• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה?

• פותח הנושא פותח הנושא xwolf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

xwolf

משתמש רשום
דירוג
0
אם יש לך תיק השקעות בבורסה ואתה מעוניין להוציא ממנו כסף לצורך קניית תשלומים בלתי צפוים, השאלה העיקרית היא: אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה?

תודה מראש.

אם יש לך תיק השקעות בבורסה ואתה מעוניין להוציא ממנו כסף לצורך קניית תשלומים בלתי צפוים, השאלה העיקרית היא: אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה?

תודה מראש.

הנחה: זה שהמנייה עלתה או ירדה לאחרונה, לא אומר כלום על הכיוון העתידי (מפתיע אבל מגובה בהרבה מחקרים)

אז נשארנו עם שיקולי מס.

לא כדאי למכור מניות שעלו כי אז נשלם מס גבוה, ועדיף לדחות את זה.
אם נמכור מניות שירדו ואנחנו בהפסד עליהם, נקבל מגן מס. אם אפשר לנצל אותו באותה שנה אז יופי, אבל אם לא אז צריך להגיש דוחות מס וזה מבאס.

אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה?
כדאי למכור מניות שירדו בעתיד ולקנות כאלה שיעלו בעתיד.

אם אתה לא יודע איזה מניות אתה חושב שיעלו/ירדו בעתיד, למה קנית מניות בודדות ולא מדד רחב?

אז נשארנו עם שיקולי מס.

אם נמכור מניות שירדו ואנחנו בהפסד עליהם, נקבל מגן מס. אם אפשר לנצל אותו באותה שנה אז יופי, אבל אם לא אז צריך להגיש דוחות מס וזה מבאס.
האמת שמשיקולי מס אולי עדיף למכור גם וגם, בצורה כזאת שהרווח יקזז את ההפסד, לא?

הנחה: זה שהמנייה עלתה או ירדה לאחרונה, לא אומר כלום על הכיוון העתידי (מפתיע אבל מגובה בהרבה מחקרים)

אז נשארנו עם שיקולי מס.

תודה. לא מובן לי " אם אפשר לנצל אותו באותה שנה אז יופי, אבל אם לא אז צריך להגיש דוחות מס וזה מבאס." למה צריך למלות דוחות מס? זה לא נעשה ע"י הבנק\בית מסחר?

תודה. לא מובן לי " אם אפשר לנצל אותו באותה שנה אז יופי, אבל אם לא אז צריך להגיש דוחות מס וזה מבאס." למה צריך למלות דוחות מס? זה לא נעשה ע"י הבנק\בית מסחר?
באותה שנה קלנדרית כן, אבל מגן מס לא עובר אוטומטית בין שנים.

דווקא לפי פאמה ופרנץ' זה כן אומר שהם ימשיכו באותו כיוון - "מומנטום" פקטור

דווקא לפי פאמה ופרנץ' זה כן אומר שהם ימשיכו באותו כיוון - "מומנטום" פקטור
ומצד שני יש את "חזרה לממוצע" שאומר שהכיוון יתהפך.

בכל אופן אילו אחד מהם היה נכון באופן מובהק, היה קל מאוד להכות את השוק:
- קנה את המניות ה"מבטיחות"
- מכור אחרי המימוש המוצלח
- חזור שוב

ומצד שני יש את "חזרה לממוצע" שאומר שהכיוון יתהפך.

בכל אופן אילו אחד מהם היה נכון באופן מובהק, היה קל מאוד להכות את השוק:
- קנה את המניות ה"מבטיחות"
- מכור אחרי המימוש המוצלח
- חזור שוב
והטענה של פאמה ופרנץ' שזה עובד, פשוט באמת בטווחים ארוכים ועם רווח קטן.

בפועל שיטה כזאת היא יקרה ומסובכת יותר מאשר מעקב אחרי סנופי, וגם לא יעילה מיסויית, ככה שלא ברור האם בשורה התחתונה זה משתלם (והאם מלכתחילה לא מדובר ב data mining)

אם יש לוגיקה כלשהי מאחורי יחסי האחזקה במניות שונות בתיק - היא לא אמורה להשתנות כשאתה צריך את הכסף - ולכן האמירה הנכונה היא להוציא באופן כזה שיחסי האחזקה לא ישתנו. באופן כללי אחד מעקרונות ההשקעה בתיק מניות (לא מדדים) היא לבצע קניות ומכירות לצורך re-balancing אחת לכמה זמן, לאחר שיש תנועה משמעותית בשערים, כדי לשמור על יחסי אחזקה קבועים כפי שנקבעו ביצירת התיק.

באופן כללי אחד מעקרונות ההשקעה בתיק מניות (לא מדדים) היא לבצע קניות ומכירות לצורך re-balancing אחת לכמה זמן, לאחר שיש תנועה משמעותית בשערים, כדי לשמור על יחסי אחזקה קבועים כפי שנקבעו ביצירת התיק.
לא מוצאת הרבה הגיון בזה. למה לקבוע יחסי אחזקה קבועים של מניות? ולמה לאזן דרך מכירה ולא דרך קניה?

שזה עבד.

עכשיו כשכולם יודעים שיש אפקט של מומנטום, זה כבר משוקלל במחירי המניות.
אני רחוק מלהיות מומחה לתחום הפקטורים
אבל אם אני לא טועה, בפועל מי שתומך בזה טוען שמניות ש"עלו לאחרונה" מכילות אלמנט סיכון.
למשל, חברה שאתמול שווי השוק שלה צמח בהפתעה לטריליון דולר, בפועל יותר מסוכנת מחברה ששווה טריליון כבר תקופה, אפילו שהן מתומחרות אותו הדבר (סיכוי לבועה וכו)

ומכיוון שהיא יותר מסוכנת, תקבל על זה פרמיה קטנה בתוחלת הרווח

לטענתם האפקט הזה נכון גם באופן מצומצם במקרים פחות קיצוניים.

(אגב באופן אישי אני חושב שההסבר לא מספיק משכנע והנתונים לא מספיק תומכים בטענה הזאת)

אבל אם אני לא טועה, בפועל מי שתומך בזה טוען שמניות ש"עלו לאחרונה" מכילות אלמנט סיכון.
אני מכיר את הטענה ההפוכה - דווקא מניות שירדו מכילות סיכון ליציבות החברה.
ב"הליכת אקראי בוול סטריט" הוא טוען שקשה מאוד להכות את השוק, אבל אם בכל זאת רוצים לנסות אז עדיף לבחור מניות שירדו ו"יחזרו לממוצע". אלא מה? זה בא עם סיכון עודף.

בכל אופן שנינו מסכימים שאין דרך בטוחה לעשות מזה כסף קל.

לא מוצאת הרבה הגיון בזה. למה לקבוע יחסי אחזקה קבועים של מניות? ולמה לאזן דרך מכירה ולא דרך קניה?
כל ניהול של תיק השקעות כלשהו נסמך על תיאוריה כלשהי שבעקרון מגדירה יחסים אחזקות במניות או במדדים. (למשל תיאוריה שכיחה שמופיעה כאן באתר אומרת להיצמד למדד S&P500 כלומר להחזיק 100% במדד זה ו-0% בכל דבר אחר, או חלוקה של אחוז מסויים במדדי ארה"ב והשאר במדדי "שאר העולם") . לפי תיאוריות מימון שמוצאן באקדמיה מגדירים בהסתמך על תשואות עבר וסטיית תקן - מה היחס האידאלי בין אחזקות שונות שיתנו יחס נדרש בין תשואה לסיכון ובונים תיק בצורה כזו.
היחסים בין האחזקות אינם קבועים אבל משתנים כאשר תנאי השוק משתנים ע"פ התיאוריה שלפיה בנו את התיק. הדרך היחידה לשנות את האחזקות בתיק של מניות בחברות ציבוריות היא ע"י קניה ומכירה בשוק.
אם תנאי השוק לא השתנו, ורק רוצים לממש חלק מהתיק לצרכים אישיים- יש לשמור על היחסים לפי העקרון שלפיו נבנה התיק.

עכשיו כשכולם יודעים שיש אפקט של מומנטום, זה כבר משוקלל במחירי המניות.
תיאורית השוק היעיל אומרת שכולם יודעים באופן מיידי ומגיבים לכך ולכן מחירי השוק מתאימים את עצמם ולכן אין אפקט. אבל יש הרבה מאוד מחקרים במשך 30 השנים האחרונות שמראים שתיאורית השוק היעיל אינה מדוייקת ואפקט המומנטום קיים ויש תעשייה פיננסית ענפה שמסתמכת על כך. קיימים הסברים פסיכולוגיים לכך (המחקרים של כהנמן) שאומרים שגם כאשר קיים המידע - ההמונים אינם מגיבים לו בצורה מיידית או בצורה "יעילה".

קיימים הסברים פסיכולוגיים לכך
היום רוב המסחר הוא אלגוריתמי והפסיכולוגיה מחוץ לתמונה. אם יש מידה של חוסר יעילות היא תנוצל עד הסוף.
לדעתי מחקרים של 30 שנה אחורה הם לא רלבנטים בעידן ה- big data/machine learning .

היום רוב המסחר הוא אלגוריתמי והפסיכולוגיה מחוץ לתמונה. אם יש מידה של חוסר יעילות היא תנוצל עד הסוף.
לדעתי מחקרים של 30 שנה אחורה הם לא רלבנטים בעידן ה- big data/machine learning .
אגב גם היום יש המון דברים שאלגורתמים לא יודעים להגיב אליהם, אפילו בעידן הLLMים.
היה מקרה לפני כשנה לדעתי, כשג'סטין ביבר העלה תמונה לINSTEGRAM שלו לובש קרוקס.
לקח כחצי שעה, עד שהמניה של קרוקס טסה למעלה, מספיק זמן לעוקבי ג'סטין ביבר שמבינים במסחר לקנות מניה ..

כמובן שדברים כמו CPI וכל הדוחות האמריקאים, מפורסרים והSPY מגיב בפחות משניה (הרבה פחות).

היחס האידאלי בין אחזקות שונות שיתנו יחס נדרש בין תשואה לסיכון ובונים תיק בצורה כזו.
אני יכולה להבין יחס בין אג"ח למניות בתיק. אבל מה משמעות היחס, ובמיוחד האיזונים, בין מניה למניה אם זה רק תיק מנייתי?
לגבי תיק המורכב מקרנות מחקות מנייתיות בלבד, אני באמת דוגלת במקסימום פיזור בקרן אחת, או לפחות באופטימום.
לטעמי, סנופי זה אחלה מדד בודד בתיק. וגם מדד עולמי מדינות מפותחות זה אחלה. אני פחות רוצה לאזן בין מדינות מפותחות למדינות לא מפותחות.

לדעתי מחקרים של 30 שנה אחורה הם לא רלבנטים בעידן ה- big data/machine learning
מה שעולה מהספרות בנושא הזה (אני לא מדבר על אלגוריתמיקה של מסחר תוך יומי בכלל):
[1] בכל פעם שמופיע עקרון אלגוריתמי חדש מבוסס על בינה מלאכותית (מדובר ברמת העקרון - שבד"כ מופיע באקדמיה קודם, פרטי המימוש כמובן ברוב המקרים אינם ידועים) - לאחר מספר שנים התשואה ממנו פוחתת. קבוצות מחקר שעוסקות בפיתוח אלגוריתמי למטרות מסחריות חייבים לשנות את האלגוריתמים כל הזמן.
[2] אפקט המומנטום מחזיק מעמד כבר שנים רבות מאז שפורסם לראשונה במחקר רציני ב 1993 - מדובר גם על מניות וגם על מדדים באחזקות בסקאלה של חודשים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
A אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון ********** ישראל ולא ישירות מול ********* ******? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
מ אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4105
H מסלולים בקרנות פנסיה חדשות: האם מחוייבים לאחוזי מניות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
C מניות בודדות בתיק לטווח של 20 שנה שוק ההון 37
P תיק מניות בישראל בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 8
א הרכב מסלול מניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
י דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב מיסים 7
J עמלת סנט למניה - מליון מניות שוק ההון 5
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
ש לא ניתן להציע מניות למכירה בעת סבב גיוס? שוק ההון 3