• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן?

• פותח הנושא פותח הנושא breezblock
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם בועת הנדל"ן תתנפץ?

• סך הכל מצביעים
    55
  • Poll closed .
כאילו לעבוד כקופאי ולקנות אוכל אורגני וליסוע לחופשות?
תהנה..
בוודאי, זה סופר מוסרי ולגיטימי לדרוש זאת. אפילו העשירונים הנמוכים יותר בכלכלות שוק (כמו נניח הסקנדינביות, 4 הנמרים האסיתיים וכן הלאה) נהנים מהכנסה גבוהה יותר בהשוואה לכלכלות הזויות כמו של ישראל. למרות שמה שחשוב זה לא בהכרח כושר ההשתכרות לדעתי, או התל"ג, אלא הכוח הריאלי של המטבע המקומי, את זה משבשים לנו באופן מהונדס שלא כלכך תלוי במעשים וברצונות שלנו. עד שאשתכנע אחרת כמובן.

אתה חתיכת קוטר, בחיי :>
ולציטוט עצמו:
יש לי אחיין מחונן מאד מאד (שבגיל שנתיים הכיר את כל מגדיר הציפורים בעל-פה ובגיל 4 שוחחנו על המיתולוגיה היוונית) שעובד באוטו זבל, חי עם אשתו (העובדת גם) וילדיו בצניעות ובשמחה ויש לו זמן רב לילדיו ותחביביו.
אשתו היא החברה הטובה שלו, אז הדמיון הרעיל שלך לא עובד כאן.
אגב, היו לו לאורך שנות ילדותו הרבה בעיות חברתיות, והכישורים שלו בתחום היו נמוכים מאד...ואז הוא פיתח את הכישורים והתמלא בחברים ובחברות.

ומה ניסית להוכיח כאן? עד שרוב הציבור לא נהנה ממה שציינת כאן, זה מצודד בגישה שלי ולא סותר אותה. כשתציגי מספרים המראים שכל ילדי הערים ירוחם, לוד ובית שאן הם מחוננים שנהנים מרווחה, מאושר ועובדים רבע משרה רק בקיץ, בתור סדרני כיסאות ושימשיות בחוף הים, או עומדים בכניסה לחניון ונותנים לך פתק, אתרצה.

נערך לאחרונה ב:
בוודאי, זה סופר מוסרי ולגיטימי לדרוש זאת. אפילו העשירונים הנמוכים יותר בכלכלות שוק (כמו נניח הסקנדינביות, 4 הנמרים האסיתיים וכן הלאה) נהנים מהכנסה גבוהה יותר בהשוואה לכלכלות הזויות כמו של ישראל. למרות שמה שחשוב זה לא בהכרח כושר ההשתכרות לדעתי, או התל"ג, אלא הכוח הריאלי של המטבע המקומי, את זה משבשים לנו באופן מהונדס שלא כלכך תלוי במעשים וברצונות שלנו. עד שאשתכנע אחרת כמובן.
יש דברים נכונים במה שאתה אומר.דוגמא קטנה- למשל במדינה האירופאית שאני גר, באמת כל עבודה מכבדת את בעליה ורואים אנשים מבוגרים עובדים במסעדות מזון מהיר ומכיוון שהם מרוויחים 15++ יורו לשעה הם יכולים להסתדר בסה"כ בסדר.
יחד עם זאת - בנימה אישית, כמות המלל האין סופית שאתה כותב אינה קוהרנטית הרבה מקרים. אם ניתן הייתי מציע לך קצת יותר לחפש דוגמאות קונקרטיות מהעולם סביבנו על מנת שתוכל לבסס את הטענות שלך בצורה טובה יותר. 90 אחוז ממה שאתה כותב זה אמירות כלליות על חברים מוכשרים ביותר שאינם מצליחים בישראל וניפנופי ידיים אחרים. אולי לא מעניין אותך לשכנע אף אחד אבל אתה כן כותב הודעות ארוכות מאוד אז סתם הצעה

תודה על שיקוף דרך המחשבה והתחושות שאתה, וכנראה מגיבים נוספים, חשים במהלך קריאת התגובות שלי.

יש דברים נכונים במה שאתה אומר.דוגמא קטנה- למשל במדינה האירופאית שאני גר, באמת כל עבודה מכבדת את בעליה ורואים אנשים מבוגרים עובדים במסעדות מזון מהיר ומכיוון שהם מרוויחים 15++ יורו לשעה הם יכולים להסתדר בסה"כ בסדר.
מעולה, גם מרגיש שהצטנעת לגבי העובודת הללו. כאן בגדול אנשים צריכים לכתוב "נכון, חוזרים בנו, טוב להשכיל!" ולבצע התאמות בדעתם הפוליטית, הכלכלית וכן הלאה. אין טעם להאריך שרשורים כשהקונצנזוס הכלכלי, בקווי מטהר רחבים ופופולאריים, דיי ברור גם לילדי תיכון שקראו בלוג או שניים באינטרנט או ספר או שניים פופולארים בעברית.

כשאנשים מתווכחים לשווא ומנסים להצדיק המון כשלי שוק ומצב עניינים לא תקין שמתנהל כיום (גם בנדל"ן), זה ממש מוריד במובן הרחב.

יחד עם זאת - בנימה אישית, כמות המלל האין סופית שאתה כותב אינה קוהרנטית הרבה מקרים.
אולי לא מעניין אותך לשכנע אף אחד אבל אתה כן כותב הודעות ארוכות מאוד אז סתם הצעה
1. מודה לגבי הנטייה שלי להלאות בפרטים ומלל.
2. מנסה לעבוד על זה כבר כמה שנים, לעתים מצליח יותר לעתים פחות.
3. לגבי "אינה קוהרנטית", אני לא סגור. אשמח לציטטות שיהוו דוגמה למה שאתה טוען.

אם ניתן הייתי מציע לך קצת יותר לחפש דוגמאות קונקרטיות מהעולם סביבנו על מנת שתוכל לבסס את הטענות שלך בצורה טובה יותר.
עם זה אני לא יכול להסכים כרגע. אני נוטה לעתים קרובות לצרף מקורות, קישורים או סרטונים של אנשי מקצוע שמחזקים את הטענה שלי. בקושי ראיתי שמישהו מהמגיבים להודעות שלי עושה זאת. מסיבה זו, לא התרשמתי עדיין שרוב אלו שהתייחסו בציניות, שטחיות ובוטות לדברים שכתבתי מצליחים להפריך את דבריי. אשמח מאוד להשתכנע אחרת ולאתגר את עצמי מבחינה מנטאלית ודיאלקטית בדיון שלא נוטה כל רגע לאד הומינם, עם אנשים אוריניים.

90 אחוז ממה שאתה כותב זה אמירות כלליות על חברים מוכשרים ביותר שאינם מצליחים בישראל וניפנופי ידיים אחרים.
אם זאת ההתרשמות שלך ניכר שלא באמת קראת או הבנת את התגובות שלי. כל ה-"אמירות הכלליות על חברים מוכשרים" הם מקרים אמיתיים מחיי הפרטיים, ככל שיכולתי לציין מפאת צנעת הפרט בפורום שלא מכבד את הזכות לשכוח. אשמח שתצטט היכן שהפגנתי "נפנופי ידיים אחרים" על-מנת שיהיה לי למה להתייחס באופן ענייני.

נערך לאחרונה ב:
תמיד אמרו על הנדלן פה זאב זאב, ואולי הזאב מגיע?
יש פה התלכדות של הרבה גורמים -
1. מחירים נוכחיים גבוהים אבסולוטית. אפילו הייטקיסטים צעירים מרגישים שחלום לדירה נורמלים הוא בלתי ניתן להשגה.
2. פיטורים רבים במשק, דווקא של אוכלוסיות חזקות שהן היו אלה שדחפו את רכישת הדירות במחירים הנוכחיים. אנשים מאבדים כושר קניה ונהפכים להיות דפנסיבים בהתחייבויות ארוכות טווח. אלו ללא דירה יפחדו לקנות, ואלו עם לא ישפרו דיור.
3. יורדים רבים מהארץ עקב מיאוס מהמצב החברתי, מדיני, בטחוני וכו. עשו מספיק כתבות על אופי האנשים האלה. הילודה אגב לא כזו גבוהה שמצדיקה בניה מטורפת כזו. גם אלו שלא יורדים כרגע אך חוששים מהסלמה במצב הבטחוני או הפוליטי בישראל יעדיפו לא להיכנס להשקעה לא נזילה לטווח ארוך בנדלן.
4. ריבית במשק ממשיכה להיות גבוהה יחסית ולהפעיל לחץ על העסקים ועל רוכשי המשכנתאות. בנוסף יוקר המחייה ממשיך לעלות (בדיחה מי שטוען שאין אינפלציה - נתוני הלמס מעוותים), כך שבסוף החודש נשאר פחות כסף פנוי לרכישה.
5. סנטימנט שלילי סביב ישראל, מכרסם אט אט במרכזי הפיתוח, באקדמיה, בתעשיה ובתיירות. כל אלו בסוף מתגלגלים לאדם הפשוט או בעל העסק הקטן או הבינוני שמנסים להתפרנס ועכשיו קשה להם מאוד.
6. דור חדש של משקיעים מודרניים ששאבו חינוך פיננסי מהיוטיוב, טיקטוק ואענסטגרם. שגדל על שנים חיוביות בצורה בלתי רגילה בשווקים, השקעות אלטרנטיביות וקריפטו, אוהב את המיידיות, הנזילות והגמישות בהשקעות ללא התחייבות ארוכת טווח. במובן הזה דור הZ בנוי יותר לקניית מניות טכנולוגיה מאשר לנדלן, בניגוד לדורות שלפניו. הוא ראה השקעות שעלו במאות אחוזים ומבין שהתשואה העלובה של 3% בהשכרת נכס לא כולל התעסקות עם שוכרים, לא שווה את המאמץ שלו.

ואלו רק חלק מהסיבות

בסוף נדלן הוא הרבה נשען על סנטימנט וציפיות. כרגע ענני הסערה סביב ישראל, המצב החברתי פוליטי, המדיני והבטחוני שלה רק מתגברים. והוא שלילי. ואפילו הנתונים מתחילים להשתקף בלמס כך שהירידות האמיתיות בשטח גבוהות עוד יותר.
הסערה המושלמת בדרך...

בסוף נדלן הוא הרבה נשען על סנטימנט וציפיות. כרגע ענני הסערה סביב ישראל, המצב החברתי פוליטי, המדיני והבטחוני שלה רק מתגברים. והוא שלילי. ואפילו הנתונים מתחילים להשתקף בלמס כך שהירידות האמיתיות בשטח גבוהות עוד יותר.
הסערה המושלמת בדרך...
בדיוק אתמול שלחו באחת הקבוצות בוואצפ':

אמ;לק - ההבדל בין הסקטור הפרטי החזק כביכול, לבין המדיניות הפיסקלית הגרועה והגרעון הרציני בגלל המלחמה - גורם למכוני הדירוג לחשוש מאיתנו ולמקם אותנו מקום 6 מהסוף של קבוצת ה-A.

אבל מה שחשוב לדעתי האישית והלא מבוססת הוא זה - גם אם מצבנו היה מושלם, "המושלם" הזה נוצר עקב היסטוריה רוויית סיאוב, ריכוזיות, כשלי שוק, אינטרסים צרים דומיננטיים וכן הלאה. כל דבר שנוצרה בצורה כזאת בוטה לא אמור להחזיק מעמד בלי שינויים ניכרים לאורך זמן. אולי כלפי חוץ נמשיך להיראות "כלכלה חזקה", אבל העושר יצטרך בשלב כלשהו להתפזר טוב יותר בין חלקי האוכלוסיה במידה ונריץ רפורמות ליברליות יותר. האלטרנטיבה השנייה בה נשאיר הכל אותו הדבר, לא נראית לי ברת קיימא או אפשרית.

תחום הנדל"ן בארץ, שהוא גדוש אינטרסים צרים וכנראה שבנוי על יותר עיוותים בהשוואה לענפים אחרים במשק, הוא אחד הסמלים היותר משמעותיים לכל זה.

תחום הנדל"ן בארץ, שהוא גדוש אינטרסים צרים וכנראה שבנוי על יותר עיוותים בהשוואה לענפים אחרים במשק, הוא אחד הסמלים היותר משמעותיים לכל ז
הנדלן בארץ יחסית מבוזר ביחס למדינות אחרות פרט לכך שרוב הקרקעות הפנויות הן בבעלות המדינה. אבל בתור סוציאליסט זה צריך לשמח אותך.

אתה רוצה סוציאליזם. שזה אומר ערבות הדדית בין האזרחים. זה עובד יותר טוב איפה שהאוכלוסייה יותר הומוגנית או לפחות שהרכב הממשלה יחסית הומוגני ויכול לדאוג לסוציאליזם עבור הציבור שלו. זה עבד ככה פחות או יותר עד בגין ומאז יש קואליציות מגוונות.

מה שתיארת פה זה שחיתות, לא סוציאליזם
אני יכול להסכים. אבל בפועל בעשורים הראשונים למדינה היה משטר צבאי על ערביי ישראל והמזרחיים פוזרו בכפייה בפריפריה ובהתחלה אסרו עליהם לעזוב אותה. אבל רוב האוכלוסייה הרגישה סוציאליזם לטוב ולרע.

סוציאליזם עובד כשהוא לא בכפייה. אם רוב האזרחים רוצים ערבות הדדית עם כל האזרחים (או שהם מוכנים להפלות חלק ושיהיה ערבות רק עם הרוב) אז זה יכול לעבוד לאורך זמן. מה שקרה זה ששיוויון זכויות לכלל האזרחים עלה (מסיבות שונות כמו דור הפרחים וצמיחת האינדיבידואליזם הליברלי ובהיבטים שונים כולל משפטיים) מה שלא אפשר לממשלה לתעדף אזרחים ציוניים. מה שגרם לציוניים לא לרצות להמשיך עם סוציאליזם כי הוא לוקח מהם כסף לאנשים שהוא לא מזדהה איתם.

המיינסטרים של הציונות ב200 שנים האחרונות היה פתוח ומקבל כל זרם יהודי שמוכן להיות ציוני. בתחילת המאה ה20 צמח גם הקומוניזם היהודי וחלק גדול ממנו היה גם ציוני. הזרם הקומוניסטי הציוני הצליח יותר טוב להתארגן ולקחת את הכח מזרמים אחרים. ולכן ציונות שבאופן טבעי יש בה ערבות הדדית והכלה של זרמים שונים קיבלה את הסוציאליזם. אבל היה קל לשמור על סוציאליזם כשלכל אחד היה קצת ולא היו הרבה זקנים ומשפחות גדולות והיה חזון משותף שגבר על מוסר אינדיבידואלי שיוויוני.

בקיצור לא הייתי קורא לזה שחיתות. אלא שיוויון משרתים, שבו מי שמשרת את המדינה מקבל יותר זכויות ממי שלא.

נערך לאחרונה ב:
ולכן ציונות שבאופן טבעי יש בה ערבות הדדית והכלה של זרמים שונים קיבלה את הסוציאליזם. אבל היה קל לשמור על סוציאליזם כשלכל אחד היה קצת ולא היו הרבה זקנים ומשפחות גדולות והיה חזון משותף שגבר על מוסר אינדיבידואלי שיוויוני.
הגדרה יפה.
פחות מסכימה עם מה שכתבת מעל זה, אם כי חלק מזה נכון.
ערבות הדדית וולונטרית בקהילה מתאימה כשיש יותר ערכים ומטרות משותפים ויותר דגש על החברה ולא על היחיד.

הנדלן בארץ יחסית מבוזר ביחס למדינות אחרות פרט לכך שרוב הקרקעות הפנויות הן בבעלות המדינה. אבל בתור סוציאליסט זה צריך לשמח אותך.

אתה רוצה סוציאליזם. שזה אומר ערבות הדדית בין האזרחים. זה עובד יותר טוב איפה שהאוכלוסייה יותר הומוגנית או לפחות שהרכב הממשלה יחסית הומוגני ויכול לדאוג לסוציאליזם עבור הציבור שלו. זה עבד ככה פחות או יותר עד בגין ומאז יש קואליציות מגוונות.
אל תהיה פטרנליסט בבקשה.

