• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אפשרות לשנות סדר מכירת מניות - ברוקר חו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם לצורך הדוגמא אפתח חשבון השקעות חדש כל שנה לצורך הפקדות חדשות - בעתיד אוכל הרי לבחור מאיזה חשבון למכור, וזו דרך פרימיטיבית לקבל משהו דומה ל-LIFO ואני לא רואה שום סתירה בין זה לבין נוסח החוק.
ועכשיו - אם הבנתי נכון, IB למשל מאפשרים ליצור תתי-חשבונות ללא תשלום נוסף? אז כבר אין בעיה לכאורה ליישם התנהגות כזאת ללא הרבה טרחה ובחינם.
ומכאן שגם בחירת השכבות בשיטת LIFO בעת המכירה היא סה"כ מימוש פשוט יותר של אותו המנגנון. ככה שאני לא רואה שום סתירה בין זה לבין נוסח החוק שצוטט פה.

נסה ותראה. מס הכנסה לא מטומטמים כמו שחלקכם חושבים, וכמו שהרו"ח שלי דואג להזכיר לי לפעמים:
תפקידו של מ"ס זה לגבות מס.
אני רוצה לראות חכומולוג אחד פה מנסה לשלם מס רווח הון בLIFO או לחלופין "מוכר איזה נייר שהכי נוח לו באיזה סדר שבא לו כדי לשלם פחות מס" ומצליח לו.

בחלום הלילה.
ציטוט מוויקיפדיה
עסקה מלאכותית[
עסקה מלאכותית היא פעולה שמטרתה העיקרית היא הפחתת נטל המס, ואין הצדקה אחרת לקיומה.

פקודת מס הכנסה מטפלת בעסקה מלאכותית באמצעות סעיף 86 לחוק מס הכנסה הקובע:

"(א) היה פקיד השומה סבור, כי עסקה פלונית המפחיתה, או העלולה להפחית, את סכום המס המשתלם על ידי אדם פלוני היא מלאכותית או בדויה, או שהסבה פלונית אינה מופעלת למעשה, או כי אחת ממטרותיה העקריות של עסקה פלונית היא הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותות, רשאי הוא להתעלם מן העסקה או מן ההסבה, והאדם הנוגע בדבר יהא נישום לפי זה. הימנעות ממס או הפחתת מס ניתן לראותן כבלתי נאותות אפילו אינן נוגדות את החוק."
סעיף זה דומה מאוד לסעיף 84 לחוק מיסוי מקרקעין.

תכנון מס אגרסיבי
תכנון מס אגרסיבי הוא תכנון מס שקשה לפקיד השומה לאתרו עקב מורכבותו ותחכומו, והוא נחשב לחורג מגבולות תכנון המס הלגיטימי. דיון פומבי בבעיה זו החל באמצע שנת 2005, כאשר בתיקון מס' 147 לפקודת מס הכנסה נוסף לפקודה סעיף 145א2, שבא לתת לפקיד השומה כלים להתמודדות עם תכנון מס אגרסיבי, באמצעות הטלת חובת דיווח על צעדים המוגדרים כתכנון מס אגרסיבי. דברי ההסבר להצעת החוק מבהירים את הצורך בתיקון:

"בניגוד לתכנוני המס בעבר, תכנוני המס כיום הם חובקי עולם, מאופיינים בתחכום רב, בשימוש בכלים משפטיים ופיננסיים, לרבות במדינות "מקלט מס", תוך ניצול של אמנות המס. בחלק מן התכנונים יש ניצול לרעה של אמנות מס או התבססות על פרשנות של הוראות החוק שיש בה עיוות של כוונת המחוקק. כמו כן, בחלק מתכנוני המס מניח הנישום כי ההסתברות שתכנון מס שמטרתו הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותות יאותר בביקורת השומה, היא נמוכה, ושומת הנישום תתיישן, ולכל היותר יידרש הנישום לשלם את המס שהיה צריך לשלמו מלכתחילה.
הוראות סעיף זה באות לסייע בהגברת האכיפה ובמאבק בתופעת תכנוני מס כאמור באמצעות קביעת חובת דיווח על עסקאות שיקבע המנהל. כן מוצע להסמיך את פקיד השומה לקבוע לפי מיטב שפיטתו שומה חלקית לגבי ההכנסות הנובעות מעסקה כאמור".

מן הסתם הגשת האישורים מהברוקר הזר הם נתונים לטובת "השיטה" אבל מי שקובע האם הנישום הוכיח שהמכירה היא של יחידה ספציפית ו שלא מדובר בעיסקה מלאכותית/אגרסיבית או לא זה לא הנישום ולא הברוקר, פק"ש מחליט או בית משפט.

IB למשל מאפשרים ליצור תתי-חשבונות ללא תשלום נוסף?
נכון.

זו התקנה של מס הכנסה:
הוראות מיוחדות לענין מכירת ניירות ערך שנרכשו במועדים שונים
5. נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המיר המקורי ויום הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון, זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר ערך מסוים.
בוא ותסביר לי בבקשה מה "מלאכותי" בפעולה הזו?
כפי שאמרתי אני יכול להוכיח את המחיר המקורי ותאריך הרכישה המקורי.
היות ואני מוכיח לפקיד השומה את התאריך המקורי והמחיר המקורי אז אני משלם מס לפי מחיר זה ולא לפי FIFO.

עסקאות מלאכותיות הן משהו בסגנון של מכירת נייר בשביל לייצר מגן מס ואז רכישת אותו הנייר בחזרה.
זו פעולה שמטרתה העיקרית היא להקטין את חבות המס ויש אנשים בפורום שמדווחים שהם נקטו בה בעבר אבל אף אחד לא אמר שמס הכנסה "תפס אותו".

במקרה שאנחנו דנים בו מדובר בעסקה אמתית - מכרת יחידה ספציפית וזהו - היא לא שלך ולא רכשת אחרת במקומה.
המטרה העיקרית של פעולת המכירה נועדה למשוך כספים מחשבון ההשקעות ולא להקטין את חבות המס ולכן זו אינה עסקה מלאכותית.

• אהבתי
Reactions: ogi
אצטט:
, או כי אחת ממטרותיה העקריות של עסקה פלונית היא הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותות
זה לא "אחת ממטרותיה" של הקומבינה שאתה מנסים לעשות, זוהי "מטרתה היחידה".
חברים אתם אפילו לא מאתגרים פה את מ"ה, אין פה אפילו שאלה...

@ע.מדי @אורי ג. אני לא עו"ד או רו"ח כך שדעתי בעניין היא זו של הדיוט מן המניין ובכל זאת -
* אם המכירה בוצעה בפועל (לצורך ניצול הכסף למחייה נאמר) - אז אני לא רואה את הרלוונטיות של סעיף העסקה המלאכותית (זאת בניגוד נגיד לקניה ומכירה מיידית של אותו הנייר)
* לגבי "הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותה" - הרי מותר לכל אדם לצמצם את נטל המס המותר עליו במסגרת הכלים החוקיים המוצעים לו. בין השאר כאן בפורום יש לא מעט דיונים של איך להשתמש במסגרות פטורות ממס, איך לקזז רווחים מול הפסדים, איך לצמצם עיסקאות בשביל לצמצם את נטל המס וכו'. כך שעצם התנהלות שמקטינה את חבות המס שלי היא לא הפרה עקרונית של לשון החוק או רוח החוק.

לשאלה הספציפית האם מכירה לפי סדר שאינו FIFO היא תכנון מס אגרסיבי? לאור העובדה שיש התייחסות מפורשת לחלופה הזאת בציטוט בחוק, אני לא רואה את הבעייתיות בזה.
עם זאת, אחזור מן הסתם על ההתסייגות שלדעה שלי אין משקל מיוחד פה (וגם אין לי את האפשרות ליישם זאת בפועל נכון להיום).

נערך לאחרונה ב:
לשאלה הספציפית האם מכירה לפי סדר שאינו FIFO היא תכנון מס אגרסיבי? לאור העובדה שיש התייחסות מפורשת לחלופה הזאת בציטוט בחוק, אני לא רואה את הבעייתיות בזה.
עם זאת, אחזור מן הסתם על ההתסייגות שלדעה שלי אין משקל מיוחד פה (וגם אין לי את האפשרות ליישם זאת בפועל נכון להיום).
מטרת חוקי המס הם לגבות מס, לא שיבגני או אורי ישלמו פחות מס, אם מ"ה ובתי המשפט היו מקבלים את שיטת החישוב הזו התוצאה היא שכולם היו משתמשים בה, והמדינה הייתה רואה הרבה הרבה פחות מס רווחי הון, אתה מנסה "לצבוע" מכירה של ני"ע לפי מה שאתה תשלם פחות מס בגינו, "תחמון מס" פה זועק לשמיים.
החוק הוא נחמד מאד, מי שמפרש אותו זה מ"ה ובתי המשפט, לא הפורום של הסולידית.
אבל בכיף, נסו את מזלכם, אם תמצאו רו"ח שיסכים לחתום לכם על כזה דבר (בספק) ומס הכנסה יקבלו את זה (יתכן ויקבלו כי הם בודקים מדגמית), לא לשכוח לחזור לפורום ולספר לנו :)

@ע.מדי @אורי ג. אני לא עו"ד או רו"ח כך שדעתי בעניין היא זו של הדיוט מן המניין ובכל זאת -
* אם המכירה בוצעה בפועל (לצורך ניצול הכסף למחייה נאמר) - אז אני לא רואה את הרלוונטיות של סעיף העסקה המלאכותית (זאת בניגוד נגיד לקניה ומכירה של אותו הנייר)
* לגבי "הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותה" - הרי מותר לכל אדם לצמצם את נטל המס המותר עליו במסגרת הכלים החוקיים המוצעים לו. בין השאר כאן בפורום יש לא מעט דיונים של איך להשתמש במסגרות פטורות ממס, איך לקזז רווחים מול הפסדים, איך לצמצם עיסקאות בשביל לצמצם את נטל המס וכו'. כך שעצם התנהלות שמקטינה את חבות המס שלי היא לא הפרה עקרונית של לשון החוק או רוח החוק.

אני הדיוט כמוך, אבל בכל תקנה של מס הכנסה מופיע "שיקול הדעת של הפקיד/מס הכנסה" זה לא אומר ששמוש בברוקר זר לא עובד אבל זה לא אומר שכאשר יגיע משקיע נגיד בעוד 20 שנה וירתה לנצל את החוק ויהיו לו כל המסמכים מהברוקר ללא שום רמאות או הונאה, רק ירצה למשוך בשנה 50-100 אלף ש"ח ללא מס, לא יופיע פקיד שומה יטען
א. שמבחינתו הנתונים של הברוקר אינם "הוכחה" (מי הוא בכלל ?)
ב. שהתכנון הוא מלאכותי/אגרסיבי

דרך אגב כפי שאני רואה זאת הקמת מספר חשבונות בברוקר זר כדי "לפתור את הבעיה" מייצרת סיכון גדול יותר לתפיסת השיטה כתכנון אגרסיבי ומלאכותי.

ההחלטה היא בידי פקיד השומה, וכמובן אפשר לערער בפני בית משפט, בגלל זה סקרן אותי אם יש מישהוא שכן הגיש הכרה המשיכה ספציפית בסכומים משמעותים, זה אינדיקטור לא רע לאיך מס הכנסה רואה את הענין בפועל, אני לא מתפלא שמי שמושך 10K ש"ח בשנה במכירה סלקטיבית יכול לא להיבדק בצורה נוקשה, the bastards can change the rules ...

רק ירצה למשוך בשנה 50-100 אלף ש"ח ללא מס,
בינתיים אתה היחיד שאומר "ללא מס".
כל שאר המגיבים (אני בכללותם) אומרים "עם מס בהתאם למחיר רכישה".

א. שמבחינתו הנתונים של הברוקר אינם "הוכחה" (מי הוא בכלל ?)
הקסטודיאן שביצע את הפעולות במסלקת הבורסה?
מי שיכול להציג את הנתונים שנרשמו במסלקת הבורסה?

ב. שהתכנון הוא מלאכותי/אגרסיבי
באותו המטבע הוא יכול לטעון את זה על שימוש בקרן השתלמות מעבר לתקרה, שימוש בקופת גמל ועוד כל דבר אחר שאתה עושה - אין הבדל בנושא וכפי ש @Yevgeny ציין זה רשום כמותר מפורשות בתקנות אז יהיה לו מאוד קשה להוכיח שמשהו שרשום בתקנות כמותר הוא אסור.

דרך אגב כפי שאני רואה זאת הקמת מספר חשבונות בברוקר זר כדי "לפתור את הבעיה" מייצרת סיכון גדול יותר לתפיסת השיטה כתכנון אגרסיבי ומלאכותי.
רק אם אתה מבצע פעולות מלאכותיות (כגון מכירת נייר בחשבון אחד לצורך קבלת מגן מס ורכישה בחשבון אחר של אותו הנייר).

באותו המטבע הוא יכול לטעון את זה על שימוש בקרן השתלמות מעבר לתקרה, שימוש בקופת גמל ועוד כל דבר אחר שאתה עושה - אין הבדל בנושא וכפי ש @Yevgeny ציין זה רשום כמותר מפורשות בתקנות אז יהיה לו מאוד קשה להוכיח שמשהו שרשום בתקנות כמותר הוא אסור.

לא יודע מה נדמה לך שאני עושה בקרה"ש, אבל לפני 5 דקות שלחתי לחבר בפורום (פומבית) תשובה שאני לא משקיע בקרה"ש מעל התקרה כי אני לא חושב שזה אפקטיבי, ובכל מקרה הפקדות מעל התקרה מותרות, משלמים עליהם מס הכנסה כחוק דרך המעסיק ובעת המשיכה (על ידי קרה"ש) וללא התערבות של המושך, אין בזה שום בחירה של מניות או כל משחק אחר.

מותר לך להאמין בכל מה שתרצה , רק כדאי שתדע שאין תקנה אחת שהיא מעל הכל, ובתקנות עצמן מופיע שיקול הדעת של מס הכנסה, אז אני מקווה שמי שבוחר לנקוט בשיטה הנ"ל ידע לפחות שיש אפשרות (וכל אחד יעריך לבד כמה היא סבירה) שמס הכנסה עלול לדרוש בכל מקרה את ליטרת הבשר שלו, בייחוד אם היא תהיה גדולה ומדממת בעוד 20 שנה,
אכן יש פרשנות שמאפשרת משיכה מינימלית (נניח אפס) בעת פרישה רק רצוי שמס הכנסה יסכים עם הפרשנות ולא רק החוסך עם עצמו.

נערך לאחרונה ב:
מטרת חוקי המס הם לגבות מס
נכון, ויש שיטה מאוד פשוטה לא לשלם מס - והיא לא לממש את הנייר. הרי עד שלא מכרתי אני לא חייב במס, וזו דרך חוקית לחלוטין לדחות (לא להימנע לגמרי) את חבות המס. בחירת השכבה הספציפית שאני מוכר היא אותו מנגנון - על הניירות שעוד לא מכרתי אני לא מונע את המס, רק דוחה אותו למימוש עתידי.

מעבר להתנהלות במספר חשבונות (מה ש @ע.מדי ציין שיכול להתפרש אולי כתכנון מס אגרסיבי) יש חלופה אחרת פשוטה יותר. אם אני רוצה לקנות נייר שעוקב אחרי הבורסה האמריקאית למשל, בפועל יש בפני המון חלופות שכולן כמעט שקולות - עוקבות אחר כמעט אותו השוק ובדמי ניהול נמוכים. נגיד VTI, IWV, SCHB, ITOT שבפועל מאוד דומים עד כדי הבדלים מאוד קטנים, ואם ניקח גם את מדד הסנופי אז יש עוד כמה ניירות מקבילים.

כך שהנה מנגנון בעל תוצאה מאוד דומה ובוודאי שתסכימו איתי שהוא חוקי לחלוטין, לפי לשון החוק ורוח החוק - אפשר כל כמה זמן (כמה שנים למשל) לעבור מלקנות נייר אחד ללקנות נייר מקביל, ושקול, אחר כשמוסיפים כספים לתיק ההשקעות. ובזמן המכירה אפשר יהיה לבחור איזה מהניירות למכור - בהתאם לרווח הון הגלום בו.

נערך לאחרונה ב:
נכון, ויש שיטה מאוד פשוטה לא לשלם מס - והיא לא לממש את הנייר. הרי עד שלא מכרתי אני לא חייב במס, וזו דרך חוקית לחלוטין לדחות (לא להימנע לגמרי) את חבות המס. בחירת השכבה הספציפית שאני מוכר היא אותו מנגנון - על הניירות שעוד לא מכרתי אני לא מונע את המס, רק דוחה אותו למימוש עתידי.
אכן השיטה הטובה ביותר לדעתי.
כך שהנה מנגנון בעל תוצאה מאוד דומה ובוודאי שתסכימו איתי שהוא חוקי לחלוטין, לפי לשון החוק ורוח החוק - אפשר כל כמה זמן (כמה שנים למשל) לעבור מלקנות נייר אחד ללקנות נייר מקביל, ושקול, אחר כשמוסיפים כספים לתיק ההשקעות. ובזמן המכירה אפשר יהיה לבחור איזה מהניירות למכור - בהתאם לרווח הון הגלום בו.
גם חוקי למהדרין וגם רעיון טוב.

נכון, ויש שיטה מאוד פשוטה לא לשלם מס - והיא לא לממש את הנייר. הרי עד שלא מכרתי אני לא חייב במס, וזו דרך חוקית לחלוטין לדחות (לא להימנע) מחבות המס. בחירת השכבה הספציפית שאני מוכר היא אותו מנגנון - על הניירות שעוד לא מכרתי אני לא מונע את המס, רק דוחה אותו למימוש עתידי.

מעבר להתנהלות במספר חשבונות (מה ש @ע.מדי ציין שיכול להתפרש אולי כתכנון מס אגרסיבי) יש חלופה אחרת פשוטה יותר. אם אני רוצה לקנות נייר שעוקב אחרי הבורסה האמריקאית למשל, בפועל יש בפני המון חלופות שכולן כמעט שקולות - עוקבות אחר כמעט אותו השוק ובדמי ניהול נמוכים. נגיד VTI, IWV, SCHB, ITOT שבפועל מאוד דומות עד כדי הבדלים מאוד קטנים, ואם ניקח גם את מדד הסנופי אז יש עוד כמה ניירות מקבילים.

יתכן שכן, זה מאוד תלוי בגדול המשיכה השנתית בסופו של דבר, האנלוגיה שלי (ואני לא רומז שזה אותו מצב) היא למדיניות זיהוי הונאות בכרטיסי אשראי,
מודלי הזיהוי מאוד מתבססים הן על התנהגות המושך והן על בית העסק, ויתכן שמחסני חשמל יקבלו אישור אוטומטי על משיכות עד 3000 ש"ח אבל פיצה דומינוז יעצרו העברות מעל 300 ש"ח (דוגמא שנתן לי חבר בתחום ללא שום אחריות לנתונים הנ"ל)

אז גם כאן, סף הבדיקה של מס הכנסה יכול להיות יחסי לאחוז המס הנגבה מנישומים מאותו סוג (פרטיים) וגודל משיכה. במצב כזה לא ישנה מספר ה ETFים

אבל השימוש במספר ספקים שונים מקשה על הוכחת תכנון מס לא לגיטימי, כמובן של ETF חדש כל שנה עלול בכל זאת לעורר חשד ... שלא לדבר שיש שיקולים של פשטות התיק :-)

כמובן של ETF חדש כל שנה עלול בכל זאת לעורר חשד
עזוב ״מעורר חשד״ - אני אפילו יוצא מתוך הנחה שמס הכנסה יודע בדיוק כל מה שאני ולמה אני עושה אותו, בלי שאני מסתיר שום דבר.
אני פשוט חושב שאתה מפרש את עניין ״תכנון המס האגרסיבי״ בצורה קיצונית מדי - מותר במסגרת החוק לבצע פעולות פיננסיות/עסקיות שמצמצמות את חבות המס, זהו תכנון עיסקי לגיטימי לכל דבר.

עזוב ״מעורר חשד״ - אני אפילו יוצא מתוך הנחה שמס הכנסה יודע בדיוק כל מה שאני ולמה אני עושה אותו, בלי שאני מסתיר שום דבר.
אני פשוט חושב שאתה מפרש את עניין ״תכנון המס האגרסיבי״ בצורה קיצונית מדי - מותר במסגרת החוק לבצע פעולות פיננסיות/עסקיות שמצמצמות את חבות המס, זהו תכנון עיסקי לגיטימי לכל דבר.
אני בעד לשלם פחות מס :-), אבל כשאני מסתכל על בחלום ה"ורוד" של 0% מס בחשבון ממוסה מול הפסד מדמי ניהול של 12% בחשבון הפטור,
ומוסיף את הסיכון שהחשבון לא היה באמת לגמרה פטור ממס (בין אם בגלל משיכות גדולות חד פעמיות ובין אם בגלל שמס הכנסה לא "פראייר") והצורך להתעסק עם הרבה ETFים אז אין ספק (עבורי) שאני מעדיף לא לנייד את כל אפיקי ההשקעה החוצה לחשבונות ממוסים כמו שהוצע כאן, וגם לא משקיע בחשבון פטור (קרה"ש) מעל התקרה.

אהה, זה כבר משהו אחר. אני לחלוטין לא מתכוון לנייד כספים מהחשבונות הפטורים ממס החוצה - לדעתי דמי הניהול נמוכים מספיק והפטור ממס משתלם מספיק (גם בגלל גמישות פיננסית, גם בגלל כל הסיפור של הצוברות האיריות שעדיפות במסגרת פטורה, וגם כי זה מגן עלי משינויים עתידיים בתקנות המס שאני לא יודע עליהם היום) כדי שאני אנצל כל מסגרת פטורה ממס שיתנו לי בדמי ניהול סבירים (וה-0.22% שאני משלם היום על קרן השתלמות נראה לי סביר וזה רק במגמת ירידה משנה לשנה).

אבל מה שכבר בתוך החשבון הממוסה (וזה רוב תיק ההשקעות שלי) - זה לא באמת 0% מס, זה סתם מנגנון יעיל יותר לדחיית מס. אני באמת לא רואה הבדל עקרוני בין לבחור איזה מהניירות למכור כדי למקסם את דחיית המס לבין לבחור איזו שכבת נייר למכור כדי למקסם את דחיית המס.

אז אין ספק (עבורי) שאני מעדיף לא לנייד את כל אפיקי ההשקעה החוצה לחשבונות ממוסים כמו שהוצע כאן, וגם לא משקיע בחשבון פטור (קרה"ש) מעל התקרה.
השרשור בעיקרו עוסק באיך לצמצם את נטל המס בחשבון חייב ולא בניוד כספים ממסגרת פטורה.
אם מ"ה ובתי המשפט היו מקבלים את שיטת החישוב הזו התוצאה היא שכולם היו משתמשים בה, והמדינה הייתה רואה הרבה הרבה פחות מס רווחי הון, אתה מנסה "לצבוע" מכירה של ני"ע לפי מה שאתה תשלם פחות מס בגינו, "תחמון מס" פה זועק לשמיים.
בשוק ההון הישראלי שום בית השקעות לא מאפשר פיזית מכירה של ניירות ב LIFO ולכן כל הישראלים שמשקיעים כאן לא יכולים לנצל את השיטה.
החוק הוא נחמד מאד, מי שמפרש אותו זה מ"ה ובתי המשפט, לא הפורום של הסולידית.
אבל בכיף, נסו את מזלכם, אם תמצאו רו"ח שיסכים לחתום לכם על כזה דבר (בספק) ומס הכנסה יקבלו את זה (יתכן ויקבלו כי הם בודקים מדגמית), לא לשכוח לחזור לפורום ולספר לנו :)
החוק צוטט כאן מספר פעמים והוא מנוסח בצורה מאוד ברורה, ניתן להוכיח לפקיד השומה איזה ניירות נמכרו בפרט שהברוקר מוכר אשכרה את הניירות לפי הסדר שביקשת ולא פעולה פיקטיבית על הנייר, בנוסף 2 חברים כאן (@adamshalev @daat99 ) דיווחו שרו"ח אישר להם את הפרשנות הזו של לשון החוק אז כל אחד שיתייעץ גם עם רו"ח (@אורי ג. עוד לא עשית את זה?! :)) ובהחלט יש מקום להתחשב בעובדה הזו בסימולציות.

• אהבתי
Reactions: ogi
@מתכנת
אי אפשר "להוכיח לפקיד השומה" זה לא סידרה של טענות לוגיוות שבסופם חותמים QED והפקיד אומר "ואללה עכשיו הבנתי"
אפשר להגיש מסמכים שהנישום מאוד מאמין בנכונותם יחד עם נימוקים מדהימים באיתנותם, והפק"ש שולף תקנה אחרת ואומר תכנון מס לא לגיטימי, 25% מס, נקסט :)
ולוקח את ההוכחה היפה והמושקעת והנכונה וזורק לפח ...
אני מתקשה להאמין כמו שנכתב שיש חוות דעת חתומה של רו"ח שיסכן את שרידותו המקצועית על ההבטחה הנ"ל, ממה שקראתי דובר על כך שבברור בע"פ זו פרשנות הגיונית וחשוב לשמור את המסמכים, ce tout
אם היה מצב של משהוא שבדק בסכומים לא טריביאליים את הטענה ולא נזרק בחזרה עם שומה הרי שהייתי שותף לביטחון בשיטה.
המקבילה למצב השיטה היא לדעתי תאורית היחסות לפני אישושה בעזרת ניסוי צילום ליקויי החמה שהראה שהתאוריה של אינשטיין חוזה את השפעת הכבידה על האור, עד אז זו הייתה עוד תאוריה יפה.

http://www.damada.co.il/topics/inventions/db/general_relativity/general_relativity.shtml

נערך לאחרונה ב:
משפט שקצת מתקשר לכאן ואיני זוכר מי הגה אותו.
העובדה שאתה פרנואיד אינה מבטיחה שלא רודפים אחריך

לא יודע אם יש חו"ד חתומה אבל בהחלט יש (כך לפי טענתו) רו"ח+עו"ד ש @daat99 שוכר את שירותיו שיעמוד מאחוריו בעת הצורך לגבות את עמדתו.
אז אני אישית לא מושקע עדיין דרך ברוקר זר משיקולי עלויות (נא לא להסיט את הדיון כי זה כבר נטחן דק) אבל כאשר זה יהיה רלוונטי אבקש חוות דעת ולא 'אבנה' על זה סתם כך.
בכל אופן אפשר לגבש קבוצה שכל אחד ישים כמה שנקלים ו'לקנות' חו"ד של רו"ח / עו"ד מיסוי.

הרי שהייתי שותף לביטחון בשיטה.
גם אם היה מישהו שזה הצליח לו ואפילו פקיד השומה הסכים איתו באופן אקטיבי, זה לא נותן שום בטחון בשיטה. פקידי שומה מתחלפים, הם גם שונים במקומות שונים, וגם מדיניות מס הכנסה משתנה. לכן בכל מקרה אי אפשר להיות בטוח בשום דבר פרט לדברים הכי פשוטים (רק שכיר עם משכורת חודשית קבועה, פחות או יותר).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נניח שפקיד השומה אומר שלמרות שלפי רישומי הברוקר מכרת את שכבה 3 הוא ימסה אותך כאילו מכרת את שכבה 1.
כעבור כמה שנים אתה באמת מוכר את שכבה 1, אבל אתה צריך לדווח כאילו מכרת את שכבה 3, שמבחינת הברוקר כבר לא קיימת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע בהגשת 1301 יחיד מקוון אין אפשרות לבחור ב2025 כשנת מס? מיסים 60
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
A יש אפשרות לנתב חלק מהקרן השתלמות להשקעה בקריפטו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ האם יש אפשרות להתקין על קרקע חקלאית, פנאלים סולארים בשטח של יותר מדונם התפתחות אישית 2
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
ר יש אפשרות לאדם פרטי להיות הברוקר עצמו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 53
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ע החלק הסולידי בהינתן אפשרות להגירה שוק ההון 0
Trevor מוגש כשירות לציבור: אפשרות לרילוקיישן/הגירה לקנדה (כמעט) ללא תנאים אוף טופיק 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
K האם קיימת מערכת מסחר ישראלית ידידות לטלפון נייד ועם אפשרות להפקדה באשראי? שוק ההון 0
D פתיחת אפשרות מסחר בישראל בibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
341Omer אפשרות לשימוש בפלטפורמת המסחר של Interactive Brokers דרך IBI ומיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אפשרות "צביעה" של כספים בחשבון מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O יש אפשרות לקנות כל מוצר חקלאי שיש, למשל קינמון או תה שוק ההון 4
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
B האם יש אפשרות כלשהי לבצע קניות limit במט"ח? שוק ההון 4
mudale222 האם יש אפשרות להכיר בהפסד של ריבית הלוואה לצורכי קיזוז מס רווח הון? שוק ההון 1
נ במה אתם מתחרטים שלא "השקעתם" כשהייתה לכם אפשרות? אוף טופיק 40
I האם "לנצל" את אפשרות משיכת קרן השתלמות בקורונה להשקעה עצמאית? שוק ההון 1
Y אפשרות לפתיחת חשבון בנק בפורטוגל צרכנות פיננסית 7
oferM האם יש אפשרות לתשואה עודפת במניות small cap ? שוק ההון 3
S pepper invest - השיק אפשרות חדשה לקרנות סל עוקבות מדד SP500 צרכנות פיננסית 19
O אחרי פגישה עם יועץ פנסיוני עלתה אפשרות להשקעה בפוליסות פיננסית, דעתכם שוק ההון 51
R רווק בן 45 - בוחן אפשרות פרישה יומני מסע אישיים 36
A לא מוצא אפשרות לשלוח הודעות פרטיות בפורום אוף טופיק 2
ע פיתרון בסיכון נמוך לסכום דולרי בארה"ב?(ללא אזרחות, אפשרות פיזית לפתיחת חשבון בנק שם) שוק ההון 13
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
P מדינות שאוסרות על חנויות ללא אפשרות תשלום במזומן צרכנות פיננסית 22
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
S יש אפשרות להשקיע במדד הישראלי דרך הבורסה? שוק ההון 1
P יש חדשות לגבי אפשרות הניוד בגמל להשקעה? צרכנות פיננסית 0
אורן זה רק אני או שנעלמה אפשרות ייצוא לאקסל מבנק דיסקונט? אוף טופיק 1
לא חשוב שמות ששאלה בדבר אפשרות להפרשה לפנסיה צרכנות פיננסית 1
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18

נושאים דומים

Back
למעלה