מה שכתוב שם זה החלק הארי שמדגים מדוע הטענה הראשונה שלך בהקשר הזה הייתה שגויה. גש לקרוא את הטיעון שלך ולאחר מכן את המלל תחת "רגולציה".
זה לא חלק ולא ארי. רשום שם בפירוש שבכלכלות קטנות יופיעו מונופולים. אני מנחש שאתה לא חושב שאנחנו כלכלה קטנה.
למען האמת זה נכון גם לכלכלות גדולות:
he.wikipedia.org
ציטוט:
לארגון גדול, לעיתים קרובות, יש את האפשרות להגדיל את הייצור ולהוריד את העלויות לעומת ארגון קטן. כאשר פעילות הארגון גדלה והעלויות קטנות מדובר בארגון שנהנה מיתרון לגודל.
ציטוט:
המונופול בדרך כלל נוצר בשוק שיש בו חסמי כניסה בפני מתחרים נוספים, אם
בגלל סיבות חוקיות (פטנט, או זיכיון ממשלתי) ואם בגלל יתרון לגודל
תצטט בבקשה, היכן טענתי זאת
אתה אפילו אומר את זה:
אתה הוא הראשון ששלף את האמירה "מעבר לזה אין קורלציה בין שיוויון מעמדי לכלכלה חופשית" שבגינה התחלנו את התגוששות העובדות ההיא.
אם התגוששות התחילה בגלל שאני אמרתי שאין קורלציה, אז מה בדיוק טענת.....?
אתה תמיד מוזמן לקרוא
בויקיפדיה את הפירוט על הרפורמה ולהתרשם בעצמם שכן יש שם הרבה ייעול וליברליזציה של המשפט. מניח שכל מה שאתה תופס שם כאנטי-ליברלי רוב העם תופס כליברלי הרבה יותר מהמצב הנוכחי. אבל זה דורש שרשור נפרד שלי כרגע לא חשוב ולא מהווה את הסיבה שאני ממשיך לדון כאן.
אתה בכלל קורא את מה שאתה שולח? תעבור על הכתוב שם, מה עיקרי התוכנית?
אני מזכיר לך שמה שכתבת כאן נבע מהשורה שאני כתבתי שביום ששליח וולט ינהל את המנהל הבכיר שהוא מביא לו משלוחים בכל יום, זה יהיה משהו סימלי מבחינה שמבטא כיוון חיובי יותר לשינויים כלכליים וחברתיים. כיצד הסקת מזה שאני מנסה להעסיק אנשים בצורה לא יעילה מתוך רצון בשיוויון מוחלט או משהו הזוי מהסוג הזה?
כי רצית מינוי לא על פי כישורים אלא על פי מצב סוציו אקונומי.
כי על בסיס כישורים ישראל כבר מתוקנת:
he.wikipedia.org
he.wikipedia.org
ויש הרבה סיפורים כאלה של אנשים שהתחילו מתפקידים זוטרים והתקדמו לניהול בכיר. מכיר באופן אישי, סמנכל בכיר בחברה פיסננסית שהתחיל כטלר בבנק, מנהלת בכירה בתחום התרבות שהתחילה כקופאית בתיאטרון ומעל כל אלה יש את הסיפור האישי של אבא שלי שהתחיל כעולה חדש במעברה כנער להורים אנלפבתים וסיים בתפקיד ממשלתי מקצועי מאוד בכיר, אחרי שסיים מספר תארים תוך כדי עבודה.
חחח שאלה משעשעת. בדיוק מה שמונע מהרבה צעירים לרכוש דירה, או מהבועה להתפוצת, או מאזרח חצינוי למצוא קוטג' בסופר עד לפני מספר ימים או שבועות ובעיקרון כמעט כל כאב ראש, בעיה או צרה שמופיעות בחיים
אז אני מבין שהתשובה שלך זה ניפוף ידיים (או מה שעשינו ב 48).
אתה רוצה את פתרונות שאני מציע? תתאמץ בשביל להשיג מה שאתה רוצה.. (או שפשוט גש לפוסטים מקבילים שנמצאים בראש רשימת הפעילות ותקרא שם את הפתרונות...). אני לגמרי משוכנע שאתה לגמרי מבין מה צריך לעשות בשביל לשחרר את החברה ואת הכלכלה, אבל אתה כנראה מאוד מתנגד לזה.
ראיתי את השרשור שפתחת, הבנתי את הרמה ובחרתי להתעלם, כי הם באמת ברמה ילדותית של תחרות מיס יוניברס, אני רוצה שלום עולמי ולהציל דולפינים. מאחר וזה המצב, אני אפרוש מהדיון כי באמת אין לי מה להוסיף כאשר אלה הפתרונות המוצעים.
לגבי שאלתך האחרונה, אני מאמין במציאות מורכבת, אין פתרון יחיד לכלל השוק. פתרונות צריכים להתאים לכל סקטור בנפרד כי הכשלים שונים והמשמעויות שונות. פתרון של שוק המזון לא יכול להיות אותו פתרון לשוק מוצרי החשמל. חלק פתרון של רגולציה וחלק תחרות חופשית, אבל אין לי כח באמת להסביר לך כי לא נשמע שהגעת לשלב בחיים שאתה מבין בו מורכבויות.