זה רק מהנסיון (המועט) שלי.
יש לי שלוש דירות, והתשואה רחוקה מאוד ממה שציפיתי...
יש המון הוצאות קשיחות בדירות כאלו. כלומר גם כאשר הדירה מושכרת ואין בעיות מיוחדות, יש לך הוצאות שבארץ לא רגילים לשלם: GR, SC, בדיקות (חובה) תקופתיות, וכמובן ניהול, שגובה בסופו של יום הרבה יותר מ״רק״ האחוז על שכר הדירה. אם זה בגלל שלוקח יותר זמן לעשות את הדברים או אם זה בגלל שזה יהיה יותר יקר לתקן/לטפל בדברים שאולי בארץ היית מטפל בעצמך, או אם זה בגלל שאין לך דרך לבדוק האם הצעות המחיר שאתה מקבל מספיק טובות (או האם באמת התיקון נדרש).
על זה יש הוצאות רגילות (כמו בארץ) - ביטוח, תיקונים, דירה ריקה. וכשהדירה ריקה, מעבר להפסד שכר הדירה, ומעבר לתשלומי מציאת דייר חדש לחברת הניהול ותשלומים ל- Freehold על ״רישום דייר״ (כן יש דבר כזה), יש גם המון הוצאות לעירייה שמקבלים מהר מאוד קנסות אם לא משלמים בזמן (וכמעט תמיד לוקח זמן לשלם בגלל הניהול מרחוק).
אבל כאמור זה רק מהנסיון האישי שלי. אולי לאחרים יש ניסיון יותר מוצלח.
ג.נ. למרות כל מה שכתבתי, בגלל המצב בארץ, זה נותן לי סוג של שקט נפשי/פיזור לדעת שיש רכוש + חשבון בנק במדינה (מערבית/אירופאית) אחרת. אבל זה כמו ״לשלם ביטוח״. מבחינת תשואה, זה לא משהו בכלל.
יתרון נוסף - יש פחות התעסקות מאשר דירה בארץ. משלמים על זה כמובן (לחברת הניהול) אבל חוץ מלקבל מכתבים לאשר תיקונים ולקבל/לשלם כסף אין יותר מדי התעסקות ואין בכלל קשר עם הדיירים (שלי זה מאוד מתאים).