• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המיסוי הפרוגרסיבי בישראל

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ודאי, אבל ארנונה זה מס צריכה. ביטוח לאומי זה מס שכר, שני מיסים שונים.
ומה זה שלושים שנים מילואים ועוד 3 סדיר? מס ציונות?
ממש מעניין אותי מה ההגדרה המדויקת למס. בסוף את העשירון העליון שותים בקשית מהלידה ועד הקבר.

אז מה אתה מציע? שמי שיש לו דירה מהמשפחה ימוסה הרבה יותר ומי שאין לו ימוסה פחות?
כן, צריכים לשאוף למסות מגורים בדירה בבעלות כמו שממסים השכרת דירה ולהוריד פטורים של דירה יחידה. להשוות את התנאים להשקעות אחרות ולהפסיק עם הטבות עקומות. ומנגד, להוריד באופן כללי מס הכנסה ובנוסף להפוך אותו יותר שוויוני.

(שמעתי גם פה בפורום, למה לי לעבוד עוד כמה שעות ולשלם בערך 50% מס)
הרבה יותר, תחשוב על עלות מעביד ותוסיף גם מס עקיף על צריכה ותגיע בקלות ל70-80 אחוז מס.

אני לא מנסה לצמצם פערים, אני מנסה לא להעמיק אותם. לא מנסה שאף אחד יפסיד
אז אתה מעדיף להשאיר את המצב הקיים על פני מצב בו מצב העניים ייטב פי 2 ושל העשירים פי 4?
אם כן, לדעתי המטרה שלך שגויה.

כדוגמה, מה יקרה אם יעלו את המס על הדלק מצד אחד ויחזירו לך את זה במס הכנסה מצד שני (או במענק מס הכנסה שלילי). לאנשים העובדים זה לא ישנה כלום, חוץ אולי מלתמרץ אותם להשתמש בתחבורה ציבורית או שיתופית, לעניים המסכנים שבאמת לא יכולים לעבוד זה לא ישנה כלום כי גם ככה הם לא נוסעים ברכב. מי שייפגע זה אלו שעובדים בשחור או אלו שמעדיפים להתבטל ולחיות על חשבון משלמי המיסים.
האיסטינקט הראשוני שלנו זה להתלונן על מחירי הדלק הגבוהים אבל כשחושבים על זה, מדובר במס הרבה יותר הוגן מאשר מס הכנסה גבוה על מעמד הביניים.
ייקור הדלק משפיע על מחירי מוצרים ושירותים רבים והדלק כבר היום יקר.
האם היעילות המקסימלית היא במחיר 6 או 7 שקלים? צריך ניתוח כלכלי ולא די בטענה כללית שתמיד עדיף שקל מס על דלק משקל מס הכנסה.

אז אתה מעדיף להשאיר את המצב הקיים על פני מצב בו מצב העניים ייטב פי 2 ושל העשירים פי 4?
אם כן, לדעתי המטרה שלך שגויה.
אם מצב העניים ייטב פי 2 ושל העשירים פי 4, אז האם זה לא אומר שתהיה אינפלציה של 100% פשוט? (בתקווה שאף אחד לא ינצל את המצב כדי להעלות מחירים עוד יותר)
אל תדבר באוויר, תן דוגמה למצב שאתה מתאר, תוכיח שהוא אפשרי בכלל (ברמה הגלובלית. להתעשר על חשבון מדינות אחרות זה לא נחשב.)

נערך לאחרונה ב:
ומה שנתן את הכוח לשליטים היא תורה קולקטיביסטית שהבטיחה שיוויון. כדי לשעבד אנשים, צריך להשתמש ברגשות ולעטוף אותם באידיאולוגיה. קינאה היא רגש נהדר לסוציאליזם מתאים לו בול.
טוב אז זרמתי עם הלוגיקה שרשמת
אז מי נתן את הכוח לחברות הטבק, משקאות קלים, הוספת עופרת לדלק (שמלכתחילה לא הייתה נחוצה), ועוד נזקים שהורגים מיליונים בחברות השפע? הקפיטליזם?
וזה עוד בלי לספור את הנרצחים בדיקטטורות בעלות אוריינטציה קפיטליסטית?

אם מצב העניים ייטב פי 2 ושל העשירים פי 4, אז האם זה לא אומר שתהיה אינפלציה של 100% פשוט? (בתקווה שאף אחד לא ינצל את המצב כדי להעלות מחירים עוד יותר)
לא. אני מדבר במונחים ריאליים, לא בכסף.
אל תדבר באוויר, תן דוגמה למצב שאתה מתאר, תוכיח שהוא אפשרי בכלל (ברמה הגלובלית. להתעשר על חשבון מדינות אחרות זה לא נחשב.)
המהפכה התעשייתית. לפניה כמעט כולם היו עניים מאודים, עם קבוצה קטנה שחיה בבתי אבן גדולים עם אנשים זרים שמילאו להם דליי מים למקלחת.
היום לעניים יש גישה לאינסוף מידע, חשמל, מים זורמים, טיסות לחו״ל. ומיהם אותם עשירים שעליהם פותח השרשור מדבר?

אין סיבה למסות נכס רק מפני שהוא קיים. אתה צריך טריגר , מכירה ,קניה וכו'.
כבר יש קצת דברים בכיוון. למשל ארנונה ואגרת רישוי רכב שנתית.

ארנונה זה מס צריכה.
לא ישירות. לפעמים זה די רחוק.

מדוע המטרה היא לצמצם פערים ולא למקסם רווחה? אם הרווחה/עושר של אנשים "עניים" תגדל פי 2 ושל עשירים פי 4
המיסים מגיעים לאותו פול אז אי אפשר שכולם ישלמו פחות. אם ההנחה היא שיפור כללי על בסיס פריצת דרך טכנולוגית, אז זה עניין אחר ולא שאלה של מיסוי.

ומה זה שלושים שנים מילואים ועוד 3 סדיר? מס ציונות?
ממש מעניין אותי מה ההגדרה המדויקת למס. בסוף את העשירון העליון שותים בקשית מהלידה ועד הקבר.
העשירון העליון? אולי. המאיון העליון ? אני לא חושב.
אני חושב שיש המון אנשים שנמצאים במצב כלכלי טוב יותר, ומשלמים פחות מס מאנשים שנמצאים במצב כלכלי פחות טוב, באחוזים אבל גם לפעמים אבסולוטית פחות מס. לא רוצה לעשות פה תחרות אכלו לי שתו לי,
אבל נשמע לי שהמיסים של העשירון העליון גבוהים מאוד ומגיעים 60-70%(אם מחשיבים מידי צריכה) והמיסים של המאיון העליון יכולים להיות 20-30% ואף פחות.( המטרה היא לא ללכת אחרי מאיון עליון ולגרום להם לשלם יותר מס, אלא להוריד את עול המס מהעשירון העליון)

המיסים מגיעים לאותו פול אז אי אפשר שכולם ישלמו פחות. אם ההנחה היא שיפור כללי על בסיס פריצת דרך טכנולוגית, אז זה עניין אחר ולא שאלה של מיסוי.
מיסים נועדו לממן את הוצאות הממשלה. לא טענתי בשום מקום ששינוי מיסוי בלבד יוביל לעלייה ברווחה.

מתפרץ לשרשור כדי להביע את הנקודה שאצלי בולטת ומפריעה בעניין המיסוי :

מילא שבישראל המיסוי הוא גבוה - אני לא מרגיש שזה חוזר אליי בצורת תשתיות ושירותים שמצדיקים מיסוי שכזה. לא בתשתיות עירוניות ובינעירוניות כמו כבישים ותחב״צ מודרני ונאות, לא בשירותים הממשלתיים והמוניציפליים, לא במערכת חינוך (חינוך תיכוני, על תיכוני, גבוה ומתקדם - סט הכלים שתלמיד ישראלי יוצא איתו מביש בעיניי, תעשיית הפסיכומטרי היא סימפטום דוחה לאימפוטנטיות של מדיניות חינוך רעועה) הבריאות (אמנם קופות החולים התקדמו בצורה בלתי רגילה בעשור וחצי האחרונים אך בתי החולים, המכונים והמעבדות לא מסוגלות להכיל ולהתמודד עם המורכבות של האוכלוסייה הישראלית וצרכיה). דיור ציבורי - מה כבר יש לומר שלא נאמר על הנושא הזה, אולי בין הנושאים הטעוני שיפור הקריטיים היותר ועם זאת זוכה לטיפול ציני ופופוליסטי.

מילא אני אנוס לשלם אבל התמורה עלובה בעיניי.

אחד הדברים שהשתנו בתפיסה שלי אחרי שהתחלתי לקרוא את הבלוג פה הוא בדיוק שינוי התפיסה של "אכלו לי שתו לי" לתפיסה שאני אחראי על העתיד שלי וכל העלאה בשכר מביאה איתה העלאה בנטו ובסוציאליות ולכן תמיד יש מוטיבציה לעלות עוד.

חייב להגיד שהשחרור הפסיכולוגי הזה עשה לי את החיים ביוםיום הרבה יותר טובים ורגועים.

טוב אז זרמתי עם הלוגיקה שרשמת
אז מי נתן את הכוח לחברות הטבק, משקאות קלים, הוספת עופרת לדלק (שמלכתחילה לא הייתה נחוצה), ועוד נזקים שהורגים מיליונים בחברות השפע? הקפיטליזם?
וזה עוד בלי לספור את הנרצחים בדיקטטורות בעלות אוריינטציה קפיטליסטית?
אם זרמת עם הלוגיקה אז יש לך כשל לוגי.

אם אני אומר שהסוציאליזם הוביל לרצח מיליונים, זה לא אומר שהקפיטליזם מושלם. זה כן אומר ש 99.99% מתוך מאות מיוליונים שחיו וחיים תחת סוציאליזם היו בוחרים במעבר לחברה קפיטליסטית שהיה משפר את חייהם. זה לא עובד בכיוון ההפוך.

חברות טבק שילמו מאות מיליארדים בפיצויים בגין הנזקים שגרמו, אלו הם הכלים של קפיטליזם לטפל בכשלים.

צריך להוריד את המס בכל האספקטים ולקצץ את תקציב המדינה בלפחות 50%

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן, אני הייתי מאוד קפיטליסט בעבר, אבל כשנכנסתי לשוק העבודה, הבנתי שהרסה פעמים הוא גורם לעיוותים(למשל בגלל שמשרה היא X שעות באופן קבוע,ושעות נוספות, יש יותר משקל לכמה שעות עבדת מכמה ״תפוקה״ יצרת, ולפעמים יש תמריץ שלילי לעבוד מהר, כי אתה ממילא חייב להשאר 9 שעות גם אם תקרע את עצמך ולא ישאר לך כוח, ואם תספיק ב7 שעות 120% ממה שהייתי אמור להספיק ב9, עדיין תצטרך לעבוד עוד שעתיים).

עריכה: לא בהכרח יותר חשוב, אבל יש משקל לכמות שעות שנכחת במשרד למשל, כשבפועל אם יש עובדים שיכולים לסיים את העבודה שלהם ב7 שעות מהבית, זה לא בהכרח משהו שהמעסיק יזרום איתו, גם אם העבודה יוצאת יותר איכותית, העובדים יותר מרוצים ואפילו מוכנים לקבל (מעט) פחות כסף בצורת רכבים ואוכל

זה גם תמיד הרגיז אותי.
אני בן אדם שמתקתק דברים ופחות בקטע של למרוח זמן בשיחות מסדרון. במקומות עבודה זה פחות נראה טוב

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מיסוי דיבידנד אמריקאי שנוכה במקור בישראל – למי נתונה זכות המיסוי? מיסים 11
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
M איך עובד המיסוי? מיסים 6
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
algo.il ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך? התפתחות אישית 4
ג איך יודעים מה אופן המיסוי של קרן עוקבת מדד ריאלי\לא מדד\מט"ח ? שוק ההון 5
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
B אם קניתי דירה כרווק, מה המיסוי עליה כשאמכור אחרי חתונה? נדל"ן 4
Y קרנות איריות שקליות - המיסוי הוא ריאלי או צמוד מטח? שוק ההון 0
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ג שיטת המיסוי מעבר לתקרה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
M קניית SSAC בבורסת לונדון דרך ברוקר זר - האם המיסוי יהיה ריאלי? מיסים 1
c881 ביטול המיסוי ההוני של אופציות/RSU מיסים 35
G האם כשמוכרים VTI המיסוי הוא גם על רווחים כתוצאה משינוי שער מטח? שוק ההון 3
unrealx ESPP - מה זה U.S. Qualifying Date ואיך המיסוי עובד? שוק ההון 3
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
M עם הכנסה 10K/חודש כעצמאי, והוצאות שוטפות 4K/חודש, האם ניתן לייעל את המיסוי? צרכנות פיננסית 7
yossik פסיקה של בית משפט בארה"ב תשנה את המיסוי לאזרחים זרים [לטובה] שוק ההון 8
R קרן מחקה ישראלית או קרן סל זרה? המתמטיקה של המיסוי שוק ההון 171
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
yanosh34 מס ההכנסה הפרוגרסיבי בישראל הוא לא כל כך פרוגרסיבי מיסים 16
D תיעול פרישה לאזרח אמריקאי בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ב הגשת דוחות מס בדיעבד בישראל עבור השקעה בנדל״ן במסגרת LLP מיסים 4
S האם יש בישראל מקבילה ל־83(b) עבור Founder Restricted Stock בחברת Delaware? יזמות והגדלת הכנסות 5
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל? שוק ההון 19
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il מעבר למערכת פתוחה - רלוונטי רק לבתי מסחר בישראל? שוק ההון 1
R אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם אוף טופיק 67
R אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם אוף טופיק 2
R רמה נמוכה - מסחר דרך בנק בישראל אוף טופיק 40
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
ה עמלות מסחר עדכניות בבנקים בישראל שוק ההון 27
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
D החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן שוק ההון 14
S שיקולי מצפון בהשקעות בישראל שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
א יש ETF אירי על REIT שנסחרת בישראל? שוק ההון 5
J אלטרנטיבה כמו IB עם נוכחות בנקאית בישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
נ מדדים בישראל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה