• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא

עלילה מסלול

משתמש רגיל
דירוג
124
הי אשמח להתייעצות.

המשפחתון שבו ילדי היה בזמן המלחמה היה סגור. בעלת המשפחתון הפקידה את השיק כרגיל. עכשיו היא טוענת שהיא העבירה דרך רואה החשבון שלה בקשה ופיצוי ורק אם תקבל היא תחזיר לנו חצי מהסכום.

אני מרגיש שהיא מחרטטת אותי כי להבנתי רק מי שחווה הפסדים יכול לקבל פיצוי והיא גבתה מכל ההורים מחיר רגיל.

האם יש הגיון בדבריה?
אציין שבחוזה לא מוזכר כלום לגבי כי עליון או מלחמה וכו'.

תודה

צודק. אין מתווה עבור עם כלביא (להבדיל מתחילת המלחמה ב-2023), זה כבר לא מעניין את הממשלה, הם עסוקים בנצחון המוחלט.
במקרה כזה כל אחד פועל בשביל עצמו. גם הגננת.

בימים ההם אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה.

צודק. אין מתווה עבור עם כלביא (להבדיל מתחילת המלחמה ב-2023), זה כבר לא מעניין את הממשלה, הם עסוקים בנצחון המוחלט.

מדובר על 12 ימים כן? זה לא הרבה.
לשכירים יש אפשרות של חלת.

למה אבל לדבר בלי לדעת?

@עלילה מסלול
לעניין - אנחנו באותו מצב ואתמול קיבלנו עדכון שנקבל פיצוי מהגן במהלך ספטמבר, לא אמרו כמה, אבל בהחלט יש מתווה פיצוי מהמדינה.

אני לא מבין במתווה הפיצוי עצמו, זה אולי צריך לשאול רו"ח שמתעסק בזה, אבל אני כהורה בהחלט דרשתי פיצוי מהגן והגן מבחינתו יכול לטעון (וזו גם האמת) שהוא חייב להחזיר כסף להורים ולבקש פיצוי. זה שהשיק נגבה במועדו לא אומר כלום.

אני כהורה בהחלט דרשתי פיצוי מהגן
אם הגן/משפחתון מקבל פיצוי, אכן ראוי להעבירו להורים.
אבל אם הוא לא מקבל פיצוי, עדיין יש לו עלויות גם אם הגן סגור - למשל שכ"ד, ארנונה, שכ"ע (או רק הכנסה שוטפת אם היא עובדת יחידה במשפחתון) - ולכן דרישה היא לא דבר נאה במקרה כזה.

אבל אם הוא לא מקבל פיצוי, עדיין יש לו עלויות גם אם הגן סגור - למשל שכ"ד, ארנונה, שכ"ע (או רק הכנסה שוטפת אם היא עובדת יחידה במשפחתון) - ולכן דרישה היא לא דבר נאה במקרה כזה.
ברור שהדרישה היא רק במקרה שיש פיצוי מהמדינה, חשבתי שזה ברור מאליו.

מדובר במשפחתון שבו רק הגננת עובדת מהבית.
להבנתי לא רק שהיא ל הפסידה, היא גם חסכה לעצמה אוכל לילדים לשבועיים.

ברור שהדרישה היא רק במקרה שיש פיצוי מהמדינה, חשבתי שזה ברור מאליו.
למה אם אין פיצוי ההורים צריכים לספוג את כל הנזק?
הרי אם היה סעיף בחוזה שאומר משהו בנושא (לדוגמא: בהינתן מלחמה הגן לא מחזיר / מחזיר חצי) לא הייתה פה שאלה בכלל
ולא היינו מתנים את ההחזר בפיצוי שלה מהמדינה נכון?

להבנתי כרגע הכסף אצלה, היא מגודרת מהפסד. אז מה היא עושה לי טובה שהיא טובעת פיצויים?
לא נשמע לי שיהיה לה מוטיבציה בכלל לעשות זאת.

אציין שבחרנו לצאת מהמשפחתון רגע לפני תחילת השנה ולא העברתי לה שיקים ואני אמור לתת לה שיק אחד על חודש בגלל העזיבה המאוחרת.
שוקל איך להתקדם כי אם אני משחרר לה את הכסף אין מצב שאראה כסף מהפיצוי בגלל כל האמור לעיל.

למה אבל לדבר בלי לדעת?

@עלילה מסלול
לעניין - אנחנו באותו מצב ואתמול קיבלנו עדכון שנקבל פיצוי מהגן במהלך ספטמבר, לא אמרו כמה, אבל בהחלט יש מתווה פיצוי מהמדינה.

אני לא מבין במתווה הפיצוי עצמו, זה אולי צריך לשאול רו"ח שמתעסק בזה, אבל אני כהורה בהחלט דרשתי פיצוי מהגן והגן מבחינתו יכול לטעון (וזו גם האמת) שהוא חייב להחזיר כסף להורים ולבקש פיצוי. זה שהשיק נגבה במועדו לא אומר כלום.
אנא עדכן על מתווה הפיצוי. כרגע אין מתווה למעונות והמתווה לעסקים דורש הוכחה על ירידה בהכנסות (שזה לא המצב בהינתן שההורים שילמו) אבל אשמח מאוד להיות מופתע לטובה.

מדובר במשפחתון שבו רק הגננת עובדת מהבית.
להבנתי לא רק שהיא ל הפסידה, היא גם חסכה לעצמה אוכל לילדים לשבועיים.
ראשית אני ואתה לא יודעים אילו עוד עלויות יש לה לעסק.
שנית, אם אתה שכיר ולא עבדת שבועיים בגלל המלחמה - קיבלת שכר או לא? לפחות לדעתי, אדם צריך את פרנסתו גם אם נאלץ להפסיק לעבוד במצוות הממשלה.

אנא עדכן על מתווה הפיצוי. כרגע אין מתווה למעונות והמתווה לעסקים דורש הוכחה על ירידה בהכנסות (שזה לא המצב בהינתן שההורים שילמו) אבל אשמח מאוד להיות מופתע לטובה.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהיא מדווחת שהיא לא קיבלה כסף כדי לקבל פיצוי ומשאירה אצלה את השיקים.
או שהיא מחרטטת אותי ולא מגישה פיצוי כלל.

שנית, אם אתה שכיר ולא עבדת שבועיים בגלל המלחמה - קיבלת שכר או לא? לפחות לדעתי, אדם צריך את פרנסתו גם אם נאלץ להפסיק לעבוד במצוות הממשלה.
אני ואישתי נאלצנו לקחת ימי חופש על חשבוננו במצוות הממשלה והמטפלת לא השתתפה בזה.
לדעתי לספוג חצי חצי עם המטפלת זה הגיוני. בלי קשר לאם קיבלה פיצוי או לא.

אני חושב שאנשים לא מבינים כאן עד הסוף את המשמעות של ״עצמאי״, ובעלת מעון משפחתי היא עצמאית.

היא מרוויחה כסף, אבל צריכה לדאוג לעצמה לפרנסה, ואם לא צריך את השירותים שלה או אי אפשר להשתמש בהם - זו בעיה שלה.
אם היא סגרה את המשפחתון, אין לה שום זכות (בעיני) לקחת מההורים כסף. היא עצמאית שמספקת שירותים. היא לא סיפקה את השירות, על מה היא צריכה לקחת כסף?

היה לי מקרה דומה עם החדר כושר שלי. לא הסכימו להחזיר לי כסף על ה12 יום שהחדר כושר היה סגור, בטענה שלא היה להם איך לפתוח אותו, והם לא קיבלו על זה שום פיצוי מהמדינה. אבל אני לא לקחתי את הסיכון והאחריות של לפתוח חדר כושר (ולא נהנה מהרווחים כשיש אותם). זה בסל הסיכונים שבעל עסק לוקח על עצמו, והוא צריך לשמור לעצמו כסף למקרים כאלו. (לאחר תלונה למועצה לצרכנות החזירו לי את התקופה הזו).

אני לא יודע אם אני נשמע כאן קצת קרציה, אבל עצמאיים לוקחים על עצמם סיכון ומרוויחים כסף בהתאם. זה בדיוק הקונספט וההגיון בלהיות עצמאי.
אבל זה לא הגיוני ולא הגון לגלגל את הסיכון הזה על מישהו אחר אחרי שהוא מתממש.
אם היא רצתה ביטחון היא יכלה לעבוד כשכירה בגן, לקבל משכורת קבועה (גם במלחמה וגם לא במלחמה) וליהנות מהוודאות והבטחון על חשבון תוחלת הרווח.

נערך לאחרונה ב:
למה אם אין פיצוי ההורים צריכים לספוג את כל הנזק?
הרי אם היה סעיף בחוזה שאומר משהו בנושא (לדוגמא: בהינתן מלחמה הגן לא מחזיר / מחזיר חצי) לא הייתה פה שאלה בכלל
ולא היינו מתנים את ההחזר בפיצוי שלה מהמדינה נכון?

אצלנו בחוזה ברור שאם פיקוד העורף משבית את הגן (סטטוס "אדום") - אין פיצוי להורים.

אני כהורה ששילם הכל, מצפה שכן יעבירו לי פיצוי אם יהיה כזה מהמדינה (במדיה ואין פיצוי, אני מניח שהדעה שלי תהיה תלויית מקרה) אעדכן כשנקבל את הפיצוי.

אציין שבחרנו לצאת מהמשפחתון רגע לפני תחילת השנה ולא העברתי לה שיקים ואני אמור לתת לה שיק אחד על חודש בגלל העזיבה המאוחרת.
שוקל איך להתקדם כי אם אני משחרר לה את הכסף אין מצב שאראה כסף מהפיצוי בגלל כל האמור לעיל.
הייתי בול בול באותו מצב. לא קיבלתי פיצוי על ה7.10.2023 מהסיבה הפשוטה שהיא לקחה כסף מלא מכל ההורים ולכן לא היתה זכאתי לפיצוי מהמדינה. היו מלא דיבורים כן תקבל לא תקבל שורה תחתונה אין מה לתת פיצוי אם לא היה לך הפסד. אני התעצבנתי ברמות שאין לתאר וכבר דיימנתי איך אני תובעת אותה רק מהעצבים. והייתי מאוד ברורה בקבוצה של האימהות (שהיו לה שם משתפיות).

בסופו של דבר יצאנו מהגן חודש לפני תום החוזה. לא העברתי את התשלום של אוגוסט (ושילמתי חצי יולי למרות שלא היינו) ולא אמרתי מילה יותר בקשר לפיצוי. היתה מעין הסכמה בשתיקה (או שהיא לא שמה לב).

בכל מקרה לעניין שלך, לא הייתי מעבירה לה את הכסף של החודש שאתה צריך לפי חוזה ואם היא תשאל מה קורה, להזכיר את הפיצוי.

אני באמת שלא מבינה למה זה מעניין אותי או קשור אלי. היא גם לא יודעת איזה עלויות יש לי וכמה אני משלמת שכר דירה. מה הקשר בכלל ? ואומנם לא הייתי בארץ בזמן עם כלביא, אבל ועוד איך הייתי בארץ בזמן 7.10.2023 ולא רק שלא היה לי מסגרת בגן הפרטי ושילמתי עליו כרגיל, גם שילמתי עוד למטפלת על מנת שתיקח את שני הילדים שאין להם מסגרות שאני אוכל ללכת לעבוד ובעלי במילואים מהיום הראשון של המלחמה.

הגן שלה הוא העסק שלה והבית שלי הוא העסק שלי. אני משלמת לה לטפל בילדים שלי, מלבד באוגוסט שלא ברור למה אני משלמת לה אבל נעזוב את זה כרגע. הגן היה סגור באמת שלא ברור לי למה אני צריכה לשאת בעלויות. ואגב הייתי בשימחה מתפשרת על חצי חצי מתוך רצון לבוא לקראת ולהבין את המצב, אבל ברגע שזה כלום זה הרתיח אותי.

אני באמת שלא מבינה למה זה מעניין אותי או קשור אלי.
מי שקיבל פיצוי או משכורת כרגיל עבור אותה תקופה - אמור לשלם את התשלומים הרגילים לדעתי.
מי שלא קיבל - זאת באמת בעיה, אבל לדעתי היא מונחת לפיתחה של הממשלה ולא של בעל עסק שאמור להמשיך לשלם את תשלומיו וגם להתפרנס.
מי שלא מעניין אותו כלום חוץ מעצמו ותולעיו, אין לי בכלל יכולת שיחה איתו על זה.

• אהבתי
Reactions: A42
מי שקיבל פיצוי או משכורת כרגיל עבור אותה תקופה - אמור לשלם את התשלומים הרגילים לדעתי.
מי שלא קיבל - זאת באמת בעיה, אבל לדעתי היא מונחת לפיתחה של הממשלה ולא של בעל עסק שאמור להמשיך לשלם את תשלומיו וגם להתפרנס.
מי שלא מעניין אותו כלום חוץ מעצמו ותולעיו, אין לי בכלל יכולת שיחה איתו על זה.
למה לא לראות את בעלת הגן בתור עצמאית שנטלה על עצמה סיכון? סיכון (כמו השקעה בשוק המניות) שעשוי להניב רווח רב ועשוי להניב הפסד.

לצורך העניין, אם השקעתי במניות שנפלו בקורונה לא באתי לאף אחד בטענות שנטלתי סיכון שהתממש. אם אבוא לבעלת הגן ואגיד לה שהפסדתי כסף בs&p500 ואני לא יכול לשלם החודש, לא אצפה שהיא תוותר לי על התשלום החודשי. לא כי לא מעניין אותה ״כלום חוץ מעצמה ותולעותיה״ , פשוט כי ככה העולם עובד, והיא לא יכולה להיות אחראית לכל בחירה וסיכון שאני נטלתי על עצמי (וכי אני בטח לא חולק איתה את הרווחים כשיש אותם).
כשהיא מרוויחה את הX כסף יותר בתור בעלת מעון עצמאית מאשר גננת - זה בדיוק כדי להצדיק את העלויות הנוספות והסיכונים האלו (שעובדה, יכולים להתממש).

למה לא לראות את בעלת הגן בתור עצמאית שנטלה על עצמה סיכון?
סיכון שנובע מהחלטות ממשלה או מפעילות חבלנית? מעניין מה שאתה אומר.
אם כך - חייל לוקח על עצמו סיכון, שכיר לוקח על עצמו סיכון, מתיישב בשדרות או בארי או שלומי לוקח על עצמו סיכון, נפגע בהתפוצצות אוטובוס לקח על עצמו סיכון... לאף אחד לא מגיע כלום ושלום על העולם?

אני הייתי בעלת עסק תיירותי בגבול לבנון במלחמת לבנון השניה. קיבלתי פיצוי על חודשיים שבהם העסק שבת לגמרי. הגיע לי או לא?
לאחר המלחמה הקצרה, לקח הרבה זמן עד שהתיירים שבו לאזור - הגיע לי פיצוי על כך או לא? (האמת שלא קיבלתי פיצוי מעבר למלחמה).

יזם שמחליט להקים עסק אכן לוקח על עצמו הרבה סיכונים ומנסה בכל דרך לגדר אותם. אני לא רואה איך הוא יכול לגדר סכנה של מלחמה.
האם אתה מצפה שאף אחד לא יקים עסק בישראל בגלל זה? והיכן יעבדו השכירים?
אם השקעתי במניות שנפלו בקורונה לא באתי לאף אחד בטענות שנטלתי סיכון שהתממש
אתה אמור להשקיע בכלים מסוכנים (ומניות הן כאלה) רק כסף שאתה לא צריך לפרנסתך בשנים הקרובות. ומדדים נוטים להיות בעלי תוחלת חיובית לאחר מספר שנים.
האם אתה מצפה מיזם קטן לדאוג קודם כל להרבה כסף בצד כדי שיוכל להרגיש בנוח להפסיד את פרנסתו העכשווית מהעסק? שלא יעז לקחת הלוואות לטובת העסק?
מה ההשוואה כאן?

הגננת שלנו הודיעה היום שהיא תחזיר כ-300 ש"ח על התקופה שהגן היה סגור (פחות מ 10% מהתשלום החודשי).

אם היא סגרה את המשפחתון, אין לה שום זכות (בעיני) לקחת מההורים כסף. היא עצמאית שמספקת שירותים. היא לא סיפקה את השירות, על מה היא צריכה לקחת כסף?

התשלום שאתה משלם לגן מדי חודש הוא בסך הכל פריסה ל 12 תשלומים ללא ריבית של "שכר לימוד" שנתי.
גם אוניברסיטאות היו סגורות ואף אחת מהן לא חשבה להחזיר כסף לסטודנטים.

למרות שהגן נסגר עקב החלטת פיקוד העורף, הגננת עדיין צריכה לשלם שכירות ומשכורות לעובדים, גם אם הם לא מגיעים לעבודה. הכסף שהיא חוסכת זה על הוצאות זניחות יחסית כמו אוכל, חשמל ומים.
בכל מקרה, הגננת שלנו (וכנראה גננות רבות אחרות) מראש גידרה את עצמה והכניסה לחוזה סעיף מפורש שאומר שבמקרה שהגן ייסגר בהוראת פיקוד העורף, לא יהיה החזר.
אם אתה חושב שהגננות התעשרו מהמלחמה, אני ממליץ לך לפתוח גן בהקדם ולחכות לסיבוב הבא עם אירן.

ואו איזה התכתבות לדעתי קצת מנותקת

האם יש הגיון בדבריה?
בתשובה קצרה כן.

בהסבר קצת יותר מעמיק אני ארחיב ואומר שאני מטפל בכל נושא ההחזרים האלה בגנים, פעוטונים וצהרונים במושב שלנו (כהתנדבות זה ממש לא העבודה שלי)

אז כמובן בדקתי את הנושא לעומק גם עם היועץ המשפטי שלנו. ואנחנו מושב חזק יחסית עם מערכת חינוך ועובדות שכירות, מנהלות חינוך וכו ממש לא המקרה הזה של מטפלת עצמאית בודדת ומוחלשת.

1. אין נכון להיום שום מתווה מהמדינה להחזר או פיצוי (גם לא התחייבו שיהיה בעתיד)

2. חוקית ומשפטית אין שוב חובה להחזר או פיצוי עבור הימים האלה בין אם רשום משהו בחוזה או לא.

3. אף מערכת חינוך לא עובדת ברווחים גבוהים לרוב זה אפס על גבול הגירעוני. גם פעוטונים פרטיים שמעט מרווחים זה ממש מעט.

4. בכל תכנון תקציב של מערכת חינוך לוקחים לרוב 2.5-5 אחוז בלטמ או בצמ על העלויות לרוב זה יכול לכסות מטפלת חולה ימי שביתה בודדים אבל לא דברים גדולים כאלה.

5. אצלנו וזה נכון לדעתי לכל הארץ לא הוצאנו את עובדות מערכת החינוך לחלת (כי המדינה לא אמרה שאפשר, והנחייה המקצועית היתה לסגור בלי חלת ולחכות). המשמעות היתה בגדול שהמשכנו לשלם משכורות שזה בערך 80 אחוז מההוצאות. (*גם לדעתי אם היינו מוצאים לחלת חלק גדול מהעובדות לא היה חוזר לעבוד אחרכ)

6. הדבר היחידי שחסכו הוא התשלום עבור הקטרינג לארוחות צהריים (15 שקל לילד). אפילו האוכל של ארוחות הבוקר והפירות לא הכל נחסך כהרי במקררים היו מלאים מראש והכל נזרק אחרכ לפח.

7. אפילו הפעלות של חוגים חיצונים שלא נעשו לא ממש נחסכו ואנחנו עדין בתהליך של לשלם משהו חלקי למרות שלא הגיעו.

8. ההחלטה שלנו היא להחזיר רק את עלות הקרטינג שנחסכה כ150 שקל לכל ילד. וגם את זה אנחנו נפרוס כנראה על פני שנת הלימודים שמתחילה עכשיו.

חייב לרשום עוד משהו אישי. דווקא בתור אנשים מאוד מחושבים כלכלית. תיזהרו בכל הנוגע לחינוך.
זאת עבודה כפוית טובה, מאוד מאוד קשה להשיג כא טוב, וגם כא סביר זה לא פשוט להשיג.
בשנתיים האחרונות יש ירידה מאוד מאוד גבוה באנשים שמתאימים.
העלנו אצלו את השכר ב50 אחוז ועדין לא מצליחים להשיג כא מספיק טוב.
ההחזר המדובר לא באמת ישנה כלכלית לאף אחד ממכם ומניח שזה בעיקר בגלל העיקרון.
לגננת או מטפלת כזאת שלא סוגרת את החודש זה יכול לעשות את כל ההבדל
ואפילו לא במישור הכלכלי אלה בהרגשה האישית מול ההורים והתמיכה שהן לא מקבלות.

אם יש לכם מקום בטוח שאתם משאירים את הילדים שלכם תגידו תודה רבה בכל הזדמנות ואל תבקשו החזרים איפה שאתם לא חייבים
ותדעו להעריך את האנשים האלה בעיקר בשביל שהם ימשיכו בעבודת קודש הזאת כי באמת שאין כבר הרבה כאלה היום בארץ

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 20
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
ד כמה שאלות על תשלום ביטוח לאומי כעצמאי קטן מיסים 10
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
א תשלום בשקלים לעומת תשלום בדולרים צרכנות פיננסית 18
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
ה תשלום חודשי מהתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
טסלה בנק וואן זירו - תשלום שוברים לקבלן צרכנות פיננסית 7
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
ה תשלום חיבור לחשמל נדל"ן 3
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
ה תשלום חיבורים לקבלן נדל"ן 2
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
J גובה תשלום ביטוח לאומי - מילואים בזמן אבטלה מיסים 1
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 4
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
P תשלום פנסיה בזמן רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
A קיזוז תשלום אחרון מחובות קבלן נדל"ן 8
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
necrophidius מחשב נייד - תשלום אחד או פריסה ל 24 ללא ריבית צרכנות פיננסית 14
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה