• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלוואות עמית לעמית בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Sinister
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם אתם מרוצים מהלוואות p2p

• השקעתי ב eloan וכן

הצבעות: 1 0.3%
  • השקעתי ב eloan ולא

הצבעות: 27 8.1%
  • השקעתי בטריאה וכן

הצבעות: 33 9.9%
  • השקעתי בטריאה ולא

הצבעות: 17 5.1%
  • השקעתי בבלנדר וכן

הצבעות: 10 3.0%
  • השקעתי בבלנדר ולא

הצבעות: 13 3.9%
  • השקעתי ב btb וכן

הצבעות: 22 6.6%
  • השקעתי ב btb ולא

הצבעות: 12 3.6%
  • השקעתי באחר וכן

הצבעות: 4 1.2%
  • השקעתי באחר ולא

הצבעות: 0 0.0%
  • לא השקעתי ושוקל בחיוב

הצבעות: 70 21.1%
  • לא השקעתי ולא מתכנן

הצבעות: 158 47.6%

• סך הכל מצביעים
    332
כדי לסדר את הראש, רציתי להבין איפה אפיק הלוואות P2P עומד בסקלת הסיכון-סיכוי?
בהנחה שאני משווה את האפיק הזה למניות, אג"ח קונצרני, אג"ח ממשלתי (שזה גם הלוואה, פשוט לממשל ישראל), נדל"ן, פק"מ בבנק ולהחזקת מזומן ?
קודם כל יש הרבה תתי אפיקים שם, הסיכונים יכולים להיות מאד נמוכים עד מאד גבוהים.
בגדול P2P בארץ הוא מאד לא שקוף ומאד לא הומוגני, יתכן ולך תהיה תשואה גבוהה בעוד לי תהיה תשואה נמוכה ואף שלילית.
בגדול 2: זה סוג של אג"ח זבל בארץ ותיק אג"ח בסיכון משתנה בארה"ב.
האם יש סיכוי להפסיד את כל כספך במידה ואחת החברות שהזכרתי יפשטו את הרגל?
לא.
האם יש סיכוי לריבית שלילית בגלל שהלווים לא יחזירו את ההלוואות בזמן?
כן.

ג"נ: מושקע בתחום בחו"ל.

אתה קצת נחרץ בעניין. מה אם החברה פושטת רגל ומפסיקה לקשר בינך לבעלי החוב?
יש נאמן, כונס וכו'
בהנחה שעוד יש כסף אצל הנאמן, איך הוא יודע למי להחזיר וכמה? ובאיזה עדיפות?
יש לחברה רישומים, יש לך רישומים וכו'

לא המציאו את הגלגל פה, חברות P2P רבות נעלמו מהעולם (גם בנקים אגב).

זה סוג של אג"ח זבל בארץ
כלומר שהסיכון גבוה, כנראה יותר אפילו מאגח קונצרניות?

ג"נ: מושקע בתחום בחו"ל.
האם ברשותך תוכל לספר איזו מטרה השקעה כזו משרתת עבורך?
האם אפיק זה נכנס בחלק הסולידי (בדומה לאג"ח) או לחלק עתיר הסיכון (בדומה למניות)?

והאם תוכל להגיד לנו באיזו פלטפורמה, ואם לא אז באיזו מדינה ?
מחומרים שקראתי הבנתי שהתחום חזק מאד באירופה (למשל חברות mintos או peerberry שמראות תשואות שנתיות של 10%+ עם בונוסים למשקיעים גדולים)

כלומר שהסיכון גבוה, כנראה יותר אפילו מאגח קונצרניות?
אתה עושה הכללות, יש הרבה סוגי וחברות של הלוואות P2P ויש הרבה סוגים של אג"ח קונצרני בהרבה מדינות בעולם.
לא ניתן להשוות בכלל.
עובדתית הלוואת P2P זה אג"ח.
האם ברשותך תוכל לספר איזו מטרה השקעה כזו משרתת עבורך?
פיזור, קורולציה נמוכה להשקעות אחרות, תשואה נמוכה בסיכון נמוך.
האם אפיק זה נכנס בחלק הסולידי (בדומה לאג"ח) או לחלק עתיר הסיכון (בדומה למניות)?
אצלי אג"ח (זה באמת אג"ח).
והאם תוכל להגיד לנו באיזו פלטפורמה, ואם לא אז באיזו מדינה ?
ארה"ב.
מחומרים שקראתי הבנתי שהתחום חזק מאד באירופה (למשל חברות mintos או peerberry שמראות תשואות שנתיות של 10%+ עם בונוסים למשקיעים גדולים)
בארה"ב התחום מפותח הרבה יותר ככל שידוע לי וגם הרבה יותר שקוף.
אתה יכול להרחיב?
אני מושקע בP2P של אשראי צרכני בארה"ב.

בגדול P2P בארץ הוא מאד לא שקוף ומאד לא הומוגני, יתכן ולך תהיה תשואה גבוהה בעוד לי תהיה תשואה נמוכה ואף שלילית.
מכיר רק את טריא, לא את האחרים, אבל אני מפזר את הכסף שלי שם על 1000-2000 הלוואות, ומגביל את הגודל של כל הלוואה בודדת ומפעיל את מנגנון ההגנה, אתה עדיין חושב שמדובר בשונות גבוהה? הנסיון שלי מראה על רווח מאד עקבי ויציב.

כשהתחלתי להשקיע בטריא, ההיפותזה שלי הייתה שמדובר בתשואה שקלית נחמדה כחלופה למזומן או אגח, אבל שהסיכון העיקרי יופיע כאשר יבוא משבר כלכלי בארץ, הרבה לווים לא יוכלו לעמוד בהחזרים, אחוז ההלוואות הכושלות יעלה ומשקיעים רבים ירצו למשוך את הכסף, ככל שמאזן המושכים יגדל על מאזן המפקידים, תהיה בעיה להנזיל את הכספים ומי שישאר בפנים ישאר עם אחוז הלוואות כושלות רב והיעדר נזילות למספר שנים בודדות (עד שהלוואות יגיעו לפרעון מלא). הערכתי את הסיכון כ-50% מהכסף שאוכל להוציא, וכ-10-20% הלוואות כושלות, כך שהסיכון לקרן הוערך בכ-5-10%, ובהינתן תשואה של כ-4-5% הייית מוכן לקחת את הסיכון. כל זה תחת תוכנית פעולה של אם מגיע משבר כלכלי בארץ, אני מושך את הכסף כולו ולא מחכה לגלות מה יקרה ללווים.
בבוא דצמבר-2019, הייתי צריך את הכסף לעזור למשפחה ומשכתי את רובו למעט חלק קטן שהשארתי כדי להשאר עם האצבע על הדופק בטריא.
תוך זמן קצר, תחילת 2020 אנחנו במשבר הקורונה, מיליון מובטלים בישראל, סגרים, קריסה בGDP בכל העולם. קשה לדמיין מקרה בוחן יותר טוב מזה. בגלל שהסכום שנותר לי שם היה קטן גם ככה, החלטתי במודע להשאיר אותו ולא למשוך.
בשיא המשבר, 15 למרץ 2020, הם שלחו את העדכון הזה: לינק.
בחלוף משבר הקורונה, הכסף המושקע בטריא שרד והנזילות אותגרה אבל לא כשלה (ראו הודעה של אהוד למטה), לא היה אצלי אישית שום זינוק בכמות ההלוואות הבעייתיות.
אישית - עם הפיזור הרחב שאני כופה על המערכת של טריא (אלפי הלוואות, הגבלת גודל להלוואה בודדת, קרן בטחון), ועם מבחן האש של הקורונה שטריא עברה בהצלחה, ועם האחוז הגבוה של הלוואות מגובות בטוחות, אני לא רואה בהשקעה דרך טריא כ״אגח זבל״, זה לא פקמ ולא אגח ממשלתי, אבל אשמח לשמוע על תרחיש סביר שבו התשואה היא שלילית, או גרוע מזה שיש אובדן מלא או משמעותי של הקרן, בעתיד הנראה לעין.
יש תרחיש שבו החברה עצמה, בלי קשר ללווים או מצב השוק, פושטת רגל. ואז נכנסים לסרט מול הנאמן. בהנחה ולא הייתה מעילה שהעלימה פרופר את הכספים, הנאמן אמור להבטיח שהכספים יגיעו חזרה למשקיעים, גם אם זה יקח כמה שנים. אבל מודה שלא מבין בזה מספיק.
https://www.tarya.co.il/pdf/madad_tarya.pdf

מבחינת מה שהם כתבו:

"בחודשים מרץ-אפריל, כתוצאה מהפנמת עומק המשבר, נוצר לחץ בקרב חלק מהחוסכים באמצעות טריא למשוך כספים. כתוצאה מכך, התקבלו בקשות משיכה לכ- %20 מהכספים המושקעים בטריא. משיכות גבוהות כאלו בפרק זמן קצר מהוות סיטואציה המוכרת כ-bank the to Run . טריא פעלה בנחישות על מנת לאפשר את ההנזלות בקצב הגבוה ביותר האפשרי והעבירה בתקופה זו כ- 600 מיליון ₪ ללקוחותיה."

מבחינה אישית, אכן שיחררו הכל , אבל לקחת לזה כ10 חודשים להנזיל את הכסף.

"בשורה משמחת נוספת היא שלאורך תקופה זו, כספי המשקיעים המשיכו לייצר תשואה שנתית בגובה של כ- %16.5 ברוטו ולא פחות חשוב: הכספים שהלקוחות קיבלו היו בערכם המלא בתוספת הריבית שנצברה בתקופת ההמתנה להנזלה וללא הפחתות, כפי שנהגו בפלטפורמות אחרות. ומה בנוגע לכשלי אשראי? ניתן לציין שאחוז הכשל באשראי בטריא שעומד בימים כתיקונם על %25.0 נותר נמוך. אפשר לראות מה המספר ביחס לפלטפורמה וגם ביחס לממוצע הנהוג בפלטפורמות ה-P2P בארץ ובעולם. *"

מבחינת הכשלי אשראי, מבחינתי נשאר בתיק כ 0.3% שנמצאים בטיפול משפטי כאשר הייתי במסלול עם בטוחות בלבד...מעניין אם/איזה אחוז יתקבל בסוף.

יש נתונים נוספים על מבנה ההלוואות , הבטחונות ותשואות למי שמתעניין.

אתה עדיין חושב שמדובר בשונות גבוהה? הנסיון שלי מראה על רווח מאד עקבי ויציב.
איני יודע, לא מכיר.
אישית - עם הפיזור הרחב שאני כופה על המערכת של טריא (אלפי הלוואות, הגבלת גודל להלוואה בודדת, קרן בטחון), ועם מבחן האש של הקורונה שטריא עברה בהצלחה, ועם האחוז הגבוה של הלוואות מגובות בטוחות, אני לא רואה בהשקעה דרך טריא כ״אגח זבל״,
פיזור לא אומר דבר על איכות, JNK למשל מאד מפוזר: על גבי הרבה זבל.
היום לכל אדם יש דירוג אשראי אישי, אני רק מניח שאתה לא יודע מה הדירוג אשראי הממוצע של ההלוואות שלך (אני למשל כן יודע).

בגלל זה אני אמור: בארץ אין ממש שקיפות. אולי הוא זבל? אולי לא?
עובדתית בארץ אין הרבה סיבות לקבל אשראי מטריא, זה אשראי יקר יחסית ולכל אדם סביר אמורים להיות אפשרויות טובות יותר, עולה השאלה המתבקשת, למה הם הולכים לטריא? אולי אני טועה?
בארה"ב המצב הפוך: אשראי זה דבר מאד יקר, הP2P חוסכים כסף לאנשים בדרך כלל.

אני אישית רואה את ההשקעה שלי בתחום בתור אג"ח בדירוג גבוה אבל לי יש הרבה מידע, תשואה חודשית, סטיית-תקן, תשואה היסטורית שנים אחורה, דירוג אשראי, מח"מ וכו'

@אורי ג. שלחתי לך מידע מהדוח החודשי שלי, אשמח שתסתכל ותגיד אם זה נותן מענה לכל המידע שציינת בהשוואה לארהב, ובאופן כללי לגבי רמת הסיכון שאתה מבין מזה.

עובדתית בארץ אין הרבה סיבות לקבל אשראי מטריא, זה אשראי יקר יחסית ולכל אדם סביר אמורים להיות אפשרויות טובות יותר, עולה השאלה המתבקשת, למה הם הולכים לטריא? אולי אני טועה?

היי אורי

אני רוצה לספר לך על ניסיון אישי, הבנקים חוששים ומקשים במתן מימון לחברות לא גדולות, ובטח כאשר מדובר בשנת קורונה,
בחברה שלנו גייסנו מימון בחו"ל די בקלות, דווקא בישראל הערימו קשיים.

לאחרונה אישרו לנו מימון מחברת BTB, לאחר חצי שנה של בדיקות וירידה לפרטים, כאילו הם בוחנים את רכישת החברה :)
מאוד הופתעתי מהיסודיות והמקצועיות של הבודקים,
אנחנו מקבלים מימון בריבית של 8%, זה לא מטריד אותנו, זה הוצאה מוכרת המאפשרת לנו להרחיב את פעילות החברה,
וכאשר נחליט נוכל לסלק את המימון באמצעות מינוף בלון (כנגד נכס) ל 30 שנים בחו"ל בריבית של 4%,
בשלב הנוכחי מימון זה משרת הרצון והצורך בהתרחבות של החברה.

אני לא עקבתי אחר השרשור כאן, אך מההתרשמות שלי מהצד השני של המתרס, מדובר בחברה רצינית שעושה
בדיקות מחמירות ויסודיות לפני אישור הלוואה, ובעצם עושה את המקסימום להגן על המשקיעים.

נערך לאחרונה ב:
אני רוצה לספר לך על ניסיון אישי, הבנקים חוששים ומקשים במתן מימון לחברות לא גדולות, ובטח כאשר מדובר בשנת קורונה,
בחברה שלנו גייסנו מימון בחו"ל די בקלות, דווקא בישראל הערימו קשיים.

לאחרונה אישרו לנו מימון מחברת BTB, לאחר חצי שנה של בדיקות וירידה לפרטים, כאילו הם בוחנים את רכישת החברה :)
מאוד הופתעתי מהיסודיות והמקצועיות של הבודקים,
רוני אני דיברתי על טריא שזה אשראי לפרטיים ולא לחברות, B2B זה סיפור אחר לגמרי.
אשראי ב8% לחברה זה סביר כשהוא ללא בטחונות.

מכיר רק את טריא, לא את האחרים, אבל אני מפזר את הכסף שלי שם על 1000-2000 הלוואות
תודה על השיתוף!

בהמשך לשאלתי לאורי, אשמח לשמוע גם ממך - איזו מטרה השקעה זו משרתת עבורך?
והאם כמו אורי, השקעה זו נכנסת בחלק הסולידי (בדומה ללהחזיק אג"ח) בתיק שלך?

מעבר לכך, האם בדקת/שקלת להשקיע בp2p בארהב/אירופה ובכל זאת החלטת לעשות זאת בישראל? או שטריא נותנת לך שירות הולם ומבחינתך אין צורך לחפש חלופה.

תודה על השיתוף!

בהמשך לשאלתי לאורי, אשמח לשמוע גם ממך - איזו מטרה השקעה זו משרתת עבורך?
והאם כמו אורי, השקעה זו נכנסת בחלק הסולידי (בדומה ללהחזיק אג"ח) בתיק שלך?

מעבר לכך, האם בדקת/שקלת להשקיע בp2p בארהב/אירופה ובכל זאת החלטת לעשות זאת בישראל? או שטריא נותנת לך שירות הולם ומבחינתך אין צורך לחפש חלופה.
חברות הp2p בארהב לא נגישות לישראלים (שהם לא אזרחי ארהב). והחברות האירופאיות לא כל כך מעניינות אותי. אם הן היו נגישות בהחלט הייתי שוקל להשקיע שם.

זה משרת עבורי מקום להחנות בו מזומן שקלי לטווח זמן בינוני, שמניב תשואה גבוה יותר מאגח או פרי או עו״ש.

@אורי ג. שלחתי לך מידע מהדוח החודשי שלי, אשמח שתסתכל ותגיד אם זה נותן מענה לכל המידע שציינת בהשוואה לארהב, ובאופן כללי לגבי רמת הסיכון שאתה מבין מזה.
נותן הרבה מידע אבל מה שאני מקבל וחסר לי פה:
מח"מ של התיק.
אם אתה רוצה למשוך את כל התיק, כמה זמן זה צפוי לקחת נכון להיום?
סטיית התקן של התיק שלך.
דירוג: יש רק דירוג פנימי שלהם, יש כבר דירוג אשראי בארץ, למה לא לרשום את ציון האשראי שלהם וככה ניתן לקבל דירוג אשראי ממוצע של התיק?
תשואה חודשית: יש מידע רק על החודש הקיים וחודשים אחורה רק גרפית, לא מספרית.
בתשואה חסר דווקא המידע הכי חשוב: תשואה ברוטו לאחר דמי ניהול.

כמובן שהנתונים שלך לא משליכים על נתונים של אדם אחר, לכל אחד יהיו את התשואות שלו, הייתי שמח לראות סטטיסטיקות לכלל ההלוואות באתר.

עוד קח בחשבון שהתשואה בדברים האלה היא גבוהה בתחילת ההשקעה ואז יורדת לקראת התייצבות, למה?
כי גם כשיש כשל אשראי, נדיר שזה קורה בתחילת ההלוואה, אלא באמצע, כלומר בהתחלה התשואה שלך תהיה עם אחוז כשל נמוך שילך ויעלה כלומר התשואה תלך ותרד על להתייצבות.

פיזור, קורולציה נמוכה להשקעות אחרות, תשואה נמוכה בסיכון נמוך.

זה משרת עבורי מקום להחנות בו מזומן שקלי לטווח זמן בינוני, שמניב תשואה גבוה יותר מאגח או פרי או עו״ש
אלו דעות שחיפשתי, תודה לכם.

יש לי תיק השקעות ממוסה (75% מניות ו25% אגח ממשלתי), וקצת קריפטו.

התחלתי לחשוב על אפיקים חדשים כדי לגוון את הפורטפוליו, במיוחד את החלק הסולידי שכיום כולו על נייר אחד מחקה אגח ממשלתי כללי (וכאמור בפורום, כיום בסביבת ריביות אפסיות, התשואות עבור אגח ממשלתי נמוכות ואף שליליות)

מתשובתכם אני מבין שעבורכם, הללואות p2p לגמרי נופלות תחת הכובע של השקעה סולידית. אני כן מבין שגם בתוך p2p, יש מסלולים מסוכנים יותר ומסוכנים פחות, תלוי בפלטפורמה ובהעדפות אישיות.

האם הגיוני להגיד שאם ארצה להשקיע בp2p, ארצה לנגוס בחלק האגח ממשלתי בתיק שלי, ולא מהמניות.
סתם לדוגמא הקצאת התיק החדש יכולה להיות:
75% מניות (ללא שינוי)
15% אגח ממשלתי
10% הלוואות p2p (במסלול של סיכון נמוך עד בינוני)

דווח

רגע לפני ההנפקה: טריא תיאלץ לשאת בהפסד של 25 מיליון שקל
זה אחרי חומה ולא מצאתי מקור אחר, אז בקצרה:
טריא ביקשה לאכוף שעבודים על הלוואות בסך 25 מיליון לחברה שקרסה.
המחוזי הכריע שבעצם אין בטוחות.
המשקיעים בהלוואות תבעו את טריא ובפשרה, החברה התחייבה לשלם את הקרן והריבית "מכיסה של טריא" (?)

זה מריח לא טוב, די חובבני.. מעניין אם גם בנקים בארץ נופלים על דברים כאלה. אני נוטה להניח שלא.
זה משרת עבורי מקום להחנות בו מזומן שקלי לטווח זמן בינוני, שמניב תשואה גבוה יותר מאגח או פרי או עו״ש.
עבור פלח כזה, אני מחזיק בנקים.

נותן הרבה מידע אבל מה שאני מקבל וחסר לי פה:
מח"מ של התיק.
אם אתה רוצה למשוך את כל התיק, כמה זמן זה צפוי לקחת נכון להיום?
סטיית התקן של התיק שלך.
דירוג: יש רק דירוג פנימי שלהם, יש כבר דירוג אשראי בארץ, למה לא לרשום את ציון האשראי שלהם וככה ניתן לקבל דירוג אשראי ממוצע של התיק?
תשואה חודשית: יש מידע רק על החודש הקיים וחודשים אחורה רק גרפית, לא מספרית.
בתשואה חסר דווקא המידע הכי חשוב: תשואה ברוטו לאחר דמי ניהול.

כמובן שהנתונים שלך לא משליכים על נתונים של אדם אחר, לכל אחד יהיו את התשואות שלו, הייתי שמח לראות סטטיסטיקות לכלל ההלוואות באתר.

עוד קח בחשבון שהתשואה בדברים האלה היא גבוהה בתחילת ההשקעה ואז יורדת לקראת התייצבות, למה?
כי גם כשיש כשל אשראי, נדיר שזה קורה בתחילת ההלוואה, אלא באמצע, כלומר בהתחלה התשואה שלך תהיה עם אחוז כשל נמוך שילך ויעלה כלומר התשואה תלך ותרד על להתייצבות.
תודה.

הדירוג אשראי זה פנימי שלהם שהיה קיים עוד לפני הדירוג אשראי הישראלי. אני בטוח שהם לוקחים את זה בחשבון בחישוב דירוג אשראי שלהם. אני לא בטוח איך דירוג האשראי עובד בארץ מהצד של המלווה - האם הוא יכול לקבל את הדירוג בלי אישור של הלווה? אולי אין להם עדיין דירוג של כל הלווים. סתם מחשבות.

מבחינת זמן למשיכה - אין מידע כזה. בזמנים רגילים זה לוקח בד״כ בין כמה ימים לשבוע-שבועיים עד שכל הסכום יוצא. לפעמים הוא יוצא בחלקים.

- האם הוא יכול לקבל את הדירוג בלי אישור של הלווה?
יכול עם אישור.
מתשובתכם אני מבין שעבורכם, הללואות p2p לגמרי נופלות תחת הכובע של השקעה סולידית.
נכון. אצלי זו ההשקעה הכי סולידית שלי ובתשואה הנמוכה ביותר.
זה מריח לא טוב, די חובבני.. מעניין אם גם בנקים בארץ נופלים על דברים כאלה. אני נוטה להניח שלא.
1. הם לא.
2. גם אם כן זה הבנק מפסיד את הכסף, לא הלקוחות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רגע לפני ההנפקה: טריא תיאלץ לשאת בהפסד של 25 מיליון שקל
זה אחרי חומה ולא מצאתי מקור אחר, אז בקצרה:
טריא ביקשה לאכוף שעבודים על הלוואות בסך 25 מיליון לחברה שקרסה.
המחוזי הכריע שבעצם אין בטוחות.
המשקיעים בהלוואות תבעו את טריא ובפשרה, החברה התחייבה לשלם את הקרן והריבית "מכיסה של טריא" (?)

עבור פלח כזה, אני מחזיק בנקים.
נשמע כמו כשל די רציני. זה סוג הדברים שיכולים להביא את החברה לפשיטת רגל.
לפי הכתבה פה, 25 מיליון להוציא מהכיס זה כחצי מההכנסות שלהם לשנת 2020, לא צחוק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
nicepo1 הלוואות עמית לעמית בחול - לנדינג קלאב שוק ההון 79
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
מומו הברווז ריבית על הלוואות margin בibkr/אינטראקטיב ישראל שוק ההון 4
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
F איחוד הלוואות נדל"ן 3
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
ו הלוואות למדינה בריבית 6% פוסטים מאיכות נמוכה 9
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 20
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 69
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18