• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות?

• פותח הנושא פותח הנושא DevNexus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שאלת, אענה.
קודם כל נתחיל בזה שהבחור פה לא פירט בכלל אם קרנות ההשתלמות הנ"ל נזילות ושאפשר לפדות אותן.
אז ייתכן שכל המילים פה ריקות מתוכן.
עכשיו, מלפפון חמוץ (מי מלח או חומץ? לא טרחת לפרט) בקפה שחור (טורקי עלית או אל נחל'ה עם הל? לא טרחת לפרט) עושה לי הרגשה שאתה כנראה בהריון ועושה השלכה.
במקומך הייתי בודק טסטסטורון בבדיקת PAP ומוודא שאתה לא מקריח מהתנוכים.
מציע טיפול בברקים מהבוילר שמקצר ולאחריו מריחת משחה לטחורים שקניתי בג'ריקן של 5 ק"ג בעלי-אקספרס (קישור).
יש לבחור 2 קרנות השתלמות רלוונטיות והוא פירט אותן:
46,953 ש"ח >>> לא ניתן לקחת עליה הלוואה (מתחת ל-50K) אז מה היא מעניינת אותנו? סתם מידע כללי, אלא אם אפשר לפדות אותה - מה שהוא לא ציין.
80,933 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 37% (= 30,000 ש"ח הלוואה).
132,198 ש"ח >>> ניתן לקחת עליה הלוואה של 35% (= 46,000 ש"ח הלוואה).
סה"כ הלוואות שהוא יכול לקחת ולהתחיל להתעסק עם מיקו, חברות שונות, טפסים, עוד טפסים, לעקוב, לראות שיורדים התשלומים של ההלוואה בכל חודש, לעשות אקסל מסודר או שלסמוך על חברת הביטוח וכו' וכו' - 76,000 ש"ח.
אישית, מעקב חודשי אחרי הלוואות עושה לי צרבת נוראית... אולי גם המלפפון החמוץ בבוקר עם הקפה השחור עושה לי צרבת. אני עדיין צריך לפענח את זה. קודם צריך לבדוק למה כרס הבירה שלי הופכת לסגולה בכל פעם שאני אוכל פלפל שחור.

הוא צריך 400,000 ש"ח.

הוא רשם בעצמו את האפשרויות שהוא חשב עליהן ועומדות לרשותו.

אבל גם נתן תנאי מקדים:

הפחד שלו הוא להפסיד מבחינה מיסויית איזה משהו ממס רווחי ההון שיושת על קרנות ההשתלמות שלו באם ימשוך אותן, או על ניירות הערך בתיק ההשקעות שלו באם ימכור אותן.
זה גרוע וזה גרוע כי מס רווחי הון יהיה.
כמה מס רווחי הון? - הוא לא פירט כמה הרוויח בקרנות ההשתלמות (כתוב בדו"ח השנתי וכו'), ולא פירט כמה הרוויח בתיק ההשקעות הממוסה.
השארת קרנות ההשתלמות - "תוקעת" אותו עם הלוואות מאותן קרנות השתלמות הנ"ל (שלי אישית יש פריחה מהן, ולכן ציינתי את זה, לא כל אחד פורח מהן כמוני), אבל עם מוצר מנוהל (!), עם דמי ניהול טיז אל נאבי שהוא לא פירט (ואתה גם לא שאלת).
בדר"כ כשלוקחים הלוואה מקרן ההשתלמות, אתה מחוייב להעביר את הכסף ממסלול בעל סיכון גבוה (נניח מחקה מדד S&P500) למסלול "כללי", ככה שיש לקחת בחשבון שאם הוא לא פודה את קרנות ההשתלמות ולוקח הלוואה על חשבון הצבירה שבהן - יעבירו אותו למסלולים "כלליים" שהם הרבה פחות מניבים (בתיאוריה, אין הנבת העבר מניבה על הנבת העתיד).
או שהשארת קרנות ההשתלמות ומכירה של חלק מתיק ההשקעות משאירה אותו עם הרבה פחות כסף שעובד בשבילו בתיק ההשקעות העצמאי (כי אם הוא משאיר את קרנות ההשתלמות הוא מושך כסף מתיק ההשקעות), שהוא מוצר לא מנוהל, ושבו הוא יכול גם להתעסק ולפזר את הסיכונים שלו וכו' וכו' (מהמילה עצמאי, שורש ע.צ.מ.א.ו.ת).
פדיון של קרנות ההשתלמות (אם אפשרי בכלל!) - משאירה אותו עם כסף בכיס, ועם פחות הלוואה שהוא צריך לקחת, או עם פחות מכירה ופחות פגיעה בתיק ההשקעות העצמאי שלו.

עכשיו,

הלוואה בריבית נמוכה יותר בקרנות ההשתלמות - מסכים (גם בקופת גמל להשקעה אגב).
פטור ממס רווחי הון בקרנות ההשתלמות - מסכים (יחידות ומיוחדות בזה).
אבל אותן הלוואות כיפיות כפי שאתה מציע הן אפילו לא 25% מהכסף, כי 76K ש"ח הלוואות מתוך 400K ש"ח דרושים, הן לפי החישוב שלי בדיוק 4.57% החזר על ההון ב- GTA ו- 67 נקודות מרי פופינס מתחת ל- Call of Duty.
עם ההלוואות שאתה אומר שאתה היית לוקח במקומו (יפה מצידך אגב), עדיין יותר מ- 75% משאר הכסף הוא יצטרך או לקחת הלוואה או למכור ניירות ערך בשוק ההון או לחפש הכנסה צדדית בתור סייעת למהנדסת לק-ג'ל בשם קורל בצד הצפוני של דרום אשדוד.
אז גם הלוואות מקרנות ההשתלמות.
וגם מכירה חלקית של תיק ההשקעות.
וגם אולי עוד הלוואות כדי להשלים מה שצריך להשלים או שלא.
אז למה לא פשוט הלוואה אחת גדולה ויחידה או הרבה פחות מכירה של תיק ההשקעות?.

אחרי כל הטרחנות כדלקלמן - מה עדיף?
לא אתה ולא אני יודעים באמת כי אין לנו את המספרים, וצריך לדעת את המספרים, לעשות סימולציה איפה יש יותר רווח ומשלמים יותר מס רווחי הון (מה המסלולים בקרנות ההשתלמות שלו? איזה ניירות ערך על איזה מדדים אם בכלל יש בתיק ההשקעות שלו? וכו'), ואיפה פחות משלמים מס רווחי הון.
כי מזה הוא מפחד.
אז לא אתה ולא אני יודעים. גם לא אני ולא אתה לא יודעים.
אז אתה דיברת רעיונית, ואני דיברתי רעיונית.
של מי הרעיון יותר טוב.

הבחור שאל - "אולי יש פתרון אחר שלא חשבתי עליו?"
כן... לקחת הלוואה (מינוף) בתקווה שההלוואה תהיה זולה יותר (נניח 6% ריבית?) מהתשואה שיעשה תיק ההשקעות שלך (נניח 10% ריבית).
זה בעצם מינוף. וזה הימור - שהתשואה מתיק ההשקעות תניב יותר מאשר הריבית על ההלוואה.
אחרי כל השנינויות והמרי פופינס, בוא נחזור רגע לעניין.

קודם כל, בוא נסגור את הפינה של קרנות ההשתלמות:
אתה מסכים שהלוואות מקרנות ההשתלמות הן בריבית נמוכה יותר, ושפטור ממס רווחי הון הופך אותן לאטרקטיביות. יפה. אבל אז אתה מחליט שזה "רק" 76K ש"ח מתוך 400K ש"ח ולכן זה לא משמעותי. רגע, אז אם כבר החלטנו שמנצלים את זה, למה לעצור שם? הרי אפשר להעביר למגדל ולקבל 50% גם על קרן לא נזילה, מה שמעלה משמעותית את הסכום הזמין. זה פרט שכבר ציינתי, אבל משום מה הוא נעלם בתוך ענן של מהנדסות לק-ג'ל.

למה לפצל במקום לקחת הלוואה אחת גדולה?
שאלה מצוינת. והתשובה פשוטה: כי זה זול יותר. הלוואה מבנק תהיה כמעט תמיד יקרה יותר מהלוואת בלון על קרן השתלמות או מינוף דרך קופת גמל להשקעה. אתה בעצם מציע ללכת אוטומטית על המסלול היקר יותר רק כי יותר נוח לך פסיכולוגית? זה כמו להגיד "אני מעדיף לשלם פי שניים על ריבית, כי אני שונא לעקוב אחרי הלוואות קטנות". ההיגיון פה לוקה בחסר.

מינוף זה הימור? ברור.
אבל כל השקעה היא הימור במידה מסוימת. השאלה היא איך מנהלים את הסיכון. אם אתה ממנף בריבית זולה, ובמקום למכור תיק מניב ולהפסיד פטור ממס רווחי הון, אתה משיג גמישות פיננסית טובה יותר – זה כבר ניהול סיכונים חכם, לא הימור עיוור.

בקיצור, לא טענתי שיש פתרון אחד חד-משמעי, אבל אם אתה כבר משחק את משחק המספרים, תוודא שאתה משתמש בכל הנתונים ולא בוחר בנוחות פסיכולוגית על פני החלטה כלכלית הגיונית.

למה עדיף לפדות ולא לקחת משכנתא?
זה לא המקרה של פות"ש.
הוא לא דיבר על פדיון קרנות השתלמות לעומת לקיחת משכנתא אלא פדיון קרנות השתלמות לעומת מכירה של חלק מתיק ההשקעות (ואיזו מהאפשרויות ה"ל תגרום לו לשלם פחות מס רווחי הון).

אז איך זה מסתדר בדיוק עם האובססיה שלך לא לעקוב אחרי הלוואות?
חיימוש, התשובה בגוף השאלה - אני מעדיף לעקוב אחרי הלוואה אחת מחברה אחת, מאשר אחרי 2 (או 3) הלוואות מ- 2 (או 3) חברות שונות...
למה לשגע את השכל אם אפשר שלא?
עזוב את הצרבות בצד. אני עכשיו כותב בלי בדיחות הדעת.

אני דיברתי על הלוואת בלון, שזה אומר שאין שום צורך לבדוק כל חודש מה ירד ומה לא, כי פשוט לא יורד כלום עד הסוף.
או קיי.
לא שמתי לב לזה שכתבת הלוואת בלון (הזכרת את זה במילה אחת, קצת התחשבות בי בתור מגיב). לא זכרתי בכלל שהסברת את זה גם.
יכול להיות שציינת את זה ופשוט לא שמתי לב... קח את זה כאפשרות - שלא שמתי לב במהלך הקריאה המנהלתית.

הרי כבר ציינתי שמגדל נותנים 50% גם על קרן לא נזילה
הוא לא רשם שהוא במגדל... אבל אם יש לו אופציה להעביר את 3 קרנות ההשתלמות למגדל זה גם רעיון בפני עצמו (אי אפשר לאחד קרנות השתלמות שונות ממה שאני יודע לקרן השתלמות אחת).

חיימוש,
נעזוב רגע את בדיחות הדעת האופיינית לי (והמטריחה לעיתים קרובות), אתה צודק בכל מה שכתבת, לא טענתי אחרת.
הרעיונות שכתבת עומדים בפני עצמם.
הדרך שלי היא יותר פסיכולוגית מאשר טהרנית-פיננסית נטו וזה ההבדל הגדול שביני לבינך...
האם הדרך הפסיכולוגית שלי שמסתדרת עם האופי שלי כלקוח וכמשקיע בעולם הפיננסי דופקת אותי לפעמים?
בהחלט, ולא מעט פעמים.
אני מודע לזה, שם לב לזה, ולפעמים אפילו גם מצטער על זה, אבל כל עוד אני שומר על קו ישר שמצליח להסתדר איתו, ורואה לעתיד הרחוק ואת המטרה הסופית ופחות מתקטנן על הדרך, זה שווה לי מבחינה כספית נטו.
זה אני, ולדעתי יש מקום לשיקולים פסיכולוגיים שכאלו בהתאם לבנאדם עצמו (אני שונה מאחרים).
למה הרבה פעמים כשתקרא אותי תמצא בטיעונים ובתשובות שלי שיקולים פסיכולוגיים פחות חכמים וטהרנים פיננסית?
כי אני חושב שלאנשים פה ששואלים שאלות ומקווים לקבל תשובות יש פחד אנכרוניסטי מהפסדים, והם תמיד מקווים למצוא את הדרך הכי דקדקנית למטרה, זה הדבר העיקרי שהם יתמקדו בו וישאלו עליו, ולכן גם יקרה המצב שבו האנשים המאוד חכמים ומיודעים כאן בפורום (הרבה הרבה יותר חכמים ממני בפער אדיר) יוליכו אותם בדרך הפיננסית הלינארית הזו ופחות יתמקדו בשיקולים הפסיכולוגיים...
זו דעתי.
הרבה פעמים כמגיב אתעלם משיקולים פיננסיים נטו (מתעלם, לא שלא שם לב אליהם), כי ברור לי שמישהו אחר כבר ייקח את התפקיד הזה, ולוקח על עצמי את התפקיד של המגיב שלא יוצא הכי מבריק פיננסית (אני באמת שלא), אבל כזה שמציג גם שיקולים פסיכולוגיים עם מאפיינים אישיותיים מסויימים (שממש לא חייבים להסכים איתם, ואפילו קל לסתור אותם פיננסית נטו, אבל אולי "ידברו" לחלק מהשואלים והמתלבטים ויסדרו להם איזה פיוז במוח, או שלא).
בסופו של יום לפות"ש יש אפשרויות והצענו לו אותן.
תודה שניסית לעזור לו. שמחתי לדון איתך וגם להתבדח (היית יריב ראוי).

נערך לאחרונה ב:
שמחתי לדון איתך וגם להתבדח (היית יריב ראוי).
וואו, איזה מחמאה! אני לא יודע איך לעכל את זה... שנים שאני מסתובב בעולם בלי מחמאות, ופתאום – בום! מחמאה כזאת?! אני פשוט לא יודע את עצמי מרוב אושר! מסתובב עכשיו סביב השולחן כמו דרוויש טורקי, עם חיוך של ילד שקיבל גלידה עם שני טעמים!

תיזהר, אם תמשיך ככה, עוד תגרום לי לחשוב שאני באמת משהו!

אם תשים בצד כל חודש 100k, תוך ארבעה חודשים יהיה לך את הכסף במזומן....
צחוק בצד, אחרי שצחקתי מהמגיבים הקודמים.
יש אמרה ידועה שכולם מדקלמים "לא לפדות קרן השתלמות" אולי יש בזה משהו. גם להוציא כסף מהתיק השקעות ולשלם מס רווח הון ועל הדרך להפסיד את הריבית דריבית, כואב בכיס.
אולי תכניס כמה אלפים להגיע ל 50 אלף כדי שתוכל לקחת הלווה גם על חשבון הקופה הזאת? אני העדפתי לקחת 100 אלף הלוואה לשנתיים לרכישת רכב בריבית פריים פחות חצי מהקרן השתלמות מאשר למשוך כסף מתיק ההשקעות ולשלם מס שגבוה יותר מהריבית (בסביבות 6000 שח ריבית לשנתיים על 100 אלף).

יש אמרה ידועה שכולם מדקלמים "לא לפדות קרן השתלמות"
העובדה שאמרה מסויימת היא ידועה לא הופך אותה לנכונה.
האמרה שהבאת זאת למשל דוגמא לאמרה שהיא ידועה, אבל שגויה לחלוטין.

באופן כללי קה"ש זה מוצר הרבה פחות משתלם ממה שרוב האנשים חושבים, ובמקרים מסוימים הוא אפילו פשוט לא משתלם ועדיף למשוך את הכסף ברגע שהוא נזיל.
אם זה מעניין אותך, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום, היו על זה המון דיונים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
H בית במחיר למשתכן . איך לממן? נדל"ן 59
מומו הברווז איך כדאי לממן את העסקה -והאם אני קופץ מעל הפופיק? נדל"ן 44
breezblock איך נכון לממן רכב. צרכנות פיננסית 11
Nimrod למה לממן סוכן? צרכנות פיננסית 7
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 10
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
א תשלום בשקלים לעומת תשלום בדולרים צרכנות פיננסית 18
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
ה תשלום חודשי מהתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
טסלה בנק וואן זירו - תשלום שוברים לקבלן צרכנות פיננסית 7
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
ה תשלום חיבור לחשמל נדל"ן 3
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
ה תשלום חיבורים לקבלן נדל"ן 2
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 8
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14

נושאים דומים

Back
למעלה