• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם

• פותח הנושא פותח הנושא rpi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rpi

משתמש רגיל
דירוג
154
מכירים את חוק הרעש שמגביל שימוש המפוחים?
  • אסור להפעיל בכל שעה שהיא, מפוח עלים (מכשיר לאיסוף עלים, לניקוי רחובות וכדומה) שגורם לרעש באזור מגורים.

מתברר שחלק מהעיריות לא מכירות אותו ומפעילות מפוח.
עיקר הבעיה שלי זה רעש ואבק שעף על הרכב/בית ומסוכן לנשימה.

מעניין אותי לדעת האם בעוד מקומות העיריה מתעלמת מהחוק ומשתמשת במפוח בסמוך לשטח מגורים (לא איזור תעשיה).
לא חייב לציין עיר (מטעמי פרטיות), אבל אשמח לדעת איזור כללי (צפונית לחדרה או דרומית לגדרה, למשל).

מתברר שפניה למשטרה לא עוזרת ואחרי כמה שבועות העיריה "שוכחת" ושוב שולחת צוות ניקוי חמוש במפוחים.

מה המטרה של הפוסט?
1. לדעת מה המצב ברחבי הארץ (האם זה דפוס נפוץ)
2. האם יש דרך קלה להפסיק את זה (לא רוצה להשקיע בזה הרבה זמן/כסף)

לא יודע לגבי העיריה, אבל בשכונה שלי (צפון ת"א) גננים ומנקים מפעילים את המפוחים האלה כל יום.
זאת זוועה, אבל במדינה שלנו אין חוק ואין אכיפה. מספיק להסתכל על גיוס חרדים.

2. האם יש דרך קלה להפסיק את זה (לא רוצה להשקיע בזה הרבה זמן/כסף)
פניות כתובות למנהל מחלקת שפ"ע בעירייה, פניות כתובות לחברי המועצה וראש העיר, פניות למבקר העירייה, פניות לתקשורת, פניות למשרד לאיכות הסביבה.

לא לוותר אחרי שפניה אחת לא מטופלת, אלא להמשיך לפנות באופן שיטתי על כל הפרה, עם תיעוד לפניות הקודמות.

• אהבתי
Reactions: rpi
המצב בארץ בגדול אחיד, אבל צריך להפריד בין אכיפה שמבוצעת ע"י הערייה (פקחים) או ע"י המשטרה.
מדוע ? כי אכיפה אגרסיבית מטעם העירייה מורידה את הפופלאריות של ראש העיר והקואליציה שלו אבל גם אכיפה דרדל'ה מורידה אותה.
אז העירייה מלכתחילה לא מעסיקה הרבה פקחים כדי שמצד אחד תיהיה אכיפה אבל לא יותר מדי, גם למשטרה חסר כוח אדם אבל ההבדל הוא שהמשטרה מנסה לגייס אבל מתקשה למשוך כוח אדם איכותי.
במקרה של המפוח - מה האכיפה תעזור כאן ? אתה מצפה שהעירייה תיתן קנס לעצמה על שימוש במפוח ?

מה אתה יכול לעשות ? בגדול לבחור את המלחמות שלך, תמשיך לצלצל ל106 כל פעם עד שימאס למישהו שם לשמוע אותך וזה יגמר בזה שיתעלמו ממך או שיגדירו לגננים לא להשתמש בכלים האלה.
עוד אופציה היא לבקש מעוד כמה שכנים לשלוח פניות ל106 בנוגע לאותו נושא ואם גם זה לא עוזר אז למיטב ידיעתי ברוב הערים אתה יכול לקבוע פגישה עם מחזיק תיק שירות לתושב או משהו כזה, הוא בטוח יכול לעזור כי יש לו קשר ישיר למנהל מחלקת גינון.

הבעיה שאין תחליף יעיל (מכנית+כלכלית) שנותן את אותה תמורה ואם אין תחזוקת ניקיון מספיקה של השטחים הציבוריים אז הציבור מתלונן. אז כנראה הרשויות המוניציפליות זיהו שכמות המתלוננים על איכות הניקיון גדולה מכמות המתלוננים על הרעש.

נראה לי שהאכיפה על קבלנים של רשויות מקומיות נמוכה משמעותית מעל תושב רגיל

מה אתה יכול לעשות ? בגדול לבחור את המלחמות שלך, תמשיך לצלצל ל106 כל פעם עד שימאס למישהו שם לשמוע אותך וזה יגמר בזה שיתעלמו ממך או שיגדירו לגננים לא להשתמש בכלים האלה.
לפי הלינק ששלחתי, זוהי עבירה פלילית. אפשר גם לתבוע. אבל לא בא לי להיכנס לזה.
בגדול לבחור את המלחמות שלך
בדיוק, מוכן למלחמה קטנה, השקעה של כמה שעות (באופן חד פעמי) לא מעבר.
הבעיה שאין תחליף יעיל (מכנית+כלכלית) שנותן את אותה תמורה ואם אין תחזוקת ניקיון מספיקה של השטחים הציבוריים אז הציבור מתלונן. אז כנראה הרשויות המוניציפליות זיהו שכמות המתלוננים על איכות הניקיון גדולה מכמות המתלוננים על הרעש.
כן, זה השיקול המרכזי של העיריה, צוות קטן מנקה שטח גדול די מהר (במחיר של רעש חזק ופיזור אבק לכל עבר).
עוד פחות משבוע ירד גשם, הגשם ישטוף את האבק ויפיל עוד עלים וענפים.
ואז שוב יצטרכו לנקות.

אני אוהב רחוב נקי, אבל לא מוכן לשלם במחיר של אבק, רעש של כמה דקות יכול לסבול (בהנחה וזה בשעה סבירה).
נראה לי שהאכיפה על קבלנים של רשויות מקומיות נמוכה משמעותית מעל תושב רגיל
כן, המשטרה התקשרה לאדם האחראי בעיריה וביקשה ממנו יפה להפסיק, לא דו"ח לא כלום.

ליד מקום מגורי הקודם היה מגרש כדורגל של בית ספר, והנוער היה משחק בלילות. בהרבה מקרים הם הגיעו ל1-2 בלילה, וזה כמובן מלווה בצעקות ורעש - א"א לישון.
משטרה כמובן לא עזרה (במקרה הטוב הניידת מגיעה, הם הולכים, נוסעת אחרי כמה דקות והם חוזרים).

אז לקחתי יוזמה, היה איזה חבר מועצת העיר שהכרתי. שלחתי לו הודעה, אחרי חודשיים-שלושה חזר אלי, התנצל על העיכוב ואמר שהיה במילואים. וההוכחה שבאמת היה ככה ולא מרח אותי, הייתה שמאז היה איתי בקשר צמוד, ואפילו מידי פעם מיוזמתו שלח לי אם משהו השתפר. הוא אמר שדיבר עם כל מיני בעלי תפקידים. תכל'ס, עברו כמה חודשים וזה לא עזר. (רציתי שהאור במגרש יכבה בשעה 11).

מפה לשם, עברנו דירה (לא בגלל זה...) אחרי כמה חודשים טובים שהייתי בקשר עם אותו חבר מועצה. אפילו הוא לא הצליח לעזור.

מכיר את הבעיה.
לדעתי האכיפה צריכה להיות של המשטרה, כי זה ברמת חוק כללי ולא חוק עזר עירוני.
רעיון: אם המסקנה היא שגם לעיריה יש אחריות או סמכות בנושא, אולי אפשר לתבוע אותם כדי לקבל פיצוי כספי. זה יכול לעודד אותם לפעול.

ואם אין תחזוקת ניקיון מספיקה של השטחים הציבוריים אז הציבור מתלונן.
זה קורה גם בשטחים פרטיים. אנשים שמשתמשים בזה בחצר שלהם או על המדרכה.

הבעיה שאין תחליף יעיל (מכנית+כלכלית) שנותן את אותה תמורה
גם אין תחליף יעיל לשריפת פלסטיק בערמות, לזריקת גרוטאות ליד או על המדרכה, או לשפיכת תוצרי לוואי של מפעלים לים.

אולי כלים נטענים חשמליים יכולים להיות חלופה, אם כי נראה לי שרמת הרעש שלהם עדיין דורשת שיפור.
אבל דווקא יש כלי חלופי לפינוי עלים: מטאטא. כמו שידעו להשתמש פעם. ואפילו בונוס, יש לזה סאונד מרגיע.

• אהבתי
עובדי עירייה מפעילים מפוחים לטיפוח גינות ציבוריות. תל אביב

• אהבתי
אבל דווקא יש כלי חלופי לפינוי עלים: מטאטא
האפקט שלו פחות משמעותי והתפוקה שלו מאד נמוכה, אני מניח שזו גם משרה שבעיה לאייש, זה כנראה לא פתרון מעשי לערים גדולות. האלטרנטיבה היעילה היא מכונה לשטיפת מדרכות אבל היא כרוכה בבזבוז מים.

האפקט שלו פחות משמעותי
אז שישתמשו במפוח ששואב אוויר ולא מעיף.
מוכן לסבול את הרעש אבל לא את האבק, במיוחד אם אני עובר לידם ברגל.

אבל החוק די ברור, שהסיבה שזה אסור זה הרעש, אז אפילו זה לא אפשרות חוקית.

החוק הזה די מצחיק, כי יש 1001 כלים אחרים שעושים רעש לא פחות ממפוח העלים, והם לא אסורים...
לדוגמה הכלי גזימה עם החוט פלסטיק שכל הגננים משתמשים בו המון ועושה מלא רעש.
יש ימים שממש לזמן ארוך יש רעש מטורף בסראונד מכמה בניינים כתוצאה מעבודות גינון בבניינים הסמוכים.

חוקים שלא נאכפים בכלל ברמה המוניציפלית בעיר שלי:
1. חוקי תעבורה כגון: השתוללות של רוכבי אופניים חשמליים/נסיעה במקום אסור/סיכון הולכי רגל, חנייה של רכבים על מעברי חצייה בעיקר בשעות הערב, עצירה במקום לא חוקי כמו חסימת נתיב או בכיכר ראשית וכו'.
2. ביטחון אישי (בעיקר בהקשר של גניבת רכבים).
3. חוקי רעש - רעש מגננים שהוא מטרד רציני לאורך היום, וכן טיפול במסיבות שנמשכות לשעות מאוחרות.
4. בתי עסק שלא מפרסמים מחירים בכלל או בצורה מטעה.
5. עישון במקומות ציבוריים, בעיקר בסמוך לתחנות אוטובוס ובתי ספר.
6. לכלוך מכלבים ו/או אנשים שזורקים פשוט ברחוב.
7. זיהום רעש/לכלוך מאתרי בנייה

מבחינת ניקיון הרחוב והשטחים הציבוריים והטיפול בצמחייה והוצאת זבל המצב יחסית סביר מבחינת תפקוד העירייה.

החוק הזה די מצחיק, כי יש 1001 כלים אחרים שעושים רעש לא פחות ממפוח העלים, והם לא אסורים...
הכלים האחרים עושים משהו שימושי, ויש להם פחות חלופות יעילות.
מעיפי עלים בעיקר עוסקים בלהזיז עלים מכאן לשם ובחזרה.

לא שהייתי מתנגד שיהיו תקנות תקרת רעש לדברים אחרים.
כך אפשר לדחוף את השוק לכלים שקטים יותר, גם אם עם אותה שיטת פעולה.

השאלה הנשאלת אם זה באמת בעיה או שאתם יוצאים ישר מנקודת הנחה כזו.
על פי איזה השערות אתם חושבים שזה מזיק לדרכי נשימה?
האם התועלת (להעיף את הלכלוך מפני השטח לנקודות ניקוז ולמעשה להפוך את הרחוב נקי יותר( עולה על ה"עלות" של אבק על הרכב (אם וזה המצב מה שמאוד תלוי כנראה במיקום החניה וכו ולרוב בטח לא סביר גם ככה)
אם שואלים אותי ומדובר באמת בחוק רעש אז רעש מרכבים ואופנועים גרוע פי 10

אם הדירה בבעלותך, במקומך הייתי משדרג את החלונות לכאלה עם זיגוג כפול מדליק מזגן ושלום על ישראל.
זה באמת שווה את כל העצבים שלך ואת ההתעסקות?

אם הדירה בבעלותך, במקומך הייתי משדרג את החלונות לכאלה עם זיגוג כפול מדליק מזגן ושלום על ישראל.
זה באמת שווה את כל העצבים שלך ואת ההתעסקות?
לא בבעלותי, לא שווה התעסקות.
אני רוצה להבהיר מה מפריע לי במפוח.

1. אם אני עובר ברחוב ברגל, לא בא לי לחטוף את האבק, גם אם אני במרחק של 5 מטר ממנו.
2. לא רוצה שהאבק/לכלוך יגיע לרכוש שלי (דירה/מרפסת/חצר/רכב).
3. רעש מפריע, אבל אם מדובר ב 5 דקות ואני בתוך הבית, לא קריטי (אלא אם כן בשעה שאני ישן).
4. אני חושב שעלים הם לא לכלוך, אין טעם לנקות אותם (צריך להרים זבל/שקיות/סיגריות וכו').

שאלתי איפה זה לא קורה, כדי לדעת האם יש יישובים בהם אין את הבעיה הזאת (אולי לנסות לגור שם בעתיד, לא רק בגלל זה כמובן).

לא תמיד רוצים להיות בתוך מבנה.
ובתוך מבנה, לא תמיד רוצים לסגור חלונות.
זה גם הוצאות. בית שלם זה עשרות אלפים.

הגיוני יותר שיוצר הרעש הוא זה שיפעל כדי למזער אותו, ולא שכל העולם מסביב יצטרך להתמגן.
והחוקים שקיימים בתחום הזה מצביעים על אותו כיוון.

אם שואלים אותי ומדובר באמת בחוק רעש אז רעש מרכבים ואופנועים גרוע פי 10
אמנם סביר להניח שרעש תחבורה נפוץ יותר, אבל לא תמיד.
זו גם שאלה של רמת הרעש.

אכיפת חוקים בישראל היא לעג לעשיר (כי יש המון חוקים, אנחנו מאד עשירים בעניין) החל מהרמה שבין אדם לחברו, דרך הרשויות המקומיות ועד למשרדי הממשלה.
מפוח זה זוועה לבעלי בעיות נשימה ולא חוקי, שחיטת והשחתת עצים ללא אישור זה זוועה לכולם, מסיבה בבית השכן מעבר לשעות סבירות, התנהגות פושעת בכביש, אלימות במשפחה, שחיתויות, פרוטקשן, מונופולים דורסנים, מעילות - כלום, נאדה וגורנישט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R אכיפת חוקים בישראל - מה המצב במקום מגוריכם אוף טופיק 2
ד אכיפת מס הכנסה סלקטיבית אוף טופיק 5
J IRA - אכיפת אחוז השקעה בנכס מסויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D אין אכיפת רעש עצמאות 2023 אוף טופיק 7
I חוקים ומיסוי - חייב רואה חשבון? מיסים 1
Y מה קורה בפלטפורמות כמו Interactive Brokers כדאי לא להסתבך בעתיד עם חוקים אמריקאים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il מעבר למערכת פתוחה - רלוונטי רק לבתי מסחר בישראל? שוק ההון 1
R רמה נמוכה - מסחר דרך בנק בישראל אוף טופיק 40
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
ה עמלות מסחר עדכניות בבנקים בישראל שוק ההון 27
N רכישת מטבעות זהב בישראל - המלצות צרכנות פיננסית 4
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
D החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן שוק ההון 14
S שיקולי מצפון בהשקעות בישראל שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
א יש ETF אירי על REIT שנסחרת בישראל? שוק ההון 5
J אלטרנטיבה כמו IB עם נוכחות בנקאית בישראל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
נ מדדים בישראל שוק ההון 1
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
K אזרח ישראלי גר בישראל ועובד מרחוק מיסים 9
E העתיד של IRA בישראל שוק ההון 98
D נראה שהבנקים בישראל זו השקעה אולטימטיבית.. פוסטים מאיכות נמוכה 6
N היקף מסחר ומרווחים בקרנות איריות הנסחרות בישראל שוק ההון 4
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 21
י מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 13
K משקיע אמריקאי המתגורר בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
ד הסטטוס של פולימרקט בישראל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 22
N כמה מחוקי המס בארה"ב בקשר להשקעות רלוונטים לחוקי המס בישראל עבור אזרחים אמריקאים? מיסים 12
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
ד האם יש אירוע מס כאשר מניידים מניות מבנק בישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
T חברות בישראל שעוסקות במסחר אקטיבי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
Z מיסוי במכירת נייר שנסחר בישראל ובחו"ל מיסים 4
R קיצבה מחו"ל והמיסוי בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
H בטחון כספים בישראל - ברוקר צרכנות פיננסית 11
M נדל"ן בישראל ואזרחות אמריקאית מיסים 1
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16

נושאים דומים

Back
למעלה