פה אני מסכים איתך לגמרי. במדינה כמו שלנו עם כל הכסף השחור ואוכלוסיות שלמות שמעדיפות לא לעבוד, מיסוי על צריכה עדיף משמעותית. אני לגמרי בעד הורדת מס הכנסה והעלאת מיסי צריכה - כדי לעודד אנשים לעבוד יותר ולהעלים מס פחות.
אתה תזרוק עשירונים שלמים מתחת לקו העוני, אלא אם תסבך מאד את השיטה כדי לפצות את מי שמשלם היום מעט מאד מס הכנסה ופתאום עלות המחיה שלו תזנק בגלל מס הצריכה.
אז הפער יגדל עוד יותר כי מי שיש לו 7 דירות ומי שאין לו אפילו דירה אחת ישלמו את אותו מס (ואת בעל הרכוש יהיה אפילו קשה יותר למסות כי תצטרך להגדיר מגורים בדירה בבעלות, כצריכה וזה יוצר קשיים).
אתה תזרוק עשירונים שלמים מתחת לקו העוני, אלא אם תסבך מאד את השיטה כדי לפצות את מי שמשלם היום מעט מאד מס הכנסה ופתאום עלות המחיה שלו תזנק בגלל מס הצריכה.
השוות בין אחד שמרוויח הרבה לאחד שמרוויח פחות אבל יש לו נכס שהורים קנו -זה מה שמשתמע מהכתוב.
אולי עדיף שתכתוב מה בעצם אתה מציע.
אם הכוונה שלך היא שאחד שמרוויל 40,000 ברוטו לחודש הוא לא באמת עשיר וממסים אותו בצורה דרקונית-אני מסכים בהחלט , אבל לא בגלל שלאחר יש דירה וקל לו יותר -אלא כי לשלם 60% מס זה פוגע ברצון לעבוד ולהתפתח.
גם אתה אוגר מניות, מה ההבדל ? למיסים יש עקרונות ,אין סיבה למסות נכס רק מפני שהוא קיים. אתה צריך טריגר , מכירה ,קניה וכו'.
דווקא בנדלן יש לך סיכוי לחטוף מהשמים אגרות והיטלים של עשרות אלפי שקלים מבלי שהרווחת דבר.
אז מי שיחטוף אלו הייטקיסטים צרכניסטים בעיקר. כי מי שמרוויח מעט יקבל זיכוי על כל או רוב צריכתו והעשירים יהיו פטורים מכל מס כל רוב הכנסתם וממילא על הצריכה שלהם בחו"ל לא יהיה מס.
אז מי שיחטוף אלו הייטקיסטים צרכניסטים בעיקר. כי מי שמרוויח מעט יקבל זיכוי על כל או רוב צריכתו והעשירים יהיו פטורים מכל מס כל רוב הכנסתם וממילא על הצריכה שלהם בחו"ל לא יהיה מס.
אממ שולה מעפולה שמרוויחה שכר מינימום, לא תגיש דוח לבד, אם בכלל תגיש.
וכמובן הקשישה שעלתה לארץ בגיל 50 והיום היא בבית אבות ועדיין אינה קוראת עברית, גם לא תגיש בכלל.
מי שירוויח זה רק רואי החשבון שתהיה להם הצפה של דוחות להגיש.
אממ שולה מעפולה שמרוויחה שכר מינימום, לא תגיש דוח לבד, אם בכלל תגיש.
וכמובן הקשישה שעלתה לארץ בגיל 50 והיום היא בבית אבות ועדיין אינה קוראת עברית, גם לא תגיש בכלל.
מי שירוויח זה רק רואי החשבון שתהיה להם הצפה של דוחות להגיש.