• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אפשרות לשנות סדר מכירת מניות - ברוקר חו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בהקשר למה שכתבת, עניין ההתייחסות לדיווידנדים נשאר אצלי ללא מענה. החוק היבש אומר שמשקיע זר בחברות אמריקאיות (בבורסאות אמריקאיות) מחוייב לשלם מס דיוידנד (לא ברור אם שנתי או אחר) לפי תקנות המס בארצו ולפי ההסכמים של אותה המדינה ובין רשויות המס בארה"ב.
אני חושב שהחוק די ברור.
הברוקר מנכה במקור מס של 25% על דיבידנד ששולם לך, ומעביר את הסכום לIRS (בהנחה שאתה ישראלי-לא-אמריקאי).

שים לב שיש לפעמים חלוקות שלא מוגדרות כדיבידנד אלא כ"החזר הון" שעליהן אין מיסוי בארה"ב אבל כן חייבות במס בארץ (להבנתי בארץ ההתיחסות היא כמו לדיבידנד רגיל).

*לא איש מקצוע ולא בהכרח יודע על מה אני מדבר

כלומר קיים משקיע א' כלשהו שהמניה שלו הושאלה למשקיע ב' ובסופו של דבר נמכרה למשקיע ג'.
אני לא יודע, אבל עולות בי תהיות חדשות כל פעם שאני חופר לעומק יותר והתהליך של השאלה ממאגר של ברוקר והשאלה ישירה מפיק כנראה תוצאות שונות
השאלה היא האם היא (אותו מספר סידורי של מניה) באמת נמכרה למשקיע ג' או רק נרשמת בספרים הוירטואלים של המאגר
האם משקיע ג' יודע שהוא קנה מניה מושאלת?
האם ניתן לקנות יותר מניות ממה ש"צף" בשוק?
ומה קורה אם משקיע ב' צריך להחזיר את המניה המושאלת, האם הוא קונה מחדש את אותה המניה או שרק משלם "קאש" חזרה לברוקר שבתמורה לוקח את ה"קאש" שנתן למשקיע א' ומבצע שיוך בחזרה
:|
*מכין קפה*

השאלה היא האם היא (אותו מספר סידורי של מניה) באמת נמכרה למשקיע ג' או רק נרשמת בספרים הוירטואלים של המאגר
לדעתי היא אכן נמכרת דרך הבורסה ולא נרשמת במאגר וירטואלי פנימי של הברוקר. הרי הקונה יכול להיות לקוח של ברוקר אחר בכלל. מה שמקשר בין הקונה למוכר זאת רק הבורסה (אאל"ט אסור לברוקר לקשר בין קונה למוכר שלא דרך בורסה).

האם משקיע ג' יודע שהוא קנה מניה מושאלת?
לא חושב. מבחינתו הוא קנה מנייה. זאת בדיוק מהות ההשאלה - שיהיה משהו למכור. אחרת השורטיסט לא היה צריך להשאיל מניה אמיתית ממישהו שמחזיק מניה אלה פשוט היה רושם "מינוס 1 מניות" בחשבון שלו.

האם ניתן לקנות יותר מניות ממה ש"צף" בשוק?
להבנתי אי אפשר לקנות מניה אם אין מישהו שמוכר אותה. אי אפשר לייצר מניות "מהאוויר"

ומה קורה אם משקיע ב' צריך להחזיר את המניה המושאלת, האם הוא קונה מחדש את אותה המניה או שרק משלם "קאש" חזרה לברוקר שבתמורה לוקח את ה"קאש" שנתן למשקיע א' ומבצע שיוך בחזרה
בסופו של דבר הברוקר קונה מחדש מניה ומחזיר אותה למשקיע א'. ואת העלות של הקניה (המחיר המבוקש ע"י המוכר + עמלות למיניהן) משלם משקיע ב'. האם טכנית הוא צריך להכנס למערכת ולקנות מניה או שיש לו כפתור שעושה הכל אוטומטית ע"י הברוקר אני לא יודע, אבל מאחורי הקלעים בסוף מתבצע אותו תהליך.
הרי הברוקר לא יכול לבצע "שיוך בחזרה" אם אין לו מניה לתת למשקיע א'

@roneng תודה על התגובות.

אחדד את השאלה שלי : אם אני קונה מניות של חברה ונרשם לתכנית ההשקעה מחדש של הדיוידנדים שלה ועד גיל הפרישה לא עושה שום פעולה אחרת במנייה, כיצד מתייחס לכך מס הכנסה?

לסבוך תהליך הבחירה שלי - האם ישנו איזהשהו כלי חישובי לעשות סימולציה של ההשפעה של מסוי דיוידנדי שכזה לאורך השנים לעומת בחירה באפיק השקעה אחר?

תודה

אחדד את השאלה שלי : אם אני קונה מניות של חברה ונרשם לתכנית ההשקעה מחדש של הדיוידנדים שלה ועד גיל הפרישה לא עושה שום פעולה אחרת במנייה, כיצד מתייחס לכך מס הכנסה?
לפי מס הכנסה הישראלי אתה חייב לשלם מס של 25% על כל דיבידנד שאתה מקבל.
עכשיו השאלה דרך איזה ברוקר אתה סוחר ואיזה ניירות אתה מחזיק.
אם אתה סוחר דרך ברוקר ישראלי (בנק/בית השקעות) אז הוא ידאג לנכות לך את המס שצריך במקור.
אם אתה בברוקר זר והנייר אמריקאי, במקרה גם ינוכה לך המס הנכון במקור (ישולם ל irs, אבל מקוזז מהממס שאתה חייב בארץ, כך שאתה נשאר עם 0 חבות מס)
אם הנייר במדינה אחרת ינוכה לך מס לפי ההסכם בין ישראל לאותה מדינה, ואת ההפרש בין זה לבין 25% (אם קיים) תצטרך לדאוג לשלם בעצמך את ההפרש למס הכנסה (לא בטוח אם כל חציון או כל שנה)

לסבוך תהליך הבחירה שלי - האם ישנו איזהשהו כלי חישובי לעשות סימולציה של ההשפעה של מסוי דיוידנדי שכזה לאורך השנים לעומת בחירה באפיק השקעה אחר?
אקסל? (למרות שאני מעדיף גוגל שייטס :-) )

בגדול זה די ברור שדיבידנד מאוד לא יעיל מבחינת מיסוי, והיה עדיף לך שהחברה לא תשלם דיבידנד וששווי המניה יעלה במקום.
היו על זה כבר המון דיונים בפורום

אגב, לא הבנתי איך השאלה קשורה לסדר מכירה של מניות בברוקר זר

@roneng

תודה על המענה.

ראשית, אני חדש בפורום ולא רציתי לפתוח שרשור מיותר.מצאתי את ההתייחסות שלך לדיוידנדים ועבדתי על הנושא.

אמשיך לחקור עוד בפורום ובבלוג כפי שאני עושה כמה זמן.

אני מבין שעניין המסוי ודיוידנדים אינו מועיל לי כמשקיע, אבל זה מתנגש עם תוכנית ההשקעה הראשונית שלי,בפרט בבחירת ניע הולם,מכיוון שכיוונתי להשקעות ערך ארוכות טווח בחברות שמייצרות דיוידנד מתוך כוונה להמשיך להשקיע את.הדיוידנד אוטומטית לייצור ערך גדול יותר לאורך תקופת זמן ארוכה יותר.

אני מתחיל.להבין שכישראלי זה כנראה לא אופציית.ההשקעה הנכונה ביותר.

לגבי אקסל,צודק,קיוויתי לקצר את תהליך החישוב ולוודא שאיני טועה.

כמה זמן יש לך? :)
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מידע-על-השקעות-במניות-דיבידנדים-גדלים.655/

בפרט בבחירת ניע הולם,מכיוון שכיוונתי להשקעות ערך ארוכות טווח בחברות שמייצרות דיוידנד
חברות לא מייצרות דיבידנד, הם מחלקות אותו, יענו מורידות את הערך של החברה

כמה זמן יש לך? :)
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מידע-על-השקעות-במניות-דיבידנדים-גדלים.655/

חברות לא מייצרות דיבידנד, הם מחלקות אותו, יענו מורידות את הערך של החברה
תודה.

האם אתה נוקט באסטרטגיית ההשקעה מחדש של הדיוידנדים במניות החברה דרך התכניות.שלהם? כיצד אתה מדווח מס על הדיוידנדים?

אשמח לדעת דרך איזה ברוקר /פלטפורמה אתה מנהל תיק שכזה.

תודה

האם אתה נוקט באסטרטגיית ההשקעה מחדש של הדיוידנדים במניות החברה דרך התכניות.שלהם? כיצד אתה מדווח מס על הדיוידנדים?
משתדל שלא
אני מגיש דוח שנתי (בעקבות דברים אחרים) את המס על הדיבידנד אני משלם במקור (לרוב לדוד סם), כך לצערי קובעים עבורי מתי לשלם מס וכמה :|

האם אתה נוקט באסטרטגיית ההשקעה מחדש של הדיוידנדים במניות החברה דרך התכניות.שלהם?
אתה לא ממש יכול אא"כ אתה נהיה משתמש רשום שזה סרט לא קטן והופך את הני"ע שלך ללא סחיר.

כל משקיע פרטי בכל סכום? אשמח לreference אם יש לך
אני חוזר בי, יש ברוקרים שתומכים בDRIP, לא מובן אם זה בשיתוף החברה המנפיקה עצמה או שזה משהו פנימי של הברוקר, אני יודע שיש חברות שאם אתה נרשם לDRIP אז אתה גם מקבל בונוס כזה או אחר. בכל מקרה IB תומכים בDRIP רק אם אתה מפעיל אותו לכל התיק.

לדעתי כל אחד שמשקיע בשוק ההון, בין אם זה בארץ או בין אם זה בחו"ל כדאי לו שיגיש דוח ויבדוק את המיסוי האופטימלי ואת קיזוז ההפסדים. הרבה אנשי מקצוע למשל יקזזו באופן מלא הפסדים (התוכנות לא נותנות המלצה איך לקזז רק עד חבות המס)
חשוב לדעת שאם יש לכם הפסדי הון ולא הגשתם בעבור אותה שנה דוח שנתי, לא תוכלו לבצע קיזוז הפסדים מבלי להגיש דוח למס הכנסה לאותה שנה
להלן ציטוט מהפקודה

סכום שלא ניתן לקזזו, כולו או מקצתו, כאמור בסעיף קטן (א), בשנת מס מסויימת, יקוזז כנגד ריווח הון בלבד כאמור בסעיף קטן (א) בשנות המס הבאות בזו אחר זו לאחר השנה שבה היה ההפסד ובלבד שהוגש לפקיד השומה דוח לשנת המס שבה היה ההפסד, כאמור בסעיפים 131 ו-132. היה הסכום שלא ניתן לקזזו הפסד ממכירת נכס מחוץ לישראל, יקוזז ההפסד תחילה כנגד רווח הון ממכירת נכס מחוץ לישראל.

אני יועצת מס בהכשרתי ומוכנה לבצע בדיקה למי שרוצה. בעיקר בנושא 2018 שמכילה אצל רוב המשקיעים הפסדים. הבנקים אינם מבצעים קיזוז אופטימלי בד"כ והמס שיורד למשל אינו מתחשב בזיכויים שונים. גם אם אין החזר מס באותה שנה, ייתכן ויהיה הפסד להעברה לשנים הבאות. מעבר לכך כדאי לדעת שמעל גיל 60 במידה וההכנסות בשיעור מס שולי, מיסוי רווחי ההון הוא גם שולי ויש לא מעט מצבים שהמס הוא אפס מוחלט. במקרים כאלה, הלקוחות שלי מקבלים טלפון לקראת סוף שנה, כמה כדאי להם למכור "לשם מס" ולקנות יום למחרת או בשנה הבאה. באופן זה הם חותרים לאפס את המסים שלהם על הרווחים הצבורים מדי שנה, בהתאם למדרגת המס שלהם. אישית אני משקיעה בשוק ההון ומאז 2003 מבצעת תכנונים והגשת דוחות. המייל שלי הוא [אין לפרסם שירותים בפורום ללא אישור. ראי תקנון].

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לדעתי כל אחד שמשקיע בשוק ההון, בין אם זה בארץ או בין אם זה בחו"ל
היי נינה
בנושא הראשי של השרשור....מה דעתך\ניסיונך עם מכירה שהיא לא בסדר FIFO למי שעובד עם ברוקר זר שמתעד ומאפשר את העניין.
האם למס הכנסה יש בעיה בעניין או שזה לגיטימי ?

במסלולים לא ממוסים, הכוונה בעיקר לקרן השתלמות, ולקופת גמל פנסיונית (גם קופות ישנות, כמו שאמרת, אבל יש פחות כאלה).
אפשר להחזיק קופות כאלה במסלול בניהול עצמי (תחת מגבלות מסויימות), ולכן אפשר לקנות בהם קרנות איריות שצוברות את רוב הדיבידנד, ובכך לחסוך חלק מהמס שהאמריקאים גובים על דיבידנדים אמריקאיים (לא רק אמריקאים, אבל בעיקר).
כלומר, ישראלי שמחזיק קרנות איריות לא פטור ממס, אבל אם הוא מחזיק אותן בחשבון פטור (כאמור) אז הוא כן (לעומת אם היה מחזיק קרם אמריקאית, אז האמריקאים היו גובים מס דיבידנד גם בקרן השתלמות/קופ"ג. או לעומת קרן ישראלית שעוקבת רק אחרי ntr).
גם בחשבון ממוסה (כלומר חשבון מסחר רגיל) יש יתרון לקרנות אלו, מכיוון שהן חוסכות את חלוקת הדיבידנדים ולכן המס נדחה עד לאירוע מכירה (אירוע מס), אבל בחשבון ממוסה יש גם שיקולי נגד וזה מורכב יותר.

העניין של LIFO הוא לא עניין של המוכר, כי מדובר על מקרה שבו כן התרחש אירוע מס.
נניח קנית מניה של אפל ב-$100, אחר כך קנית עוד מניה של אפל ב-$200, ואחר כך מכרת מניה אחת ב-$210. יש אירוע מס בודאות. המיסוי דרך ברוקר ישראלי הוא LIFO, כלומר המניה שמכרת היא המניה הראשונה שקנית, ולכן רווח ההון הממומש עליה הוא $110 (וחבות המס בהתאם). מי שרוצה למכור ב-LIFO בעצם אומר שהוא לא מכר את המניה הראשונה של אפל, אלא את השניה, ולכן כיום הרווח שמומש הוא רק $10 (כמובן שבעתיד כשימכור מניה נוספת זו תהיה המניה שנקנה ב-$100 והמס יהיה בהתאם, אבל דחיית מס שווה כסף).
בכל מקרה לא מדובר כאן על מיסוי רעיוני.

(תיקנתי כמה שגיאות הקלדה)
כשקונים בשכבות מניה - חובה FIFO
אני לא יודעת איפה זה רשום, אבל זוכרת שהמורה שלי אמרה שחובה FIFO שאין אפשרות לבחור מאיזה שכבה.
מצד שני היא אמרה משפט מאד תמוה שחובה למשל לקזז את כל ההפסדים גם אם זה לא מפחית חבות במס, בכל שנותיי לא קיזזתי במלואם הפסדים אם לא צריך ומס הכנסה תמיד קיבל זאת

נערך לאחרונה ב:
כשקונים בשכבות מניה - חובה FIFO
אני לא יודעת איפה זה רשום, אבל זוכרת שהמורה שלי אמרה שחובה FIFO שאין אפשרות לבחור מאיזה שכבה.
מצד שני היא אמרה משפט מאד תמוה שחובה למשל לקזז את כל ההפסדים גם אם זה לא מפחית חבות במס, בכל שנותיי לא קיזזתי במלואם הפסדים אם לא צריך ומס הכנסה תמיד קיבל זאת
ממש לא חובה, קראת את השרשור?

בכל אופן זה ברבה יותר פשוט שמאנשים חושבים. מגדירים בברוקר שמניות ימכרו לפי max-loss או LIFO או מה שרוצים וזהו. כל הדוחות הרווח והפסד יהיו לפי החישוב שבחרת, לא צריך להוכיח כלום לאף אחד ולא לשכנע אף אחד. רשום בדוח מה ברוקר שהרווח הוא ״איקס״ ואת זה מגישים, כי זה באמת הרווח.
פקודת מס הכנסה גם במפורש רושמת שזה תקין.

היי נינה
בנושא הראשי של השרשור....מה דעתך\ניסיונך עם מכירה שהיא לא בסדר FIFO למי שעובד עם ברוקר זר שמתעד ומאפשר את העניין.
האם למס הכנסה יש בעיה בעניין או שזה לגיטימי ?
טוב, אם אתה מדבר על מכירה של שכבות בגין אותה מניה שנמצאת באותו חשבון וברוקר- חובה FIFO
אני מצרפת קישור לחוזר מס הכנסה
אם אתה מדבר על חשבונות שונים, לא צריכה להיות בעיה כמדומני לבחור אם למכור מחשבון מסוים ראשון ומחשבון אחר להמתין
https://taxes.gov.il/incometax/documents/hozrim/hoz22-2002.pdf

בכל אופן זה ברבה יותר פשוט שמאנשים חושבים. מגדירים בברוקר שמניות ימכרו לפי max-loss או LIFO או מה שרוצים וזהו. כל הדוחות הרווח והפסד יהיו לפי החישוב שבחרת, לא צריך להוכיח כלום לאף אחד ולא לשכנע אף אחד. רשום בדוח מה ברוקר שהרווח הוא ״איקס״ ואת זה מגישים, כי זה באמת הרווח.
טוב לדעת.
משערת שאם קיימת אפשרות מובנית כזו, אזי לא צריכה להיות בעיה.
שוב, לא ידעתי איפה זה רשום בפקודה, רק זוכרת את המשפט של אותה מורה
אשמח אם תתן הפניה בפקודה. כעת מצאתי חוזר שרושם כדלקמן

חישוב רווח ההון במכירת ניירות ערך יערך בהתאם לכללים הקבועים בסעיף 88 לפקודה. במקרה בו מדובר בנייר ערך זהה, יום הרכישה והמחיר המקורי יקבעו בהתאם לשיטת "נכנס ראשון יוצא ראשון" (FIFO (אלא אם ניתן לערוך יחוס ספציפי של עלות הרכישה במקרה בו נייר הערך הנמכר, נרכש בחשבון בנק נפרד ומוחזק באותו חשבון

אני מצרפת קישור לחוזר מס הכנסה
לגבי התיאוריה - הניסוח שדובר עליו כאן רבות מתואר גם בחוזר (הדגשה שלי):
1.5.1 חישוב רווח ההון במכירת ניירות ערך יערך בהתאם לכללים הקבועים בסעיף 88
לפקודה. במקרה בו מדובר בנייר ערך זהה, יום הרכישה והמחיר המקורי יקבעו
בהתאם לשיטת "נכנס ראשון יוצא ראשון" (FIFO (אלא אם ניתן לערוך יחוס
ספציפי של עלות הרכישה במקרה בו נייר הערך הנמכר

הפרקטיקה בברוקרים זרים עצמה מאוד פשוטה, כמו שאדם תיאר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

לגבי התיאוריה - הניסוח שדובר עליו כאן רבות מתואר גם בחוזר (הדגשה שלי):

הפרקטיקה בברוקרים זרים עצמה מאוד פשוטה, כמו שאדם תיאר.
אתה חתכת את המשפט: אלא אם ניתן לערוך יחוס ספציפי של עלות הרכישה במקרה בו נייר הערך הנמכר, נרכש בחשבון בנק נפרד ומוחזק באותו חשבון
אבל אומר בכנות - מה שקורה בפרקטיקה, לפחות בעבר זה שברוב פקידי שומה, הפקידים מתקשים להבין אנגלית.
זה נסיוני לאורך השנים. אולי זה נשמע מאד מוזר ואולי בשנים האחרונות זה השתנה, אבל או שהם יתקשרו לקבל תרגום, או שכל מה שזורקים עליהם עם שפה זרה, עובר איך שהוא כפי שהוא. ייתכן שבשנים הקרובות כשיקבלו דיווח ישיר בקידוד למחשביהם מהברוקרים הזרים, תופעה זו תעלם. קשה לי להאמין שהם ייכנסו לדקויות כאלה של לבדוק FIFO או LIFO ולדרוש דוח שכבות. הם רק שמחים לקבל דוחות על הכנסות מחו"ל, כי אין לא הייתה להם שום יכולת לעלות על זה לבד ואפילו קראו להליך כזה-גילוי מרצון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע בהגשת 1301 יחיד מקוון אין אפשרות לבחור ב2025 כשנת מס? מיסים 60
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
A יש אפשרות לנתב חלק מהקרן השתלמות להשקעה בקריפטו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ האם יש אפשרות להתקין על קרקע חקלאית, פנאלים סולארים בשטח של יותר מדונם התפתחות אישית 2
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
ר יש אפשרות לאדם פרטי להיות הברוקר עצמו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 53
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ע החלק הסולידי בהינתן אפשרות להגירה שוק ההון 0
Trevor מוגש כשירות לציבור: אפשרות לרילוקיישן/הגירה לקנדה (כמעט) ללא תנאים אוף טופיק 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
K האם קיימת מערכת מסחר ישראלית ידידות לטלפון נייד ועם אפשרות להפקדה באשראי? שוק ההון 0
D פתיחת אפשרות מסחר בישראל בibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
341Omer אפשרות לשימוש בפלטפורמת המסחר של Interactive Brokers דרך IBI ומיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אפשרות "צביעה" של כספים בחשבון מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O יש אפשרות לקנות כל מוצר חקלאי שיש, למשל קינמון או תה שוק ההון 4
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
B האם יש אפשרות כלשהי לבצע קניות limit במט"ח? שוק ההון 4
mudale222 האם יש אפשרות להכיר בהפסד של ריבית הלוואה לצורכי קיזוז מס רווח הון? שוק ההון 1
נ במה אתם מתחרטים שלא "השקעתם" כשהייתה לכם אפשרות? אוף טופיק 40
I האם "לנצל" את אפשרות משיכת קרן השתלמות בקורונה להשקעה עצמאית? שוק ההון 1
Y אפשרות לפתיחת חשבון בנק בפורטוגל צרכנות פיננסית 7
oferM האם יש אפשרות לתשואה עודפת במניות small cap ? שוק ההון 3
S pepper invest - השיק אפשרות חדשה לקרנות סל עוקבות מדד SP500 צרכנות פיננסית 19
O אחרי פגישה עם יועץ פנסיוני עלתה אפשרות להשקעה בפוליסות פיננסית, דעתכם שוק ההון 51
R רווק בן 45 - בוחן אפשרות פרישה יומני מסע אישיים 36
A לא מוצא אפשרות לשלוח הודעות פרטיות בפורום אוף טופיק 2
ע פיתרון בסיכון נמוך לסכום דולרי בארה"ב?(ללא אזרחות, אפשרות פיזית לפתיחת חשבון בנק שם) שוק ההון 13
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
P מדינות שאוסרות על חנויות ללא אפשרות תשלום במזומן צרכנות פיננסית 22
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
S יש אפשרות להשקיע במדד הישראלי דרך הבורסה? שוק ההון 1
P יש חדשות לגבי אפשרות הניוד בגמל להשקעה? צרכנות פיננסית 0
אורן זה רק אני או שנעלמה אפשרות ייצוא לאקסל מבנק דיסקונט? אוף טופיק 1
לא חשוב שמות ששאלה בדבר אפשרות להפרשה לפנסיה צרכנות פיננסית 1
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18

נושאים דומים

Back
למעלה