• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם קרנות פנסיה ברירת מחדל צפויות להיות עם גרעון אקטאורי שלילי משמעותי?

האם זהו שיקול וולידי לעזוב את מגדל כרגע ?
בראיון לעזוב קרן פנסיה בגלל הבדל משמעותי בין הקרנות באיזון איקוטרי לדעתי זה שיקול רציני במיוחד שזה דבר שלא דורש הרבה

אבל תבדוק מה העמלות ניהול האם יש שינויים בביטוח שאולי לך זה משמעותי האם אתה יכול להשקיע איפה שעכשיו אתה משקיע

ואני מאמין שאנשים שמבינים בפנסיה יעלו עוד צדדים שצריך לבדוק

אבל ברור שזה שיקול חשוב

תוכל להסביר איך להגיע לאיזון האקטוארי שם ? מקבל אירעה שגיאה ואני לא מצליח למצוא איך לחפש לפי הפרמטר הזה.
גם אני מקבל שגיאה בחיפוש. תנסה שוב בהמשך.
כשהחיפוש יתאפשר, אתה מסמן את כל קרנות הפנסיה, בוחר טווח זמן מינואר 2021 לדצמבר 2021 ומחפש. בתוצאות אתה תראה שאחת העמודות היא האיזון האקטוארי על פני התקופה.

לפעמים הוא כותב ״אירעה שגיאה״ ואז אם מזיזים את התקופה בחודש אחד הוא מצליח להפיק. דורש קצת ניסוי וטעיה.

אני כרגע מעוניינת לערוך שינויים בפנסיה שלי (אני משוחררת יחסית טרייה והקרן שלי קיימת כולה 7 חודשים). התחלתי לחקור את הנושא לעומק ועלו מן הסתם כל מיני תהיות. כרגע הפנסיה שלי נמצאת במנורה במסלול יעד לפרישה 2065 (למיטב הבנתי במסלול הזה אחוז הכסף שמושקע במניות בקרן הוא משהו כמו 40 אחוז וזה יילך ויירד אוטומטית עם הגיל שלי). את המסלול אני בהחלט רוצה לשנות (לא סגורה בדיוק איזה- אם צמוד למדד סנופי, או חו"ל, או מנייתי...). אבל אני גם לא בטוחה האם אני בכלל רוצה להישאר במנורה, בעיקר בגלל העניין של המאזן האקטוארי. למיטב הבנתי, זאת החברה שמחזיקה בהכי הרבה קרנות פנסיה בארץ, וגם הרבה ותיקים מן הסתם. במסלול שלי ספציפית המאזן האקטוארי הוא 0.01 בשנה האחרונה (הגיוני, כי כל מי שנמצא שם צעיר והצטרף עכשיו) אבל במסלול המנייתי במנורה מדובר במינוס 1.64 אחוז בעשר שנים האחרונות. האם כדאי לי לעבור לאחת מהקרנות בחברות חדשות יותר וקטנות יותר כמו מיטב דש אול אלטשולר שחם? ופשוט לעבור לחברה אחרת אם בעוד כמה שנים המאזן ישתנה לרעה? אם המאזן האקטוארי משפיע על התשואה השנתית אז אוכל להרוויח מה"זגזוג" הזה לפחות לכמה שנים הקרובות, אבל מן הסתם יש עוד מרכיבים שמשפיעים על התשואה בסך הכל, ואולי עדיף להישאר במנורה למרות המאזן האקטוארי השלילי שחוזר שוב לאורך שנים... אני תוהה האם זאת רק אשליה ופשוט בארץ יש הרבה תביעות יחסית בביטוחים בקרנות פנסיה, ולא משנה איפה בחרתי לעשות את הקרן בסוף אידפק בגלל הדמוגרפיה, כי הרי יעברו 40 שנה עד שהפנסיה שלי תתחיל לפעול ועד אז גם הקרנות עם המבוטחים הצעירים יהיו מלאות בותיקים שיתבעו. כל זה גורם לי לתהות האם עדיף לי בכלל להעביר את החסכון מפנסיה לקופת גמל? ואפשרי בכלל לשחק ככה בין חברות, מוצרים ומסלולים כאוות נפשי בלי קנסות או מסים כלשהם? זה מומלץ?
ועוד דבר - כרגע דמי הניהול שלי בפנסיה הם 1.5 על הפקדה ו0.2 על צבירה. למיטב הבנתי זה דומה לממוצע, אבל תמיד טוב להוריד כמה שאפשר... אז איך אני יכולה להתמקח על זה? למי אני מתקשרת בכלל כדי להתמקח? לסוכן שדרכו עשיתי את הפנסיה (אין לי מושג מי הוא כמובן) או לחברה עצמה? מה אומרים?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הורדתי די ידנית את הנתונים השנתיים לאיזון אקטוארי מ-2017 ושמתי כאן:

מקווה שזה מועיל.
אני מנסה לשחזר את הנתונים, ואני רואה מספרים אחרים באתר. למשל עבור שנים 2017, 2018 אני רואה שמיטב אינם פעילים ואין עליהם נתונים, באקסל אצלך יש שם מספרים עבורם.

כשאתה מציין שנה, מה הערכים שאתה בוחר ? למשל 2017 בעמודה שלך, בחרת ינואר 2017 עד דצמבר 2017 ? או שנה אחורה ?

עריכה: באתר של נדב, אני מבין שיש דבר כמו מאזן אקטוארי לחוסכים מספר אחד, ולפנסיונרים מספר שני. כרגע שאנחנו בצד של החוסכים, אולי אתה יודע מה פנסיה.נט נותנים תחת המספר של המאזן האקטוארי אצלם באתר, והאם ניתן לוודא שהמספר הוא לחוסכים ?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קרנות פנסיה ברירת מחדל ( שאלת הכדאיות) צרכנות פיננסית 98
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
דור דורים קרנות פנסיה ברירת מחדל חדשות צרכנות פיננסית 44
P קרנות פנסיה ברירת מחדל רלוונטיות לקרן לא פעילה? צרכנות פיננסית 16
Sinister קרנות פנסיה ברירת מחדל צרכנות פיננסית 0
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
stamEhad קרנות פנסיה וקה"ש - האם הן "מנוטרלות מטח"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
לאץ' מבטחים - עמיתים קרנות פנסיה ותיקות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
לואי וו החייאת קרנות פנסיה בהראל - האם אנו מבצעים טעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
י איך מחליטים בין קרנות פנסיה ל S&P 500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A בחירת מסלול קרנות פנסיה למורים / משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ש השוואה בין מסלולי קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
deussex קרנות פנסיה עוקבות S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y קרנות פנסיה בעת רילוקיישן זמני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד פתיחת קרנות פנסיה והשתלמות בפעם הראשונה - הלמן אלדובי או מיטב ד"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
M החזקת מספר קרנות פנסיה למקסום תשואה דמוגרפית צרכנות פיננסית 28
9 קרנות פנסיה צרכנות פיננסית 1
M האם ניתן להעריך לאיזה קרנות פנסיה יהיו יותר/פחות גרעונות אקטואריים? צרכנות פיננסית 7
J קרנות פנסיה מסורתיות אל מול מדדים צרכנות פיננסית 0
Myrath איחוד קרנות פנסיה אוף טופיק 2
ע ניהול סיכונים קרנות השתלמות+פנסיה צרכנות פיננסית 47
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
T דיווח ומיסוי על קרנות פנסיה ישראליות לתושבי ארה"ב שוק ההון 5
D האם יש יתרון בהחזקת שתי קרנות פנסיה? צרכנות פיננסית 7
Z איחוד קרנות פנסיה לא פעילות צרכנות פיננסית 10
epk "מקבול" עבודה עם קרנות פנסיה למזעור דמי ניהול? צרכנות פיננסית 13
V איתור קרנות פנסיה צרכנות פיננסית 6
ק שאלה על סוגי קרנות פנסיה מול גמל צרכנות פיננסית 45
M נעשה פה ריכוז/השוואה של קרנות פנסיה עם מסלולים מחקי מדד ברוח הסולידית? צרכנות פיננסית 190
א משיכת כספים ע"י יורשים מקרנות פנסיה של נפטר - עמיתים קרנות הפנסיה הותיקות צרכנות פיננסית 0
E העברת קרנות פנסיה/השתלמות/גמל להשקעה צרכנות פיננסית 2
D שני מעסיקים - שתי קרנות פנסיה? צרכנות פיננסית 24
A דמי ניהול vs קרנות מחקות מדדי חו"ל בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 11
ח איך אני משווה בין תשואות של קרנות פנסיה? צרכנות פיננסית 17
מתכנת דמי ניהול נומינלי/אפקטיבי? (קרנות פנסיה/השתלמות/גמל) צרכנות פיננסית 4
מ מעבר בין קרנות פנסיה - מיטב דש צרכנות פיננסית 0
מ דוחות כספיים של קרנות פנסיה צרכנות פיננסית 3
מ איחוד קרנות פנסיה אוטומטי - מתי זה קורה צרכנות פיננסית 8
ס האם קרנות פנסיה מאזנות עם אגח מיועדות? צרכנות פיננסית 3
nicepo1 עמלות נסתרות קרנות פנסיה,השתלמות,גמל. צרכנות פיננסית 11
מ קרנות פנסיה - הרכב השקעות במסלולים תלויי גיל צרכנות פיננסית 20
daat99 איזה קרנות פנסיה מנייתיות עם חשיפה לחו"ל יש לנו? שוק ההון 9
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה