• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר

גרביל מרוץ

משתמש רגיל
דירוג
1,103
עד ינואר השנה אפשר היה להפיק שוברים ולשלם בדואר אבל מס הכנסה ביטלו את האפשרות הזו. האם יש אפשרות אחרת שאדם אחד יטפל בתשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר שאין לו תיק ואינו חייב בדו"ח שנתי? למשל כשמשלמים עבור מישהו שנפטר השנה, או תשלום ע"י אפוטרופוס, נאמן, מיופה כח וכו'.

האופציה של בנק הדואר עדיין קיימת לי באזור האישי באתר מס הכנסה, עכשיו הפקתי שובר
גם אפשר פשוט באשראי

האם יש אפשרות אחרת שאדם אחד יטפל בתשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר שאין לו תיק ואינו חייב בדו"ח שנתי?
כשמשלמים עבור מישהו שנפטר השנה, או תשלום ע"י אפוטרופוס, נאמן, מיופה כח וכו'.
אם הוא חייב במס הוא כנראה חייב גם בדיווח.

עד ינואר השנה אפשר היה להפיק שוברים ולשלם בדואר אבל מס הכנסה ביטלו את האפשרות הזו. האם יש אפשרות אחרת שאדם אחד יטפל בתשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר שאין לו תיק ואינו חייב בדו"ח שנתי? למשל כשמשלמים עבור מישהו שנפטר השנה, או תשלום ע"י אפוטרופוס, נאמן, מיופה כח וכו'.
תמיד אפשר באמצעות מייצג
מייצג: עורך דין, רואה חשבון, יועץ מס.

אם הוא חייב במס הוא כנראה חייב גם בדיווח.
מדובר בתשלום מס בגין שכ"ד במסלול 10% ללא כל הכנסות נוספות, אז הוא אינו חייב בדיווח

תמיד אפשר באמצעות מייצג
מייצג: עורך דין, רואה חשבון, יועץ מס.
את זה אני מנסה לחסוך, עד היום לא היה שום צורך במייצג, בינואר הייתי ממלא שובר ומשלם אותו ובזה נגמר הסיפור. עכשיו סיבכו את התהליך, חשבתי אולי יש בכל זאת איזו דרך בלי לשלם עבור מישהו שיחשב לי כמה זה 10% ממספר עגול.

אבל כן בתיק
זה מה שמופיע ברשות המיסים:
  • יחידים/בני זוג המשכירים בישראל דירה או מספר דירות למגורים, בסכום העולה על תקרת הפטור בסך 5,654₪ לחודש (בשנת המס 2024), חייבים לדווח ולשלם מס על הכנסתם מדמי השכירות באחד ממסלולי החיוב המפורטים למטה.
  • אם הדירה או הנכס מושכרים ומשמשים לפעילות עסקית של השוכרים, יש לפתוח תיק ולדווח על הכנסה מכל סכום של הכנסה.
מנוסח ההנחיות עולה שאם הנכס המושכר אינו משמש לפעילות עסקית של השוכרים אז להבנתי אין חיוב על פתיחת תיק. בנכסים האישים שלי אני מדווח ומשלם בלי שיהיה לי תיק, או לפחות כך היה עד היום - יש לי באיזור האישי אופציה לדווח ולשלם על הכנסות משכ"ד למגורים למרות שלא פתחתי תיק.

מנוסח ההנחיות עולה שאם הנכס המושכר אינו משמש לפעילות עסקית של השוכרים אז להבנתי אין חיוב על פתיחת תיק. בנכסים האישים שלי אני מדווח ומשלם בלי שיהיה לי תיק, או לפחות כך היה עד היום - יש לי באיזור האישי אופציה לדווח ולשלם על הכנסות משכ"ד למגורים למרות שלא פתחתי תיק.
בשביל לשלם 10% על שכר דירה אתה צריך תיק מסוג 95.
ייתכן וזה נפתח אוטומטית מאחורי הקלעים.

בשביל לשלם 10% על שכר דירה אתה צריך תיק מסוג 95.
ייתכן וזה נפתח אוטומטית מאחורי הקלעים.
אחרי שיטוט באתר מס הכנסה עולה שההערכה שלך היא נכונה - התיק מסוג 95 אכן נפתח מאחורי הקלעים, אבל זה לא "תיק במס הכנסה" במובן הרגיל של המילה ומדובר במסלול דיווח נפרד לחלוטין מדו"ח שנתי. הנה צילום מסך מתוך האתר:
Clipboard-01-04-2026-01.jpg

התיק מסווג כ- "לא פעיל" למרות שמשולם בו מס מידי שנה. כמו כן נראה שמדובר במשהו חדש יחסית כי דיווחים לפני שנת המס 2024 (כלומר שבוצעו לפני 2025) לא מופיעים במערכת.

לגבי דיווח עבור מישהו אחר, כל הנ"ל מכניס אותי לתהיה אם אפילו מייצג יוכל לדווח במסלול 10% בלי להכניס את הנישום למעגל החייבים בהגשת דוח שנתי, בינתיים ממה שגיששתי אין כרגע למייצגים רלוונטיים זמן בשבילי.

@גרביל מרוץ
שים לב שהעמוד מהתמונה ששיתפת מתייחס לשנת המס הנוכחית. כלומר, ייתכן והיה תיק עבור 2024 או 2025, אך ב2026 עוד לא נפתח תיק ולכן מופיע כ"לא פעיל".
התיק מסווג כ- "לא פעיל" למרות שמשולם בו מס מידי שנה. כמו כן נראה שמדובר במשהו חדש יחסית כי דיווחים לפני שנת המס 2024 (כלומר שבוצעו לפני 2025) לא מופיעים במערכת.
בדקת בקובייה ששמה "דיווחים"?

בדקת בקובייה ששמה "דיווחים"?
אין דיווחים לאף שנת מס, ובדף "יתרות" מצויין בפירוש שאין תיקים במס הכנסה, אפילו לא ה- 95 ה- "לא פעיל" שהבאתי קודם. השנה היחידה שאפשר לראות עבורה דיווחים היא 2024 (כלומר התשלום שבוצע בתחילת 2025), אבל רק באזור של תשלום מס במסלול 10%, כלומר כמעין רשות מיסוי בפני עצמה שלא קשורה למס הכנסה.

יש כאן לדעתי שני עניינים שונים

1. מתי אדם יכול לשלם / לדווח לרשות המסים בשם אדם אחר.
2. מה הטכניקה לגבי דיווח על שכ"ד במסלול 10% לגבי דירות שבעליהן אינם חייבים בדיווח שנתי למס הכנסה.

לגבי השאלה הראשונה - כמו ש @ירח אפל אמר - יש קבוצה מצומצמת של אנשים שיכולים להיות מייצגים - רואה חשבון, יועץ מס, עורך דין ואולי עוד כמה.
בנוסף יש בעלי תפקיד שמכוח תפקידם יכולים לדווח ולרוב צריכים לחתום על טפסים מיוחדים כגון מנהל עיזבון וכו'. עד כמה שאני זוכר גם יורשים יכולים להגיש דיווחים אחרי חתימה על טפסים מתאימים.

ייצוג שאין לו הסמכה חוקית נוגדת את הכללים של ייצוג בפני רשות המסים. בהחלט ייתכן שפעם היה ניתן לעשות את זה מבחינה טכנית - אבל זה לא הופך את זה לתקין - ולדעתי דיני שליחות רגילים לא חלים כאן.

לגבי נפטר ספאציפית - נפטר לא יכול למנות שלוח. כל יפוי כח שהנפטר נתן בחייו (למעט יפוי כח בלתי חוזר לטובת צד שלישי) פוקע עם פטירתו.

לגבי השאלה השניה - למיטב ידיעתי רשות המסים עשתה רויזיה טכנית לפני כשנה בכל מערכת הדיווחים של שכר דירה הן לגבי חיייבים בהגשת דוחות שנתיים והן לגבי כאלה שאינם חייבים בהגשת דוחות שנתיים.

באתר של הרשות -

https://www.gov.il/he/service/request-open-employee

פתיחת תיק ודיווח על הכנסה מהשכרת נכסים​

מצויינים ההבדלים בין תיק 94 ו - 95 כך -

סוג תיק 95​

• מיועד למסלול לדיווח ותשלום מס בשיעור 10% ללא ניכוי הוצאות.
  • ניתן לשלם את המס במהלך השנה, אך לא יאוחר מ-31.1 של השנה העוקבת לשנת השכירות.
  • במסלול זה אין צורך בהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה, אם סכום השכירות השנתי נמוך מהתקרה הקבועה בתקנות.

סוג תיק 94​

• המסלול מיועד ליחידים/בני זוג המשכירים נכס שעל פי החוק מחייב הגשת דו"ח שנתי.
  • במסלול זה ניתן לבחור מסלול דיווח - לפירוט מסלולים.
למיטב הבנתי - גם אם אין לך באזור האישי תיעוד על כך שפתחת תיק 95 אני מעריך שלאחר פתיחה מחודשת של תיק 95, לא תצטרך כל שנה לפתוח מחדש תיק 95.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
מתי אדם יכול לשלם / לדווח לרשות המסים בשם אדם אחר.
האם בני זוג צריכים לפתוח תיק בנפרד?
התיק הוא על שם בן הזוג (לפי תעודת זהות) האם בת הזוג יכולה לפתוח אזור אישי (על הפרטים שלה) ולשלם את המקדמות הנדרשות עבור שניהם?
עד עכשיו אפשר היה לשלם בלי להיכנס לאזור האישי אלא רק עם מספר תיק הניכויים…

ייצוג שאין לו הסמכה חוקית נוגדת את הכללים של ייצוג בפני רשות המסים. בהחלט ייתכן שפעם היה ניתן לעשות את זה מבחינה טכנית - אבל זה לא הופך את זה לתקין - ולדעתי דיני שליחות רגילים לא חלים כאן.
אני מחזיק יפויי כח של תושב חוץ שאני מטפל בנכס שלו וכל השנים דאגתי לשלם בשמו את המס, זו לא הסמכה חוקית מבחינת רשות המיסים?

התיק הוא על שם בן הזוג (לפי תעודת זהות) האם בת הזוג יכולה לפתוח אזור אישי (על הפרטים שלה) ולשלם את המקדמות הנדרשות עבור שניהם?
לי יש אזור אישי משלי אבל אשתי בת הזוג הרשומה, ופעם אחרונה שניסיתי לא נתן לי לשלם דרך האזור האישי שלי.

אני מחזיק יפויי כח של תושב חוץ שאני מטפל בנכס שלו וכל השנים דאגתי לשלם בשמו את המס, זו לא הסמכה חוקית מבחינת רשות המיסים?
שאלה טובה!

למיטב ידיעתי הרשאה לשמש מייצג מוגדרת בפקודת מס הכנסה ולמיטב ידיעתי זה מוגבל לרואי חשבון, יועצי מס וערכי דין.

"רשות לייצג נישומים

236.
אלה רשאים לייצג נישומים, ולענין זה, ייצוג – לרבות לפני ועדה לקבילות פנקסים:

(1)
רואה חשבון כמשמעותו בחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955;

(2)
יחיד הראוי לערוך בקורת על פנקסי אגודה שיתופית לפי סעיף 20 לפקודת האגודות השיתופיות;

(3)
יועץ מס מייצג כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייצוג על ידי יועצי מס, התשס"ה-2005;

הוראה זו אינה באה לפגוע בזכותו של עורך דין על פי חוק לשכת עורכי-הדין, תשכ"א-1961."

למיטב ידיעתי - הגשת דוחות בשם אחר נחשבת ייצוג נישומים והיא יוחדה על פי חוק למייצגים בלבד ולכן אני לא חושב שניתן להגיש בשם אדם אחר דוחות מס אם לא עונים על אחד מהקריטריונים האלה - אולי אני טועה.

אולי לגבי תשלום חובות - מספיק יפוי כח - כי זה לא נחשב פעולה של ייצוג נישום מול הרשות. - זו השערה שלי - לא בטוח.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

נערך לאחרונה ב:
עד כמה שאני יודע - הגשת דוחות בשם אחר ניתנת למייצגים בלבד ולכן אני לא חושב שניתן להגיש בשם אדם אחר דוחות מס אם לא עונים על אחד מהקריטריונים האלה - או שיש הסמכה מיוחדת כמו נאמן או מנהל עיזבון - אבל ייתכן שאני טועה.
להבנתי המייצג יכול לערוך עבור הנישום את הדוחות ולתווך עבורו את המסירה לרשות המיסים, אבל מי שחותם על הדוח זה תמיד הנישום. המייצג לא נכנס בנעליו של הנישום. כשהייתי אפוטרופוס אני הייתי חותם על הדוח השנתי של החסוי ורואה החשבון היה משדר אותו, אבל לו היתה עדיין אופציה להגשה פיזית של הדוח אני לא הייתי זקוק לרואה החשבון. העניין הוא שבמסלול 10% אין חיוב על הגשת דוח שנתי ומבחינה פרוצדורלית זה סיבוך מוגזם עבור משהו שכל הרעיון מאחריו הוא שהוא יהיה פשוט. נראה לי שפשוט היתה פה השקה של מערכת דיווח חדשה כשהיא לא אפויה עד הסוף.

להבנתי המייצג יכול לערוך עבור הנישום את הדוחות ולתווך עבורו את המסירה לרשות המיסים, אבל מי שחותם על הדוח זה תמיד הנישום. המייצג לא נכנס בנעליו של הנישום. כשהייתי אפוטרופוס אני הייתי חותם על הדוח השנתי של החסוי ורואה החשבון היה משדר אותו, אבל לו היתה עדיין אופציה להגשה פיזית של הדוח אני לא הייתי זקוק לרואה החשבון. העניין הוא שבמסלול 10% אין חיוב על הגשת דוח שנתי ומבחינה פרוצדורלית זה סיבוך מוגזם עבור משהו שכל הרעיון מאחריו הוא שהוא יהיה פשוט. נראה לי שפשוט היתה פה השקה של מערכת דיווח חדשה כשהיא לא אפויה עד הסוף.
לדעתי השאלה שלך ספאציפית ברמה העקרונית צריכה להיות -

לגבי מי שלא חייב בהגשת דוח שנתי - האם הגשת דוח על הכנסה משכ"ד באמצעות אחר נחשבת כייצוג של נישום מול הרשות או לא.

לדעתי, למרות שלא מדובר על דוח שנתי רגיל של מי שחייב בהגשת דוחות, כן מדובר על פעולה של ייצוג של נישום מול הרשות ולכן זה יכול להיעשות או על ידי הנישום עצמו או על ידי מיייצג, ולא באמצעות יפוי כח. אם מישהו יטען בצורה משכנעת שלא מדובר על ייצוג של נישום מול הרשות אז תיתכן שהתשובה תהיה שונה.

ייתכן שטכנית זה היה ניתן פעם ועכשיו עם הרוויזיה הטכנית זה גם בלתי אפשרי.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

אני לא מעוניין בייצוג, אני מעוניין בהרשאה. יש במערכת של מס הכנסה אופציה של "הרשאה לפעולות דיגיטליות". למשל אם אני עוסק מורשה אני יכול לתת למי שאני רוצה את ההרשאה לבצע במס הכנסה את הפעולה "דיווח מעסיק על סיום העסקת עובד". אז למה אני לא יכול לתת למישהו אחר (נניח אחד מהילדים שלי) את ההרשאה להפיק עבורי שוברים? או להדפיס עבורי אישורים? זה ממש מתבקש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
F תשלום מקדמות מס הכנסה עם כרטיס אשראי אמריקאי מיסים 13
B תשלום מס הכנסה על הפרשות לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O תשלום מס הכנסה שוק ההון 1
T תשלום מס הכנסה כשאיני גר בארץ אוף טופיק 12
S משהו לא מסתדר לי עם תשלום מס הכנסה צרכנות פיננסית 3
Squirrel תשלום מס הכנסה (!) בעת הפקדה רגילה ל-IB? צרכנות פיננסית 2
F תשלום חוב מס הכנסה שוק ההון 3
D.Aristocrats תשלום שומת מס הכנסה באינטרנט אוף טופיק 5
M אישור מס הכנסה על תשלום מזונות - יש כזו חיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
T תשלום מס יסף באיחור - איך לגשת? מיסים 1
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
ר תשלום מס מיסים 5
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
O תשלום מס שבח נדל"ן 1
ס תשלום מס על ריבית מפיקדון בבנק זר מיסים 1
M עדיפות לדמי ניהול או דחיית תשלום מס ? שוק ההון 13
vaccinium תשלום מס בישראל של תושב ישראל אשר גר ועובד בארה״ב מיסים 15
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
מ החזר מס על תשלום מס על דבידנד מיסים 3
פיטר גריפין מכירת דולרים ברווח ומשיכה - תשלום מס? מיסים 1
M תשלום מס על משיכת כספי פיצויים מקרן פנסיה מיסים 1
K מיסוי נומינלי על קרן זרה - האם יתכן תשלום מס בהפסד שנובע משער המטבע? שוק ההון 7
M אי תשלום מס רווחי הון IB מיסים 13
D תשלום מס על אירוע מס יחיד מיסים 4
א העברת ניירות ערך מתיק ממוסה לתיק לא ממוסה כדי לדחות תשלום מס רווחי הון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
I תיאום מס לשכיר - זיכוי עבור תשלום לריסק פרטי ומטריה ביטוחית צרכנות פיננסית 7
ס תיאום מס סולידי (עם מומחי מס וללא תשלום) מיסים 14
I זיכוי מס בגין תשלום לביטוח חיים\אובדן כושר עבודה לשכירים (שלא דרך תלוש השכר) צרכנות פיננסית 8
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13
M תשלום מס רווחי הון באיחור מיסים 10

נושאים דומים

Back
למעלה