• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בשעה טובה, פרישה בשנה הקרובה

לי דווקא נראה שאתה כן קורא את השרשור שלי.

יש פה המון שרשורים ותיקים שאני לא עוקב אחרי עדכונים בהם כי פחות מעניין אותי
אז מה?
זה מוכיח בעיקר שרוב האנשים אוהבים "דם" על פני מסע עקבי, "משעמם" ומוצלח למטרה. האם בנוסף לבעיית ההתמכרות ההרסנית שלך, או כחלק ממנה, החלטת להיות גלדיאטור להנאת הצופים בקולוסיאום? האם הפופולאריות של הדף שלך גורמת לך להמשיך לייצר דרמות לקהל העוקבים? אנחנו לא אלה שישלמו את המחיר בסופו של דבר.

בהמשך להמשך קריסת המעוף היום ותחושת האפסות וסתם תחושה רעה, ואחרי שבבוקר היתה תקווה שהולכים לתיקון עולה וכבר ראיתי את הפוזיציה שלי כשהמעוף 4350 אני מתלבט בין שתי דפאות:

1. כבר הפסדתי מאות אשח בפוזיציה, אנסה לכבות מסך, לצפות לנס וכל עוד המעוף מעל 4000 לא אחתוך מהפוזיציה ‏(המחפירה‏). מתחת ל4000 שזו תמיכה של המעוף לטווח בינוני המימוש יהיה בהפסד של מליון. בעשרות שנות ניסיון בשוק, מדדים מתהפכים מתישהוא או סתם נותנים תיקון עולה. לחתוך כרגע זה תזמון שוק.

2. לחתוך הפסדים השבוע בתחושת כישלון וגועל רבה ולהתחיל מרוץ חדש לכיסוי מגן מס חדש וגדול שיצבר. במקרה כזה התכנית לפוליסת חיסכון ומשיכת אנונה חודשית נגוזה, שכן אצטרך להחזיק ניירות ערך כנגד מגן המס.

אשמח שתצביעו. אפילו מספר בלבד 1/2.

*שימו לב גם למיני מפולת בנאסדק כרגע.
מחכים למשיח נכתב עליי, איפה הגג הקרוב.

נערך לאחרונה ב:
אני הייתי בוחר ב2 ומוסיף תת סעיף של פרישה טוטלית מעולם ההשקעות, ממש נורא לקרוא את ההתדרדרות הזאת.

@SolidState - מסכים איתך לגמרי, שלא תהיה מוטעה מה״לייקים״ שהרעיפו פה על תגובות הבואו נמשיך לאבדון. אני בטוח שעוד הרבה חושבים כך ואפשר גם להגיד את זה.

ולפותח היומן אני מחזיק לך אצבעות ומקווה שתוכל לפרוש בנחת, שום דבר לא אישי.

כבר כתבתי למה 2 לדעתי נכון (תועלת שולית פוחתת)

ובלי קשר, אתה עושה את הטעות של להיקשר להשקעה במחיר שנכנסת, אבל את השוק זה לא מעניין ואין לו זיכרון.
הדרך הנכונה לחשוב על הסיטואציה היא: נניח שהברוקר מנזיל לך בטעות את כל האחזקות. האם אתה קונה אותן שוב?

בהמשך להמשך קריסת המעוף היום ותחושת האפסות וסתם תחושה רעה, ואחרי שבבוקר היתה תקווה שהולכים לתיקון עולה וכבר ראיתי את הפוזיציה שלי כשהמעוף 4350 אני מתלבט בין שתי דפאות:

1. כבר הפסדתי מאות אשח בפוזיציה, אנסה לכבות מסך, לצפות לנס וכל עוד המעוף מעל 4000 לא אחתוך מהפוזיציה ‏(המחפירה‏). מתחת ל4000 שזו תמיכה של המעוף לטווח בינוני המימוש יהיה בהפסד של מליון. בעשרות שנות ניסיון בשוק, מדדים מתהפכים מתישהוא או סתם נותנים תיקון עולה. לחתוך כרגע זה תזמון שוק.

2. לחתוך הפסדים השבוע בתחושת כישלון וגועל רבה ולהתחיל מרוץ חדש לכיסוי מגן מס חדש וגדול שיצבר. במקרה כזה התכנית לפוליסת חיסכון ומשיכת אנונה חודשית נגוזה, שכן אצטרך להחזיק ניירות ערך כנגד מגן המס.

לא מצביע, רק מספר לך שעם הפנסיה התקציבית וההון שיש לך אתה אמיד++ גם אם אתה מנזיל את הפוזיציה ברגע זה.

נערך לאחרונה ב:
מעוף ב4200 שהיה לפני חודש 4600? ברור שקונה מחדש.
דעתי שונה, אין לי שום אחזקה בישראל. נראה לי מסוכן מדי להמר על מדינה קטנה עם בעיות פנימיות וחיצוניות.
תזכור שאתה לא בתחרות עם אף אחד, וזה לא אסון "להתעשר לאט" בלי לקחת סיכונים מיותרים.

האם אני טועה לגבי המעוף? בהחלט ייתכן. ייתכן גם שלא.

נפילה כמו היום בנאסדק לא מזיזה לך באמת שום דבר?
למה שהנפילה תזיז לי? אחרי שהוא עלה במאות אחוזים בשנים האחרונות, שירד קצת עכשיו. זה חלק מהמשחק.

לא מצביע כי קטונתי ואני לא חושב שהצבעה של אנשים אנונימים בפורום צריכה להשפיע על ההחלטה שלך, עם כל הכבוד לחברי הפורום.
כן מציע שוב שיחת טלפון או התכתבות בוואטסאפ - אם תרצה מוזמן לפנות אלי בפרטי.
איפה הגג הקרוב.
מניח ומקווה שנכתב בהומור, אך ממש לא מצחיק אותי לצערי.

מעוף ב4200 שהיה לפני חודש 4600? ברור שקונה מחדש.
לא. זאת פשוט לא אסטרטגיה טובה, בטח לא במצב שלך. זאת בעיקר הטייה פסיכולוגית.

משקיע צריך לשאול מה המצב שלו. כמה כסף הוא מוכן לסכן ולהשקיע ולכמה זמן. מסחר אקטיבי או פאסיבי היא שאלה משנית. מה המצב של השוק זאת שאלה משנית גם למשקיע אקטיבי. במצב שלך הריגוש ממסחר אקטיבי מפריע לך בשיקול הדעת העיקרי של כמה סיכון לקחת, וגם גורם לך סתם לא להשקיע עם פיזור סיכונים.

עכשיו השאלה איך אתה נגמל מההתמכרות הזאת. אני לא פסיכולוג.

לשאר הקוראים זאת דוגמא איך לא כדאי להשקיע. אין צורך שתסבול עוד מההתמכרות הזאת. גם אם פתאום תרוויח פי 2 מכל מה שהפסדת אף אחד פה לא יגיד שנהגת נכון.

גם לדעתי אתה לא צריך לאכול את עצמך מאשמה שנפלת להתמכרות כזאת. הרבה אנשים נופלים להתמכרות ומצליחים להגמל.

נערך לאחרונה ב:
זה שונה לשים כמה עשרות אלפי שקלים על ביטקוין בגיל 22, מאשר לעשות משהו בסגנון על נתח ענק מהתיק בגיל פרישה.
בגיל 22 זה כל ההון שלך, אולי יש לך יותר זמן לעבןד ולהרוויח כסף, אבל זה עדיין הימור. וכסף שהפסדת על ביטקוין זה כסף שלא תוכל להשתמש בו...ראיתי צעירים בני 25 עד 30 ש"משקיעים" בקריפטו ואני רואה איך הם מסתכלים על המסך של הקוינבייס כאילו זה slot machine בלאס ווגאס, מחכים לראות מתי ייצא להם צירוף מנצח.

כתבתי בעבר, ואומר זאת שוב. כואב לי כשאני מפסיד כסף, ועל אחת כמה וכמה כשזה הרבה כסף. אני מבין אותך.
אני מבין שאתה לא זקוק לתזרים הזה מיידית על מנת לחיות. יש לך פנסיה תקציבית ודירה משולמת. סגור את המחשב ואל תיגע בתיק עד סוף אוגוסט. אתה תסתדר חודשיים וחצי, ואז תקבל החלטה לא תחת לחץ, אלא אחריי תקופת צינון.

כתבתי בעבר, ואומר זאת שוב. כואב לי כשאני מפסיד כסף, ועל אחת כמה וכמה כשזה הרבה כסף. אני מבין אותך.
אני מבין שאתה לא זקוק לתזרים הזה מיידית על מנת לחיות. יש לך פנסיה תקציבית ודירה משולמת. סגור את המחשב ואל תיגע בתיק עד סוף אוגוסט. אתה תסתדר חודשיים וחצי, ואז תקבל החלטה לא תחת לחץ, אלא אחריי תקופת צינון.
אהבתי ואעשה זאת. סגירת מסך בלי סטופ לוס נגיד ב3990?

אהבתי ואעשה זאת. סגירת מסך בלי סטופ לוס נגיד ב3990?
לדעתי הרעיון להתנתק מהתיק הוא הגיוני, אבל לא כאשר פוזיציה משמעותית היא ממונפת על ישראל. סיכון גדול מדי לטעמי.
(בפרט שלהערכתי הממשלה תנסה לשרוף את המדינה כדי להימנע מבחירות)

אני מבין שהסטופ לוס נשמע מפתה כי הוא חוסם את ההפסדים, מצד שני הוא מקבע את ההפסד לאחר שזה התרחש.

בפרט שלהערכתי הממשלה תנסה לשרוף את המדינה כדי להימנע מבחירות
מסכים עם ההערכה שלך, אבל מנסיון הבורסה אופטימית ומעריך שתסתכל קדימה ותתמחר טוב וקצת נורמליות לאחרי הבחירות.
מניח שאם לא היו תיכף בחירות המעוף היה כבר מתחת ל 4000.

המשך הנפילה היום מאוד קשה לי.
עוד כ3.5% ל4000.
נראה אם יהיה לי אומץ לחתוך הכל בשבירה.

נראה לי לפי סוג הדיבור שאתה צריך "לגעת בדשא".
אין כמעט שום טוב מלהיות כל כך dedicated לנושא מסויים, עם כל הז'רגון הטכני. דפאות? פוזיציה? מעוף? כך לא מדבר אדם מהשורה, כך מדבר אדם שנמצא עמוק בפנים.

מי שבאקדמיה, עושה מזה קריירה, לחקור את מנהגי קבורת המתים בשבט בנידח באפריקה, בסדר. הוא גם משלם מחירים עצומים, אבל מקבל כסף, קריירה, יוקרה.
אתה עמוק בפנים וזה מספק לך תחביב, שגוזל לך בריאות נפשית ובריאות פיננסית. בלי לדעת דבר על "המעוף", הייתי בוחר בדבר שהכי ירחיק אותי מהתעסקות אובססיבית בניירות.

ויתכן שזה גם נהיה הזהות שלך, או סתם כל מה שאתה עושה ביום יום, ואז קשה להפסיק עוד יותר. מזכיר שכמעט תמיד אפשר להתמיר תחביב\נטיה לתחביב\נטיה אחרים.
אוהב סקי וחי במדינה מזרח תיכונית? לך לגלוש על גלגליות במורד הר. ולא, זה אף פעם לא בדיוק אותו דבר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בעשרות שנות ניסיון בשוק, מדדים מתהפכים מתישהוא או סתם נותנים תיקון עולה. לחתוך כרגע זה תזמון שוק.

כרגע זה תזמון שוק?? ומה הן בדיוק כל הפוזיציות שאתה פותח חדשות לבקרים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
yossik בשעה טובה - תחבורה ציבורית (שיתופית) בשבת תופסת תאוצה. אוף טופיק 14
S איך מזהים עסקת נדל"ן טובה נדל"ן 11
ב מערכת מסחר בנקאית טובה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ל האומנם יתכן אינפלציה שהיא טובה? שוק ההון 46
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
Homer שנה טובה חברים אוף טופיק 6
מ משכנתא - האם טובה? נדל"ן 10
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
L האם הצעת משכנתא שקיבלתי טובה? נדל"ן 29
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
L איך מוצאים מרפאת שיניים טובה? אוף טופיק 16
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 26
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13