אתה מתעלם מזה שכל החברות האלו העלו את הרווחים שלהם משמעותית וחלקם (אפל) עשו buyback מטורף שרק הוא נותן 4% לשנה למשקיעים. אני האמת רוצה להאמין שאנשים יפסיקו לקנות אייפון (כי לדעתי זה מוצר נחות ביחס לעלות), אבל אני די בטוח שהצרכנות לא תעצור פתאום. הסיבה שהTLT נפל זה שהריבית עלתה. אג"ח נופל כשהריבית עולה.
להשקיע עבור ריבית של 4.5% כשהאינפלציה יכולה לזנק (במשבר מניות הבנקים היה 400% אינפלציה) זה תרחיש שאישית מפחיד אותי יותר. הריבית מעולם לא זינקה כמו האינפלציה לצערנו, וכמעט תמיד הבנקים המרכזיים שמים ריבית ריאלית שלילית. מי שבשנות ה-80 שם את כספו באגחים ממשלתיות לטווח ארוך בריביות מטורפות בדיוק בpeak עם הרבה מינוף אולי הצליח לצאת break-even עם המדד. היסטורית, אגח מעולם לא נועד להשיא תשואה טובה למשקיעים, אלא להוריד סיכון בתיק. תיק 60/40 כמו שקוראים לו עם איזון שנתי גם לא עוזר לאף אחד כי המשברים יותר נדירים מהתקופות שבהם אין משברים (וספציפית אגחים לא עוזרים כשהריבית עולה כי אז הם גם צונחים לפעמים אפילו יותר ממניות כמו שאתה רואה פה בגרף. במיוחד אם משקיעים באגח עם ריבית 0% או ריבית שלילית ושאר השקעות מוזרות שהתרחשו בשנים האחרונות).
אתה מוזמן לתזמן את השוק, אבל לפי וליואציות שונות של s&p (ואני ממליץ לשמוע קצת את Aswath Damodaran לגבי הערכות שווי. אני אישית מצאתי הגיון בדבריו) אישית השתכנעתי שהוא מתומחר יחסית הוגן בתרחיש שהריבית ארוכת הטווח נשארת על 3-4%. האינפלציה רק עוזרת למונופולים להרוויח יותר, ואני באמת לא דואג להם שפתאום הרווחים יצנחו (כמובן, חברות שיש תחרות קשה ביניהם כנראה הולכות לסבול). למשל, אם גוגל מחר מחייבת לקוחות על הג'ימייל שלה בדולר לחודש האם באמת הם יעברו לחברת אימיילים אחרת? נניח ש33% יעזבו, הם עדיין ירויחו ממהלך כזה 12 מליארד דולר לשנה (שזה תוספת משמעותית). יש כח גדול מאוד למונופולים, וקשה מאוד להתחרות בהם. גוגל היא לא "חברת פרסום" היא "מונופול data וservices".