• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
התסריטים שאתה מתאר הם פליליים
אני יכול לתת לך אלפי דוגמאות למקרים שלא היית חושב שיכולים להיות פליליים, מברנרד מיידוף ואנרון, דרך ג'קי בן זקן ומוני פנאן ועד דרעי/הירשנזון/אולמרט ושות'.
לא אמרתי שזה מה שקורה, ציינתי שזה תרחיש אפשרי...

@pyrocks , אתרי הלוואות הP2P המלווים לשוק הפרטי ( Eloan, טריא ,בלנדר ) - אמינים למדי , והקונספירציות בנושא מיותרות.
וזה לא שבארץ המציאו את הגלגל . התחום מאוד מצליח בעולם כבר 10 שנים.

כמו כן נודע לי לאחרונה, שבשעה טובה Eloan הולכים להשיק בקרוב אופציה להנזלת הכסף/מכירת ההלוואות ,ובכך יצטרפו לשלושת אתרי הלוואות הP2P האחרים שכבר מאפשרים את האפשרות הזאת.

הקונספירציות בנושא מיותרות.
קונספירציות הן אף פעם לא מיותרות!
הקונספירציות למיניהן (בכל נושא) זה חומר הקריאה הכי מעניין שנתקלתי בוא אי פעם ויד הדמיון שלטת בהן.

קונספירציות הן אף פעם לא מיותרות!
הקונספירציות למיניהן (בכל נושא) זה חומר הקריאה הכי מעניין שנתקלתי בוא אי פעם ויד הדמיון שלטת בהן.
בתור חומר קריאה זה נהדר, אבל הטלת אי אמון כל כך עמוקה והבעת חששות כבדים מעין אלה בנוגע לאתרים הנ"ל היו רלוונטים יותר בתחילת הפעילות,
ופחות כאשר הפלטפורמות כבר צברו ותק ואמינות.

@danid אני אולי קצת פרנואיד, אבל אתה קצת נאיבי (או קשור לאחת המערכות).

@danid אני אולי קצת פרנואיד, אבל אתה קצת נאיבי (או קשור לאחת המערכות).
אני רק משקיע באתרים האלה, לא מעבר לכך . ואני לא נאיבי, אלא פשוט רציונלי ומבין שכשבונים פלטפורמה ומשקיעים בה מאות אלפים ומליוני שקלים מתוך כוונה להצליח ולהתרחב, לא יתבצעו ברמה המערכתית מעשי הונאה וצעדים שיפגעו באמינות הפלטפורמה ,מעשים שברגע שייתגלו יביאו לחיסולה. אין בזה שום הגיון. בכל מערכת פיננסית,קטנה כגדולה, יכול להיות עובד שסרח, אבל קשה לי להאמין שברמת ההנהלה יחליטו ליישם את הרעיונות שהעלת.

אני רק משקיע באתרים האלה, לא מעבר לכך . ואני לא נאיבי, אלא פשוט רציונלי ומבין שכשבונים פלטפורמה ומשקיעים בה מאות אלפים ומליוני שקלים מתוך כוונה להצליח ולהתרחב, לא יתבצעו ברמה המערכתית מעשי הונאה וצעדים שיפגעו באמינות הפלטפורמה ,מעשים שברגע שייתגלו יביאו לחיסולה. אין בזה שום הגיון. בכל מערכת פיננסית,קטנה כגדולה, יכול להיות עובד שסרח, אבל קשה לי להאמין שברמת ההנהלה יחליטו ליישם את הרעיונות שהעלת.
שמעת פעם על הונאות פונזי?

שכשבונים פלטפורמה ומשקיעים בה מאות אלפים ומליוני שקלים מתוך כוונה להצליח ולהתרחב, לא יתבצעו ברמה המערכתית מעשי הונאה וצעדים שיפגעו באמינות הפלטפורמה ,מעשים שברגע שייתגלו יביאו לחיסולה. אין בזה שום הגיון
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4702875,00.html
"היצרנית הגדולה בעולם בצרות. לאחר שהובהר כי פולקסווגן אכן רימתה במשך שנים את הממשל בארה"ב, צונחת מניית החברה ב-21%. יו"ר הקונצרן: מתנצל עמוקות"
העיקר שהם מתנצלים.

הבעת חששות כבדים מעין אלה בנוגע לאתרים הנ"ל היו רלוונטים יותר בתחילת הפעילות
איך אתה קורא לאתרים שלוקחים את הכסף שלך ושמים אותו בקופסא שחורה עם שקיפות ונזילות בעיתיים ושפועלים שנה עד גג שנתיים?
הסיבה העיקרית שאני לא משקיע בפלטפורמות הללו היא בגלל חוסר האמון בחברות צעירות כל כך בסיכון גבוהה כל כך (תקרא את הפוסט שלי בתחילת השרשור).

אולי גם Zopa זאת הונאת פונזי? וממשלת בריטניה משתתפת בהונאת הפונזי? הרי הקונספט עצמו כבר מוכח. ואף אחד לא מבטיח פה תשואה גבוהה תוך זמן קצר בלי קשר לכלום כמו בהונאת פונזי ,התשואה תלוייה פה ממגוון גורמים כמו הריבית, עמלות , מיסוי ,החזרי חיוב וכו' . יש פה מודל שעובד בהצלחה ואף אחד לא חידש פה כלום. בסה"כ בוצע פה ייבוא של קונספט שכבר נוסה והצליח במדינות רבות בעולם. חשדות ספציפיים נגד אתר כזה או אחר ראויי שיבדקו בקפדנות ,
אך החשדנות הכללית כלפי כל הקונספט שצצה פה פתאום די מוזרה ולא תורמת בשום צורה

אך החשדנות הכללית כלפי כל הקונספט שצצה פה פתאום די מוזרה ולא תורמת בשום צורה
אתה מבלבל בין הקונספט לחברות הספציפיות בארץ.
דרך-Lending Club בארה"ב הייתי משקיע בכיף אם רק יכולתי, זאת חברה ענקית עם רקורד ארוך שנסחרת בבורסה הקפדנית ביותר בעולם עם שקיפות של דוחות רבעוניים.
בחברות בארץ אני לא נוגע פשוט כי הן בסיכון גבוהה (הסברתי למה בתחילת השרשור) לא כי משהו בקונספט פגום.

בחברות בארץ אני לא נוגע פשוט כי הן בסיכון גבוהה (הסברתי למה בתחילת השרשור) לא כי משהו בקונספט פגום.
הסיכון אומנם קיים, אך צריך לזכור שיש חברת נאמנות גדולה- זיו האפט BDO , שתמשיך לקבל את החזרי ההלוואות גם אם אחד משלושת האתרים ( eloan, טריא, בלנדר) יקרסו, וגם במצב של החזר חיוב הם יטפלו בכל תהליך הגבייה. יש גם את הסיכון של הלוואות שבהן מאמצי הגבייה ייכשלו במצב של החזר חיוב. זה דברים שאני לוקח בחשבון ועדיין שווה לי להעביר את כל הפקדונות שלי בבנק להשקעה בהלוואות. אני מייצג את האזרח הפשוט, שלא כל כך מבין בבורסה ובהשקעות, אבל כן רוצה שהכסף שלו יצבור תשואה מרשימה.

אני מייצג את האזרח הפשוט, שלא כל כך מבין בבורסה ובהשקעות
האזרח הפשוט אולי גם לא מבין את מכלול הסיכונים, גם בהלוואות p2p שזאת השקעה לכל דבר.
תשואה בשוק יעיל בד״כ באה ע״ח סיכון. אם יש דרך החברות הללו תשואה עודפת על פני אגח ממשלתי לשלוש שנים (תקופה מקבילה) אז אתה חייב לדעת איפה הסיכון העודף.

הסיכון אומנם קיים, אך צריך לזכור שיש חברת נאמנות גדולה- זיו האפט BDO , שתמשיך לקבל את החזרי ההלוואות גם אם אחד משלושת האתרים ( eloan, טריא, בלנדר) יקרסו, וגם במצב של החזר חיוב הם יטפלו בכל תהליך הגבייה. יש גם את הסיכון של הלוואות שבהן מאמצי הגבייה ייכשלו במצב של החזר חיוב. זה דברים שאני לוקח בחשבון ועדיין שווה לי להעביר את כל הפקדונות שלי בבנק להשקעה בהלוואות. אני מייצג את האזרח הפשוט, שלא כל כך מבין בבורסה ובהשקעות, אבל כן רוצה שהכסף שלו יצבור תשואה מרשימה.

תעשה לכולנו ובעיקר לעצמך ואל תעביר את כל החסכונות שלך להשקעה בבנק הלוואות שבקושי פועל איזה חצי שנה בארץ והאמינות שלו עם כל הכבוד עדיין לא מוחלטת (וזה לא משנה איזה מהאתרים זה).

דבר שני, התשואה מכל מה שראיתי כאן בכל השרשור הארוך הזה בינתיים היא לא מרשימה במיוחד. מדברים על 5-6% לפני כל ההלוואות שנכנסות לחדלות פרעון וכו' וממה שראיתי זה כנראה ישאף להתכנס להרבה פחות.. (ולא צריך להזכיר כמה הSP500 עשה בממוצע שנתי נגיד בעשור האחרון).

הנה עוד נקודה שנראה לי שלא נתנו עליה את הדעת מספיק.

מאחר שתמיד יהיו הלוואות שלא יחזרו, אזי כל עוד לא נבקש החזר מס פעם בשנה, תמיד נשלם עודף מס. כלומר שמי שנכנס לתחום הזה יכול לבחור בין שתי חלופות (מבאסות קצת), לעשות תיאום מס כל שנה, לשלם עודף מס.

המקרה שלי באילואן הוא מבאס במיוחד, כרגע לפני מס אני מורווח בכ500 ש"ח אחרי שנה וחצי, די הרבה מקרים של חדלות פירעון, וכחמישים אש"ח. אך שילמתי למס הכנסה 1000 שח ולכן אני מורווח ברוטו אך מופסד נטו...כנראה שאני יכול לקבל הכסף על ידי תיאום אבל תכלס, מה קורה אם אני עושה תיאום ולאחר מכן ההלוואות חוזרות מחדלות פירעון?

@Sinister אם ההלוואות יחזרו באופן קסום, אני מנחש שתהיה חייב עליהן מס (ואף אולי ריבית והצמדה, כתלות בתאריך אירוע המס).
שים לב שגם ההפוך נכון, אם מס הכנסה חייב לך כסך ותחכה עם תיאום המס, תקבל ריבית והצמדה על החוב שלו כלפיך. יכול להיות שזה שווה את הזמן שלוקח להגיש את הטופס (אבל כנראה לא את העלות של רו"ח).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
טוב, נראה לי אשים לי תזכורת לעוד חמש שנים, בסוף זה ישתלם (-:

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18