epk
משתמש סולידי
- דירוג
- 22
אני עמית בקרן פנסיה מסוימת, קרן A, בה דמי הניהול הם c_Ad מן ההפקדה ו-c_Aa מן הצבירה.
תיכננתי להעביר לקרן זו את יתרת הצבירה שלי בקרן פנסיה אחרת, קרן B, בה הייתי עד עתה עמית "לא פעיל" ושילמתי דמי ניהול גבוהים. עתה יצרו איתי קשר מקרן B, והציעו לי לפעול אחרת: להפקיד אצלם כנגד שינוי בדמי הניהול: c_Bd מן ההפקדה ו-c_Ba מן הצבירה. כן מסתמן, שקרן B מוכנה להתחייב על דמי הניהול המופחתים למשך 7 שנים, בתנאי שאשאר עמית פעיל המבצע הפקדות - אך ללא תנאים אחרים (כך נאמר לי על-פה; אני מחכה לנייר שאומר את זה). לבסוף, נניח לצורך העניין שהתשואה בשתי הקרנות זהה או שלא ניתן להעריך מי מהן תשיא תשואה גבוהה יותר.
ועתה לחלק המעניין. : c_Ad > c_Bd , אך c_Aa < cB_a . זאת אומרת, זול לי יותר להפקיד לקרן B, אך זול לי יותר להחזיק את כספי בקרן A (כאמור, הנחנו תשואה זאה). לכאורה, אני יכול:
אגב:
c_Ad = 1.49% (מהפקדה)
c_Aa = 0.1% (מצבירה)
c_Bd = 0.9% (מהפקדה)
c_Ba = 0.19% (מצבירה)
שאלות:
תיכננתי להעביר לקרן זו את יתרת הצבירה שלי בקרן פנסיה אחרת, קרן B, בה הייתי עד עתה עמית "לא פעיל" ושילמתי דמי ניהול גבוהים. עתה יצרו איתי קשר מקרן B, והציעו לי לפעול אחרת: להפקיד אצלם כנגד שינוי בדמי הניהול: c_Bd מן ההפקדה ו-c_Ba מן הצבירה. כן מסתמן, שקרן B מוכנה להתחייב על דמי הניהול המופחתים למשך 7 שנים, בתנאי שאשאר עמית פעיל המבצע הפקדות - אך ללא תנאים אחרים (כך נאמר לי על-פה; אני מחכה לנייר שאומר את זה). לבסוף, נניח לצורך העניין שהתשואה בשתי הקרנות זהה או שלא ניתן להעריך מי מהן תשיא תשואה גבוהה יותר.
ועתה לחלק המעניין. : c_Ad > c_Bd , אך c_Aa < cB_a . זאת אומרת, זול לי יותר להפקיד לקרן B, אך זול לי יותר להחזיק את כספי בקרן A (כאמור, הנחנו תשואה זאה). לכאורה, אני יכול:
- לחדש הפקדות לקרן B - ולהפקיד (כמעט) רק אליה.
- לנייד מדי תקופה את כספי שבקרן B לקרן A (למיטב זכרוני אין עמלה על כך)
אגב:
c_Ad = 1.49% (מהפקדה)
c_Aa = 0.1% (מצבירה)
c_Bd = 0.9% (מהפקדה)
c_Ba = 0.19% (מצבירה)
שאלות:
- האם הסכימה שאני מתאר נשמעת הגיונית/סבירה?
- האם ממילא דמי הניהול באחת או יותר משתי הקרנות הם בעייתיים/גבוהים, כך שבכל מקרה זה הסדר לא מוצלח?
- האם יש טעם בטרחה הזו, בהינתן שהחסכון הוא לכל היותר 0.09% מן הצבירה לשנה, סכום אשר נמצא עמוק בתחום השונות של התשואות בין הקרנות (והצבירה שלי בינתיים אינה גבוהה במיוחד)?