• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן?

שמע, אם בן אדם ממש מתאמץ ורותם למאמץ את בן/בת הזוג, 80 אלף משני בנקים (ראיתי שבלאומי למי שבמועדון הוט זה מגיע עד ל70 אלף לבן אדם אבל בוא נגיד 40 אלף כל אחד), עוד הלוואה רגילה מעוגן 30 ועוד הלוואת סטודנט 40 זה כבר 150 אלף, וכאמור אם אנחנו מתאמצים נוכל למצוא לפחות עוד הלוואה אחת של 30, לשכנע את ההורים/אחים לבקש בעצמם הלוואות כאלה... בן אדם שממש רוצה ישיג 300 תוך שבוע עבודה.

אני לא מאמין שמשקיע ממוצע בבורסה עם חצי מיליון מחפש להתמנף בשווי 100% מנכסיו, מינוף חינמי של 30% (150 אלף) זה המון למשקיע צנוע כמוני. מה גם שלא חייב לעשות הכל במכה, נניח כל חצי שנה להוסיף הלוואונת כזאת. אפשר אפילו לשים את זה על אג"ח כדי להפחית תנודתיות, או בפק"מים למיניהם שנותנים 1% (אם כי כאן באמת מדובר במאות שקלים במקרה הטוב ואולי כבר עדיף לא להתעסק).
נו, זה לא ריאלי לבן אדם נורמלי... לשכנע את הבת זוג וההורים והאחים שיקחו בשביל הלוואות ומגיע ל300... למה לעצור שם? תשכנע את כל השכונה.
הרבה יותר פשוט כבר לבקש מההורים כסף כמו שכל הזוגות בארץ עושים בשביל המשכנתא.
בקיצור, בחינם זה לא. יש ריביות. וקשה מאוד להגיע לסכומים גבוהים.
קח בן אדם רגיל שהוא לא במעדון הוט\חבר\חרטא אחרת.
אז הוא כנראה יכול לקחת את ה30, + עוד איזה 50 (עם ריבית נמוכה רוב הסיכויים, לא חינם) אם הוא יעביר משכורת ושם זה בערך נגמר ריאלית.
קח בחשבון גם שהפרסומים של ההלוואות הם די שקר. למשל מקס מציעים אחד אחוז מתחת לכל הצעה של בנק אבל המינימום שלהם זה פריים + 2.75.
יהב מציעים פריים + 1 עד 150,000. אבל זה באמת פריים + 1 רק על ה50 הראשונים ואז זה כבר פריים + 1.5 ומעל 100 הם גם רוצים עוד 2000+ על דמי טיפול אשראי.
(וכמובן צריך להעביר משכורת + ערבים + תלושים + תלושים של ערבים וריכוזי יתרות ודירוג גבוה לכל הלוואה רצינית כמעט, כאב ראש).
הבנת את הכיוון. זה לא שאין דברים שווים. אבל קשה. במיוחד שזה סכומים גבוהים או יותר מהלוואה אחת.

נו, זה לא ריאלי לבן אדם נורמלי... לשכנע את הבת זוג וההורים והאחים שיקחו בשביל הלוואות ומגיע ל300... למה לעצור שם? תשכנע את כל השכונה.
אז הוא כנראה יכול לקחת את ה30, + עוד איזה 50 (עם ריבית נמוכה רוב הסיכויים, לא חינם) אם הוא יעביר משכורת ושם זה בערך נגמר ריאלית.
קח בחשבון גם שהפרסומים של ההלוואות הם די שקר. למשל מקס מציעים אחד אחוז מתחת לכל הצעה של בנק אבל המינימום שלהם זה פריים + 2.75.
יהב מציעים פריים + 1 עד 150,000. אבל זה באמת פריים + 1 רק על ה50 הראשונים ואז זה כבר פריים + 1.5 ומעל 100 הם גם רוצים עוד 2000+ על דמי טיפול אשראי.
(וכמובן צריך להעביר משכורת + ערבים + תלושים + תלושים של ערבים וריכוזי יתרות ודירוג גבוה לכל הלוואה רצינית כמעט, כאב ראש).
הבנת את הכיוון. זה לא שאין דברים שווים. אבל קשה. במיוחד שזה סכומים גבוהים או יותר מהלוואה אחת.
חשבתי שאתה בגדול צודק, אבל לא מבין לגמרי שמדובר על ללא ריבית,
עד שהמשכתי לקרוא מה שכתבת על יהב.

אני יכול להעיד שלפחות אחד מהשלושה שבדקתי השבוע (לאומי, הבינלאומי, מזרחי) מצהיר שזה "ללא ריבית!" אבל בעצם יש ריבית שמנוכה רק אם תעמוד בתנאים.
ובשני האחרים, לא התעמקתי בתקנון, אז מי יודע על מה אתה חותם.

אני חושב שהמשפט האחרון שלך הוא סיכום טוב לזה.
צריך להתייחס לזה כמו בונוס נחמד בדרך - להשיג מאיפה שאפשר וקל.
אבל מי שחושב שעכשיו הוא יעקוץ את כל בנקי ישראל וישיג 100+ - הוא כנראה הולך להפוך לצייד קופונים. אפשרי, אבל זה כבר ממש לעבוד בזה.

הלוואות צריך להחזיר.

לא נכון
יהב פריים+1 על 120,
אין ערבים,
אין דמי טיפול
(אם יש ציון נורמלי)

מעל 120 יש דמי טיפול

יהב 120 בלי לעבוד.
זה פריים + 1, רחוק מ"חינם".

לא נכון
יהב פריים+1 על 120,
אין ערבים,
אין דמי טיפול
(אם יש ציון נורמלי)

מעל 120 יש דמי טיפול
הבחור פה אמר שמעבר ל50 הראשונים זה יותר. אני נוטה להאמין כי אין כל כך בושה כבר ברמת האותיות הקטנות שיש כאלה שעושים.
ללא ריבית עד מיליונתלפים, כשמעבר ל10 הראשונים הריבית היא 15 אחוז - היו מקרים מעולם.
לא יודע מי צודק.

למה לא ריאלי? מספיק ששני ההורים שלך מצטרפים ואתה יכול לקושש סכומים יפים די בקלות. כאמור אני לא מחפש להתמנף במיליונים.

נכון, זה לא משהו שכל אדם יכול לעשות אבל הרבה אנשים כאן בפורום הם הייטקיסטים או סטודנטים או אנשי קבע או שיש להם אחד כזה במשפחה והם יכולים לנצל את זה פה ושם או אם גם ככה תכננו לעבור בנק, וכאמור הארגון שאני לקחתי ממנו נותן בחינם לכולם ככה שדברים כאלה קיימים.

אני יודע שרוב הפרסומים של ההלוואות זה חרטא, הרבה פעמים ראיתי "ריבית אטרקטיבית!" רק כדי לגלות שריבית אטרקטיבית בשבילם זה פריים + 5.
אני מדבר איתך נטו על הלוואות ללא ריבית שעובדתית הן קיימות (חלקן יותר כאב ראש מאחרות זה נכון).

עמותת עוגן - קיבלתי 30 אלף ממש בקלות ולא ביקשו ערבים (יכולים לבקש),
מעולה לסטודנטים. במקום לעבוד במשכורת נמוכה לפני הלימודים עובדים במשכורת גבוה אחרי הלימודים ומחזירים את ההלוואה.
יש קאטץ?

מעולה לסטודנטים. במקום לעבוד במשכורת נמוכה לפני הלימודים עובדים במשכורת גבוה אחרי הלימודים ומחזירים את ההלוואה.
יש קאטץ?
לסטודנטים אפילו עד 40 עם גרייס שנתיים ראשונות (החזר של 100 שקל ב-24 החודשים הראשונים).
אני קראתי את כל התנאים לפני החתימה ולא מצאתי שום דבר מפוקפק, אבל ממליץ לכל אחד לעשות את אותו הדבר.
כאמור דמי טיפול של 300 ש"ח (יורד מההלוואה כשאתה מקבל אותה).
אני מניח שאם לסטודנט אין הכנסה יבקשו ערבים.

למשל, 30 אלף עד 60 תשלומים, החזר של 500 בחודש, אני לא ארגיש את זה בכלל וזה כסף מתנה. אני יכול לעמוד בקלות בהחזר גדול יותר, וגם אם זה פשוט יישב לי בעו"ש כל התקופה אני יודע שפסיכולוגית אני לא אגע בכסף רק כי יש לי אותו.
אמנם לא מדובר פה בסכומים משני חיים אבל הלוואת סטודנט פה והלוואת שימור/לקוחות חדשים של איזה בנק שם ואני מאמין שאני אוכל לקבל 100 אלף די בקלות שאותם אוכל לשים במדדים שונים, בהנחה שאקבל את ההלוואות לתקופות של 3-5 שנים יכול להיות שאצליח לעשות קצת כסף על הכסף
100,000 ל-5 שנים בריבית 0 זה כ-1666 שח בחודש.
80 אלף משני בנקים (ראיתי שבלאומי למי שבמועדון הוט זה מגיע עד ל70 אלף לבן אדם אבל בוא נגיד 40 אלף כל אחד), עוד הלוואה רגילה מעוגן 30 ועוד הלוואת סטודנט 40 זה כבר 150 אלף, וכאמור אם אנחנו מתאמצים נוכל למצוא לפחות עוד הלוואה אחת של 30, לשכנע את ההורים/אחים לבקש בעצמם הלוואות כאלה... בן אדם שממש רוצה ישיג 300 תוך שבוע עבודה.
300,000 זה כבר 5,000 שח בחודש (חשבון ערבי)
הכל טוב כשהכל זורם על מי מנוחות.
אבל...
עד לאחרונה היו גם כמה "גאונים" שלקחו את ההמלצה להכניס הכסף לקופת גמל להשקעה, לקחת 80% הלוואה לפתוח קופת גמל להשקעה לקחת הלוואה של 80% וכן הלאה..

תגיד לי מתי זה מתחיל להזכיר לך את "הרצת מניות הבנקים"...
ומה לדעתך יקרה ברגע של נפילה קלה עקב מלחמה.

100,000 ל-5 שנים בריבית 0 זה כ-1666 שח בחודש.

300,000 זה כבר 5,000 שח בחודש (חשבון ערבי)
הכל טוב כשהכל זורם על מי מנוחות.
אבל...
עד לאחרונה היו גם כמה "גאונים" שלקחו את ההמלצה להכניס הכסף לקופת גמל להשקעה, לקחת 80% הלוואה לפתוח קופת גמל להשקעה לקחת הלוואה של 80% וכן הלאה..

תגיד לי מתי זה מתחיל להזכיר לך את "הרצת מניות הבנקים"...
ומה לדעתך יקרה ברגע של נפילה קלה עקב מלחמה.
כאמור ה-300 המדוברים הם אפשריים תיאורטית, אבל אני לכל היותר ארצה להחזיר עד 3000 בחודש (180 ל-60 חודשים) אבל לא בהכרח שואף לשם ברגע זה ובכל מקרה לא מרגיש בנוח עם מינוף גדול, כל אחד עם הסיבולת ותיאבון הסיכון שלו. שמעתי על הרעיון של פתיחת קופגל"ה ולמנף אותה ופחות אהבתי, בעיקר כשמדובר על אנשים שלא משקיעים ונכנסים ככה במכה עם מינוף.

הרעיון כאן הוא לא סכום משנה חיים כי ההלוואות האלה אכן לא ניתנות לתקופות של 10+ שנים לטוב ולרע, אלא לתת בוסט לתיק שלך שהיית נותן גם ככה אם היית מרוויח/חוסך עוד כמה עשרות אלפים שגם ככה היו לך בעו"ש. אם יש לי חצי מיליון ואני חוסך בשנה 120, אז אם אלווה 120 (אולי בפעימות) אוכל להקדים את עצמי בשנה בלי עלות.

OK.
יכול להיות שלך זה מתאים.
אבל, "למה לא כולכם עושים את זה?" קצת נשמע צורם.

OK.
יכול להיות שלך זה מתאים.
אבל, "למה לא כולכם עושים את זה?" קצת נשמע צורם.
קודם כל מתעניין לשמוע מה יש לאנשים פה לומר על זה, ומתעניין לשמוע למה אחרים לא עושים את זה כי אני רואה אנשים מתעניינים בהלוואות עם ריביות וזה מוזר לי לראות את זה כשיש הלוואות חינמיות. אין צורך להתגונן.

אגב מצאתי עכשיו שבאוצר החייל חשבון HiDigital למעבירי משכורת 10k או בעלי תיק השקעות 150k (אולי הם מצפים שנעביר את התיק אליהם?) יש 30 אלף ללא ריבית ב-30 תשלומים (לא מדהים) או 1500 שקל מענק.

רק אומר שעוגן זאת עמותה רשומה, בה הריביות מסובדסדות על ידי תורמים ומטרתה לעזור למי שבאמת צריך.
שכל אחד יעשה את השיקול המוסרי שלו בהקשר הזה.
בעיניי לפחות זה פחות ראוי מאשר לקחת הלוואה בריבית אפסית מבנק, כאשר יש לו מנגנון רווח מאחורי זה.

רק אומר שעוגן זאת עמותה רשומה, בה הריביות מסובדסדות על ידי תורמים ומטרתה לעזור למי שבאמת צריך.
שכל אחד יעשה את השיקול המוסרי שלו בהקשר הזה.
בעיניי לפחות זה פחות ראוי מאשר לקחת הלוואה בריבית אפסית מבנק, כאשר יש לו מנגנון רווח מאחורי זה.
רשמתי שם בכנות את הסיבות שלי להלוואה וקיבלתי, מה לא מוסרי פה? הם עוזרים לאנשים להגשים את המטרות שלהם והם אכן עושים את זה. אולי בראש שלך מוסרי זה רק לתת הלוואות לאנשים רעבים ללחם ואם בן אדם מרוויח טוב צריך להעניש אותו ולא לעודד אותו להמשיך להצליח.

חברים.ות יקרים.ות,
הלוואה צריך להחזיר בלי קשר לאחוז הריבית.
גם אם קיבלתם הלוואה בריבית 0 עדיין צריך להחזיר וזה כמו סם והלווה נהפך לג'נקי.
אם חס וחלילה יש משבר אז הג'נקי לוקח הלוואה נוספת כדי לשלם הלוואה קודמת.
בחיים לא לקחתי הלוואה למעט פעם אחת למימון חינמי של רכישת מכונית יד 2 מדילר או תשלומים בכרטיס אשראי עבור מוצרים לאבזור הדירה.
כן לפעמים צריך הלוואה אבל עדיף לקנות בתשלומים על מוצרים לעומת לקחת הלוואה ללא צורך כי זה בחינם.
אין מתנות חינם בחיים, יום יבוא ויגזרו עליכם קופון ולא תדעו מאיפה השוס יגיע ביחוד בימים אלו שאיש לא לאן השוק מוביל אותנו - אינפלציה, דפלציה או, וישמור השם מסטגפלציה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה הלוואות ללא ריבית צרכנות פיננסית 7
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
A הלוואות אישיות שוק ההון 0
ע הלוואות בנקאיות בדיגיטל צרכנות פיננסית 3
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
ט החזרי הלוואות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ItayG אפליקציית מעקב שווי נכסים/השקעות/הלוואות ונתונים חסכון והוצאות צרכנות פיננסית 18
F נטילת הלוואות לצרכי השקעה - תלוי סביבת אינפלציה שוק ההון 68
A כמה סוגיות בנושא הלוואות \ מחזור הלוואות בתקופת פריים עולה נדל"ן 3
C הלוואות צרכנות פיננסית 4
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
W מינוף ע''י הלוואות פריים בתקופת אינפלציה וריבית עולה אוף טופיק 1
I החזר מס על הלוואות חברתיות השקעות אלטרנטיביות 2
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
ישראלית הלוואות בריבית אפסית צרכנות פיננסית 14
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P הלוואות Margin ב IB - על מה להסתכל כדי להמנע מ margin call ? שוק ההון 5
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Wonko הורדת מינוף וסדר סגירת הלוואות צרכנות פיננסית 27
stamEhad הלוואות P2P, כמה גדול הסיכון? השקעות אלטרנטיביות 2
ל הלוואות לא יומיות מהברוקר - יש חיה כזאת? שוק ההון 6
H שאלה לגבי הלוואות בשני חשבונות בבנקים שונים צרכנות פיננסית 8
T למה בנקים לא רוצים לתת הלוואות לדיור? נדל"ן 29
A הלוואות מקרנות פנסיה / השתלמות מנייתיות. צרכנות פיננסית 2
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 28
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
L הלוואות של securities שוק ההון 3
O אחוז החזר הלוואות (מינוף, לא צריכה) מסך ההכנסות שוק ההון 4
I הלוואות זהב BTB שוק ההון 9
מ הלוואות מקרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 4
A מיטב ד״ש - סגירת הלוואות בזמן הקורונה צרכנות פיננסית 6
ב קיזוז הלוואות על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
O הלוואות IB שוק ההון 43
O לא %100 מניות, יש הלוואות כדאית? שוק ההון 9
ERE בלי ה E הלוואות לשיפוץ נדל"ן -MPL – Market Place Lending נדל"ן 3
hommie אלטשולר שחם - הלוואות ע"ח קרן השתלמות שוק ההון 61
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18
נ כתבה שמסבירה על הלוואות ולא מעודדת לקיחה שלהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Y מיצוי הלוואות-משכנתא מול הלוואה על חשבון פנסיה או הלוואה מהבנק נדל"ן 19
E הלוואות P2P צרכנות פיננסית 1
A הלוואות מגופים מוסדיים - שאלת תם שוק ההון 2
סול הלוואות לחברות שוק ההון 10
B שאלות בנושא הלוואות ליזמי נדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
always.smile הלוואות במט״ח צרכנות פיננסית 3
always.smile אחוז החיסכון כשלוקחים הלוואות צרכנות פיננסית 16
א כלי להשוואת הלוואות (משכנתא) נדל"ן 5
G הלוואות בין קרובי משפחה צרכנות פיננסית 13
מ הלוואות בשוק האפור - על נפלאותיה של ריבית דריבית צרכנות פיננסית 164
Aranchik סוגי הלוואות - נכס להשקעה נדל"ן 6

נושאים דומים