• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אבא גרוש בניה מחדש

• פותח הנושא פותח הנושא שיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה לא אנגליה מעבר למה שאמרת ?
זה רק מהנסיון (המועט) שלי.
יש לי שלוש דירות, והתשואה רחוקה מאוד ממה שציפיתי...

יש המון הוצאות קשיחות בדירות כאלו. כלומר גם כאשר הדירה מושכרת ואין בעיות מיוחדות, יש לך הוצאות שבארץ לא רגילים לשלם: GR, SC, בדיקות (חובה) תקופתיות, וכמובן ניהול, שגובה בסופו של יום הרבה יותר מ״רק״ האחוז על שכר הדירה. אם זה בגלל שלוקח יותר זמן לעשות את הדברים או אם זה בגלל שזה יהיה יותר יקר לתקן/לטפל בדברים שאולי בארץ היית מטפל בעצמך, או אם זה בגלל שאין לך דרך לבדוק האם הצעות המחיר שאתה מקבל מספיק טובות (או האם באמת התיקון נדרש).

על זה יש הוצאות רגילות (כמו בארץ) - ביטוח, תיקונים, דירה ריקה. וכשהדירה ריקה, מעבר להפסד שכר הדירה, ומעבר לתשלומי מציאת דייר חדש לחברת הניהול ותשלומים ל- Freehold על ״רישום דייר״ (כן יש דבר כזה), יש גם המון הוצאות לעירייה שמקבלים מהר מאוד קנסות אם לא משלמים בזמן (וכמעט תמיד לוקח זמן לשלם בגלל הניהול מרחוק).

אבל כאמור זה רק מהנסיון האישי שלי. אולי לאחרים יש ניסיון יותר מוצלח.
ג.נ. למרות כל מה שכתבתי, בגלל המצב בארץ, זה נותן לי סוג של שקט נפשי/פיזור לדעת שיש רכוש + חשבון בנק במדינה (מערבית/אירופאית) אחרת. אבל זה כמו ״לשלם ביטוח״. מבחינת תשואה, זה לא משהו בכלל.
יתרון נוסף - יש פחות התעסקות מאשר דירה בארץ. משלמים על זה כמובן (לחברת הניהול) אבל חוץ מלקבל מכתבים לאשר תיקונים ולקבל/לשלם כסף אין יותר מדי התעסקות ואין בכלל קשר עם הדיירים (שלי זה מאוד מתאים).

7500 ש"ח בדירה יחידה.
כאשר שוכרים ומשכירים.
אם הוא יגור בדירה בבעלות יהיה לו בפועל פטור על 5,654. (מלבד המגורים עצמם שבפועל הם פטורים ממס).

זה רק מהנסיון (המועט) שלי.
יש לי שלוש דירות, והתשואה רחוקה מאוד ממה שציפיתי...

יש המון הוצאות קשיחות בדירות כאלו. כלומר גם כאשר הדירה מושכרת ואין בעיות מיוחדות, יש לך הוצאות שבארץ לא רגילים לשלם: GR, SC, בדיקות (חובה) תקופתיות, וכמובן ניהול, שגובה בסופו של יום הרבה יותר מ״רק״ האחוז על שכר הדירה. אם זה בגלל שלוקח יותר זמן לעשות את הדברים או אם זה בגלל שזה יהיה יותר יקר לתקן/לטפל בדברים שאולי בארץ היית מטפל בעצמך, או אם זה בגלל שאין לך דרך לבדוק האם הצעות המחיר שאתה מקבל מספיק טובות (או האם באמת התיקון נדרש).

על זה יש הוצאות רגילות (כמו בארץ) - ביטוח, תיקונים, דירה ריקה. וכשהדירה ריקה, מעבר להפסד שכר הדירה, ומעבר לתשלומי מציאת דייר חדש לחברת הניהול ותשלומים ל- Freehold על ״רישום דייר״ (כן יש דבר כזה), יש גם המון הוצאות לעירייה שמקבלים מהר מאוד קנסות אם לא משלמים בזמן (וכמעט תמיד לוקח זמן לשלם בגלל הניהול מרחוק).

אבל כאמור זה רק מהנסיון האישי שלי. אולי לאחרים יש ניסיון יותר מוצלח.
ג.נ. למרות כל מה שכתבתי, בגלל המצב בארץ, זה נותן לי סוג של שקט נפשי/פיזור לדעת שיש רכוש + חשבון בנק במדינה (מערבית/אירופאית) אחרת. אבל זה כמו ״לשלם ביטוח״. מבחינת תשואה, זה לא משהו בכלל.
יתרון נוסף - יש פחות התעסקות מאשר דירה בארץ. משלמים על זה כמובן (לחברת הניהול) אבל חוץ מלקבל מכתבים לאשר תיקונים ולקבל/לשלם כסף אין יותר מדי התעסקות ואין בכלל קשר עם הדיירים (שלי זה מאוד מתאים).
אשמח אם תשתף אותי בפרטי על הניסיון שלך , % תשואות, איפה קנית ודרך איפה ועלויות אחזקה כמו שציינת כדי שאבין יותר.
פחות משנה לי אם אני עושה 7% או 4% על הכסף.

כאשר שוכרים ומשכירים.
אם הוא יגור בדירה בבעלות יהיה לו בפועל פטור על 5,654. (מלבד המגורים עצמם שבפועל הם פטורים ממס).
אבל כתבתי בדירה יחידה...
אפילו ציטטה אותי.

