• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי)

• פותח הנושא פותח הנושא esho
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

esho

משתמש רשום
דירוג
3
יש לי חשבון ב IBKR ואני רוצה לבזר כדי להפחית סיכון.
גם שקלתי להעביר כסף לברוקר אירופי כדי להפחית חשיפה במקרה מוות - כמה זה סיכון אמיתי?

כמה זה סיכון אמיתי?
המוות הוא סיכון אמיתי :)

אם הסיבה לביזור הוא מס עיזבון, אז זהות הברוקר לא משנה, אלא מדינת ההתאגדות של הנכסים, אם הניירות אמריקאיים או אחרים

בהחלט :) סיכון שמתממש בסיכוי גבוה.

אם אני קונה voo דרך ibi בארץ גם יש חשיפה למס עזבון ?

איך אפשר לשנות את הסטרקצ'ר חוץ ממכירה ותשלום מס על רווחים ומעבר לקרנות איריות (למשל)

נניח רוצים להמנע מתשלום מס במכירה ולהמנע ממס עזבון. יש דרך לרבע את המעגל ? נניח פותחים חברת ארנק ומעבירים אליה את הפוזיציה? משהו טכני שיאיין את הבעיה הזאת. ושאלת דרך אגב: למה לא כל האמריקאים קונים קרנות איריות ?

נניח רוצים להמנע מתשלום מס במכירה ולהמנע ממס עזבון. יש דרך לרבע את המעגל ?
אם אתה לא רוצה לשלם מס במכירה אתה יכול להשקיע דרך קה"ש.
שם גם אין כלכך בעיה של מס עזבון כי הנכסים מוחזקים ע"י הקרן ולא על ידך.
נניח פותחים חברת ארנק ומעבירים אליה את הפוזיציה?
אתה מדבר על פוזיציה קיימת?
אתה לא יכול להמנע מתשלום מס במכירה.
אם אתה רוצה להקטין את מס העזבון על פוזיציה קיימת בלי למכור את הניירות אתה יכול להפוך לאמריקאי (מה שמגדיל את תקרת הפטור).
חוץ מזה יש עוד המון שיטות אחרות, כמו ביטוח חיים, לקנות להבא ניירות איריים ומקסימום שהיורשים ישלמו קצת מס עזבון על החלק האמריקאי. להגיד שלא איכפת לך ושהיורשים יסתדרו. לנסות למכור את כל הניירות לפני שאתה מת, ועוד המון דברים.
: למה לא כל האמריקאים קונים קרנות איריות ?
כי PFIC.
או בעברית - כי המס שאמריקאי משלם על קרן זרה הוא אסטרונומי.

נניח רוצים להמנע מתשלום מס במכירה ולהמנע ממס עזבון. יש דרך לרבע את המעגל ? נניח פותחים חברת ארנק ומעבירים אליה את הפוזיציה? משהו טכני שיאיין את הבעיה הזאת. ושאלת דרך אגב: למה לא כל האמריקאים קונים קרנות איריות ?
אפשר להקים חברה, נאמנות - הכל שאלה עד כמה אתה מוכן להשקיע בתכנון המס.

יש לי חשבון ב IBKR ואני רוצה לבזר כדי להפחית סיכון.
תלוי בסכומים. בסכומים גבוהים לא חסרים גופים שישמחו לעבוד איתך אבל המחירים שתשלמי ברובם רחוקים ***.

קצת מוזר שהאופציה היחידה היא IB .... בישראל למשל יש שלל בתי השקעות שניתן לעבוד איתם. מחירים, כלומר עמלות?

קצת מוזר שהאופציה היחידה היא IB .
היחידים שמסכימים לקבל שקלים בהעברה פנים-ישראלית פשוטה היא אכן IB.
אבל יש עוד בתי השקעות שמסכימים לקבל ישראליים, למשל:

אבל שוב, בשביל לפתור את בעיית מס הירושה, מספר החשבונות לא עוזר אלא:
אם הסיבה לביזור הוא מס עיזבון, אז זהות הברוקר לא משנה, אלא מדינת ההתאגדות של הנכסים, אם הניירות אמריקאיים או אחרים

ואם המטרה לפיזור בגלל ביטוח SPIC, אז זה גם לא יעזור, הביטוח הוא פר ת.ז. (פלוס אופציה לזוג נשוי לפתוח חשבון משותף ולקבל עוד 500K ביטוח).

ואם המטרה לפיזור בגלל ביטוח SPIC, אז זה גם לא יעזור, הביטוח הוא פר ת.ז. (פלוס אופציה לזוג נשוי לפתוח חשבון משותף ולקבל עוד 500K ביטוח).
זה נכון מבחינת SIPC, אבל אולי כן מעניין לדעת שיש ל- IB (וכנראה לכל הברוקרים הגדולים) גם ביטוחים פרטיים (לא פדרליים):
Client securities accounts at ******************* LLC are protected by the Securities Investor Protection Corporation ("SIPC") for a maximum coverage of $500,000 (with a cash sublimit of $250,000). In addition, ******************* LLC carries an excess SIPC policy with certain underwriters at Lloyd's of London,2 which extends the per account3 coverage by an additional $30 million (with a cash sublimit of $900,000), subject to an aggregate limit of $150 million.​
מתוך העמוד הזה
כמובן שאי אפשר לדעת אם הביטוח הזה יצליח לעמוד בנפילה של גוף ענק כמו IB, אך יחד עם זאת יש להניח שקשה מאוד יהיה למעול במניות בחברה כזאת ככה שלפחות לא-דולרים, כך אני רוצה להאמין, יהיו מוגנים (כלומר יגיעו לבעלים החוקיים שלהם בסופו של דבר, אולי אחרי הרבה זמן)

זה נכון מבחינת SIPC, אבל אולי כן מעניין לדעת שיש ל- IB (וכנראה לכל הברוקרים הגדולים) גם ביטוחים פרטיים (לא פדרליים):

מתוך העמוד הזה
כמובן שאי אפשר לדעת אם הביטוח הזה יצליח לעמוד בנפילה של גוף ענק כמו IB, אך יחד עם זאת יש להניח שקשה מאוד יהיה למעול במניות בחברה כזאת ככה שלפחות לא-דולרים, כך אני רוצה להאמין, יהיו מוגנים (כלומר יגיעו לבעלים החוקיים שלהם בסופו של דבר, אולי אחרי הרבה זמן)
לא הבנתי את הבעיה.

ממה שאני הצלחתי להבין,

בברוקר אתה מחזיק מניות. אם הברוקר מתמוטט המניות עדיין שם ועדיין יועברו על שימך בסופו של דבר. מה שקורה בדרך כלל זה שברוקר אחר לוקח את זה אליו. אם אתה מחזיק מזומן, אזי שזה לא יעבור את ה 250 אלף דולר או 500 אלף לחשבון זוגי אם אני זוכר נכון. אה, ולא הייתי עושה דברים כגון לאפשר להם להלוות את המניות שלך.

אלא אם כן הברוקר מרמה ברישומים שזה כבר משהוא אחר לחלוטין.

אבל אולי אני לא מבין נכון איך זה פועל.

נערך לאחרונה ב:
1/ הוא מאפשר קנית קרנות סל איריות (מישהו טען שלא). זה כדי להימנע ממס ירושה אמריקני?
2. יש לו ביטוח על מזומן & פיקדונות? קרנות הנאמנות שאני קונה בכספי רשומות על שמי (למקרה של פשיטת רגל של הבנק)?

הוא מאפשר קנית קרנות סל איריות (מישהו טען שלא). זה כדי להימנע ממס ירושה אמריקני?
מאפשר באמצעות טלפון לחדר המסחר, ובעמלת שחיטה.

יש לו ביטוח על מזומן & פיקדונות? קרנות הנאמנות שאני קונה בכספי רשומות על שמי (למקרה של פשיטת רגל של הבנק)?
כמו כל ברוקר אמריקאי, עד 500,000 דולר לנכסים מתוכם עד 250,000 למזומן ופקדונות.

בנוסף, עד 600 מליון מצטבר לכל הלקוחות בביטוח פקדונות/מזומן נוסף.

פרטים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון ********** ישראל ולא ישירות מול ********* ******? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
מ אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4007
פ הבדלי מס בין ברוקרים מיסים 11
P ברוקרים שסוגרים חשבונות עם מעט פעילות - מה המצב בימינו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
A מינוף - אפשרויות פרט למשכנתא (בתי השקעות \ IB \ ברוקרים \ בנקים\וכו') שוק ההון 4
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
B קיזוז רווח והפסד בין ברוקרים שונים (ישראלי מול זר) מיסים 4
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
F העברת ניירות בין ברוקרים מחול לארץ ומאחד לאחד לארץ שוק ההון 9
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
Aslan ממה ברוקרים מרוויחים ? שוק ההון 1
V מה הסיבה שאיננני יכול לפתוח נושא ב>שוק ההון>ברוקרים ופלטפורמות מסחר אוף טופיק 2
deussex השוואה בין ברוקרים ישראלים שוק ההון 21
M בקשר למיסים - כמה שאלות בקשר לעבודה עם כמה ברוקרים במקביל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5
A שאלה תיאורטית לגבי ברוקרים שוק ההון 6
M השוואת ברוקרים לקה"ש וקפ"ג IRA ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1

נושאים דומים

Back
למעלה