• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אפשרות לשנות סדר מכירת מניות - ברוקר חו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תשובה מהרו"ח:

אני:
יש את התקנה הזאת של מס הכנסה:
http://www.btl.gov.il/Laws1/02_0103_100223.pdf
איך אני יודע אם היא עדיין בתוקף או שהיא לא בוטלה?

ספציפית, מעניין אותי סעיף 5 בתקנה:
הוראות מיוחדות לענין מכירת ניירות ערך שנרכשו במועדים שונים
5. נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המיר המקורי ויו ם הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון, זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר ערך מסוים.

כלומר - ברירת המחדל של מס הכנסה לגבי מכירה של ני"ע כלשהו שנקנה במעדים ומחירים שונים, זה שיטת FIFO (First in First out).
אבל אם אני מוכר ני"ע ובאופן מפורש מוכר את המקבץ המאוחר יותר שקניתי ולא את המוקדם יותר (זה אפשרי בברוקר שלי בארה"ב) אז החישוב מס הוא בהתאם למחיר הקניה של המקבץ הספציפי שמכרתי ולא לפי FIFO, ומס הכנסה מתיר זאת.
אתה מכיר את הנושא, מעבר לתקנה הנ"ל ?

רו"ח:
לפי דעתי אפשר לעשות זיהוי ספציפי.
וכל ההיגיון בפיפו- להקל גם על החישוב.
אני אבדוק מחר לוודא העניין ואשיב לך מחר סופית.

רו"ח צד ג:
כעיקרון, אם מוכרים ניירות ערך שנרכשו במועדים שונים מס הכנסה קובע כי יש ליישם את שיטת הפיפ"ו (נכנס ראשון יוצא ראשון) אלא אם כן ניתן להוכיח כי המכירה בוצעה מרכישה ספציפית.

אני:
רק כדי להבין - זה נובע מתוקף התקנה הזאת של מס הכנסה?: http://www.btl.gov.il/Laws1/02_0103_100223.pdf
ובפעול זה אומר שכאשר אגיש דו"ח, אצרף את הדו"ח של הברוקר שמעיד על כל נייר שמכרתי מה היה המחיר קניה המקורי שלו (גם אם זה לא היה בשיטת FIFO) ?

רו"ח:
כן. זה מהתקנה הזו
לא בטוח שחייב לצרף את הדוח של הברוקר אבל תצרף שיהיה לכל מקרה

* קחו בערבון מוגבל. למיטב ידיעתכם, כל התמליל הנ"ל ג'ונרט אוטומטית ע"י צ'ט-בוט. All hail Siri.

והאמת מספיק שמס הכנסה יציץ האחזקות כדי להחליט שיש כאן עיסקה מלאכותית ויגבה מס,
מס הכנסה לא חייב לקבל את נתוני הברוקר הזר.
מי שיפרוד עם תיק של מספר מיליונים וימשוך כל שנה סכומים באפס מס יקבל בסוף התייחסות ממס הכנסה :), כמובן שאני מאחל בהצלחה אבל כרגע לא שמעתי שמישהו בפורום לא משלם מס הכנסה על משיכה מתירים
המסקנה שלי שתאורטית אפשר לעבור ל lifo אבל אף אחד לא מבטיח שמס הכנסה יקבל את המכתבים של הברוקר הזר. איכשהו לא ראיתי" עדות" של מושך סדרתי של סכומים מעל 60k שזה עבד לו.
תזכור שרק ברוקר מקומי מנכה במקור ולכן במקרה שכבר נוכה לך מס תצטרך יותר להזיע בשביל לשכנע פקיד שומה על מכירה LIFO.
ברוקר זר לא מנכה במקור, ומי שסוחר דרכו משלם מס הכנסה על בסיס דיווח שנתי. (אין מקום לניסיון השתמטות כי ההנחה היא שמס הכנסה יגיע לכל החשבונות הללו)
בדוח שמגישים לרשות המסים (נספח ג-1 טופס 1325) צריך לפרט בין היתר פירוט של כל הניירות שנמכרו, תאריכי קניה ומכירה והמחירים, מצרפים לזה אישור של הברוקר על שמעיד על ההצהרה וזהו.
היות ואתה עובד עם ברוקר מקומי אז גם אם הגשת דוחות לרשות המסים בשביל החזר מס או הפסדי הון לא נתקלת עד היום בנספח ג-1 המכיל דיווח מפורט של הני"ע.
אז הפעולה עצמה חוקית לכאורה (@adamshalev בדק ושכל אחד יבדוק בעצמו כמובן) ומס הכנסה מתבסס על ההצהרה של הנישום אז איך לדעתך מס הכנסה יכריח אותו לדווח על סדר מכירה FIFO ?

נערך לאחרונה ב:
@מתכנת
למס הכנסה אין בעיה להכריח, משיכה גבוהה של רווחים ללא מס והופ אתה מגיש הצהרת הון מפורטת, והם סוגרים את החור הנ"ל ומסרבים להכיר בדוח של הברוקר. זה הכל תלוי בגודל העסקאות, ולכן התעניינתי אם יש משהוא בפרום שמבצע משיכות גדולות שנתיות דרך ברוקר בחול באופן שיטתי , אחרת יש בהחלט סיכוי סביר שזה רעיון טוב "על הנייר".

למס הכנסה אין בעיה להכריח, משיכה גבוהה של רווחים ללא מס והופ אתה מגיש הצהרת הון מפורטת, והם סוגרים את החור הנ"ל ומסרבים להכיר בדוח של הברוקר
פרקטית משיכה גבוהה לא אמור להקפיץ אף אחד, אתה לא מדווח על מכירה לאחר 20 שנה עם רווח אפסי אלא על קניית נייר במחיר X ומכירה אחרי שנה/שנתיים/וכו' במחיר Y הרווח יהיה סביר בהתאם, מקסימום הפקיד יבדוק מדגמית לפי הדוח האם המחירים היו כפי שדיווחת.
בכל אופן, פקיד שומה כראות עיניו יכול להכין שומה לעסק ולהחליט שהרוויח יותר (העלים הכנסות), יכול לכפות חלוקת דיבידנדים, אין ספק שהוא יכול עוד הרבה דברים.
אבל גם עם הצהרת הון יהיה לו קשה להוכיח סדר מכירה אחר, תזכור שסדר המכירה אצל ברוקר זר זה לא פעולה תאורטית על הנייר אלא אשכרה נמכרים הניירות שביקשת.

ולכן התעניינתי אם יש משהוא בפרום שמבצע משיכות גדולות שנתיות דרך ברוקר בחול באופן שיטתי , אחרת יש בהחלט סיכוי סביר שזה רעיון טוב "על הנייר".
לשיטתך לא יעזור אם תמצא מישהו כזה אלא מישהו שכבר 'נתפס' על חם הגיש הצהרת הון ועבר בשלום וגם אז לא בטוח שאצלך זה יעבוד אותו דבר :)
המסקנה שלי היא שצריך רו"ח שיאשר את הפרשות של לשון החוק + ייתן חו"ד ו/או יעמוד מאחוריך במידת הצורך.

למס הכנסה אין בעיה להכריח ..... מסרבים להכיר בדוח של הברוקר.
תשובה:
בהינתן מחיר הרכישה (שאני יכול לבחור אותו בהתאם להחזקות שלי בצורה חוקית לחלוטין שמס הכנסה לא יכול לערער עליה) אני יכול לשלם מס מופחת ממך בצורה משמעותית ........ לא צריך להפריד חשבונות - בסך הכל צריך להוכיח מחיר רכישה של יחידה ספציפית שמכרת.
אינטראקטיב מספקים לי הוכחה חוקית למחיר המניה של יחידה ספציפית ולכן הכל חוקי ואין למס הכנסה מה לעשות בנידון (חוץ מלשנות את חוקי המס).

לשיטתך לא יעזור אם תמצא מישהו כזה אלא מישהו שכבר 'נתפס' על חם הגיש הצהרת הון ועבר בשלום וגם אז לא בטוח שאצלך זה יעבוד אותו דבר :)
המסקנה שלי היא שצריך רו"ח שיאשר את הפרשות של לשון החוק + ייתן חו"ד ו/או יעמוד מאחוריך במידת הצורך.

תשובה:

ממש לא, אני לא מחפש מי שנכשל או הגיש הצהרת הון, אלא מי שזה עובד אצלו בפועל לא בסכומים זניחים וללא בעיה מול מס הכנסה.

יש תקנה:
יש את התקנה הזאת של מס הכנסה:
http://www.btl.gov.il/Laws1/02_0103_100223.pdf
ויש טענה:
אם תרצה או לא זה אחד הדברים שגופים מוסדיים משתמשים בהם בשביל לצמצם (לדחות) את חבות המס שלהם.

לדעתי במידה ומוכיחים את הטענה יש לך בסיס יותר מסביר להאמין שתוכל להשתמש באופן פרטי בלי בעיה.

אתה מגיש הצהרת הון מפורטת
כבר הגשתי הצהרת הון מפורטת גם בלי זה.
בכל אופן הצהרת ההון מוכיחה שיש לי עוד מניות של אותה החברה/קרן עם מחירים אחרים - זה לא משנה במאומה את העובדה שאני לא צריך לשלם מס על יחידה ספציפית שמכרתי עם רווח מופחת.

תזכור שסדר המכירה אצל ברוקר זר זה לא פעולה תאורטית על הנייר אלא אשכרה נמכרים הניירות שביקשת.
+1
יש לך הוכחה חד משמעית שמוכיחה כמה שילמת על אותה היחידה שמכרת.
מס הכנסה לא יכול לטעון ששילמת פחות על אותה היחידה אם אתה מציג הוכחה שכזו.

יש לי :)

ממש לא, אני לא מחפש מי שנכשל או הגיש הצהרת הון, אלא מי שזה עובד אצלו בפועל לא בסכומים זניחים וללא בעיה מול מס הכנסה.
אם זו פעולה לא חוקית אז מציאת "מי שזה עובד אצלו" זה בסך הכל אומר "מציאת מי שלא נתפס".
זה כמו להגיד "אף פעם לא קיבלתי דו"ח על חציית מעבר חצייה באור אדום ולכן מותר לעבור מעבר חצייה באור אדום" אבל במקביל להתעלם מכל האנשים שכן קיבלו דו"ח כזה...

זה כבר לא זניח
זה מאוד זניח - זה מהווה לכל היותר 4% משווי התיק שלה ומכירה של 4% משווי התיק (בסך 50 אלף) אינה עוברת את המבחן של מס הכנסה של אדם שמוכר הרבה.

להלן ציטוט של @adamshalev מהתקנות של מס הכנסה:
5. נמכרו ניירות ערך זהים שנרכשו במועדים שונים, יראו אותם, לענין המיר המקורי ויו ם הרכישה, כנמכרים על פי סדר רכישתם, מהראשון עד האחרון, זולת אם הוכיח המוכר לפקיד השומה את יום הרכישה והמחיר המקורי של נייר ערך מסוים.
מכיוון שאני יכול להוכיח זאת באמצעות אינטראקטיב אז לא נותר למס הכנסה דבר לעשות למעט שינוי התקנות.

@daat99
+1
כל פעם שאני קורא את התגובות המנומקות שלך מנוסחות היטב עולה חיוך רחב על שפתי :)

נערך לאחרונה ב:
זה מהווה לכל היותר 4% משווי התיק שלה ומכירה של 4% משווי התיק
לא שזה משנה אבל מהתרשמות שלי היא מוכרת מקסימום 3%-2% מהתיק מדי שנה

@daat99
אכן אישור רו"ח (תלוי מי הרוח") הוא אסמכתה טובה, אבל גם מי שמגיש באופן סדיר דוחות רגילים ומס הכנסה מאשר אותם (ואינו מרמה) זה ראיה מסיעת
שוב צצה אצלך נטיה לקחת בקשה לקבל מידע ממי שעובד באופן רגיל וחוקי ולהציג את זה כ"נסיון למצא מי שלא נתפס" שזה הטייה של הדיון לאזורים מופרכים.

בא נחזור לקרקע המציאות:

האם יש משהוא בפורום שמוכר(כמעט) כל שנה אותן מניות (בדגש על ETF) בברוקר זר בשווי מצטבר של מעל 50K ש"ח ואחרי שהגיש את כל המסמכים הרלבנטים למס הכנסה לא שילם מס (ולא בגלל שהפסיד במכירה)?
והכוונה לא לעבריין ולא לרמאי ולא לתחמן, אדם ישר וזך. האם יש משהוא שזה עובד אצלו ? ולא ב"גרושים "?
אם כן אז נהדר, זה מידע חשוב עבורי , ואם אין תשובה אז זה לא אומר דבר לרוע המזל שלי, נשאר הסימן שאלה (עד כדי אישור רו"ח)

שוב צצה אצלך נטיה לקחת בקשה לקבל מידע ממי שעובד באופן רגיל וחוקי ולהציג את זה כ"נסיון למצא מי שלא נתפס" שזה הטייה של הדיון לאזורים מופרכים.
לא מדויק.
גם מי שמגיש דוחות עלול בתום לב לדווח לא לפי הוראת מס הכנסה אז אולי @daat99 הקצין טיפה בניסוח אבל עקרונית הוא צודק והעובדה שמס הכנסה שתק אצל X לא אומרת דבר לגבי חוקיות המהלך.
מדברך השתמע שלמרות האמור בשרשור אתה מטיל ספק בחוקיות ולכן ניסיון למצוא מישהו ש'מצליח' לו בהחלט תואם את מה שכתב @daat99
הנטייה עצמה שציינת גם אני שמתי לב שזה משהו עקבי אבל לא צרם לי כל כך :) להבנתי זה לא בקטע של להאשים אלא להעמיד את הדברים בפרופורציות.

בא נחזור לקרקע המציאות:
המציאות היא שמס הכנסה לא טורח לקרוא את הדו"חות של רוב האוכלוסייה ולכל היותר חותם בחותמת גומי.
התוצאה של המציאות הזו היא שאם מישהו "לא נתפס" זה לא אומר שאין לו על מה להיתפס...

לא שילם מס
מי אמר שלא משלמים מס?
אמרתי שאתה בוחר איזו יחידה למכור ולכן אתה בוחר כמה מס אתה משלם.

דוגמה:
רכשת יחידה של SPY ב-200, יחידה אחרת ב-201 ומכרת יחידה אחת ב-202.
אתה ממש רווח של 2 דולר ומשלם מס של 50 סנט.
אני יכול להוכיח שמכרתי את היחידה שעלתה 201 ולכן אני אשלם רק 25 סנט.
עדיין שילמתי מס - רק פחות ממך...

אם נשקיע לטווח ארוך אז נגיד ונמצא את עצמנו בעוד עשור עם מניות של SPY שנרכשו ב-200 וב-300.
נניח ושנינו מוכרים יחידה אחת ב-301.
אתה תשלם מס על 101 דולר רווח שזה 25.25 דולר כי אתה מוכר לפי FIFO ואין לך דרך אחרת.
מכיוון שאני יכול להוכיח שאני מוכר את היחידה שעלתה לי 300 אז אני אשלם מס על 1 דולר רווח שזה 0.25 דולר ובהצהרת ההון אני ארשום שיש לי יחידה אחת של SPY שעלתה 200.
הכל חוקי ותקין ואין שום שקר לא בדיווח על הרווחים ולא בהצהרת ההון...

זה לא בקטע של להאשים אלא להעמיד את הדברים בפרופורציות.
+1

לא מדויק.
גם מי שמגיש דוחות עלול בתום לב לדווח לא לפי הוראת מס הכנסה אז אולי @daat99 הקצין טיפה בניסוח אבל עקרונית הוא צודק והעובדה שמס הכנסה שתק אצל X לא אומרת דבר לגבי חוקיות המהלך.
מדברך השתמע שלמרות האמור בשרשור אתה מטיל ספק בחוקיות ולכן ניסיון למצוא מישהו ש'מצליח' לו בהחלט תואם את מה שכתב @daat99
הנטייה עצמה שציינת גם אני שמתי לב שזה משהו עקבי אבל לא צרם לי כל כך :) להבנתי זה לא בקטע של להאשים אלא להעמיד את הדברים בפרופורציות.
בא נעצור את את התגובות
אני מחכה לתשובה קומנקרטית לשאלה קונקרטית ולא להתפלפלות תלמודית

מי שיש לו תשובה יכל לשלוח לי בפרטי

המציאות היא שמס הכנסה לא טורח לקרוא את הדו"חות של רוב האוכלוסייה ולכל היותר חותם בחותמת גומי.
התוצאה של המציאות הזו היא שאם מישהו "לא נתפס" זה לא אומר שאין לו על מה להיתפס...

מי אמר שלא משלמים מס?
אמרתי שאתה בוחר איזו יחידה למכור ולכן אתה בוחר כמה מס אתה משלם.

דוגמה:

אם נשקיע לטווח ארוך אז נגיד ונמצא את עצמנו בעוד עשור עם מניות של SPY שנרכשו ב-200 וב-300.
נניח ושנינו מוכרים יחידה אחת ב-301.
אתה תשלם מס על 101 דולר רווח שזה 25.25 דולר כי אתה מוכר לפי FIFO ואין לך דרך אחרת.
מכיוון שאני יכול להוכיח שאני מוכר את היחידה שעלתה לי 300 אז אני אשלם מס על 1 דולר רווח שזה 0.25 דולר ובהצהרת ההון אני ארשום שיש לי יחידה אחת של SPY שעלתה 200.
הכל חוקי ותקין ואין שום שקר לא בדיווח על הרווחים ולא בהצהרת ההון...

+1

ראה תשובתי למתכנת

ראה תשובתי למתכנת
הסיכוי שתקבל תשובה קונקרטית שואף ל-0 כי:
1. אין כאן אנשים שפרשו לפני כמה עשורים עם תיק השקעות פסיבי מחקה מדדים (לפחות אין אף אחד שציין זאת עד עכשיו).
2. כל מי שהכריז שהוא פרש כבר מנהל חשבונות מסחר בארץ ולא בחו"ל.
3. אם יש מישהו שפרש לפני כמה עשורים מתיק מחקה מדדים ויש לו חשבון מסחר בחו"ל בברוקר/בנק שמאפשר "הוכחת מחיר מכירה" אז הסיכויים הם שהוא לא ניסה מעולם לנצל את העובדה הזו.
4. גם אם כל הנקודות הקודמות אינן נכונות אז זה עדיין לא מספק לך שום מידע קונקרטי שאתה יכול לעשות אתו משהו.
יש אנשים שרימו את מס הכנסה במשך עשורים ורק אחר כך "נתפסו" - העובדה שהם לא נתפסו במהלך העשורים הראשונים לא אומרת שהם לא רימו (היו מספיק סיפורים כאלו בתקשורת).

@daat99
ככל שתפיסתך לגבי סיכויי ההצלחה של הפניה שלי מעניינת, אני ממתין לתשובה מבעלי נסיון רלבנטי ולא, אינני עוצר את נשימתי.
ורק ל הסביר לך שוב, לא כל מי שמס הכנסה החליט שעליו לשלם יותר מס הוא רמאי, בייחוד אם הגיש את כל הטפסים הרלבנטים והצהיר אמת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ז איך לדעתך מס הכנסה יכריח אותו לדווח על סדר מכירה FIFO ?
נסה ותראה. מס הכנסה לא מטומטמים כמו שחלקכם חושבים, וכמו שהרו"ח שלי דואג להזכיר לי לפעמים:
תפקידו של מ"ס זה לגבות מס.
אני רוצה לראות חכומולוג אחד פה מנסה לשלם מס רווח הון בLIFO או לחלופין "מוכר איזה נייר שהכי נוח לו באיזה סדר שבא לו כדי לשלם פחות מס" ומצליח לו.

דוגמה:
בחלום הלילה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע בהגשת 1301 יחיד מקוון אין אפשרות לבחור ב2025 כשנת מס? מיסים 60
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
A יש אפשרות לנתב חלק מהקרן השתלמות להשקעה בקריפטו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ האם יש אפשרות להתקין על קרקע חקלאית, פנאלים סולארים בשטח של יותר מדונם התפתחות אישית 2
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
ר יש אפשרות לאדם פרטי להיות הברוקר עצמו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 53
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ע החלק הסולידי בהינתן אפשרות להגירה שוק ההון 0
Trevor מוגש כשירות לציבור: אפשרות לרילוקיישן/הגירה לקנדה (כמעט) ללא תנאים אוף טופיק 7
A שיעבוד על דירה עם אפשרות מכירה נדל"ן 8
K האם קיימת מערכת מסחר ישראלית ידידות לטלפון נייד ועם אפשרות להפקדה באשראי? שוק ההון 0
D פתיחת אפשרות מסחר בישראל בibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ז פתיחת חשבון ב IB - אין אפשרות לבחור ישראל במדינה פוסטים מאיכות נמוכה 7
341Omer אפשרות לשימוש בפלטפורמת המסחר של Interactive Brokers דרך IBI ומיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y אפשרות "צביעה" של כספים בחשבון מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D חישוב שטח דירה שייתכן שונה מדברי המתווך , כיצד ניתן לדעת שטח מדוייק? והאם המידע הזה מהווה אפשרות למו'מ להורדת מחיר, ואיך לבצע זאת נדל"ן 47
D ביקשתי לקבל פירוט של חישוב ביטוח הנכות מקרן הפנסיה וקיבלתי בתגובה ענו לי שאין אפשרות לשלוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O יש אפשרות לקנות כל מוצר חקלאי שיש, למשל קינמון או תה שוק ההון 4
י הלוואות מפנסיה/גמל - אפשרות למינוף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
B האם יש אפשרות כלשהי לבצע קניות limit במט"ח? שוק ההון 4
mudale222 האם יש אפשרות להכיר בהפסד של ריבית הלוואה לצורכי קיזוז מס רווח הון? שוק ההון 1
נ במה אתם מתחרטים שלא "השקעתם" כשהייתה לכם אפשרות? אוף טופיק 40
I האם "לנצל" את אפשרות משיכת קרן השתלמות בקורונה להשקעה עצמאית? שוק ההון 1
Y אפשרות לפתיחת חשבון בנק בפורטוגל צרכנות פיננסית 7
oferM האם יש אפשרות לתשואה עודפת במניות small cap ? שוק ההון 3
S pepper invest - השיק אפשרות חדשה לקרנות סל עוקבות מדד SP500 צרכנות פיננסית 19
O אחרי פגישה עם יועץ פנסיוני עלתה אפשרות להשקעה בפוליסות פיננסית, דעתכם שוק ההון 51
R רווק בן 45 - בוחן אפשרות פרישה יומני מסע אישיים 36
A לא מוצא אפשרות לשלוח הודעות פרטיות בפורום אוף טופיק 2
ע פיתרון בסיכון נמוך לסכום דולרי בארה"ב?(ללא אזרחות, אפשרות פיזית לפתיחת חשבון בנק שם) שוק ההון 13
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
P מדינות שאוסרות על חנויות ללא אפשרות תשלום במזומן צרכנות פיננסית 22
ק הערכת מחיר דירה כאשר אין אפשרות להשכיר או למכור אותה נדל"ן 49
S יש אפשרות להשקיע במדד הישראלי דרך הבורסה? שוק ההון 1
P יש חדשות לגבי אפשרות הניוד בגמל להשקעה? צרכנות פיננסית 0
אורן זה רק אני או שנעלמה אפשרות ייצוא לאקסל מבנק דיסקונט? אוף טופיק 1
לא חשוב שמות ששאלה בדבר אפשרות להפרשה לפנסיה צרכנות פיננסית 1
W (עוד) מדמ"חיסט שמחפש לשנות כיוון התפתחות אישית 33
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18

נושאים דומים

Back
למעלה