אין שום סיבה למנוע מאדם שרוצה לטרוח כל חייו בשביל לספק עתיד מצופה זהב לילדיו לעשות זאת.
לבוא ולהגיד "אבא שלי לא עשה כלום בשבילי ולכן לאף אחד אחר לא מגיע לקבל משהו מאבא שלו" נשמע לי מאוד ילדותי (בלי קשר אם אבא שלך עשה משהו או לא).
לא אמרתי כלום, אמרתי מעל סכום מסוים. אני בדיוק נגד ה"מגיע" הזה. לאף אחד לא מגיע שום דבר חוץ מנקודת פתיחה שווה ושיוויון הזדמנויות מול אחרים בעיניי. ברור שלא ניתן להגיע לשיוויון הזדמנויות גם ככה עקב רקע שונה, משפחה שונה, גנים שונים, סביבה שונה וכו' - אז לפחות במה שניתן לתת פתיחה שווה בעיניי צריך.
אפשר להבין מזה, שגם אתה, בהינתן מס בשיעור כזה, תעדיף לא להעביר לילדיך שום דבר ממה שעמלת כל השנים (החיים), אלא להוריש את זה אחר כבוד למדינה...
אני לא מבין את ההצדקה של מס ירושה במונחים של פגיעה בשוויון, אלא במונחים של פגיעה בשוויון ההזדמנויות, ויש הבדל גדול בין השניים. שנית, מס של 100% נשמע לי רעיון נורא. משמעותו היא שאתה עובד בשביל המדינה. התוצאה היא לעודד אנשים לא להיות יצרניים בשלב מסויים, או לבזבז כי אין בשביל מה להשקיע ולחסוך. לבסוף, זה מזכיר לי בדיחה שאבא שלי, שהיה קומוניסט בצעירותו אבל אחרי כמה שנים בקיבוץ בשנות ה-50 כילד חוץ זה עבר לו, היה מספר. הוא היה אומר שבתאוריה קומוניזם זה שלכולם יהיה אותו הדבר, אבל בפרקטיקה זה שלכולם לא יהיה את אותו הדבר.
לא בהכרח להוריש למדינה. אני לא נגד כך שאדם יהנה מפרי עמלו. שבפנסיה יסע לטייל בעולם, שיעשה מה שלא הספיק או לא השכיל לעשות במהלך חייו. דווקא העובדה שלא ניתן להעביר הלאה תקדם את זה. מבחינתי שיצפה את האסלה בציפוי מוזהב אם זה מה שעושה לו טוב.
אני רחוק מאוד מלהיות קומוניסט. אני בהחלט אינדיבידואליסט, וחושב שאדם צריך להצליח בזכות עצמו ולא בזכות ירושה שהוא מקבל.
אני בהחלט מתבאס מכך שאנשים שמצליחים כלכלית בכל פרמטר אפשרי אובייקטיבית, הופכים להיות משמעותית פחות מצליחים כי אחרים קיבלו נקודת פתיחה טובה יותר מבחינת ההון. הרי המשאבים בעולם מוגבלים בסופו של דבר, ומי שפשוט קיבל בירושה מעלה את המחיר למי שלא קיבל דבר, גם אם הוא מצליח. אני חושב שרכישת דירה זאת דוגמא מצויינת לכך, אבל זה ממש לא מסתכם בזה.
@לא סולידי YET
@כסף_כסף 100% מס? קומוניזם נכשל.. זוכר? שוב ושוב ושוב.
מה לגבי 100% מס הכנסה משלב מסוים? בר קיימא? מעודד עסקים וצמיחה?
.
אני לא בעד קומוניזם, אני הכי קפיטליסט שיש
100% מס הכנסה בשלב מסוים אני ממש נגד. בדיוק להפך, אני בעד להוריד מיסים על הכנסה כמה שאפשר (מבחינתי קרוב ל 0) ולממן הכל ממיסי ירושה