• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות?

• פותח הנושא פותח הנושא Echelon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Echelon

משתמש רגיל
דירוג
557
בתחילת 2025 ביצעתי חישוב עצמאי מקדים של חבות המס לשנת 2024 והגעתי לסכום של 70,000 ש"ח בקירוב.
שילמתי 2 מקדמות באיזור האישי של מ"ה:
1) 35,000 ש"ח בינואר 2025.
2) 35,000 ש"ח בתחילת פברואר 2025 (עקב מגבלת סכום של מ"ה על תשלום חודשי בכ. אשראי).

לאחר קבלת כל דו"חות המס הרלוונטים לפני שבועיים רואה החשבון שלי ביצע חישוב מדויק יותר של השומה הצפויה והגיע לחבות מס של 60 ש"ח.
במקביל, ראיתי באיזור האישי של מ"ה שיתרת הזכות שלי עומדת ע"ס 72,500 ש"ח והנחתי שזה בעקבות ריבית והצמדה שתשלום המקדמות צבר מתחילת השנה.

הבוקר קיבלתי הודעה מהרו"ח שמ"ה הפיק שומה סופית ושיש לי חבות מס של 70 ש"ח. כלומר, נראה שמ"ה "התעלם" מיתרת הזכות העדכנית שלי והתייחס רק ל-70,000 ש"ח ששולמו כמקדמה.

1) האם מ"ה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה שצברתי על תשלום המקדמות ולפי זה לקבוע את חבות המס הסופית? כלומר במקרה הנ"ל, ציפיתי לקבל החזר ממ"ה ע"ס 2,400 ש"ח בקירוב.
2) הרו"ח טוען ש"לא מגיעה לי הצמדה על המקדמות ששילמתי ושיתרת הזכות באיזור האישי זה לא כסף שמגיע לי אלא רק חישוב תיאורטי". נשמע לי תמוה ביותר.

מה דעתכם?

האם מ"ה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה שצברתי על תשלום המקדמות ולפי זה לקבוע את חבות המס הסופית? כלומר במקרה הנ"ל, ציפיתי לקבל החזר ממ"ה ע"ס 2,400 ש"ח בקירוב.
זה נכון, מאידך הוא גם מחשב ריבית והצמדה על חוב המס עצמו (החל מ-1.1)
אם משלמים עד 31.1 אז מ"ה מוותר על הריבית וההצמדה, אם משלמים עד סוף פברואר מ"ה מוותר על מחצית הריבית וההצמדה, ועד סוף מרץ מ"ה מוותר על 25% מהריבית וההצמדה.

לא יצא לי לראות עדיין דוגמא עם תשלום חלקי בינואר, אשמח אם תוכל לחלוק מספרים ותאריכים מדויקים של חבות המס ושל תשלומי המקדמות.

2) הרו"ח טוען ש"לא מגיעה לי הצמדה על המקדמות ששילמתי ושיתרת הזכות באיזור האישי זה לא כסף שמגיע לי אלא רק חישוב תיאורטי". נשמע לי תמוה ביותר.
הוא טועה.

אשמח אם תוכל לחלוק מספרים ותאריכים מדויקים של חבות המס ושל תשלומי המקדמות.
אין לי עדיין את השומה הרשמית ממ"ה (הבנתי מהרו"ח שהיא מועלית לאיזור האישי כשבוע לאחר הפקתה), אבל מהשומה הצפויה של הרו"ח:
תחת סעיף 1. חישוב יתרת המס -
מס מגיע: 177,463
ניכויים ותשלומים: 177,405 (זה כולל את תשלום המקדמות ע"ס 70,000).
סה"כ: 58
הריבית הצפויה: 1
יתרת המס לתשלום: 59

המקדמות שולמו בתאריכים 8.1.2025 ו-1.2.2025.

הוא הרחיב וטען כי: "לא מגיעה לך יתרת זכות כי שילמת בדיוק את מה שהיית צריך לשלם, עד המועד שבו היית צריך לשלם, לכן אין ריבית והצמדה שמגיעים לך. גם אם היית משלם יותר מזה – לא היית מקבל ריבית והצמדה כי ריבית והצמדה מוחזרים עם החזר כאשר מס הכנסה מבקש תשלום או כאשר יש מס שנוכה במקור, לא המקרה שלך בשנה זו. היו גם שנים בעבר בהם קיבלת החזרים מרשות המסים וכשזה קרה – קיבלת אותם עם ריבית והצמדה.".

כלומר אם אני מבין אותו נכון, הוא טוען למעשה שלא זכאים לקבל "ריבית והצמדה" שנצברו על תשלום מקדמה/ות באותה שנה. רק לי זה נשמע לא הגיוני ולא הוגן בעליל?

אין לי עדיין את השומה הרשמית ממ"ה (הבנתי מהרו"ח שהיא מועלית לאיזור האישי כשבוע לאחר הפקתה), אבל מהשומה הצפויה של הרו"ח:
תחת סעיף 1. חישוב יתרת המס -
מס מגיע: 177,463
ניכויים ותשלומים: 177,405 (זה כולל את תשלום המקדמות ע"ס 70,000).
סה"כ: 58
הריבית הצפויה: 1
יתרת המס לתשלום: 59

המקדמות שולמו בתאריכים 8.1.2025 ו-1.2.2025.
מס מגיע 177,463
ניכוי לפני מקדמות - 107405
חבות מס ל31.12.2024 - 70058

על התשלום של ינואר נפחית 35000 מהחוב היות ואין ריבית והצמדה על תשלומים בינואר.
כלומר נותר להצמיד חוב של 35,058
נצמיד 35000 מסוף השנה ועד 1/2/2025 - 35020 - 20 ש"ח ריבית והצמדה מתוכם אתה חייב רק 10 (50% הנחה על ריבית והצמדה למשלמים בפברואר)
נצמיד 58 ש"ח מסוף השנה ועד היום - 2 ש"ח

סה"כ אתה חייב:
58 חוב (שילמת 70000 מתוך 70058)
12 ריבית והצמדה
=70 ש"ח
בול מה שמס הכנסה הפיק :)
כלומר מס הכנסה בהחלט התחשב בריבית והצמדה על הערכות המס ששילמת

לגבי מה שהרו"ח כתב, אני לא אריב איתו דרכך :)
מה שכן הוא צודק שלא מגיע לך החזר. אבל טעה בהסבר של למה.

כלומר מס הכנסה בהחלט התחשב בריבית והצמדה על הערכות המס ששילמת
יעקב, תודה רבה על החישוב וההסבר.
אני רק מתקשה להבין דבר אחד עדיין: על התקופה שהערכות המס ששילמתי היו "בכיס" של מ"ה, ממועד התשלומים ועד למועד הגשת הדו"ח לפני שבועיים, לא הייתי אמור לקבל ריבית והצמדה ואז מזה להפחית את ה-70 ש"ח של החוב? כלומר אין למעשה שום משמעות ליתרת הזכות שהופיעה באיזור האישי לפני שבועיים (72,500~ ש"ח)?

כלומר אין למעשה שום משמעות ליתרת הזכות שהופיעה באיזור האישי לפני שבועיים (72,500~ ש"ח)?
בהחלט יש משמעות, אבל יש משמעות גם להצמדה וריבית לחוב 70,058 מתחילת השנה ועד ליום הפקת השומה.
אם לא היה את העניין של ההנחות בגין תשלומי ינואר-מרץ, פשוט היית עושה מחד הצמדה לחוב מסוף השנה ועד יום השומה, ומאידך, הצמדות לתשלומים שלך מיום התשלום ועד יום השומה ואז מחסר בינהם.
היה יוצא בערך 111 ש"ח. בגלל ההנחות יצא 70.

יעקב, תודה רבה על החישוב וההסבר.
אני רק מתקשה להבין דבר אחד עדיין: על התקופה שהערכות המס ששילמתי היו "בכיס" של מ"ה, ממועד התשלומים ועד למועד הגשת הדו"ח לפני שבועיים, לא הייתי אמור לקבל ריבית והצמדה ואז מזה להפחית את ה-70 ש"ח של החוב? כלומר אין למעשה שום משמעות ליתרת הזכות שהופיעה באיזור האישי לפני שבועיים (72,500~ ש"ח)?
אם המקדמות הן על כסף שהיית חייב כששילמת
כמו שהמקדמות אמורות לצבור ריבית, גם החוב אמור לצבור ריבית, וזה אמור להתקזז

אם המקדמות הן על כסף שהיית חייב כששילמת
כמו שהמקדמות אמורות לצבור ריבית, גם החוב אמור לצבור ריבית, וזה אמור להתקזז
כן, הצלחתי להבין את זה מההסבר האחרון של @FIYaacov, תודה.

אני חושב שיש 3 דברים שגרמו לי לאי הבנה לגבי הפוסט הזה:
1) הנחתי שברגע שאני משלם את המקדמות (הערכות המס) החוב שלי "נעצר" באותו יום (1.2.2025) ולא צובר ריבית והצמדה יותר.
2) ראיתי יתרת זכות של 72,500 ש"ח באיזור האישי של מ"ה. הנחתי שאם לפי השומה של הרו"ח יש לי חוב צפוי של 60 ש"ח וצברתי ריבית והצמדה של 2,500 ש"ח מתחילת פברואר על תשלום שתי המקדמות - הרי שאני אמור לקבל החזר ממ"ה ע"ס 2,440 ש"ח.
3) קראתי בכל מיני מקומות שאנשים נוטים לשלם מקדמות גבוהות מהערכת המס על מנת לקבל החזר ממ"ה שכולל ריבית והצמדה (מעין פיקדון בתנאים טובים).

בכל מקרה אני מקווה שהפוסט הזה עזר לעוד אנשים להבין טוב יותר איך המנגנון הזה עובד :)

3) קראתי בכל מיני מקומות שאנשים נוטים לשלם מקדמות גבוהות מהערכת המס על מנת לקבל החזר ממ"ה שכולל ריבית והצמדה (מעין פיקדון בתנאים טובים).
זה עדיין נכון.
אבל כאמור, זה יעבוד רק עם המקדמות שלך היו גבוהות יותר מחבות המס שלך.
שעל ההפרש ביניהם יצטבר לך הצמדה לזכותך.

הנחתי שברגע שאני משלם את המקדמות (הערכות המס) החוב שלי "נעצר" באותו יום (1.2.2025) ולא צובר ריבית והצמדה יותר.
זה נכון.
כמובן רק עד גובה התשלום. כלומר אם יש לך חוב של 300 ושילמת 200 ממנו אז מרגע התשלום רק ה100 הנותרים ימשיכו לצבור ריבית.
על כסף שלא שילמת תמשיך לשלם ריבית.

הבעיה, כמובן, שבשלב הזה אתה עדיין לא יודע מה בדיוק החוב אלא יש לך רק הערכה. ואת החישוב בפועל מחשבים בדיעבד לפי חבות המס האמיתית.
ראיתי יתרת זכות של 72,500 ש"ח באיזור האישי של מ"ה. הנחתי שאם לפי השומה של הרו"ח יש לי חוב צפוי של 60 ש"ח וצברתי ריבית והצמדה של 2,500 ש"ח מתחילת פברואר על תשלום שתי המקדמות - הרי שאני אמור לקבל החזר ממ"ה ע"ס 2,440 ש"ח.
אכן תצוגת המידע (גם של הרו"ח שלך וגם של מס הכנסה) מבלבלת.
מבחינת מס הכנסה, עד שהגשת את הדו"ח התצוגה שלהם היא כאילו אין לך חבות מס ולכן יש בכלל יתרה כלכך גבוהה. ומאחר וכביכול אין חוב אלא יש יתרת זכות, היתרה הזאת צוברת ריבית.
את החישוב בפועל הם עושים רטרואקטיבית ברגע שהם מקבלים ומאשרים את הדו"ח.

מבחינת הרו"ח הוא הציג לך מידע של אחרי החישוב שלו, אבל בלי התחשבות מלאה (או לפחות בלי הסבר מלא) במה ששילמת ומתי שילמת למס הכנסה.
קראתי בכל מיני מקומות שאנשים נוטים לשלם מקדמות גבוהות מהערכת המס על מנת לקבל החזר ממ"ה שכולל ריבית והצמדה (מעין פיקדון בתנאים טובים).
כמו שאמרו, גם זה עדיין נכון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סיכום מצוין @roneng. אני מקווה שיעזור גם לעוד אנשים. תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
P שומת מס הכנסה עם טעויות, אחרי כמה גרסאות מהם. לוותר? מיסים 3
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
M מס הכנסה אפס על הכנסות בארץ לתושב חוזר 2026-2027 מיסים 1
R הסבר על קיזוז פחת בהקשרי מס הכנסה ומס שבח מיסים 5
R הסבר על מקדמות מס הכנסה מיסים 5
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
Y תכנון מס על הכנסה גבוהה במיוחד מיסים 31
F איך להשיג נתונים ממערכת מס הכנסה? מיסים 11
מ סגירת תיק מס הכנסה ib מיסים 3
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
מ מס רווחי הון למי שאין לו הכנסה מיסים 1
ה בדיקת מגן המס באתר מס הכנסה. שוק ההון 3
Y האם מס הכנסה רושם את הפסדי ההון המועברים? מיסים 5
A סעיף 92 (א) 1 בפקודת מס הכנסה והלכת מוזס מיסים 1
A מס הכנסה על השכרת דירה בשכ"ד שמעל 5654 ש"ח נדל"ן 2
R מספר שלילי סימולטור מס הכנסה מיסים 5
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
D מקדמות מס הכנסה מיסים 3
P מס שבח - האם אפשר שיחויב בנפרד לגמרי ממס הכנסה? נדל"ן 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
עידו ג מקדמה למס הכנסה - וניצול הטבות מס מיסים 13
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
ד אכיפת מס הכנסה סלקטיבית אוף טופיק 5
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 6
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3
ה איך לדווח על דו״ח מס שנתי בגין הכנסה ממשכורת? מיסים 1
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
ג הפרש לא מוסבר בין מס הכנסה שנוכה(בטופס 106) ל"מס המגיע" בחישוב המס בהגשת הדוח. מיסים 9
לאץ' מס הכנסה מול מס רווח הון מיסים 11
N קיזוז מס רווחי הון כנגד מס הכנסה מעבודה מיסים 1
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
T מהי "שָנָה" בהגדרת תושב חוזר ותיק, טופס 113 של מס הכנסה מיסים 3
S חבות מס של ידועים בציבור כשלאשה אין הכנסה חייבת במס מיסים 2
T מימוש מניות ורף תקרת מס הכנסה (אסטרטגיה כדאית) שוק ההון 9
yossik מס הכנסה על זיכוי בעמלות מסחר מיסים 3
A אי דיווח מקדמות מס הכנסה מיסים 2
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
כ פריסת הכנסה מקריפטו? (לצורך הפחתת מס) מיסים 1
כ פריסת הכנסה מקריפטו? (לצורך הפחתת מס) מיסים 2
B מה הסיווג הנכון עבור דווח ותשלום מס הכנסה על הכנסות משכר דירה העוברות את תקרת הפטור? מיסים 0
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה