ואו איזה התכתבות לדעתי קצת מנותקת
בתשובה קצרה כן.
בהסבר קצת יותר מעמיק אני ארחיב ואומר שאני מטפל בכל נושא ההחזרים האלה בגנים, פעוטונים וצהרונים במושב שלנו (כהתנדבות זה ממש לא העבודה שלי)
אז כמובן בדקתי את הנושא לעומק גם עם היועץ המשפטי שלנו. ואנחנו מושב חזק יחסית עם מערכת חינוך ועובדות שכירות, מנהלות חינוך וכו ממש לא המקרה הזה של מטפלת עצמאית בודדת ומוחלשת.
1. אין נכון להיום שום מתווה מהמדינה להחזר או פיצוי (גם לא התחייבו שיהיה בעתיד)
2. חוקית ומשפטית אין שוב חובה להחזר או פיצוי עבור הימים האלה בין אם רשום משהו בחוזה או לא.
3. אף מערכת חינוך לא עובדת ברווחים גבוהים לרוב זה אפס על גבול הגירעוני. גם פעוטונים פרטיים שמעט מרווחים זה ממש מעט.
4. בכל תכנון תקציב של מערכת חינוך לוקחים לרוב 2.5-5 אחוז בלטמ או בצמ על העלויות לרוב זה יכול לכסות מטפלת חולה ימי שביתה בודדים אבל לא דברים גדולים כאלה.
5. אצלנו וזה נכון לדעתי לכל הארץ לא הוצאנו את עובדות מערכת החינוך לחלת (כי המדינה לא אמרה שאפשר, והנחייה המקצועית היתה לסגור בלי חלת ולחכות). המשמעות היתה בגדול שהמשכנו לשלם משכורות שזה בערך 80 אחוז מההוצאות. (*גם לדעתי אם היינו מוצאים לחלת חלק גדול מהעובדות לא היה חוזר לעבוד אחרכ)
6. הדבר היחידי שחסכו הוא התשלום עבור הקטרינג לארוחות צהריים (15 שקל לילד). אפילו האוכל של ארוחות הבוקר והפירות לא הכל נחסך כהרי במקררים היו מלאים מראש והכל נזרק אחרכ לפח.
7. אפילו הפעלות של חוגים חיצונים שלא נעשו לא ממש נחסכו ואנחנו עדין בתהליך של לשלם משהו חלקי למרות שלא הגיעו.
8. ההחלטה שלנו היא להחזיר רק את עלות הקרטינג שנחסכה כ150 שקל לכל ילד. וגם את זה אנחנו נפרוס כנראה על פני שנת הלימודים שמתחילה עכשיו.
חייב לרשום עוד משהו אישי. דווקא בתור אנשים מאוד מחושבים כלכלית. תיזהרו בכל הנוגע לחינוך.
זאת עבודה כפוית טובה, מאוד מאוד קשה להשיג כא טוב, וגם כא סביר זה לא פשוט להשיג.
בשנתיים האחרונות יש ירידה מאוד מאוד גבוה באנשים שמתאימים.
העלנו אצלו את השכר ב50 אחוז ועדין לא מצליחים להשיג כא מספיק טוב.
ההחזר המדובר לא באמת ישנה כלכלית לאף אחד ממכם ומניח שזה בעיקר בגלל העיקרון.
לגננת או מטפלת כזאת שלא סוגרת את החודש זה יכול לעשות את כל ההבדל
ואפילו לא במישור הכלכלי אלה בהרגשה האישית מול ההורים והתמיכה שהן לא מקבלות.
אם יש לכם מקום בטוח שאתם משאירים את הילדים שלכם תגידו תודה רבה בכל הזדמנות ואל תבקשו החזרים איפה שאתם לא חייבים
ותדעו להעריך את האנשים האלה בעיקר בשביל שהם ימשיכו בעבודת קודש הזאת כי באמת שאין כבר הרבה כאלה היום בארץ