• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם?

אל
המציאות אומרת ההיפך. בכל פעם שהבלוג הזה מוזכר בתקשורת מתעורר גל של ריאקציה נגדית. אני נתפסת כקיצונית, מתכלבת, קמצנית, תיירת-עוני, אגוצנטרית, אגואיסטית, לא חברתית, חסרת חמלה ושאר ברכות חמימות מכל אותם אנשים שמעדיפים להיות עבדים מרצונם...
טוקבקיסטים תמיד יהיו נגד הכל, בכל תחום. זה לא קשור אלייך. אני בטוח שכמו שיש גל תגובות נגד, כל חשיפה שלך בתקשורת יוצרת גם גל מתעניינים, שלא מתלהמים אלא נכנסים לקרוא אותך ולומדים משהו חדש.

תוכל לקרוא אזכורים של הבלוג במדיה כאן.

לגבי הארוחות בהייטק יש עניין חברתי של לצאת עם החברים לאכול.
מי שמביא אוכל מהבית מחמיץ את החלק החברתי.
החברה מסבסדת חלק מהארוחה, כך שאם אוכלים בסכום קרוב לסבסוד,ההוצאה בפועל לא גדולה.(מאה ומשהו שקלים לחודש)
כמובן שלא חייבים להוציא 50 שקלים לארוחה.

לגבי יציאות לאכול בחוץ , אצלנו זה מעגל קסמים :עובדים עד מאוחר , אז אין זמן לקנות מצרכים. מגיעים הביתה עייפים,רעבים ואין אוכל בבית ולכן קונים אוכל מוכן או יוצאים,
שזה לא בריא ולא כלכלי.
:-(
בקיצור המפתח הוא לבשל .

זה המפתח למה אנשים ממשיכים להתנהל כמו שהם מתנהלים, ולאנשים שפה זה נראה שונה, לא טוב, התנהלות לא חכמה, וכולי.
מסכים אתכם שכל מה שכתבתם, נכון. אין ספק.
אבל צריך להבין, לא כולם רוצים להגיע למצב של סולידי/ת, עם כמה שזה נשמע הזוי, יש אנשים כאלה.
זה ישמע לכם מוזר, זה ישמע מפגר, זה יכול להישמע באלף דרכים.
אנשים רוצים כסף בלי סוף, אנשים רוצים להיות עשירים, אנשים רוצים רווחה כלכלית.
אבל יש אנשים שלא מוכנים לוותר על ארוחה בחוץ, וכן, גם אם זה מפריע להם למאזן בסוף החודש.
או לא מוכנים לוותר על הישיבה עם החבר'ה, אפילו שאפשר לשבת בצורה זולה יותר, ואולי ליהנות יותר.

חלק מהחשש להיות חריג. חלק מהחשש שהם מרגישים שזו המטרה שלשמה הם עובדים.
הם עובדים בשביל הארוחה במסעדה עם בת הזוג והילד, זה יום יומיים של עבודה מוקדשים לזה למשל. 400 שקלים לזה.
יש כאלה טוחנים חודש שלם בשביל מותרות אחרת.

צריך להבין שאנשים אף פעם לא יהיו כמו שהאידיאל הסולידי שואף אליו.
כי תמיד יש שחור, לבן, אפור, צבעוני. אין רק שחור או רק לבן.

לאנשים שמופתעים איך יש כ"כ הרבה משדרגי סמרטפונים, זה כי אתם לא באמת יודעים מה הולך אצלם באמת.
אולי רק מבחינת חיצונית הוא נראה מסכן, אבל יש לו סכום שלא יבייש אף אחד בגילו?
אולי לו עצמו אין, אבל להורים שלו יש, ואתם אפילו לא מכירים את ההורים שלו, אז אתם לא באמת יודעים הכל.

לנו זה נראה מוזר, איך זה מתקבל על הדעת? אבל איך?
אבל אנחנו לא באמת יודעים הכל. אנחנו שופטים רק לפי העיניים.

אני בטוח שאחרי שהבלוג הזה יהיה חצי שנה - שנה באוויר, ואחרי שיעשו עליו כתבות (כי ייעשו), אולי אנשים ייחשפו אליו ויאמצו להם מספר טיפים ועצות שנכתבו פה.

אגב, לא חייבים לבשל ולהביא. אני אישית מאוד לא אוהב להתעסק עם קופסאות ומיקרו, זה מדכא אותי.
במקום זה אני מביא לחם מלא או פיתות (בתקופות פחות דיאטטיות), ירקות ואבוקדו או חומוס (שאנחנו מבשלים וטוחנים בבית) ואוכל ארוחה קלה ומספקת לגמרי להחזיק אותי עד סוף היום. אגב, אצלי בעבודה, למזלי, יש ירקות, לחם וכל מיני דברים על חשבון הברון (כולל גם וופלים ובייגלה מהם אני משתדל להימנע).
אוכל חם, כמיטב המוזה - מבשלים ואוכלים בבית, בנחת. זו גם פעילות זוגית מעולה.

נערך לאחרונה ב:
לגבי הארוחות בהייטק יש עניין חברתי של לצאת עם החברים לאכול.
מי שמביא אוכל מהבית מחמיץ את החלק החברתי.
החברה מסבסדת חלק מהארוחה, כך שאם אוכלים בסכום קרוב לסבסוד,ההוצאה בפועל לא גדולה.(מאה ומשהו שקלים לחודש)
כמובן שלא חייבים להוציא 50 שקלים לארוחה.

לגבי יציאות לאכול בחוץ , אצלנו זה מעגל קסמים :עובדים עד מאוחר , אז אין זמן לקנות מצרכים. מגיעים הביתה עייפים,רעבים ואין אוכל בבית ולכן קונים אוכל מוכן או יוצאים,
שזה לא בריא ולא כלכלי.
:(
בקיצור המפתח הוא לבשל .
החישוב שלך לא כול כך נכון.
1. על כול גרוש הטבה אתה משלם חצי גרוש מס הכנסה.
2. סך ההטבות משוקללות במשכורת הברוטו שלך לכן למראית עין אתה מרוויח יותר, אבל המס ידידי, המס...
בחברת הייטק שעבדתי, הציעו לי רכב חברה, הלכתי לרוא"ח והמס ששיהייתי אמור לשלם על ההטבה עלה (כי קפצתי מדרגת מס) לכן, קניתי גרוטאה וקיבלתי החזר על הקילומטראג' וזו לא הטבה אלא החזר הוצאות ולכן לא שילמתי על כך מס הכנסה.
והנושא החברתי, בחברות ההייטק ערכו כקליפת השום. אף אחד לא מזיל דמעה כששולחים אנשים הביתה אחרי כול ריאורגניזציה באירגון - כול אחד מתחבא מתחת לכיסא בתקווה 'שהחבר' שלו יקבל את המכתב...

נערך לאחרונה ב:
הנה יציאה צרכניסטית מקוממת: במוסף ״הארץ״ התפרסם טור של ניסן שור ובו הוא מתאר איך גילה כי חייב כסף לביטוח לאומי. בשלב הראשון חשב שהם חייבים לו ודמיין את כל אותם דברים שיקנה בכסף....בשלב השני שבו גילה שהוא חייב את הכסף, התחיל להתלונן על המצב של הדור שלנו במדינה שאין לו כסף (מעניין למה? ) ובסופו של עניין ביקש את הכסף מאביו....
אחת הסיבות לכך שאני שמחה על הבלוג ועל הפורום הזה היא שסוף סוף אני מגלה עוד אנשים שסיטואציה כזו נראית להם הזוייה;)

אותי מעצבן שאנשים מדברים בסלולרי בקולי קולות במקומות ציבוריים, בתחבורה ציבורית או במעליות.
גם אני לא אוהבת שיחות בטלות בנושאי קניות וכו'.
וגם השכנה מוציאה את הכלב הנבחן שלה לגינה, כאשר בעלה יוצא מהבית, הוא נובח ללא הפסק ממש מתחת לחלון שלי מול המחשב, איזה נודניק:lol:
פעם שפכתי עליו מים, אז הוא הפסיק, כנראה מאז הוא שכח, וחזר לסורו, ביקשתי מהשכנה שתחזיק אותו בבית, היא מוציאה אותו גם בלי רצועה, אמרה בסדר, והמשיכה להעיף אותו בחוץ כשבעלה יוצא מהבית.
יום אחד אחד מהנכדים שלי שהיה קטן, חטף נשיכה בישבן מהכלב, היה לו מעט דימום, הוא קיבל זריקה אנטי טטנוס, הסתבר שהכלב לא היה מחוסן, בתי התלוננה ודרשה להעביר אותו להסגר, בעל הכלב התחנן לפנינו שלא נכניס אותו להסגר, לא ויתרנו, הכלב שהה שם בין שבועיים לשלושה שבועות, לא זוכרת כמה זמן בדיוק, הם חויבו לחסן את הכלב, תודה לאל שלא הייתה לו כלבת.

נערך לאחרונה ב:
אחת מהיום בעבודה, בויכוח די מעניין שעניינו למעשה הוא הפורום הזה. בתגובה לטיעון שלי שחיסכון, הפרדת רצונות מצרכים וכו' מעניקה בתמורה מידה רבה מאוד של חירות (כמו לעבוד רק מבחירה והידיעה שניתן לקום וללכת בכל עת), מסתבר שעבור אחרים חירות היא משהו אחר לגמרי:

"בשביל מה אני עובד קשה? בשביל שאם אני הולך בקניון ובא לי איזה זוג נעליים או שואב רובוטי או איזה משהו, אני לא אצטרך לחשוב פעמיים. בשבילי- זו חירות".

לא יודע מאיפה להתחיל אפילו לנתח את שורת הכשלים בהצהרה הזו, אז בינתיים התחממו לאורה כפי שהיא...:)

רועי, לדפוק את הראש בקיר.
גם לי יש אחת מהיום - ידידי ראה איש קשיש מחפש בקבוקים למחזור בפחי הזבל, ומיד אחר כך הגיע רצף תלונות על המדינה, וכיצד היא אשמה במצב כל הנזקקים שיש כאן, ואי אפשר לקנות דירה וכולנו מסכנים. טענתי שגם לקשיש יש אחריות על מצבו, והתגובה המיידית כלפי הייתה: "kobu, אין לך קצת חמלה?!" (בטעות, בטעות לגמרי נכנסתי לשיחה הזו, נשבעת !)
כפי שהסולידית ייעצה - עדיף להימנע מלחשוף את עמדותיך בשיחות כאלו כאשר המעורבים מחזיקים בהשקפת עולם ששונה מאיתנו מהותית.

תראי. אני לא שותף ללהג של ידידך, ומאמין כמוך בראש ובראשונה באחריות אישית. אבל כשאני רואה קשיש מחטט בזבל, הדבר הראשון שעולה לי לראש הוא לאו דווקא אחריותו למצב. ראשית, מסיבות של חמלה בסיסית (שאני בטוח שיש גם לך ולרוב באי הפורום. והמרחק בין חמלה לבין הדרישה לדירה כאן ומיד של ידידך מאוד גדול).
שנית, קשה לי להיות שיפוטי כלפי מישהו שאני לא יודע עליו כלום ושום דבר שהגיע למצב הזה, במיוחד קשיש. אולי הוא עלה לארץ בגיל מבוגר אחרי שכל חייו חי במציאות קומוניסטית ולא הצליח להסתגל?
אולי היה לו עסק שאיבד את הרלוונטית שלו ודעך (לא יודע מה, אולי תיקון מכונות תפירה) ובגיל 70 ויותר הוא לא יכול היה לבצע סיבוב פרסה ולעסוק במשהו אחר, קרס כלכלית והגיע לפחים?
אולי הוא תומך לבד בבת זוג חולה ולפני עשרות שנים עשה החלטה אחת שגויה כשלא חשב לעומק על איזה ביטוח בריאות יש להם, וכעת משלם סכומים שאין לו למערכת הבריאות?

בהיותנו צעירים ומשכילים קל להיות מאוד שיפוטיים (אני גם כזה, מודה). אבל כשאני בא לשפוט אחרים שאני באמת לא יודע עליהם כלום, בפרט מבוגרים מאוד שאת חינוכם והשכלתם קיבלו בעולם אחר לחלוטין, אני לא כ"כ נחרץ ולא בהכרח מאשים אותם.
היכן אני כן נחרץ? כשמדובר בקבוצות חברתיות קרובות אלי יותר שעליהן אני כן יודע דבר או שניים - שורצי קניונים, משפצי מטבחים, משדרגי רכבים, מחלקים לתשלומים, חולי המותגים וכל השאר. כלפי אלו אני פותח מבערים, באבוה.

כמובן, כל תסריטי ה"אולי" אינם סותרים את טענת האחריות האישית, אלא משלימים אותה.
אבל כל זאת ועד להאשים את המדינה כאחראית בלעדית למצב ולשאר מרעין בישין בכלכלה האישית?
אתה יכול לדמיין איך קשיש נזקק הוא מדרון חלקלק לדיון של צעירים אודות המחאה החברתית ויוקר המחיה. זה על גבול הדמגוגיה.

ראשית, אין ויכוח שהמדינה לא אחראית בלעדית לשום דבר. שנית, ברור שזה מאוד מעצבן שצעיר משכיל משתמש בדימוי של קשיש המחטט בפחים כקרדום לחפור בו בדיון.
דבר אחד שבו אני חושב שיש מקום לדיון ולגביו אני לא כ"כ נחרץ - האם המדינה אחראית, ולו באופן חלקי, לתנאי הבסיס.
כלומר, צעיר ומשכיל שנולד במקום ה"נכון", עם כל הידע וההשכלה שלו, שבוחר לפוצץ את כספיו על בגדים ושיפוצי מטבח- זה מרתיח, ואם הוא עוד מילל על זה שאין לו כסף ודירה ובלהבלה - זה לא בדיוק מעורר אמפתיה בלשון המעטה.
לעומת זאת, מי שנולד למציאות מאוד אחרת, קשה יותר (מכל מיני סוגים ומינים, בין אם במדינה אחרת, בעיירת פיתוח או בסלאמס בנגב), קצת קשה לי יותר להאשים אותו שלא עמד על דעתו והגיע למסקנות ה"נכונות", או שעשה 5 ילדים לפני שעמד על דעתו והנציח את העוני והבערות. אני לא חושב שהוא לא אחראי למעשיו - ממש לא - אבל לא ברמה של יללן משפץ מטבחים.
האם זו אחריות המדינה לתת עכשיו לאותם אומללים קיצבאות ילדים, השלמת הכנסה וכו' כדי שיעשו עוד ילדים ויקנו סיגריות? חד משמעית לא. האם זו אחריות המדינה לאפשר את התשתית לחינוך הדור הבא, כך שתהיה לו לפחות האפשרות להגיע להחלטות מושכלות? לדעתי בפירוש כן.

@Roy_L , הוצאת לי את המילים מהמקלדת ואוסיף.
אכן, אין להאשים את המדינה בכול תחלואי החברה אבל...
למדינה חלק לא קטן במצב. וגם אנחנו סולידים וקפיטליסטים עלינו לחשוב ולהבין אין באמת חלק לא מובטל מהאנשים הגיעו למצב.
היתה מדיניות של ממשלות ישראל לדורותיה בעבר למשל לישב את הנגב והגליל וזה היה מיזם ענק של שינוע משפחות למקומות שכוחי אל, הנחתת עולים ישר למעברות, זרקו אלפי משפחות בטיזנאבי ללא אמצאי תחבורה למרכז.
הקימו ערים חדשות בשומקום ויצרו מקומות עבודה ע"י מתן מענקים לחברות כדי להקים תעסוקה (דלתא, כיתן, אתא ועוד).
בנוסף בן גוריון החל במסע של שטיפת מוח להגברת הילודה. תושבי המרכז לא קנו את הלוקש הזה אבל בפריפריה יישמו אותו וכל משפחה הביא 4-5 צאצאים.
עם הזמן, החברות עזבו את הפריפריה, העתיקו את המפעלים לחו"ל וכך העוני חדר עמוק כמעט לכול בית בישראל.
הרבה הצליחו להנתק ממעגל העוני כי התגייסו לצה"ל, פגשו חברה ממקומות שונים בארץ, תפסו עצמם בזמן ויצאו מהבוץ.
אחרים פשוט 'היגרו' לתל אביב ונתקעו בשכונות עוני והקימו דור חדש של אומללים.
זה לא פשוט, מצד אחד קל להגיד שגורלם בידם ומצד שני אסור לשכוח שהם עברו מספר דורות של שטיפת מוח -תעבדו קשה ותהיו מאושרים.

אני לא יודע עד כמה אנשים מבינים את הרעיון של הבקבוקים...
היו תקופות שהייתי מובטל וגם אני אספתי בקבוקים.
הסיבה היחידה שאני לא אוסף בקבוקים היום, כי קיבלתי וטו בנידון מהחלק היפה של המשפחה.
יש לי מקום "לאגור" את הבקבוקים, מחזיר בסופר אז מקזז עלויות.
אם במקום העבודה - אתה משתכר 18,000 שח ברוטו ונשאר לך 13,000 שח בנטו...
כלומר ההחזר של 30 אגורות הוא 41 אגורות בברוטו. (אין עליו הפרשות סוציאליות אבל גם לא משלמים על זה מס).

לגבי הניוד של משפחות מפריפריה - אפשר להסתכל שנה שעברה (אאל"ט) על כפר ורדים שהחליטו כי עקב שהמשפחות הן מאוכלוסיה בעשירונים העליונים - לבטל את הטבת המס במקום.
אנשים גרו שם מתוך מטרה להמנע מתשלום מס של 12.5%, למעשה החזירו בזמן נהיגה ל/ממקום העבודה, באחזקת רכב וכו' (אכדא"ח)
ועכשיו מודיעים להם שבנוסף מס ההכנסה שלך עולה ב-12.5%.
מי שיכול - יקום ויעבור למקום אחר.
או שאולי צריך להביא כמה משפחות נחשלות לישוב, כדי שהאוכלוסיה הממוצעת תחשב לעשירונים נמוכים יותר.

אנחנו כבר באוף - טופיק מוחלט (ניחא), אבל ההחלטה לבטל את הטבת המס נבעה מסיבות אחרות לגמרי, עקב פסק דין שניתן בביהמ"ש העליון המחייב קביעת קריטריונים שוויוניים להקלות מס בפקודת מס הכנסה. המנגנון היה (ועדיין) פשוט הכנסת שמות יישובים מוטבים לפקודה (כולל כפר ורדים) ע"פ מיטב מאמציהם של הלוביסטים הרלוונטיים בכנסת. והפלא ופלא - לא היה ברשימה ולו יישוב ערבי אחד.
בעקבות הבג"ץ שהוגש, המדינה חויבה (אחרי שנים של דיונים כמובן) לתקן את פקודת מס הכנסה כך שיהיו קריטריונים אחידים ושקופים. זה ללא ספק פתר בעיות מסוימות אבל גם יצר אחרות. למשל, החובה להיות במרחק של 9 ק"מ מגבול צפוני, שהיא שרירותית לגמרי ומביאה לכך ששני ישובים שכנים באותו מעמד סוציו- אקונומי יקבלו יחס שונה מפני שאחד במרחק של 8.5 ק"מ מהגבול והשני 9.1 ק"מ, והעובדה שיישובים נמדדים סוציו- אקונומית לפי המועצה האזורית שלהם ולא כל ישוב בעצמו, מה שמביא לכך ששני ישובים מאוד שונים יחשבו זהים סוציו אקונומית.
בכל מקרה, זה לא יצא לפועל בינתיים מפני שהממשלה נפלה לפני שהצעת החוק המתוקנת אושרה.

לטעמי מוטב לשרשור הזה שלא היה נפתח מלכתחילה. אין צורך לשפוט אנשים אחרים על התנהלותם הכלכלית. אנשים בוגרים עושים את הבחירות שלהם ולא נראה לי שאפשר להעדיף באופן מוחלט התנהגות אחת על אחרת כל עוד אדם לוקח אחריות על מעשיו ותוצאותיהם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לטעמי מוטב לשרשור הזה שלא היה נפתח מלכתחילה. אין צורך לשפוט אנשים אחרים על התנהלותם הכלכלית. אנשים בוגרים עושים את הבחירות שלהם ולא נראה לי שאפשר להעדיף באופן מוחלט התנהגות אחת על אחרת כל עוד אדם לוקח אחריות על מעשיו ותוצאותיהם.
למה לא?
זו במה חופשית, אנחנו שופטים בהומור את האנשים האחרים שלא נמצאים כאן בפורום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I אילו ביטוחים כדאי שיהיה להורים פנסיונרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
flower אל סלבדור — אילו אפשרויות השקעה פתוחות למשקיעים זרים? שוק ההון 10
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
algo.il אילו הטבות\תנאים\הוזלות אפשר לקבל כעובד עיריית ת"א? צרכנות פיננסית 1
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
איש ירח אלו יציאות השקעה מטריפות אתכם שוק ההון 41
גיא_87 יציאות ובילויים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19

נושאים דומים

Back
למעלה