עדכון אחרון + סיכום:
שורה תחתונה: הניירות בלאקרוק שלי נחתו ב-IB והכל תקין!
סיכום התהליך לטובת מי שירצה לעשות זאת בעתיד ולא יודע איך (אני מספר על הגורמים הספציפיים שעבדתי איתם, אבל זה כנראה נכון לעוד אחרים):
הסיטואציה: יש לך ני"ע של בלאקרוק אצל ברוקר ישראלי שאתה מעוניין להעביר ל-IB בשביל לחסוך אירוע מס.
1) העברתי מאקסלנס את הניירות לחשבון ני"ע שפתחתי בבנק לאומי, מכיוון שזה החשבון שאיתו פתחתי את התיק, הפעולה היא רק מול אקסלנס.
2) מבקשים מבנק לאומי לבצע המרה של נייר דואלי מהבורסה בת"א לבורסה בלונדון (במקרה שלי לגרסה הדולרית צוברת). זה עולה 45$ לנייר, להלן פירוט נוסף:
אתם צריכים להגיע ל-"מרכז תפעול ניירות ערך", הטלפון שלהם זה 076-8035666.
בהתחלה יגידו לכם שהם לא מטפלים בלקוחות פרטיים, אבל תתעקשו קצת ותסבירו את מה שאתם רוצים לעשות, יכול להיות שתצטרכו לעבור דרך הסניף.
3) תוך כמה ימים הנייר נעלם מהתיק וחוזר בגרסה הדולרית. עכשיו הולכים לאתר של IB ועושים העברת Basic FOP, ממלאים את הפרטים של חשבון הבנק שממנו אתם מבצעים את ההעברה. בסוף מורידים את המסמך PDF עם הפרטים שזה מייצר על ההעברה + מייצאים אישור ניהול חשבון IB ואת שניהם שולחים לנציג בלאומי שמטפל בכם (עדיין עם מרכז תפעול ניירות ערך).
ההעברה הזו לא יקרה, שקלים בודדים אם זה על חשבון תחת אותו שם.
4) מוודאים ש-IB מסרו לבנק את הפרטים הנכונים, במקרה שלי זה היה תקוע חודש כי IB מסרו להם מספר מזהה לא נכון, הנציגה מלאומי התקשרה אליי כדי שאתווך ביניהם ואשיג את המספר הנכון. התקשרתי לתמיכה וביקשתי את המספר והעברתי ללאומי, למחרת הניירות כבר נקלטו.
5) ממלאים את התאריכים והמחירים בהם קניתם את הני"ע כי IB לא מקבלים את המידע הזה.
זהו! שוב תודה רבה לכל מי שעזר!