אני לא רוצה ערבות הדדית, מהסוג שציינת, בין אזרחים. אני רוצה ליברליזם עמוק בחברה ושוק חופשי. במצב כזה אנשים יותר מוכשרים ממך, שבאו ממעמד סוציואקונומי נמוך או עם קושי זה או אחר שלא מאפשר להם להתאקלם בשוק עבודה ריכוזי, יקבלו את ההזדמנויות שלהם ליזום ולהצליח. וגם אלו שפחות יסתדרו בו, יקבלו הרבה יותר תמורת כל שקל שיעשו, באיזה משלח יד בו יבחרו לעסוק.

לפי בירור עצמאי שלי, ככל שיכולתי, לגבי דת/מוצא/לאום של אזרחים במדינות עם כלכלת שוק, אכן אני נוטה להאמין כרגע שיש צורך במרכיבים הומגוניים משמעותיים שיהוו "דבק" וכך קבוצות האינטרס הצרות יסכימו לוותר מעט על-מנת לחולל רפורמות ליברליות שיטיבו עם כולם בטווח הארוך. גם במחיר הזזת הגבינה לאותם אלו שהסתדרו עד היום.

באתי לחפור עם נתונים ועובדות היסטוריות לגבי נדל"ן ישראלי וקרקעות ישראל וכן הלאה, במטרה להראות לך כמה שאתה חי בסרט לגבי "נדל"ן מבוזר" כביכול, אבל לקחתי לתשומת ליבי שאנשים לא אוהבים יותר מידי לחפור כאן.

בקיצור לא הייתי קורא לזה שחיתות. אלא שיוויון משרתים, שבו מי שמשרת את המדינה מקבל יותר זכויות ממי שלא.
כאן מתחילה ומסתיימת הבעיה למעשה. ה-"שיוויון משרתים" שלך ייצר קיפוח, שסעים ופערים בין-דוריים שלא יסגרו לעולם. זה כנראה מה שמעניק מוטיבציה גדולה לכלכך הרבה ישראלים שגורלם דיי נקבע עוד לפני שהוכיחו את עצמם, לדרוש ליברליזם עמוק, כלכלת שוק רצינית יותר מהמצב הנוכחי.. ולצפות שישראלים אחרים ש-"הסתדרו" יתנגדו לכל זה ברגע האמת אבל יאלצו לבלוע את הצפרדע בכל מקרה.

יש איזשהו Limit למצב שבו מאות אלפי או מיליוני ישראלים, שחלקם היו אמורים להיות הארכיטקטים של הדירות בהן אנחנו מתגוררים, נסוגים לאחור ולא סוגרים את החודש. מערכת כזאת לא יכולה להתקיים לאורך זמן בצורה יציבה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא רוצה ערבות הדדית, מהסוג שציינת, בין אזרחים. אני רוצה ליברליזם עמוק בחברה ושוק חופשי. במצב כזה אנשים יותר מוכשרים ממך, שבאו ממעמד סוציואקונומי נמוך או עם קושי זה או אחר שלא מאפשר להם להתאקלם בשוק עבודה ריכוזי, יקבלו את ההזדמנויות שלהם ליזום ולהצליח. וגם אלו שפחות יסתדרו בו, יקבלו הרבה יותר תמורת כל שקל שיעשו, באיזה משלח יד בו יבחרו לעסוק
מה זה ליברליזם עמוק? כי על פניו, בין התוצאה שאתה רוצה לדרך ההשגה שלה אין שום קשר. ליברטריאניזם מגדיל פערים לא מצמצם אותם.

חושב שב-Salesforce היה איזה תקופה
לא בטוחה שזה היה בחינם... בטח ציפו מאנשים לעבוד שם, לתת תפוקה, לבוא בזמן והייתה אוירה רוויית סיאוב, ריכוזיות, כשלי שוק ואינטרסים צרים דומיננטיים של "מנהלים", "בעלי מניות" ופריבליגים אחרים

תמיד אמרו על הנדלן פה זאב זאב, ואולי הזאב מגיע?
יש פה התלכדות של הרבה גורמים -
1. מחירים נוכחיים גבוהים אבסולוטית. אפילו הייטקיסטים צעירים מרגישים שחלום לדירה נורמלים הוא בלתי ניתן להשגה.
2. פיטורים רבים במשק, דווקא של אוכלוסיות חזקות שהן היו אלה שדחפו את רכישת הדירות במחירים הנוכחיים. אנשים מאבדים כושר קניה ונהפכים להיות דפנסיבים בהתחייבויות ארוכות טווח. אלו ללא דירה יפחדו לקנות, ואלו עם לא ישפרו דיור.
3. יורדים רבים מהארץ עקב מיאוס מהמצב החברתי, מדיני, בטחוני וכו. עשו מספיק כתבות על אופי האנשים האלה. הילודה אגב לא כזו גבוהה שמצדיקה בניה מטורפת כזו. גם אלו שלא יורדים כרגע אך חוששים מהסלמה במצב הבטחוני או הפוליטי בישראל יעדיפו לא להיכנס להשקעה לא נזילה לטווח ארוך בנדלן.
4. ריבית במשק ממשיכה להיות גבוהה יחסית ולהפעיל לחץ על העסקים ועל רוכשי המשכנתאות. בנוסף יוקר המחייה ממשיך לעלות (בדיחה מי שטוען שאין אינפלציה - נתוני הלמס מעוותים), כך שבסוף החודש נשאר פחות כסף פנוי לרכישה.
5. סנטימנט שלילי סביב ישראל, מכרסם אט אט במרכזי הפיתוח, באקדמיה, בתעשיה ובתיירות. כל אלו בסוף מתגלגלים לאדם הפשוט או בעל העסק הקטן או הבינוני שמנסים להתפרנס ועכשיו קשה להם מאוד.
6. דור חדש של משקיעים מודרניים ששאבו חינוך פיננסי מהיוטיוב, טיקטוק ואענסטגרם. שגדל על שנים חיוביות בצורה בלתי רגילה בשווקים, השקעות אלטרנטיביות וקריפטו, אוהב את המיידיות, הנזילות והגמישות בהשקעות ללא התחייבות ארוכת טווח. במובן הזה דור הZ בנוי יותר לקניית מניות טכנולוגיה מאשר לנדלן, בניגוד לדורות שלפניו. הוא ראה השקעות שעלו במאות אחוזים ומבין שהתשואה העלובה של 3% בהשכרת נכס לא כולל התעסקות עם שוכרים, לא שווה את המאמץ שלו.

ואלו רק חלק מהסיבות

הסערה המושלמת בדרך...
מבלי לחוות דעה בנוגע לעתיד הנדל"ן לכאן או לכאן,
אני חושב שהטיעונים הללו הם כסימון מטרה מסביב לחץ. קודם התיאוריה שהנדל"ן לא יעלה ואז העלאת תחושות סובייקטיביות שלא נשענות על נתונים כדי לחזק את התזה
6 סיבות בלי נתון אחד (ואחד מהם 3 - הילדוה מול התחלות הבניה, גם שגוי)

במקום ששליש בירה עולה 35 ש"ח כפי שנכתב בפוסט אחר,
אחוז מסויים מהאוכלוסיה מקבל קצבאות רק כדי להיות בחיים ולהוליד ילדים,
אחוז מסויים מהאוכלוסיה מרוויח סכומי עתק אבל חי חיים ממוצעים, כי בירה עולה 35 ש"ח לשליש,
והמדינה מחזיקה את כולם בני ערובה כי כל הקרקעות שלה ובניגוד לאירופה או צפון אמריקה, אי אפשר לשים קראוון על קרקע שלך ולישון רגע בשקט,
מחירי הנד"לן לא ירדו לעולם, כי למה שלמישהו יהיה אינטרס כזה ?

מחירי הנד"לן לא ירדו לעולם, כי למה שלמישהו יהיה אינטרס כזה ?
מה זה לא ירדו? הם כבר ירדו סביב 15-20% ריאלית והזרוע עוד נטויה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דוריטוס חמוץ-חריף "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 102
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
ע האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 27
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
L על סף סינגולריות אוף טופיק 644
Know one ביטוח מנהלים על סף פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
בורג מענק קורונה, סף עשירון 7 אוף טופיק 53

נושאים דומים