אני מצטער. אי אפשר להתקיים מ350 שח בחודש. בוודאי שלא כג'ובניק.
מה עם איזשהן יציאות? משהו עם חברים? אפילו בירה על הים עולה כסף. סרט? דייט? מועדון? כלום.
מה עם מוצרי הגיינה? דאודורנט? סבון? שיניים?
אוכל? מה תאכל 3 ארוחות רק בבסיס? אין לך נסיעות? משימות למינהן? אוכל לשמירות וכאלה?
מה עם ביגוד? תחתונים? גופיות? בגדים למד"ס? נעלי ספורט? בגדים לישון?
על לימודים (דרך הצבא, או הפתוחה), אין בכלל מה לדבר? מה עם לוגיסטיקה בשביל לימודים (מחברות?)
טלפון?
שלא לדבר על זה שהרוב המוחלט של הג'ובניקים לא סוגרים...
אני מצטער אבל האמירה כאילו אפשר לחיות משכר עבדים של 350 ש"ח ועוד לחסוך, בלי ליפול על ההורים, מעליבה בעיני.
בירה על חוף הים זה לא דבר הכרחי, ואני ביליתי בצבא יפה מאוד גם בלעדיה.
כשתקועים בבסיס, אז כן, אין ברירה אלא לאכול שלוש פעמים ביום בבסיס, ואם סוגרים הרבה שבתות (כמו בבסיס הג'ובניקים שלי), אין כל כך מתי לצאת.
ביגוד וכו' באמת לא החשבתי, כי את הרוב מקבלים מהצבא, ומה שלא, בד"כ לא צריך לקנות חדש, אלא ממשיכים עם מה שלבשו בתיכון (מדובר על ג'ובניקים, כן?) ואז זה באמת על חשבון ההורים, אבל זה נקנה כבר, בלי קשר לשירות.
לימודים תוך כדי הצבא? מה, אנחנו בקבע?
המשכורת מספיקה למוצרי היגייניה, ובימינו, גם לחשבון סלולרי (שוב, בהנחה שהמכשיר כבר קיים). אדם שלא מבלה כלל, יוכל לחסוך קצת.
אני כן ביליתי (קצת, ובזול, בד"כ), ולא חסכתי, אבל מצד שני, לא הגעתי למינוסים, כמו אחרים בסביבתי.
בזמני היו חיילים שהגיעו למינוס של מאות שקלים, בגלל חשבון סלולרי. לפעמים עד כדי התערבות של מש"קית ת"ש. אלו אותם החיילים שקנו מגנום בשק"ם וכריך ברכבת, כשאני רק הזלתי ריר והתקמצנתי.
ברור שהמשכורת הצבאית מחפירה ולא מספיקה לכלום, אבל אדם נחוש יוכל לחסוך קצת גם כך.