• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

היומן הנוסף של הסולידית

האם האיפלציה היתה אז גם 12 אחוז או יותר מכך?
הייתה 9.4%

כך שהיה מדובר בעסקה טובה אבל רק בדיעבד זו הייתה עסקה מדהימה.

אגב, אם מציעים לי היום אג"ח שקלי של 10% ל- 30 שנה, בכלל לא בטוח שאני לוקח.

כי קראת איזה ספר על "השקעות לבטלנים"
איי o_o
למה ככה?...
בדיוק קורא את "השקעות לעצלנים" של תמיר מנדובסקי (הקישור הוא לטוויטר שלך) שרכשתי במיטב כספי :)

26.04.2023 - "קרן סל היא פתרון טוב למי שמגיע למסקנה מושכלת שאין לו עניין או יכולת ללקט מניות ולעקוב אחריהן. זה פתרון פחות טוב למי שקורא איזה ספר על השקעות לבטלנים ומסיק על בסיסו שהדרך הנכונה לנהל את כספו היא לכבות את המוח"
ולפניו את "כסף טוב" של שאול אמסטרדמסקי.
ספרים חביבים, בעברית קלילה, עם עקרונות "פשוטים" וברורים לקהל הרחב, מעיין קריאת הפוגת פנאי בשבילי...
מחזק את מה שמחוזק כבר, אבל לא יזיק לחזק עוד ועוד.

אני לא יודעת כמה מהאנשים שמשקיעים במדד הזה מסוגלים לנקוב בשמותיהן של 20 החברות בעלות המשקל הגדול במדד.
בכנות - לא יודע.
מסוגל למנות כנראה 10 שיודע על באמת ועוד 10 באקראי מתוך הגיון.
מצד שני אני גם לא יודע את השמות של רוב שרי הממשלה, לא מכיר את רובם המוחלט, ויודע למנות אולי 3 שמות של שרי הממשלה הנוכחית ותפקידיהם בוודאות.
מעבר לזה, מבחינתי הרבה פעמים בורות היא ברכה ואני משתמש בה ככלי חשוב וקריטי לאופי הרגיש שלי כדי לסנן עודף מידע.
נחמה פורתא.

לא יודע למה זה משנה... הרעיון שלך הכוונה, לא הדעה שלנו.
כי:
ככה בדיוק אנשים מוצאים את עצמם תקועים ב-2022 עם מדד שנותן משקל עצום לחופן של חברות מגה-טק ולא מבין איך התיק המפוזר שבו השקיעו הנחיל להם הפסד של 17%- בשנה.
זה גם לא משנה.
בהשקעה לטווח ארוך מה שמשנה הוא כמה זמן לפני הפרישה (5 שנים? 10 שנים? 15 שנים?) אתה מצמצם חשיפה למניות בתיק ההשקעות, הופך לסולידי, ומצמצם את האפשרות לנעול הפסדים כשתצטרך למשוך משיכה לסירוגין מתיק ההשקעות.
אני מניח שאת מתכוונת לא לאלו שמתנהלים ככה, כמשקיעים לטווח ארוך, אלא לכאלו שבאו "לעשות את המכה" ע"י השקעה ב- S&P500...

אבל מבין למה אתה מתכוונת - השקעה "טיפשה" שכל מהותה הוא לעשות מה שגדולים ממך כותבים ולחקות את מעלליהם.
גם את זה לפעמים אני עושה o_o
מעייף "להמציא את הגלגל" בכל פעם מחדש.

@הסולידית
האם התחלת באחוז מסויים של התיק להיות משקיעה אקטיבית?

@הסולידית
בפוסט האחרון כתבת -
למעט אנווידאה (ואולי טסלה) אני לא חושבת שיש מבין 10 החברות הגדולות ב-S&P 500 חברה שמתומחרת באופן בלתי סביר.

על אילו מספרים מבוססת הדעה הזו?

הרושם שלי הוא שמעבר לרובד הראשוני של ההיכרות, לאנשים אין הבנה עמוקה של מהות המדד הזה. הוא נתפס כנכס בפני עצמו ("תשקיע הכל ב-S&P500" "אני רוצה להצמיד ל-S&P500), ולא מבינים שזה בסך הכל קולקציה של מניות שנבחרה על ידי אנשים בשר ודם. אני לא יודעת כמה מהאנשים שמשקיעים במדד הזה מסוגלים לנקוב בשמותיהן של 20 החברות בעלות המשקל הגדול במדד.
קודם כל יש את עניין העמלות הנמוכות.
בנוסף אלו הן החברות הכי גרידיות שקיימות היום אז כנראה שהן עושות משהו נכון. וזה בטוח עדיף על מניות ש״מעאכרים״ עם שמות מפוצצים יבחרו עבורי תמורת עמלת גזל כלשהי

כפי שחלקכם קראתם החלטתי לצמצם באופן די משמעותי את הפעילות שלי בטוויטר בתקופה זו מכיוון שזה מכניס אותי למעגל אינסופי של שאיפת רעל-->פליטת רעל ויש לזה כבר השלכות שליליות בריל לייף, לכן אמרתי שדי

מצאתי רגע בתוך המילואים לכתוב לך:

אני לא מתיימר לדעת מה טוב לך, אבל אולי כדאי לך להזכר בדברים שכתבת בעצמך. אנחנו במלחמה קשה אחרי טבח נוראי, נתניהו וכל הממשלה הזאת ובכירי מערכת הביטחון חד משמעית נושאים באחריות וכולנו כועסים מאוד - אבל התגובות שלך לסתם אנשים בטוויטר בשבועות האחרונים בטוויטר רעילות מאוד, גם אם אני מסכים עם חלקן. לא מדבר על התגובות לפוליטיקאים.

מקווה שההודעה הזאת לא תגרור את הרחקתי מהפורום, אבל שיהיה.

נערך לאחרונה ב:
רק רוצה להגיד שהפוסט הזה נפתח לפני קרוב לשנתיים ומי שדגר בזמן הזה על הסנופי עם כסף טיפש בלי שום הבנה פיננסית עשה תשואה צנועה של כ 50 אחוזים

רק רוצה להגיד שהפוסט הזה נפתח לפני קרוב לשנתיים ומי שדגר בזמן הזה על הסנופי עם כסף טיפש בלי שום הבנה פיננסית עשה תשואה צנועה של כ 50 אחוזים
בהנחה והאמירה בהקשר של
אל תדברי על ביטקוין, אל תכתבי על דיבידנדים , מה הטעם באמירה?
אין ספק שהשקעה בסנופי היא השקעה "טיפשה" חכמה מאוד. הבעיה (או בעיות) הן שכל אחד חושב שהוא גורו השקעות בגלל השקעה בסנופי, ולעיתים מתעוררלמציאות של משבר פיננסי (למשל 2020 או 2022), הוא מגלה שגורו השקעות הוא לא וכך גם לא חברו לעבודה שהמליץ לו - הסנופי "בטוח ומפוזר" כפי שהבטיח לו.

מי שמכר בפאניקה ב2020 או 2022 כי הסבירו לו שסנופי זה כסף קל וטיפש, לא נהנה מהתשואות ב2023-2024.
לכן כן חשוב לגשר את הסיכונים ולחשוב גם על חלופות.
כן, גם אם הן רחמנא ליצלן לא יעילות באופן אבסולוטי מבחינת מיסוי, השקיעו במסלול בטוח יותר וכד'.

התשואות של הסנופי זה נחמד, אך ל"רק רוצה להגיד" זו התחכמות מיותרת.
אנשים רבים לא קוטפים את הפירות מכיוון ומלכתחילה נכנסו להרפתקה שלא מתאימה להם.
ההשקעה טיפשית ונהדרת, אך התעלמות מחסרונותיה היא התעלמות מהמציאות - היא לא מתאימה לכל אחד.
מנגישים אותה כמתאימה לכל אחד, וזו בעיה.

נערך לאחרונה ב:
כן...

אין ספק שהשקעה בסנופי היא השקעה "טיפשה" חכמה מאוד.
היא לא. לפחות לא איך שהצגת את זה.
השקעה פאסיבית היא לא בהכרח השקעה 100% מנייתית. אז מי שאומר שהסנופי בטוח ומפוזר וחושב שבגלל זה היא לא תרד לעתים הוא לא משקיע חכם.
עם זאת, יש דרכים הרבה יותר יעילות להוריד סיכון מאשר לנסות לעבוד על עצמך שלא קרה כלום כשהתיק שלך ירד ב500,000 שח אבל קיבלת דיבידנד של 10K אס הכל בסדר עכשיו.

היא לא. לפחות לא איך שהצגת את זה.
השקעה פאסיבית היא לא בהכרח השקעה 100% מנייתית. אז מי שאומר שהסנופי בטוח ומפוזר וחושב שבגלל זה היא לא תרד לעתים הוא לא משקיע חכם.
עם זאת, יש דרכים הרבה יותר יעילות להוריד סיכון מאשר לנסות לעבוד על עצמך שלא קרה כלום כשהתיק שלך ירד ב500,000 שח אבל קיבלת דיבידנד של 10K אס הכל בסדר עכשיו.
מסכים עם דבריך, הם לא נוגדים את מה שאמרתי.
ההשקעה טיפשית וחכמה עבור מי שהסיכון מתאים לו. היא זולה, נגישה ופשוטה. לחלופין אלו חסרונות כי היא קורצת לאנשים שהיא לא מתאימה להם.

don't shoot the messanger - הסנופי אחלה. הבעיה היא בגישור שלו כהשקעה חכמה לכולם. הבעיה היא הקטנת הראש של אחוז גבוה מהמשקיעים בו.
אותם אנשים לא מבינים שבסופו של יום כן צריך תכנון נכון גם ב"השקעה טיפשה".
כן צריך להעריך סיבולת סיכון ולא "לסמוך" על ספר או פודקאסט. אלו לא יעצרו אותך מלמכור שהתיק שלך ירד ב500,000 ש"ח.
כן צריך להשקיע זמן ומחשבה מאחורי ההשקעה, גם אם היא כה פשוטה ונגישה.

כן צריך להעריך סיבולת סיכון ולא "לסמוך" על ספר או פודקאסט. אלו לא יעצרו אותך מלמכור שהתיק שלך ירד ב500,000 ש"ח.
קצת אוף טופיק, אבל אני חושב שקהילה (אפילו דיגיטלית) או פודקאסט כן יכולים למתוח את הסיכון אצל אינדיבידואל. קל יותר להתנגד לטבע שלך כשאתה מוקף אנשים עם מטרה. בדומה ל"שומרי משקל" או AA.

ההשקעה טיפשית וחכמה עבור מי שהסיכון מתאים לו. היא זולה, נגישה ופשוטה. לחלופין אלו חסרונות כי היא קורצת לאנשים שהיא לא מתאימה להם.
אנשים לא מבינים הרבה דברים וגם מתעצלים ללמוד טיפה לפני שדוהרים לטרנדים הבאים. העיקר שמישהו המליץ על משהו.
ההשקעה בסנופי או כל מדד אחר היא לא זולה נגישה ופשוטה יותר מאשר כל נכס/חפץ/חוויה שאתה יכול לקנות דרך אצבע על המסך.
הבעיה הגדולה שגורמת לאנשים למכור בירידות היא שהם לא מבינים ולא מתאימים את ההשקעה לצרכיהם. לפחות בישראל, יש מזל שקשה פסיכולוגית לפדות את קרן הפנסיה טרם זמנה כי זה מלווה בתשלום מיסים מוגדל. אם אנשים היו מבינים שקניית סנופי ודומיו היא לאותו צורך (תוספת "קיצבה" שאדם שולט בעצמו על סכום וזמן המכירה ולא צריך לחכות לגיל 60+), יש להניח שלא היה נבהל משנים של ירידת ערך.
אבל אנשים רבים קונים סנופי ודומיו בשביל לעשות המון כסף תוך 5-10 שנים בשביל הון עצמי לדירת חלומותיהם. כלומר, הוצאה של כל הכסף בבת אחת תוך זמן קצר.
ואת כל זה אפשר לכתוב גם על נדל"ן, בסייגים שקשורים למהותו השונה - רוב האנשים לא מבינים מה ולמה הם עושים, ואפילו לא מבינים אם משתלם להם או לא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אנשים לא מבינים הרבה דברים וגם מתעצלים ללמוד טיפה לפני שדוהרים לטרנדים הבאים. העיקר שמישהו המליץ על משהו.
ההשקעה בסנופי או כל מדד אחר היא לא זולה נגישה ופשוטה יותר מאשר כל נכס/חפץ/חוויה שאתה יכול לקנות דרך אצבע על המסך.
הבעיה הגדולה שגורמת לאנשים למכור בירידות היא שהם לא מבינים ולא מתאימים את ההשקעה לצרכיהם. לפחות בישראל, יש מזל שקשה פסיכולוגית לפדות את קרן הפנסיה טרם זמנה כי זה מלווה בתשלום מיסים מוגדל. אם אנשים היו מבינים שקניית סנופי ודומיו היא לאותו צורך (תוספת "קיצבה" שאדם שולט בעצמו על סכום וזמן המכירה ולא צריך לחכות לגיל 60+), יש להניח שלא היה נבהל משנים של ירידת ערך.
אבל אנשים רבים קונים סנופי ודומיו בשביל לעשות המון כסף תוך 5-10 שנים בשביל הון עצמי לדירת חלומותיהם. כלומר, הוצאה של כל הכסף בבת אחת תוך זמן קצר.
ואת כל זה אפשר לכתוב גם על נדל"ן, בסייגים שקשורים למהותו השונה - רוב האנשים לא מבינים מה ולמה הם עושים, ואפילו לא מבינים אם משתלם להם או לא.
עם כל הכבוד להקצאת נכסים, לדעת מה אתה מחפש וסיבולת סיכון - בדיוק כמו שכתבת, רב האנשים לא מבינים מה הם עושים, ולכן פתרון מדף כמו הסנופי הוא פתרון סביר.
בחיים לא הייתי משקיע אם היו אומרים לי, כמו שאמרו פעם, שחייבים ללמוד 20 חברות לעומק ולקרוא דוחות כספיים. פשוט - לא.
וזאת הסיבה שרוב המדינה לא משקיעה ישירות - FUD עלוב של "אתם לא מבינים מה אתם עושים ואנחנו מבינים, תנו לנו", כשהם כמעט אף פעם לא עוקפים את המדד.

אם יש טרנד שהוא טוב, זה לא בהכרח רעיל. הלוואי שהיה טרנד לחסוך במדינה הזאת, ושומו שמיים, להשקיע. בינתיים יש טרנד לבזבז. וזה גם טוב, רק לא למבזבזים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
T היומן הפשוט יומני מסע אישיים 9
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
Y היומן שלנו יומני מסע אישיים 71
M היומן והתוכניות שלי יומני מסע אישיים 28
ב היומן של אליהו יומני מסע אישיים 29
זאב לעשות כסף מזבל – היומן של זאב יומני מסע אישיים 223
GentleGiant היומן שלי יומני מסע אישיים 14
ל SRET והסיכון (הנוסף) בחשבון margin שוק ההון 2
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 19
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2

נושאים דומים

Back
למעלה