בכל מקרה ממליץ לנסות להבין איך ציפיה ריאלית יכולה להיות שונה מתחזית.
בוגל ובן פליקס מדברים על צפייה ריאלית ובסרטונים שהבאתי לעיל הם מסבירים כיצד מגיעים אליהן.

בוגל ובן פליקס מדברים על צפייה ריאלית ובסרטונים שהבאתי לעיל הם מסבירים כיצד מגיעים אליהן.
אז תבדוק את הפרמטרים של בוגל לצפייה הזאת היום לעומת הערכה הקודמת שפורסמה.

בגלל שהוא אולי מתחרה?
הוא בוודאות לא מתחרה שלי (אלא אם הוא מהנדס ראייה ממוחשבת שמפתח סורק לייזר בחברה אחרת)

בכל מקרה ממליץ לנסות להבין איך ציפיה ריאלית יכולה להיות שונה מתחזית.
אין הבדל מבחינתי. כל נסיון לזקק אחוז ספציפי או מרווח סמך של תשואה היא תחזית.

אתה מבין כמה נגזרות של מידע הם מזקקים? הם צריכים לפגוע בול בכל אחד ואחד כדי שהתוצאה הסופית תהיה אפילו קרובה למציאות.

יעקב , חבל שאין הבדל מבחינתך. גם אם אתה חובב ועוזר לאנשים כדאי להכיר את כל הכלים הקיימים ולא להשתמש רק בפטיש (הפטיש נאמר במקרה שלנו הוא ההסבר שהתשואה ההיסטורית של 150 שנה על מניות ארהב היא 6.75). לא את כל הלקוחות זה יספק ויהיו כאלו שישאלו שאלות.
אומר בקצרה שיש עדות אמפירית שתמחורים גבוהים של מניות נותנים תשואות יותר נמוכות בעקבותיהם עשור קדימה ולהיפך.
למה זה חשוב?
לא בשביל לתזמן בדיוק או בערך את השוק.
זה יכול לתת אינדיקציה לחוסך לפני פרישה שעליו לחסוך יותר אם הוא רוצה תוכנית מסויימת בעתיד.
זה יכול לתת אינדיקציה למי שהוא בשלב הפרישה ההתחלתי שלא כדאי לו להגזים בשלב המשיכה.ועוד ועוד. כל אחד בטח יכול לחשוב עצמו.

אני דווקא שלם עם זה.
זכותך כמובן.
לגבי שאר הטענות שלך, מריח לי קרוב מאוד לנסיון תזמון שוק, והבטחתי לעצמי שאני לא נכנס לויכוחים כאלה שוב.
כולן חופפות לטענות של גון בוגל ז"ל ולקרוא לו תומך בתזמון שוק זה כמו לומר על משה רבנו שהוא פוליתאיסט ואז לא להתייחס עניינית לטענות שלו כי
הבטחת לעצמך לא לעשות זאת שוב.

כן זה ברור, ומצד שני יש שורה של מומחים שנותנים הערכות מלומדות ופסימיות לעשור הקרוב,קבוע.
בסוף מישהו צודק ואז..........הוא אומר,אמרתי לכם;)
שים לב שמומחים זה לא בדיוק הצד השני של חברות. מאחר ששווקים בד"כ עולים ושוקים דוביים יותר קצרים משווקים שווריים יש לחברות את האינטרס שצויין לעיל.
(אני יכול להרחיב על זה אבל לא נושא הפוסט ופחות מעניין אותי כרגע)
למומחים עצמאיים, כמו דר דום למשל, יש אינטרסים אחרים כפי שציינת למשל לעשות להם שם ויותר קל להתבלט עם נבואות קיצון.

ולקרוא לו תומך בתזמון שוק
אל תכניס לי מילים לפה, תודה.

זה שג'ון בוגל הוא אבי ההשקעה הפאסיבית לא הופך אותו לקדוש בכל דבר שהוא עושה, ואם הוא מבצע הערכת תשואה לתקופה הקרובה הוא מבצע תחזית לעתיד. אפשר לכבס את זה לציפייה ראלית, אבל זה עדיין תחזית לכל דבר.
אתה יכול כמובן להסתמך עליה, אבל זה שלך, זה לא קשור אליו בכלל. אם השתכנעת מהמתודולוגיה שלו, מעולה.

אני לא חוסך או יותר לפי הערכות התשואה של מומחים כאלה ואחרים, אלא בעיקר לפי הצרכים שלי בכל שלב בחיים.

עדיין לא הבנתי מה עוזר הערכה הזו, ואיך לך יש כלים לדעת שמומחה א צודק בהערכה שלו, ומומחה ב לא. הרי זה לא שאתה תגיד לבוס שלך שאתה פורש בעוד X סמן בגלל שהערכת התשואה של בוגל גרמה לך לחשב את אותו X.

אל תבין לא נכון, אני מחזיק VT בחשבון הממוסה ו-VWRA בחשבון הפטור ומרוצה סה"כ מ-Vanguard.

האם לא כדאי להחזיק VT בחשבון הפטור וVWRA בחשבון הממוסה?
ראיתי שדמי העמלה על קניית נייר בבורסה בלונדון ממש גבוהים דרך חשבון IRA (במיטב דש)

האם לא כדאי להחזיק VT בחשבון הפטור וVWRA בחשבון הממוסה?
ראיתי שדמי העמלה על קניית נייר בבורסה בלונדון ממש גבוהים דרך חשבון IRA (במיטב דש)
בחשבון פטור, אלא אם כן מדובר באמריקאי, עדיף להחזיק אירית (משיקולי מיסוי).
עמלת הקניה שלי בחשבון הפטור היא 0.08% כולל צד ג׳.
בחשבון ממוסה זה יותר מורכב להחליט מה כדאי.

בחשבון פטור, אלא אם כן מדובר באמריקאי, עדיף להחזיק אירית (משיקולי מיסוי).
עמלת הקניה שלי בחשבון הפטור היא 0.08% כולל צד ג׳.
בחשבון ממוסה זה יותר מורכב להחליט מה כדאי.

במיטב דש קיבלתי תנאים של עמלת קניה של 0.1% מינימום 25 דולר ועמלת סוכן 0.15% מינימום 30 דולר עבור מסחר בבורסה בלונדון. באיזה בית השקעות קיבלת תנאים כאלה (אם נוח לך לשתף)? האם אלו היו תנאי ברירת המחדל או שהיית צריך להתמקח איתם?

במיטב דש קיבלתי תנאים של עמלת קניה של 0.1% מינימום 25 דולר ועמלת סוכן 0.15% מינימום 30 דולר עבור מסחר בבורסה בלונדון. באיזה בית השקעות קיבלת תנאים כאלה (אם נוח לך לשתף)? האם אלו היו תנאי ברירת המחדל או שהיית צריך להתמקח איתם?
אני נמצא בחשבון הפטור בלאומי (דרך הלמן אלדובי אבל להבנתי אלה אותם תנאים שמקבלים גם דרך מיטב דש ולאומי ואולי גם דרך עוד חברות שעובדות עם לאומי).

למומחים עצמאיים, כמו דר דום למשל, יש אינטרסים אחרים כפי שציינת למשל לעשות להם שם ויותר קל להתבלט עם נבואות קיצון.
גם אצלם משווקים לפחות המובילים כמו פיטר שיף, יאמר לזכותם שהם כנראה באמת מאמינים לעצמם ומשקיעים בהתאם.

בכול מקרה אתה מדבר על הבדל גדול ומהותי בין צפייה לחיזוי אז תבדוק מה הנתונים הבסיסים בנוסחה של בוגל לצפייה ותחשב בעצמך.

מוסיף כאן מאמר מעניין על מודל הציפיות(*) של בוגל. הוא כנראה חשב שהמודל הזה חשוב והדגיש אותו במספר ראיונות וגם כתב על כך פרק בספרו
https://awealthofcommonsense.com/2016/09/the-john-bogle-expected-return-formula/

Bogle said as much in his interview. He admitted, “I can’t forecast the future, let’s be honest about that. But I can make judgments using reasonable expectations about the future and it seems to me the handwriting is on the wall for lower returns than we’ve had historically.”

And that’s all you can really hope for as an investor when dealing with an uncertain future.

So what if Bogle’s formula is right over the coming years or even decades?

A few thoughts:

• Adjust your expectations.
  • Have a contingency plan in place if your expectations aren’t met (save more, work longer, spend less, start a side business, take on a new career, etc.).
  • Plan for lower returns either way. If you plan for lower returns and it happens you’ll be ready for it. If you plan for lower returns and it doesn’t happen you’ll be even better off. But if you don’t plan for lower returns and it does happen you’re probably out of luck.
  • If you’ve missed out on the huge bull market in U.S. stocks since 2009, don’t expect to jump in now and see similar performance.
  • Diversify more broadly beyond U.S. equities in areas that have higher expected returns.
  • Behavior and fees will matter more than ever in a lower return environment.

(*) ציפיות =! תחזית
There's a big difference between an expectation and a forecast, even if they seen similar. An expectation is an acknowledgement of how things worked in the past and will likely work in the future. A forecast is strapping that idea to a specific point in time

ציפיות =! תחזית
שום דבר מהציטוט שהבאת לא מררה שזה נכון. בין אם יש לך ציפיות או שאתה חוזה, יהיה הבדל בין התשואה בפועל לתשואה שציפית, ותצטרך לעשות עדכונים לתוכנית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שום דבר מהציטוט שהבאת לא מררה שזה נכון. בין אם יש לך ציפיות או שאתה חוזה, יהיה הבדל בין התשואה בפועל לתשואה שציפית, ותצטרך לעשות עדכונים לתוכנית.
אם אתה מניח תחזיות פסימיות מראש ולא מתחשב בכספי פנסיה או ירושה צפויה, אז הצפיות שלך יהו נמוכות יותר ולכן גם תחזית גרועה שהתממשה לא תפגע ביעדים שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 6
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 21
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה