• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העברת תיק ני"ע ישראלי לברוקר זר (שאלת אופטימיזציה ולא טכנית)

• פותח הנושא פותח הנושא littleworm
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מה הכי טוב:

• סך הכל מצביעים
    14
בהחלט שירות גרוע, לפי מה שהבנתי מהנציגים הם עושים את זה רק למניות אבל לא לקרנות (אני חושב שבלאקרוק בכלל היחידה?).
גם הנציגים שהיו יותר מוכנים לעזור ואמרו שיבררו פשוט חזרו עם תשובה שהם לא מבצעים את זה לקרנות.
תודה, אדע להתרחק מהם.
אגב, אנקדוטה, דווקא הקרנות של בלרוק בארץ מוגדרות כמניות ולא קרנות..היית יכול להתחכם איתם בחזרה :)

• אהבתי
Reactions: d4c
עדכון אחרון + סיכום:
שורה תחתונה: הניירות בלאקרוק שלי נחתו ב-IB והכל תקין! D:

סיכום התהליך לטובת מי שירצה לעשות זאת בעתיד ולא יודע איך (אני מספר על הגורמים הספציפיים שעבדתי איתם, אבל זה כנראה נכון לעוד אחרים):
הסיטואציה: יש לך ני"ע של בלאקרוק אצל ברוקר ישראלי שאתה מעוניין להעביר ל-IB בשביל לחסוך אירוע מס.
1) העברתי מאקסלנס את הניירות לחשבון ני"ע שפתחתי בבנק לאומי, מכיוון שזה החשבון שאיתו פתחתי את התיק, הפעולה היא רק מול אקסלנס.
2) מבקשים מבנק לאומי לבצע המרה של נייר דואלי מהבורסה בת"א לבורסה בלונדון (במקרה שלי לגרסה הדולרית צוברת). זה עולה 45$ לנייר, להלן פירוט נוסף:
אתם צריכים להגיע ל-"מרכז תפעול ניירות ערך", הטלפון שלהם זה 076-8035666.
בהתחלה יגידו לכם שהם לא מטפלים בלקוחות פרטיים, אבל תתעקשו קצת ותסבירו את מה שאתם רוצים לעשות, יכול להיות שתצטרכו לעבור דרך הסניף.
3) תוך כמה ימים הנייר נעלם מהתיק וחוזר בגרסה הדולרית. עכשיו הולכים לאתר של IB ועושים העברת Basic FOP, ממלאים את הפרטים של חשבון הבנק שממנו אתם מבצעים את ההעברה. בסוף מורידים את המסמך PDF עם הפרטים שזה מייצר על ההעברה + מייצאים אישור ניהול חשבון IB ואת שניהם שולחים לנציג בלאומי שמטפל בכם (עדיין עם מרכז תפעול ניירות ערך).
ההעברה הזו לא יקרה, שקלים בודדים אם זה על חשבון תחת אותו שם.
4) מוודאים ש-IB מסרו לבנק את הפרטים הנכונים, במקרה שלי זה היה תקוע חודש כי IB מסרו להם מספר מזהה לא נכון, הנציגה מלאומי התקשרה אליי כדי שאתווך ביניהם ואשיג את המספר הנכון. התקשרתי לתמיכה וביקשתי את המספר והעברתי ללאומי, למחרת הניירות כבר נקלטו.
5) ממלאים את התאריכים והמחירים בהם קניתם את הני"ע כי IB לא מקבלים את המידע הזה.

זהו! שוב תודה רבה לכל מי שעזר!

תודה לך על השיתוף!
כשתמכור, תחזור לעדכן איך חישבת את המס... (צמוד למדד המחירים לצרכן / דולר) זה מקרה קצה מעניין.

אכן צריך, אבל זה לא מסובך בכלל.

זו סיבה מצויינת להחזיק חשבון בברוקר זר, אבל (אם התיק הוא לעוד שנים רבות) לא ממש סיבה להעביר את הניירות הקיימים כי הם בכל מקרה "שכבה נפרדת".
אבל להחזיק 2 חשבונות זה משהו שאכן כדי להימנע ממנו הייתי מעדיף לספוג את המס.
יש סיבה להימנעות מלהחזיק שתי חשבונות נפרדים (ברוקר ישראלי וזר) ?

עדכון אחרון + סיכום:

סיכום התהליך לטובת מי שירצה לעשות זאת בעתיד ולא יודע איך (אני מספר על הגורמים הספציפיים שעבדתי איתם, אבל זה כנראה נכון לעוד אחרים):
הסיטואציה: יש לך ני"ע של בלאקרוק אצל ברוקר ישראלי שאתה מעוניין להעביר ל-IB בשביל לחסוך אירוע מס.
1) העברתי מאקסלנס את הניירות לחשבון ני"ע שפתחתי בבנק לאומי, מכיוון שזה החשבון שאיתו פתחתי את התיק, הפעולה היא רק מול אקסלנס.
2) מבקשים מבנק לאומי לבצע המרה של נייר דואלי מהבורסה בת"א לבורסה בלונדון (במקרה שלי לגרסה הדולרית צוברת). זה עולה 45$ לנייר, להלן פירוט נוסף:
בהתחלה יגידו לכם שהם לא מטפלים בלקוחות פרטיים, אבל תתעקשו קצת ותסבירו את מה שאתם רוצים לעשות, יכול להיות שתצטרכו לעבור דרך הסניף.
3) תוך כמה ימים הנייר נעלם מהתיק וחוזר בגרסה הדולרית. עכשיו הולכים לאתר של IB ועושים העברת Basic FOP, ממלאים את הפרטים של חשבון הבנק שממנו אתם מבצעים את ההעברה. בסוף מורידים את המסמך PDF עם הפרטים שזה מייצר על ההעברה + מייצאים אישור ניהול חשבון IB ואת שניהם שולחים לנציג בלאומי שמטפל בכם (עדיין עם מרכז תפעול ניירות ערך).
4) מוודאים ש-IB מסרו לבנק את הפרטים הנכונים, במקרה שלי זה היה תקוע חודש כי IB מסרו להם מספר מזהה לא נכון, הנציגה מלאומי התקשרה אליי כדי שאתווך ביניהם ואשיג את המספר הנכון. התקשרתי לתמיכה וביקשתי את המספר והעברתי ללאומי, למחרת הניירות כבר נקלטו.

יצא לך להעביר פוזיציות שהן לא קרנות של בלקרוק? אני צריך להעביר פוזיציות במניות אמריקאיות ממיטב לib

מוודאים ש-IB מסרו לבנק את הפרטים הנכונים, במקרה שלי זה היה תקוע חודש כי IB מסרו להם מספר מזהה לא נכון
היכן מסרו מספר לא נכון? במסמך ה PDF?
אני תקוע בתהליך בין דיקונט ל IB.

יש סיבה להימנעות מלהחזיק שתי חשבונות נפרדים (ברוקר ישראלי וזר) ?
למיטב ידיעתי כל עוד אתה מדווח הכל בצורה תקינה למס הכנסה לא צריכה להיות בעיה.

יצא לך להעביר פוזיציות שהן לא קרנות של בלקרוק? אני צריך להעביר פוזיציות במניות אמריקאיות ממיטב לib
לא יצא לי, אבל אני מאמין שזה אותו תהליך רק בלי השלבים שקשורים בהמרה של נייר דואלי.
מבחינת IB הם יכולים לקלוט ני"ע כל עוד הם לא נקובים בשקלים, אחרת אסור להם.

היכן מסרו מספר לא נכון? במסמך ה PDF?
אני תקוע בתהליך בין דיקונט ל IB.
לא בPDF, במייל שלאומי שלחו להם הם ענו פרטים לא נכונים.
תתקשר ל-IB למחלקה במענה הטלפוני שמטפלת ב position transfer, תגיד להם שהבנק המעביר שלך קיבל wrong settlement date and reference number ובגלל זה ההעברה תקועה ועדיין לא settled. הוא ייתן לך תאריך ומספר בפורמט IBxxxxxx שאותם תעביר למיטב.
אצלי תוך יום זה הסתדר.

תודה, הסתדר אצלי היום.

עדכון אחרון + סיכום:

היי,

אז סה"כ עלות ההמרה הייתה לך 90$ לשני ניירות ?
וידאת גם בחשבון שלא חוייבת במעלות נוספות ?

אני בדיסקונט והעלויות שאמרו לי שונות בסדרי גדול.
עמלת סוכן לפי מספר מניות, 0.5$ למנייה (מנייה, לא נייר - אז מצטבר להמון כסף) ובנוסף 1.09% לבנק.
עדיין יוצא פחות מהמס שאני אמור לשלם, אבל כבר כמה אלפי שקלים.
אמרו שזאת המרת ADR - אולי יודע איזו המרה עשו אצלך ?
אני חושד שאולי התבלבלו כי ביקשתי להמיר גם את נייס... וזה בניו יורק ולא בלונדון..

היי,

אז סה"כ עלות ההמרה הייתה לך 90$ לשני ניירות ?
וידאת גם בחשבון שלא חוייבת במעלות נוספות ?

אני בדיסקונט והעלויות שאמרו לי שונות בסדרי גדול.
עמלת סוכן לפי מספר מניות, 0.5$ למנייה (מנייה, לא נייר - אז מצטבר להמון כסף) ובנוסף 1.09% לבנק.
עדיין יוצא פחות מהמס שאני אמור לשלם, אבל כבר כמה אלפי שקלים.
אמרו שזאת המרת ADR - אולי יודע איזו המרה עשו אצלך ?
אני חושד שאולי התבלבלו כי ביקשתי להמיר גם את נייס... וזה בניו יורק ולא בלונדון..
המרתי רק נייר אחד, אז העמלה הייתה 45$.
וידאתי בחשבון והעמלה הנוספת היחידה שהייתה לי הייתה על ההאחזקה של הנייר כחלק מהרבעון באופן יחסי ולא קשורה להמרה עצמה, מעבר לזה כלום.
בדיסקונט באמת יש עמלה באחוזים שזה ממש גניבה.
יש לי חבר שהעביר מדיסקונט ללאומי רק בשביל לחסוך את העמלה הזו.

המרתי רק נייר אחד, אז העמלה הייתה 45$.
וידאתי בחשבון והעמלה הנוספת היחידה שהייתה לי הייתה על ההאחזקה של הנייר כחלק מהרבעון באופן יחסי ולא קשורה להמרה עצמה, מעבר לזה כלום.
בדיסקונט באמת יש עמלה באחוזים שזה ממש גניבה.
יש לי חבר שהעביר מדיסקונט ללאומי רק בשביל לחסוך את העמלה הזו.
תודה !
כן - מייאש כמה זמן שזה לוקח.
יודע במקרה אם החבר היה צריך להגיע לסניף בשביל זה וכל הבלאגן ?

תודה !
כן - מייאש כמה זמן שזה לוקח.
יודע במקרה אם החבר היה צריך להגיע לסניף בשביל זה וכל הבלאגן ?
היה צריך להגיע ללאומי לסניף בשביל להוריד את המגבלה על הסכום.

לא ראיתי אם אתה אמריקאי או לא, אבל רשום במפורש
"IBKR is not able to accept delivery of assets in currency ILS traded on TASE for residents of Israel."
טעות שלהם שהם מאפשרים לישראלים ללא פטור לפתוח הודעה להעברת ניירות ישראלים ובשום שלב בתהליך הזה אין הודעה שלא ניתן לסחור בהם או להעביר אותם בכלל. לי זה ביזבז התעסקות וזמן.

עדכון אחרון + סיכום:

סליחה על כל השאלות, אבל צריך את עזרתך שוב.
בטלפון שנתת הם לא כל כך עונים (מפנים לשלוחות אחרות שהן לא רלוונטיות) והאמת שמהניסיון שלי גם עם אקסלנס וגם עם דיסקונט - בטלפון כל פעם קיבלתי תשובות שונות.

צא לך להתכתב איתם במייל ?
אם כן, יכול לשתף את הכתובת מייל שלהם ?

תודה !

סליחה על כל השאלות, אבל צריך את עזרתך שוב.
בטלפון שנתת הם לא כל כך עונים (מפנים לשלוחות אחרות שהן לא רלוונטיות) והאמת שמהניסיון שלי גם עם אקסלנס וגם עם דיסקונט - בטלפון כל פעם קיבלתי תשובות שונות.

צא לך להתכתב איתם במייל ?
אם כן, יכול לשתף את הכתובת מייל שלהם ?

תודה !
מוזר שלא עוזרים לך, אותו חבר שתיארתי בתגובה הקודמת עשה את התהליך בחודש האחרון ולא היו לו בעיות.
בכל מקרה, יצא לי לדבר איתם גם במייל:
Securities.Centre@bankleumi.co.il

מקווה שזה יעזור, בהצלחה!

חברים,
האם קרן שקלית עולמית אירית של בלאקרוק SSAC ACWI ניתן להעביר AS IS מברוקר ישראלי, באיזשהו שלב ל IB ללא אירוע מס וללא עלויות גדולות ?

לצורך העניין, בהרבה בתי השקעות ישראלים, זה 10$ לכל ני"ע. אז בהנחה שאחזיק רק סוג זה, האם אשלם רק 10$ במעבר מברוקר ישראלי ל IB ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברים,
האם קרן שקלית עולמית אירית של בלאקרוק SSAC ACWI ניתן להעביר AS IS מברוקר ישראלי, באיזשהו שלב ל IB ללא אירוע מס וללא עלויות גדולות ?

לצורך העניין, בהרבה בתי השקעות ישראלים, זה 10$ לכל ני"ע. אז בהנחה שאחזיק רק סוג זה, האם אשלם רק 10$ במעבר מברוקר ישראלי ל IB ?
העברתי את ההודעה שלך לכאן, כי היא נכתבה בשרשור אחר שבעלת הבית ביקשה לא לסטות מהנושא בו.
כישראלי אי אפשר להחזיק אצל IB ני״ע שנסחרים בבורסת ת״א ולכן יש צורך להמיר את הני״ע הזה לגרסה הבריטית שלו,
בתחילת העמוד הזה יש פירוט התהליך, בעמוד הקודם העלויות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות בניהול עצמאי שוק ההון 6
I בעיה העברת תיק ני"ע מבנק לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 41
יבגני_ל היסטוריית רכישה של ני"ע בעת העברת תיק שוק ההון 0
I עמלת העברת תיק ני"ע - קיים פיקוח? צרכנות פיננסית 40
A העברת תיק ני״ע מאדם לאדם שוק ההון 4
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
F עלות העברת תיק מאקסלנס לברוקר אחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
A העברת תיק השקעות ל-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
NightStyle העברת תיק מ-IB לבית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
Excelmik העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
Omer Daniel העברת תיק השקעות מאקסלנס לIB : אירוע מס? שוק ההון 1
ה העברת תיק השקעות בין אחים מיסים 9
E העברת תיק השקעות לחול שוק ההון 23
D העברת תיק השקעות לInteractive Brokers דרך הבנק שוק ההון 7
R העברת תיק השקעות מפידליטי לבנק בארץ שוק ההון 2
E העברת תיק דרך בנק שוק ההון 4
הק995 העברת תיק מאקסלנס לאינטראקטיב צרכנות פיננסית 2
tonytony כמה זמן לוקחת העברת תיק בניהול עצמי מהבנק לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T שאלות על העברת תיק השקעות בארץ לזר שוק ההון 7
א העברת תיק ניירות הערך מהבנק לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Y עמלת העברת תיק ניירות ערך בין 2 בנקים ישראלים צרכנות פיננסית 3
ד העברת תיק עם אירוע מס מיסים 5
S העברת תיק לברוקר זר - שאלה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
R העברת תיק מברוקר ישראלי לאמריקאי. צרכנות פיננסית 26
N העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 7
D העברת בעלות על תיק ממוסה שוק ההון 5
T העברת תיק השקעות שוק ההון 2
הק995 העברת תיק חברה בע"מ מברוקר ישראלי ל- IB שוק ההון 5
I העברת תיק מניות מבנק הפועלים לאינטראקטיב ארה"ב צרכנות פיננסית 4
B העברת תיק השקעות צרכנות פיננסית 3
I העברת תיק השקעות מהבנק לבית השקעות זר שוק ההון 1
jack kapt העברת תיק השקעות צרכנות פיננסית 0
ש העברת תיק מIB לברוקר ישראלי שוק ההון 24
העברת תיק השקעות מבנק לIRA שוק ההון 7
jack kapt העברת תיק השקעות שוק ההון 9
א העברת תיק השקעות מישראל לארה"ב שוק ההון 3
חדש בשוק העברת תיק מmexem לib האמריקאית שוק ההון 1
T שאלה לגבי העברת תיק במתנה שוק ההון 2
מ עלות העברת תיק השקעות שוק ההון 35
ד העברת נתוני עלות מקורית של ניירות ערך בהעברת תיק מארה"ב לישראל צרכנות פיננסית 0
I העברת תיק השקעות מחו"ל שוק ההון 1
Homer העברת תיק השקעות לחו"ל שוק ההון 14

נושאים דומים

Back
למעלה