• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ללמוד את עולם המיסוי - היכן ואיך?

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
9
היי. אני אתחיל בכך שעד לפני שנה , מעבר לכך שחייתי בסוג של מינימליזם , כי ככה אני באופי שלי, לא עניין אותי שום דבר שקשור לכסף, השקעות, מיסוי, חסכון ותשואה. כל המושגים האלה היו זרים לי לחלוטין והתרחקתי מהם כמו מאש.
לפני כשנה התחלתי להיכנס לעולם הזה , מהבנה די בריאה שזה לא הגיוני להחזיק כסף סתם כך בעו"ש, לשלם ד.נ מוגזמים, לא דעת בכלל על איזה מסלול אני מושקע בפנסיה\השתלמות וכו'.
חלק מהדברים ניתן ללמוד ולא חסר ספרים והדרכות איך לעשות זאת, בעיקר ספרות באנגלית, לכן כל עולם ההשקעות בשוק ההון , לא חסר מקורות מידע.
אבל יש שני נושאים אחרים שהייתי רוצה לצלול אליהם ולדעתי זה חלק בלתי נפרד מהשקעות, זה עולם המיסוי (מיסוי בהקשר של שוק ההון ומיסוי בהקשר של נדלן).
לצערי פה אני מוגבל לתוכן בעברית בלבד. לא יעזור לי לקרוא ספרי מיסוי של מדינות אחרות כי אני מתגורר פה. הייתי שמח לדעת איפה יש מאגרי מידע לעולם המיסוי.
לא פוסל פודקאסטים, ספרי קריאה באינטרנט, בלוגים שצוללים לעומק, ולהשאיל ספרים מהספריה העירונית. פשוט רוצה ללמוד את העולם הזה לעומק.
לא יודע איפה יש משהו מאלה זמין.
ברור לי שבשום שלב לא אהיה רו"ח מוסמך, אבל הייתי לפחות רוצה לדעת להבין איך לנצל את המערכת הזאת שנקראת מיסוי גם לטובתי . גם בכל הקשור למיסוי בשוק ההון (החל מהחזרי מס והלאה למיסוי RSU , מה קורה בחופשת לידה\ ביטוח לאומי בהקשר של RSU , מה קורה באבטלה, כיצד עושים קיזוז חכם של הפסדים בשוק ההון וכו')גם בכל הקשור למיסוי נדלן שלדעתי יש לא מעט הטבות שניתן לנצל אם יודעים את החוקים (פריסת מס שבח לשנים\ הטבות במס רכישה למזגרים מסויימים כמו עולים וכו')

לדעתי כרגע יש רק קורסים שרמתם לא ברורה לי אם הם נועדו לבחור הממוצע שאין לו מושג בכלום ואז יהיה קוסם בסיסי מדי ולא מה שאני מחפש או קורסים שהם נועדו לאנשי מקצוע (שזה דווקא אני לא פוסל, אבל אני כמובן לא איש מקצוע מהתחום הזה אלא מתעסק בעולם האלגורתמים בהייטק). לא פוסל קורסים דיגטליים בתור התחלה לבנות בסיס טוב

לדעתי כרגע יש רק קורסים שרמתם לא ברורה לי אם הם נועדו לבחור הממוצע שאין לו מושג בכלום ואז יהיה קוסם בסיסי מדי ולא מה שאני מחפש או קורסים שהם נועדו לאנשי מקצוע (שזה דווקא אני לא פוסל, אבל אני כמובן לא איש מקצוע מהתחום הזה אלא מתעסק בעולם האלגורתמים בהייטק). לא פוסל קורסים דיגטליים בתור התחלה לבנות בסיס טוב
תשתף את הקורסים ונוכל לעזור יותר.

מיסוי זה כלי של המחוקק לקבל כסף. אין פה איזה תיאוריה מפוצצת שצריך להכיר. אתה צריך למצוא איש מקצוע שמתעסק במיסוי ומעביר בזה קורס. מה גם שמיסוי זה דבר חי ומשתנה. בגדול אתה רוצה לזקק רשימת מכולת של חוקי מיסוי. תוכל להתחיל לזקק אותם מאתר כל זכות או מקומות אחרים.

רשמת הרבה דברים ספציפיים, אבל אפשר לחלק אותם לנושאים, לדוגמא מיסוי מעבודה, מיסוי נדל"ן, מיסוי RSU .
כל אחד מהם אפשר לחפש בנפרד.

עוד נקודה, היא שלהיות תותח במיסוי ולתחמן את המערכת זה לא משהו שכל האוכלוסיה יכולה לעשות, אחרת החוקים פשוט ישתנו שוב ע"י המחוקק. אז לא מפתיע שזה לא קל לך לשים את היד בקלות על כל המידע.

דעתי מנוגדת לשלך, ידע בסיסי מספיק לרוב האנשים, ואם אתה מקרה מסובך, שווה לשלם לאיש מקצוע.
זה הכל תלוי כמה מקורות הכנסה יש לך. אם אתה שכיר עם משכורת קבועה ותיק השקעות אחד, אל תסבך את עצמך סתם.

אם זה מתוך עניין נטו - לך על זה ותלמד.
אם זה כדי להרוויח או לשמר כסף - עדיף לך לדעתי להתמקד בלמידה והתקדמות בתחום בו אתה כבר חזק, או לחזק תחומים הקשורים אליו. אין טעם להשקיע את המאמץ בלמידה של התחום שיש היום מערכות חכמות שעושות את כל מה שציינת עבורך בעלות מצחיקה.
הזמן מול תועלת כאן מאוד נמוך.

אם יש דברים ספציפים שמעניינים אותך (למשך RSU, חופשת לידה וכד') ותרצה לדעת עליהם אתה תמיד מוזמן לשאול בפורום ויש כאן חבורת תותחים שידעו לתת לך מענה טוב יותר מלא מעט בעלי מקצוע או קורסים שתשלם עליהם כסף.

אם אתה בעד קריאה יש הרבה מאוד מקורות מידע ברשת. אתה יכול להתחיל למשל מ- דע את זכויותך וחובותיך (או בגרסא שאני מכיר - כאן )
לדעתי הפורום (וכמה קהילות אחרות) - יכולות להיות התחלה מעולה עבורך. אתה כבר כאן, בבאר, רק תשתה.

עריכה: לגבי התנהלות נכונה בחסכון עצמאי, בפנסיה, השתלמות, גמל וכד' - בהחלט מבורך. יש לא מעט דיונים בפורום בנושא, תוכל להבין מה הם דמי ניהול סבירים. לגבי מסלול נראה שאתה כבר החלטי.
בהצלחה!!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
מ פפר ינבסט ככלי ללמוד את הבסיס שוק ההון 7
yancuk ללמוד את תחום הנדל"ן התפתחות אישית 0
חדש בשוק משאבים ללמוד את התחום התפתחות אישית 2
4 מתחיל להשקיע וצריך ללמוד את השלב הבא שוק ההון 25
Jasper איך התחלתם ללמוד את כל עיניין ההשקעות? התפתחות אישית 4
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
M בן 15 שמנסה ללמוד ולהתפתח יומני מסע אישיים 17
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
מ איפה המקום הכי מומלץ ללמוד יעוץ השקעות התפתחות אישית 6
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
א הנדסת מכונות- האם ללמוד ? התפתחות אישית 49
י ללמוד Excel לקראת תפקיד אנליסט (כלכלה) התפתחות אישית 3
I איפה הייתם ממליצים ללמוד ולהבין על משכנתא? נדל"ן 8
C ללמוד אנגלית התפתחות אישית 10
T ללמוד ML התפתחות אישית 19
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
ס האם ללמוד חשבונאות גם אם לא ארצה להיות רואה חשבון התפתחות אישית 3
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
I מאיפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת על פעילות financial institutions גדולים? התפתחות אישית 2
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
Lag ללמוד כלכלה - Man, Economy and state התפתחות אישית 8
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
א מקור טוב ללמוד על אגחים? שוק ההון 5
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
א ללמוד שפה בחודש? התפתחות אישית 25
ג סקטור אנרגיה ירוקה - איפה מתחילים ללמוד? שוק ההון 7
deussex מתקשה ללמוד לראיונות בתוכנה אוף טופיק 23
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
ח ללמוד יעוץ לכלכלת המשפחה התפתחות אישית 9
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16
N להתחיל ללמוד מדמ"ח בגיל 28 פוסטים מאיכות נמוכה 4
W מתחיל ללמוד בבר אילן במקום בעברית (מדמ"ח), האם זאת טעות? התפתחות אישית 25
ט איך הגעתי ל30K בחודש בהייטק *בלי ללמוד תכנות* יומני מסע אישיים 60
aminadav איך ללמוד על שוק ההון? מחפש ספר הכי חופר שאתם מכירים. אוף טופיק 5
N מה ללמוד ואיפה? התפתחות אישית 2
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
G איפה ניתן ללמוד/לקנות מטבעות קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
L חדש בשוק ההון ורוצה ללמוד שוק ההון 2
ה מתקשה להחליט מה ללמוד התפתחות אישית 7
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
yossidiv האם אתם מכירים ספרים או דרך יעילה אחרת ללמוד על מינוף ? התפתחות אישית 2
R איזה הנדסאי כדאי ללמוד התפתחות אישית 18
O התלבטות היכן ללמוד מדמ"ח התפתחות אישית 19
Lemonade החזר מס- ללמוד לבד או להיעזר ברו"ח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59

נושאים דומים

Back
למעלה