אבל כתבתי בדירה יחידה...
אפילו ציטטה אותי.
איבדתי כבר את הראש האם יש לו דירה אחת או שתים בפועל.
העיקר שאנו מסכימים במיסוי בפועל.

נשמע לי שיש לך הנחות יותר מידי אופטימיות ומרווח קטן לטעויות, בכל מקרה שהיה בהצלחה!!

אם אפשר לשאול -, מה ציפית ומה המציאות?
ציפיתי ל- 5% תשואה משכירות ופוטנציאל לעליית ערך.
בפועל התשואה (XIRR) הכוללת מהשכירות (יש כמה דירות) משנת 2022 היא 3.3% (בהנחה שלוקחים את מחירי הדירות לפי מחיר הקניה) ובינתיים, לצערי, זה רק ממשיך לרדת (השנה בינתיים התשואה שלילית).
הבעיה החמורה יותר היא שהייתה צניחת ערך של אחת הדירות (בגלל ניהול לקוי של חברת הניהול של הבניין, שבין השאר נובעת מהשיטה העקומה באנגליה לחלוקת סמכויות/אחריות עבור דירות ב-Lease). אז התשואה מבחינתי היא שלילית חזק.

רעיון פיזור הנכסים על פני כמה מדינות נשמע טוב.
איפה אתה חושב לקנות בארץ (בפחות מ1.3 מיליון שתושכר ב3500)? ואיפה בארה"ב?
חיפה סביב הטכניון או רמות יצחק בנשר
ארה"ב אוסטין טקסט בגלל הייטק, קולורדו מיסים נמוכים או אוהיו כלכלה טובה בתי ספר טובים. עוד לא בטוח על ארה"ב הריבית גבוהה למרות שאני צריך רק 30 אחוז ועלויות תפעול לא ידועות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X אבא שלי יוצא לפנסיה התפתחות אישית 7
I אבא חטוב - המלצות? פוסטים מאיכות נמוכה 21
F תיק דיי גדול של אבא שוק ההון 15
E סיימנו את השבעה על אבא שלי. איך ממשיכים בחיים? אוף טופיק 17
V להציל את אבא צרכנות פיננסית 19
M התמודדות עם אבא חולה נפש ותהיות קריירה.. התפתחות אישית 31
S אבא מחפש אפיק השקעה שוק ההון 40
Shamran88 אבא שלי נתן לי $420k בחשבון השקעות בפידלטי, מה עושים? שוק ההון 8
L תיק השקעות 40\60 עבור אבא שוק ההון 51
זריקת תבונה בנק אבא - זקוק לעזרה לפתח אפליקציה פשוטה אוף טופיק 16
מ האם להעביר את אבא שלי לתיקון 190 שוק ההון 4
N אבא לילדים יומני מסע אישיים 19
סול אבא מבקש עצה שוק ההון 9
J אבא עשיר אבא עני תובנות ושאלות התפתחות אישית 98
א CASH FLOW אבא עשיר אבא עני התפתחות אישית 17
Nimrod העברת קרן פנסיה על דעתו הבלעדית של מנהל ההסדר של אבא שלי צרכנות פיננסית 13
א התיק של אבא עשיר שוק ההון 18
yossik אל תוותרו על גרוש... צרכנות פיננסית 12
ש טיפים לאבא גרוש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מ קרן פנסיה - במקרה של מוות לפני פרישה - גרוש ללא ילדים מתחת לגיל 21 צרכנות פיננסית 21
A זכויות בניה בגג שנמכר מהקבלן נדל"ן 3
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
הירהורים תמורה לדייר בדירה קיימת, בתמא הריסה בניה נדל"ן 3
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A אגרת היתר בניה? נדל"ן 19
N בניה חדשה שכונת יפו תל אביב נדל"ן 9
A עלות תוספת בניה נדל"ן 3
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
C רכישת בית למגורים עם חריגות בניה נדל"ן 21
א היתר בניה ליחידה בגג נדל"ן 2
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
ספייק לי עלויות בניה לבניין נדל"ן 4
כנשר האם הדירות בהגרלת מחיר למשתכן תמיד ללא היתר בניה? נדל"ן 15
נ מה ההבדל בין מדד תל אביב נדלן למדד תל אביב בניה? נדל"ן 3
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
aminadav לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קסם ת"א בניה לבין MTF סל ת"א בניה שוק ההון 2
חושב בגדול השקעה (לא) בטוחה - בניה בעייתית נדל"ן 2
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
נ פרוייקט בניה להשקעה- מימון מכספי פרישה ושיקולים נוספים שוק ההון 6
ג קניית שטח + בניה במסגרת הרחבה במושב נדל"ן 19
Z כדאיות כלכלית בהוצאת היתר בניה נדל"ן 4
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
ק התייעצות - בניה יותר מהצורך או כצורך נדל"ן 49
J בניה להשקעה - כמה יחידות דיור מקסימום ניתן לבנות ? נדל"ן 15
ל היתר בניה נדל"ן 4
adamshalev היתר בניה/הרחבה על גג בניין אוף טופיק 24
amit האם יש דרך לקבל ייעוץ משפטי ללא עלות? בנושאי נדלן- בניה צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים