האמת היא שאני חושב על זה הרבה לאחרונה.
גדלתי בבית ספרטני, נוקשה, החינוך היה בבת עיניהם של הוריי וגרנו אצל סבתי שנים רבות עד שהוריי עמדו על רגליהם.
מלבד שיעורים פרטיים/חוגים וכל מה שקשור לחינוך לא היה כסף כי פשוט "לא היה כסף",
לא איזה סיפור של מעברה פשוט זה היה המצב. לא הרגשנו שחסר כלום, הכל סבבה, היה ילדות מדהימה בלה בלה בלה.
האחים שלי, שונים ממני בצורה קיצונית.
על אף שגדלנו בצניעות, בלי מותגים, ימי הולדת עושים דברים פשוטים, חופשות אחת לכמה שנים ורק אם יש כסף וכו' וכו'.
הם "מפרקים" כסף על שטויות כמו קוסם ביום הולדת, נסיעות לחו"ל עם הילדים, רכב על אף שאין כסף, אייפונים לילדים ושאר שטויות.
גם החברים שלי מכל המעגלים לא שונים מהם.
נוכחתי לדעת ואולי אני טועה:
דעתי היא שזה האינסטגרם/פייסבוק [גילוי נאות, אין לי טלפון חכם] , ככה שאני תמהוני/מוזר אולי לחלק מכם, אבל לא זה העניין.
לא משנה מי אתה וכמה אתה חזק "נפשית", מנהל אורח חיים סולידי וכו' וכו',
נאמר ואתה לא נמנה עם הצדיקים שיושבים כאן בפורום שהם לא חלק מייצג [לדעתי] באוכלוסיה כי הם כאן
[לאנשים אין היום סבלנות "לקרוא" פוסטים או להשתתף בפורומים, זה של זקנים]
אם "פעם" מדורת השבט הייתה הטלוויזיה בסוף היום וגם שם היית נחשף לפרסומות של מוצרי "יוקרה" פה ושם.
בבית הספר / מתנ"ס / מגרש כדורגל לא הייתה חשיפה לאורח חיים של האנשים, היית יודע שלהוא יש נעלי אדידס חדשים ולההוא יש מחשב 486.
היום,
כל ההורים עוברים שטיפת מוח של הם נסעו ליער השחור, ההיא עשתה יומולדת 3 עם מפעילת על-חלל, הם ערכו בריתה עם עומר אדם שמוהל ועוד שאר דברים.
אז נכון, יש אחריות להורים והם לא צריכים להיות "עדר" , אבל מצד שני אף הורה לא רוצה שהילד שלו יהיה נטול ללחץ חברתי כי אבא שלו סולידי.
אפילו אח שלי שחושב כמוני, נשבר בסוף וארגן לילדה אייפון כי היא הייתה מוזרה עם נוקיה.
אמ;לק
הנורמות החברתיות השתנו, צניעות וסולידיות הפכו להיות מוקצים,
וכשאנשים מופצצים בדברים שהם צריכים לקנות באינס/פייס או בדברים שחסרים להם או לילדיהם, לדעתי זה חזק מהם.
הקפיטליזם פיצח את השיטה ואינסטגרם היא הוכחה חיה שאין שום מסר, אלא רק תמונה שתגרום לך "לעשות" משהו או להבין מה חסר לך.
[לא מדבר על תמונה של מה שבישלת אלא על הפרסום הממומן שמושתל לאנשים בין הפוסטים]