• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
שאלה לכל מי שיש לו הלוואות ב Eloan :

יש לכם הלוואות שניתנו בחצי שנה האחרונה (מינואר 15) שנכנסו לפיגור?

ההלוואה שלי היחידה שנכנסה לפיגור היא מינואר 2015. המימון ניתן בדצמבר אבל ההלוואה נכנסה לפעולה בינואר.

מתחילת 2015 ניתנו 163 הלוואות ( לפי האתר שלהם https://www.eloan.co.il/loans) מתוכם 2 נכנסו לפיגור (5-6/01/2015) .

זה נראה שיש להם שיפור בסינון לווים בעייתיים.

מקווה כך לפחות.

בכל מקרה נראה לי שלא אכניס לשם כסף חדש לפחות לבינתיים.

אגב, הטריגר לזה שהחלטתי לשים שם כסף, היה זה שמיטב-דש קנו 20% אחוז מהם.

לי יש הלוואה באי-לון בדירוג c5 שנכנסה לפיגור באפריל.. 1 מתוך 40
אני פעיל באתר 9 חודשים אז אני לא בטוח שזה מספיק זמן כדי להבין את היקף חדלות הפרעון בתיק, ובטח יהיו עוד הלוואות שלא יחזרו

איכשהו בתחילת הדרך נוצרה אצלי תחושה ששיטת הדירוג שלהם טובה יותר משל טריה ובלנדר.. אבל כשחיפשתי, גם אני לא מצאתי דרך ממש להשוות

פעיל באי-לון מ4/2014 מאז יש לי 33 הלוואות
מתוכם 2 נכנסו לפיגור. 1- חזרה מהפיגור והכל כרגיל. 1- בפיגור כבר כמה חודשים
ההלוואות שנכנסו לפיגור אכן ניתנו לפני 2015
מעבר לכך, הלוואה אחת הוחזרה כפירעון מוקדם

@הסולידית - כרגע לא מוצגים באתר בלנדר נתוני חדלות הפירעון מכיוון שכרגע אין כאלה בבלנדר. כמו כן יש לזכור שהריבית הממוצעת למלווה, לאחר הקיזוז לקרן הבטחון, הינה כ 5-6% שנתי (כתלות בהלוואות הקיימות). קרן הביטחון מגינה על המלווים במידה שאחד הלווים מתקשה בהחזרי ההלוואה. כך שהמלווים בבלנדר נהנים מסינון מתקדם של מבקשי ההלוואה, פיזור מקסימלי על ידי DirectMatch, וכמובן קרן הביטחון.
@Sinister - קרן הביטחון היא קרן צוברת. מכל הלוואה שמלווה מעמיד נגזר אחוז מסוים, בין 1-2% לטובת קרן הביטחון- לכן לשאלתך- הקרן גדלה ביחס להלוואות שניתנות במערכת, לפי אחוז מסוים שמחושב על פי-מודלים אקטואריים.
ההיצע והביקוש באתר מאפשר כרגע פיזור גם בסכומים גדולים משמעותית מ1000 ש"ח. בחודש האחרון היה מקרה של לקוח שקיבל פיזור מצוין במעל 200,000 ₪ באופן מיידי. יודגש ונאמר שישנם בבלנדר לקוחות גם עם מעל מיליון ₪.
אגב, כמענה לחידה שצורפה קודם מהאתר שלנו, למלווה נוצר פיזור גדול מאוד (78 הלוואות לסכום של 10,000 ש"ח) וזאת מכיוון שבנוסף לDirectMatchTM המלווה הפעיל את מסלול הפרימיום בסכומים של 500 ש"ח- כך שכל סכום פנוי שמוחזר מלווים- מושקע מחדש עד 500 ש"ח.
במסלול הפרימיום ניתן לבצע השקעה מחדש ברגע שנצברים סכומים של 250 ש"ח ומעלה, אך זה עשוי להשתנות מעת לעת.

@danid
אני סקפטי. אני לא שולל על הסף את מה שנקרא 'פינ טק', 'חוכמת המונים' או הלוואות ברשתות חברתיות (למען רווח ולא למען רווח).
כול הפלטפורמות האילו בארץ עדיין בחיתולים (ויש המון קאקי) וכמובן שנימצא כול יום איזו מלכודת דבש עם הרבה רעש וצילצולים והחברה הצעירים נמשכים לזה כאילו שזה פייסבוק או ווטצאפ.
אני לא מכוון לחברה מסויימת או ל- elone שהוזכרה כאן, אני פשוט מדבר מניסיון חיים.
ואומר שוב - השוק הפיננסי הוא שוק שמרני, נקודה.
כול מי שמחפש קיצורי דרך ילמד על בשרו או כמו שנאמר "מי שחמור יאכל קש"
אז אני פונה לכם הצעירים, תלמדו את נושא ההשקעות, אין קיצורי דרך, לפעמים מכים באיזה מכרה זהב אבל הסיכויים ממש כמו בקזינו 1:1000000

@הסולידית - כרגע לא מוצגים באתר בלנדר נתוני חדלות הפירעון מכיוון שכרגע אין כאלה בבלנדר. כמו כן יש לזכור שהריבית הממוצעת למלווה, לאחר הקיזוז לקרן הבטחון, הינה כ 5-6% שנתי (כתלות בהלוואות הקיימות). קרן הביטחון מגינה על המלווים במידה שאחד הלווים מתקשה בהחזרי ההלוואה. כך שהמלווים בבלנדר נהנים מסינון מתקדם של מבקשי ההלוואה, פיזור מקסימלי על ידי DirectMatch, וכמובן קרן הביטחון.
@Sinister - קרן הביטחון היא קרן צוברת. מכל הלוואה שמלווה מעמיד נגזר אחוז מסוים, בין 1-2% לטובת קרן הביטחון- לכן לשאלתך- הקרן גדלה ביחס להלוואות שניתנות במערכת, לפי אחוז מסוים שמחושב על פי-מודלים אקטואריים.
ההיצע והביקוש באתר מאפשר כרגע פיזור גם בסכומים גדולים משמעותית מ1000 ש"ח. בחודש האחרון היה מקרה של לקוח שקיבל פיזור מצוין במעל 200,000 ₪ באופן מיידי. יודגש ונאמר שישנם בבלנדר לקוחות גם עם מעל מיליון ₪.
אגב, כמענה לחידה שצורפה קודם מהאתר שלנו, למלווה נוצר פיזור גדול מאוד (78 הלוואות לסכום של 10,000 ש"ח) וזאת מכיוון שבנוסף לDirectMatchTM המלווה הפעיל את מסלול הפרימיום בסכומים של 500 ש"ח- כך שכל סכום פנוי שמוחזר מלווים- מושקע מחדש עד 500 ש"ח.
במסלול הפרימיום ניתן לבצע השקעה מחדש ברגע שנצברים סכומים של 250 ש"ח ומעלה, אך זה עשוי להשתנות מעת לעת.

@BLender אתה מתכוון שאין חדלות פרעון שעברה את רף ההגנה של קרן הביטחון או שכל אחד ואחד מהלווים שילם כמו שצריך ובזמן? האם זה אומר שבעת בחירת תיק הלווים שלי, אם הייתי בוחר את קבוצת הסיכון הכי גבוהה כדי לקבל כמה אחוזים יותר, זה בדיוק מה שהייתי מקבל ?

אפילו במקרה הגרוע- שאתה מתכוון שקרן הביטחון היא שכיסתה את כל ה"פספוסים", המשמעות היא שבמקום לגבות מהלווים ריבית של 5-8% היית יכול לגבות ריבית בערך 2% ללא כל סכנה, וכולם עדיין היו מרוויחים. מכיוון שאנחנו דנים בתחום חדש, עם הזמן ייכנסו מתחרים וינסו לחתוך אחד את השני מלמטה. האם סביר לצפות שעם הזמן וצמיחת התחרות הריביות שנראה בתחום ההלוואות P2P ירד לסביבה של 2-3% ? לחילופין, האם אתה טוען שהאלגוריתם שלכם כל כך הרבה יותר טוב שבזמן שהמלווים דרככם רווחיים בריבית כזו, לווים דרך אתרי P2P אחרים היו בהפסד?

@BLender מה שחסר לי בבלנדר זו שקיפות, אין לי יכולת לשלוט בהלוואות שאני נותן ולמי אני נותן (פר הלוואה), ואתם (למיטב ידיעתי) לא מפרסמים באתר את תיקי ההלוואות והסטטוסים שלהם (כמו שאילון מפרסמים).

@BLender

אפילו במקרה הגרוע- שאתה מתכוון שקרן הביטחון היא שכיסתה את כל ה"פספוסים", המשמעות היא שבמקום לגבות מהלווים ריבית של 5-8% היית יכול לגבות ריבית בערך 2% ללא כל סכנה, וכולם עדיין היו מרוויחים.

אם אני משלם בבלנדר 1-2% מההחזר על כל הלוואה כדי ''לממן'' פיגורים, אז זה לא מדוייק לקרא לזה win win
הביטוח הלוואות הזה צריך להמדד במונחים של כמה אני משלם לעומת כמה נזק הוא בפועל מכסה... הביטוח בבלנדר נשמע לי על פניו יקר, וקשה להבין כמה אני אשלם בדיוק
אני משווה אותו לפונקציה דומה בBTB (אני פעיל גם שם) ושם אני משלם 1% מסך ההפקדות בלבד, ולא מההחזרים
ככה שאני יודע בדיוק כמה אני משלם. אם הקרן של BTB לא תספיק כדי לכסות את כל הפיגורים, זאת תהיה בעיה אבל גדול עלי חשב את האפשרות הזאת
עם זאת... השיחה כן יצרה לי עניין מסויים לנסות גם את הפלטפורמה של בלנדר..
מישהו מכם בדק כמה פלטפורמות במקביל ויודע להגיד מה הוא מעדיף?

@שלומי ארדן
נכון להיום לא היינו צריכים להפעיל את קרן הבטחון, אך בדומה לכל אפיק פיננסי אחר יש פה סיכון ולא נכון יהיה להתייחס כאילו לא יהיו לווים שלא יוכלו לעמוד בתנאי ההלוואה. לשם כך מתוך מחשבה קדימה יש בבלנדר את קרן הביטחון הבאה להגן על המלווים במידה שאחד הלווים בפורטפוליו שלהם יתקשה בהחזרי ההלוואה. בנוסף, מה שהאלגוריתם שלנו עושה זה בניית הצעה לתיק מאוזן.
הריביות בבלנדר אטרקטיביות לשני הצדדים- הן ללווים והן למלווים. בלנדר לא רואה את התחרות כתחרות פנימית בין גופי הP2P אלא מול כל גופי האשראי המסורתיים. מה שמייחד את התפישה שלנו זה שאנחנו לא חיים מארביטראג'ים. אצלינו אין פערי תיווך, והעמלה היא ידועה מראש ושקופה.
@Ron1
בבלנדר יש שקיפות, ואתה כמלווה יכול לראות את כל בקשות ההלוואה באתר ב https://www.blender.co.il/loans . בנוסף ברגע יצירת תיק (עוד לפני ההתחייבות לתיק), כאשר שאתה בוחר סכום להלוואה- אתה רואה את כינוי הלווה, מה מטרת ההלוואה, מה גובה הריבית של ההלוואה, ומשך זמן ההלוואה- ולפי זה אתה יכול להחליט אם אתה מעוניין להלוות את כספך (ראו סימולטור מתן הלוואות באתר).
@TLR סכום ההפרשה לקרן הביטחון מוצג ברגע שאתה מקבל הצעה לתיק הלוואות- תוכל לראות זאת בסימולטור שלנו ב- https://loans.blender.co.il/invest/diversity/

נערך לאחרונה ב:
מישהו מכם בדק כמה פלטפורמות במקביל ויודע להגיד מה הוא מעדיף?
אני משקיע היום בכל ארבעת האתרים ,בeloan כ-תשעה חודשים, בטריה, בלנדר, וbtb לא יותר מחודשיים.
אני נוטה להעביר כיום את ההשקעות שלי לטריה. אין להם קרן ביטחון מיותרת ששותה מאיתנו את הכסף לפני קבלת ההחזרים,
אפשר להגדיר פרופיל מסויים של השקעות ואז זה מתבצע אוטומטית. אפשר להגדיר BB שזאת רמת הסיכון הגבוהה ביותר( התרשמתי שרמת הסיכון הגבוהה שלהם ,היא הרבה יותר בטוחה מרמות סיכון לכאורה נמוכות יותר כמו C בeloan) , ל36 חודשים ,על סכומים קטנים לכל הלוואה ,ואז הכיסוי של התיק מתבצע די מהר . אני לא יודע איך יש להם היצע הלוואות כזה גדול, אולי זה קשור לאיזשהו הסדר מיוחד להלוואות שיש להם דרך מקומות עבודה . בעיני לפחות , עד ששמעתי על האתר הם היו הכי אנונימיים לעומת שאר האתרים . אבל סה"כ הם נראים לי הכי מקצועיים . הם לא מציגים כרגע באתר מידע מפורט על ההלוואות אך הם שולחים דו"ח חודשי ובעיני זה בהחלט מספק, למרות שאם היה יותר מידע אונליין על ההלוואות זה היה נחמד . כמו כן ההלוואות אצלם הן נזילות ואפשר לבקש תמיד לבצע משיכה או לשנות את הרכב התיק. כשמגיעים לאתר בהתחלה, במבט ראשוני הוא נראה די אפור ולא מרשים, אבל במבחן התוצאה- ההשקעה בו היא הכי משתלמת -וזה בעצם מה שחשוב.

נערך לאחרונה ב:
היי לכולם, חיפשתי מידע על הלוואות חברתיות ושמחתי לגלות שפה כבר מדברים על זה. קראתי את כל 10 העמודים של הדיון ואשמח להשתמש בידע הרחב שכבר צברתם. אני מצאתי 6 אתרים:

בלנדר - נכתב פה לא מעט ואפילו המנכ"ל קפץ לביקור

טריה - כנ"ל

אי לון - כנ"ל

אינקרדיטה - לא נכתבה פה ולו מילה אחת לגבי האתר הזה, האם מישהו מכיר ויודע משהו לגביו?

BTB - אוזכר פה ושם, האם יש מסקנות כלשהן לגבי האתר הזה מאנשים שמשתמשים בו? האתר הזה נשמע קצת יותר "כבד" מבחינת ההתנהלות והאפשרויות שלו, האם הוא מצדיק זאת? יש עלויות של אגרות לבית משפט אם הלוואה לא מוחזרת, אפשר להשקיע החל מ 10,000 ש"ח ועוד הגבלות שלא ראיתי באתרים האחרים. כמו כן בטופס יצירת קשר, המייל שמופיע הוא office@btbisrael.co.il אבל כתובת המייל עצמה הינה שונה, ומפנה לכתובת פרטית בג'ימייל, אני מודה שזה קצת מרתיע.

קרדיטפלייס - ראיתי איזכור או שניים בלבד, האם יש מסקנות כלשהן לגבי האתר הזה? האתר נראה קצת מיושן אבל זה לא אומר דבר על האיכות שלו.

מדגדג לי לשים כסף בכל אחד מהאתרים ולהתחיל לרוץ אבל אני מעדיף קודם לקבל רשמים מאחרים שהשתמשו בשירות הזה.
המון תודה

נערך לאחרונה ב:
שים כסף באתרים שלא כיסינו (:

שים כסף באתרים שלא כיסינו (:
זה קצת סותר את מה שכתבתי בסוף דבריי :)
בלנדר, טריא ואי לון נראים הכי רציניים אבל אולי זה בגלל שהם הכי מדוברים פה ובכלל.

BTB - אוזכר פה ושם, האם יש מסקנות כלשהן לגבי האתר הזה מאנשים שמשתמשים בו?
אני משתמש ב BTB כבר 9 חודשים. בשורה התחתונה.. בינתיים אני מרוצה
מבחינת יתרונות:
-הוא האתר היחיד שנותן הלוואות לעסקים, מה שמגוון את התיק, מבחינת אפיק השקעה בתחום הזה.. ונותן פוטנציאל תשואה גבוה יותר.
-מהנסיון שלי, השירות שלהם כאשר פונים אליהם מאוד טוב.
-קרן הביטחון שלהם זולה יחסית לבלנדר (1% מההפקדות בניגוד ל1-2% מההלוואות הניתנות) ובינתיים לא היה צורך להשתמש בה.. בתיק שלי לפחות.
-פיזור מהיר של הכסף המושקע

מבחינת חסרונות
- אין שליטה על חלוקת התיק בכלל..
- המידע על התיק והתשואה מסוכם בצורה פחות ברורה מאשר באי-לון
- יש איזה מסמך הצהרה שצריך לחתום עליו בבנק לאומי לגבי זה שאתה לא אזרח ארה׳׳ב.. סתם מעצבן

לגבי הנקודות שהעלת..
אני התחלתי עם סכום נמוך בהרבה מ 10000 והעלתי רק לאחר חצי שנה. ניתן גם להתחיל עם הוראת קבע של 500 בחודש.. אז זה לא מכשול.
אגרת הטיפול בבית משפט מתחלקת בין מספר גדול של אנשים.. אז מדובר בסכום מזערי.
נשים בצד מונחים של כדאיות... אני כרגע לא מפקפק במקצועיות והאמינות שלהם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני משתמש ב BTB כבר 9 חודשים. בשורה התחתונה.. בינתיים אני מרוצה
מבחינת יתרונות:
-הוא האתר היחיד שנותן הלוואות לעסקים, מה שמגוון את התיק, מבחינת אפיק השקעה בתחום הזה.. ונותן פוטנציאל תשואה גבוה יותר.
-מהנסיון שלי, השירות שלהם כאשר פונים אליהם מאוד טוב.
-קרן הביטחון שלהם זולה יחסית לבלנדר (1% מההפקדות בניגוד ל1-2% מההלוואות הניתנות) ובינתיים לא היה צורך להשתמש בה.. בתיק שלי לפחות.
-פיזור מהיר של הכסף המושקע

מבחינת חסרונות
- אין שליטה על חלוקת התיק בכלל..
- המידע על התיק והתשואה מסוכם בצורה פחות ברורה מאשר באי-לון
- יש איזה מסמך הצהרה שצריך לחתום עליו בבנק לאומי לגבי זה שאתה לא אזרח ארה׳׳ב.. סתם מעצבן

לגבי הנקודות שהעלת..
אני התחלתי עם סכום נמוך בהרבה מ 10000 והעלתי רק לאחר חצי שנה. ניתן גם להתחיל עם הוראת קבע של 500 בחודש.. אז זה לא מכשול.
אגרת הטיפול בבית משפט מתחלקת בין מספר גדול של אנשים.. אז מדובר בסכום מזערי.
נשים בצד מונחים של כדאיות... אני כרגע לא מפקפק במקצועיות והאמינות שלהם.

תודה על הפירוט. לצערי הם לא הגיבו למייל ששלחתי להם אתמול, טריא ואי-לון הגיבו ומהר (רק לשם השוואה). הוראת קבע פחות מדברת אלי.
איך אתה פנית אלייהם?
לגבי קרן הביטחון, אם שמתי 10,000שקל (המינימום כרגע) אז לוקחים לי 100 שקל לקרן הביטחון חד פעמי במקום פר הלוואה באתרים האחרים?
צריך ללכת פיזית לסניף כלשהו של בנק לאומי כדי לחתום על המסמך הזה?
שוב, תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18