• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היומן הנוסף של הסולידית

תודה על העצות.

בזמן האחרון אני מתחילה להסתכל על ETFים סקטוריאליים עם נטייה עקבית להגדיל דיבידנד משנה לשנה, אף על פי שלפי מדיניות הקרן אין מדובר באסטרטגיות דיבידנד פר סה.

הנה כמה שמצאתי בינתיים. מי מכיר עוד?

IAI​
iShares:US BD & SE ETF (ARCX:IAI)​
בורסות וברוקרים
SOXX​
iShares:Semiconductor (XNAS:SOXX)​
מוליכים למחצה
IHE​
iShares:US Pharma ETF (ARCX:IHE)​
פארמה
IYG​
iShares:US Fnl Svc ETF (ARCX:IYG)​
שירותים פיננסיים
עם כל התוספות הללו, התיק לא נהיה שקול לתיק העולמי? יעלה לך יותר זול...

שכחת מהאתגר האינטלקטואלי שכנראה @הסולידית מעוניינת בו. מן הסתאם היא יודעת שאתגר כזה לרוב בא עם תג מחיר מוסיים
- אסטרטגיות דיבידנדים לסוגיהם, לא הוכחו כיעילות לתשואה כלכלית עודפת על המדד הרחב.(יש האומרים שיש להן יתרונות פסיכולוגיים)
- נראה לי כדאי להפנות את המשאבים לאתגרים בתחומים אחרים, שם זה יכול להיות יותר פרודוקטיבי....

- נראה לי כדאי להפנות את המשאבים לאתגרים בתחומים אחרים, שם זה יכול להיות יותר פרודוקטיבי....
תחביבים לא אמורים להיות פרודוקטיביים, הם גם עולים הרבה כסף לעיתים כשאתה בוגר. יש לי כמה כאלה :(

אסטרטגיות דיבידנדים לסוגיהם, לא הוכחו כיעילות לתשואה כלכלית עודפת על המדד הרחב.(יש האומרים שיש להן יתרונות פסיכולוגיים)
אני ביניהם אבל לי מספיק את SCHD וSCHY, פחות מתאים לי הסקטורים. אבל מצד שני אני חושב שהכיוון של @הסולידית זה לנסות לעשות שופינג של תחומים הנגועים בפאניקה עכשיו.
קיצר, כמו ש @אורי ג. ציין: כל אחד והתחביב שלו! לפחות במקרה הזה כנראה זה לא יהיה בזבוז כסף D:

נערך לאחרונה ב:
הייתי שמחה אם @TunaGolem היה חוזר אלינו ממצולות העבר ומספר לנו תובנות מהמגזר הליטאי
אכן שקעתי. התנצלותי.
אבל אני לא ליטאי וכנראה שלא חרדי, ואני לא באמת יודע שום דבר על המצב הפיננסי של החברים שלי.
אישית, אני לא מושפע מהתהליכים הנזכרים בכתבה.

- גולם

אבל אני לא ליטאי וכנראה שלא חרדי,
אוקיי, אזכור לתייג אותך מדי פעם כדי שתבוא לבקר.
לא היית חרדי? פיספסתי משהו בפגישתנו לפני עידן ועידנים? או שגם אצלך יש פיצול בין פנים לחוץ כמו כמה מהכותבים החדשים כאן?

לא היית חרדי? פיספסתי משהו בפגישתנו לפני עידן ועידנים? או שגם אצלך יש פיצול בין פנים לחוץ כמו כמה מהכותבים החדשים כאן?
יכול להיות שחבשתי כיפה שחורה. אני שולף אותן באקראי.
אבל לא הצגתי את עצמי כחרדי ואני לא מזדהה ככזה.
מעולם לא הייתי חלק מקהילה חרדית. אז אני לא חושב שמדובר בפיצול זהויות.
שימי לב שכתבתי "כנראה".

תודה על העצות.

בזמן האחרון אני מתחילה להסתכל על ETFים סקטוריאליים עם נטייה עקבית להגדיל דיבידנד משנה לשנה, אף על פי שלפי מדיניות הקרן אין מדובר באסטרטגיות דיבידנד פר סה.

הנה כמה שמצאתי בינתיים. מי מכיר עוד?

IAI​
iShares:US BD & SE ETF (ARCX:IAI)​
בורסות וברוקרים
SOXX​
iShares:Semiconductor (XNAS:SOXX)​
מוליכים למחצה
IHE​
iShares:US Pharma ETF (ARCX:IHE)​
פארמה
IYG​
iShares:US Fnl Svc ETF (ARCX:IYG)​
שירותים פיננסיים
אחרי השקעה אנטנסיבית ב - iShares שנסחרות בת"א, אני רוצה להתחיל לקנות ETF's מחלקות דיבידנד.
מדוע הפופלאריות של SCHY ו - SCHD כל כך גבוהה? האם יש עוד ETF's מומלצים? האם יש אתר מומלץ להשוואה בין ה - ETF's השונים (סקטוריאלי או לא) המחלקים דיבידנד?

המגבלה: רוצה לסחור דרך אקסלנס.
תודה.

לאור הפופלריות הרבה של SCHD בפורום, בשרשור הזה וגם אצלי בתיק (מחזיק נתח לא מבוטל בפורטפוליו), עולה בי שאלה בהקשר של קריסת SVB והאפקט שיש למצב השוק הנוכחי גם על צ'ארלס שוואב (מישכות כספים נרחבות, חשיפה לאג"ח, הפסדים לא ממומשים ועוד...): כמה בטוח להחזיק את הקרן הנ"ל לדעתכם? או במילים אחרות "מה מרגיע אתכם ומאפשר לכם להחזיק את ה-ETF SCHD/Y בסכומים גדולים ולהמשיך לרכוש ממנו עוד?" (מכוון בעיקר למי שמחזיק את הקרן באחוזים/סכומים משמעותיים כמובן בתיק ההשקעות שלו).

), עולה בי שאלה בהקשר של קריסת SVB והאפקט שיש למצב השוק הנוכחי גם על צ'ארלס שוואב (מישכות כספים נרחבות, חשיפה לאג"ח, הפסדים לא ממומשים ועוד...): כמה בטוח להחזיק את הקרן הנ"ל לדעתכם?
יש גם אי יציבות פוליטית ומדינית בארץ ומלחמה באוקראינה, התשובה לעובדות שציינתי והשאלות ששאלת היא: אין קשר קל.

יש גם אי יציבות פוליטית ומדינית בארץ ומלחמה באוקראינה, התשובה לעובדות שציינתי והשאלות ששאלת היא: אין קשר קל.
למה אין קשר?
לגבי הדוגמאות שנתת...
גם בישראל ואוקראינה (שחוות אי יציבות כמו שציינת) אני לא מרגיש בנוח להשקיע כרגע.

ולגבי מה ששאלתי...
אז למה לדעתך אין קשר לשוואב שחשוף גם הוא להפסדים (על הנייר כרגע) וקשיי ונזילות ומצד שני פקדונות וכספים רבים שהיו אצלו זורמים ממנו החוצה בקצב גבוה?

אגב זה לא משהו שהמצאתי מדמיוני, יש לא מעט אזכורים של Charles Schwab לאחרונה במדיה הכלכלית בארה"ב בהקשר הזה בדיוק.

השאלה שלי בעיקר מכוונת ל"מה ההשפעה או מה קורה לאחזקות של אדם מסוים ב-SCHD במקרה ושוואב (SCHW) נקלע לקשיים?"

אז למה לדעתך אין קשר לשוואב שחשוף גם הוא להפסדים (על הנייר כרגע) וקשיי ונזילות ומצד שני פקדונות וכספים רבים שהיו אצלו זורמים ממנו החוצה בקצב גבוה?
אבל אתה הבעלים של החברות הרשומות בSCHD, אתה לא הבעלים של שוואב.

אבל אתה הבעלים של החברות הרשומות בSCHD, אתה לא הבעלים של שוואב
נכון, אבל בחיפושים במסמכולוגיה של SCHD לא הצלחתי לראות מי הקאסטידיאן, אז אני מניח (ואולי טועה) שהקאסטדיאן הוא שוואב עצמו (?) ולכן עלתה בי השאלה מה קורה במצב ששוואב נקלע לקשיים/קורס. נכון שהבעלות היא בחברות שאחריהן המדד עוקב, אבל האם אין כאן גם סיכון מנפיק?

אישית אני מכיר כמה אנשים שקנו אגרות ל-30 שנה בשנות השמונים בריבית של 12% את שארית ימיהם הם בילו במגרשי הגולף בפלורידה, והם לא התחילו עשירים הם קיבלו החלטה אחת טובה בזמן הנכון.
אפשר הסבר מדוע?
תודה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תחשב 1.12 בחזקת 30
זה ברור :)

התכוונתי - מה היו התנאים שאיפשרו דבר כזה?
האם האינפלציה היתה אז גם 12 אחוז או יותר ? מה שהוביל למחשבה שקניה של אגח כזה ל-30 שנה היא לא משתלמת כי לא יהיה רווח ריאלי?
לכן יצא שמי שקנה עשה את עסקת חייו, כי האינפלציה בהמשך הדרך ירדה משמעותית?
אני מנסה להבין את הקונטקסט ההיסטורי של הסיפור הזה

@outsider

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
T היומן הפשוט יומני מסע אישיים 9
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
Y היומן שלנו יומני מסע אישיים 71
M היומן והתוכניות שלי יומני מסע אישיים 28
ב היומן של אליהו יומני מסע אישיים 29
זאב לעשות כסף מזבל – היומן של זאב יומני מסע אישיים 223
GentleGiant היומן שלי יומני מסע אישיים 14
ל SRET והסיכון (הנוסף) בחשבון margin שוק ההון 2
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 3
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 4
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0

נושאים דומים

Back
למעלה