• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אבא גרוש בניה מחדש

• פותח הנושא פותח הנושא שיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שיש

משתמש רגיל
דירוג
42
תמיד פעלתי מתוך רצון להגיע ל"חופש כלכלי" למרות שזה לא ממש הוגדר עבורי תמיד הייתי חסכן ובלי כוונה מיקמתי את עצמי כמשקיע נדלן.
למערכת היחסים האחרונה שלי הגעתי עם 2 דירות קטנות ללא משכנתא ואפס הבנה בשוק ההון, גדלתי והתפתחתי, יצרתי לעצמי גם תיק בורסאי קטן (300 א' ש"ח), מכרתי את אחת הדירות וקנינו ביחד בית קרקע להשקעה שהוכיח את עצמו בצורה טובה (נקנה בקורונה).
לצערי מתוך רצון לחסוך במס רכישה רשמתי את חצי הבית על זוגתי שעכשיו מנצלת את חולשת החוק ודורשת את עלות חצי הבית (למרות שבפועל לא שמה שקל על הבית).
לא באתי להתבכיין, באתי לשתף שאני מתכנן לקנות את חלקה ולעשות סיבוב על הבית מתוך הנחה שאוכל למכור אותו ב5-10% יותר תוך שנה ולמעשה יהיה לי כ3.5-3.6 מיל' ביד למשחק.
את הכסף אני אחלק כך
1.5-1.3 מיל' שקל יועבר לדולר תיק בורסאי מפוזר על מדדים שמחלקים דיבידנט, משם אני מתכנן לקבל 2.5-3% תשואה מדיבידנטים ועוד עליית ערך לא ידועה. הדיבידנטים יחד עם משיכה שנתית מהתיק של 1% ערך תניב לי כ3500 שקל לחודש למחיה.
בנוסף אני קונה דירה בישראל (תיחשב דירה יחידה) עם 70% מימון בריבית 5%~ שתניב 3500 שקל שכירות ממנה אני גם אהנה מפטור ממס רכישה ופטור ממס שבח.
בנוסף אני קונה דירה באנגליה (70% מימון משכנתא בריבית 5%, פטור ממס רכישה, פטור ממס שכר דירה עד 13 א' פאונד שנתי) תניב כ1000-1200 פאונד לפני הוצאות משכנתא.
בנוסף אני קונה דירה בארה"ב (30% מימון, ריבית 7%~). שכר דירה 2000-2200 דולר לפני הוצאות וכ1300-1500 דולר אחרי הוצאות לפני משכנתא

סה"כ ההשקעות יניבו כ17 א' הכנסה חודשית לפני קיזוזים ולאחר מכן אם החישובים נכונים כ5 א' ש"ח הכנסה פאסיבית חודשית. כל ההשקעות ידברו ביניהם ככה שאם הבורסה בתשואה עודפת אני לגמרי אפעל כדי לקזז משכנתא מתוך כוונה להגיע לפחות מ1 מיל' משכנתא תוך 10 שנים (יתרת משכנתא ברגע שזה יצא לפועל תהיה 1.5-1.7 מיל').

נשמע שהלקח העיקרי מהסיפור שאם תכנס לזוגיות עוד הפעם אז תחתים בת זוגך הבאה על הסכם ממון...

1.5-1.3 מיל' שקל יועבר לדולר תיק בורסאי מפוזר על מדדים שמחלקים דיבידנט, משם אני מתכנן לקבל 2.5-3% תשואה מדיבידנטים ועוד עליית ערך לא ידועה. הדיבידנטים יחד עם משיכה שנתית מהתיק של 1% ערך תניב לי כ3500 שקל לחודש למחיה.
בנוסף אני קונה דירה בישראל (תיחשב דירה יחידה) עם 70% מימון בריבית 5%~ שתניב 3500 שקל שכירות ממנה אני גם אהנה מפטור ממס רכישה ופטור ממס שבח.
בנוסף אני קונה דירה באנגליה (70% מימון משכנתא בריבית 5%, פטור ממס רכישה, פטור ממס שכר דירה עד 13 א' פאונד שנתי) תניב כ1000-1200 פאונד לפני הוצאות משכנתא.
בנוסף אני קונה דירה בארה"ב (30% מימון, ריבית 7%~). שכר דירה 2000-2200 דולר לפני הוצאות וכ1300-1500 דולר אחרי הוצאות לפני משכנתא
מקווה שלך התוכנית סדורה, אל תתערבב, לי נשמע שהרצון להכניס את הכסף לפי התוכנית יגרום לך לפעול בפזיזות, תן פרק זמן לכל חלק בתוכנית העסקית שלך.
במקומך, הייתי משקיע בכל דירה כאילו זו היחידה שיש לי, הייתי מדבר עם השכנים, הולך רואה דירות (לא דרך חברות השקעה וכו'), בודק עם יועצי משכנתאות ועורכי דינים על חוקי המיסוי וההשקעה בכל מדינה.
בנוסף, אתה למדת כבר על עצמך את הלקח הכואב, אבל יש רבים שעוד לא למדו, אסור שיצא קשר בין מערכות היחסים האישיות לבין ההשקעות והכסף שלך, אף אחד לא רוצה לגלות שהוא שוגר דדי ...

תודה, היה לי הסכם ממון בגלל זה אני מסוגל לעשות את שאני עושה עכשיו.
עדיין לא ברור לי מדוע הוא לא תופס גם את הבית הנ"ל אבל כל העורכי דין טוענים שהוא לא ולכן...
מי שיציע מאבק משפטי תודה אבל אני מוותר, יש ילד בתמונה.

תודה, היה לי הסכם ממון בגלל זה אני מסוגל לעשות את שאני עושה עכשיו.
עדיין לא ברור לי מדוע הוא לא תופס גם את הבית הנ"ל אבל כל העורכי דין טוענים שהוא לא ולכן...
מי שיציע מאבק משפטי תודה אבל אני מוותר, יש ילד בתמונה.
כי רשמת את הבית על שמה. לא ניתן לטעון בבית משפט שהרישום היה כדי לעבור על החוק( בית משפט לא אוכף חוזים שמטרתם לעבור על החוק, כמו התחמקות ממיסים), מכאן שלפי החוק הבית גם שלה. הסכם ממון צריך להתקיים גם בהתנהגות (הפרדת נכסים, חשבונות ועוד) לא רק על הכתב.

מבלי להמליץ במקומך הייתי מוותר על ההרפתקאות בחו"ל, שוקל היטב את הסיפור של הדיבידנדים (מס עיזבון ומיסוי מוגבר) ורוכש דירה יקרה יותר בארץ.
קח בחשבון שהדירה בארץ תניב תזרים שלילי.

מבלי להמליץ במקומך הייתי מוותר על ההרפתקאות בחו"ל, שוקל היטב את הסיפור של הדיבידנדים (מס עיזבון ומיסוי מוגבר) ורוכש דירה יקרה יותר בארץ. קח בחשבון שהדירה בארץ תניב תזרים שלילי.
מבלי להמליץ במקומך הייתי מוותר על ההרפתקאות בחו"ל, שוקל היטב את הסיפור של הדיבידנדים (מס עיזבון ומיסוי מוגבר) ורוכש דירה יקרה יותר בארץ. קח בחשבון שהדירה בארץ תניב תזרים שלילי.

תודה התיק הבורסאי לא אמור לדאוג ליורשים שלי על כן מס עזבון הוא מדאיג אבל לא אותי. יחד עם זאת אברר איך להימנע ממנו.
לגבי ישראל האקלים הגיאופוליטי וכלכלי הנוכחי לא מאפשר לי לשים את כל הביצים בסל אחד, אני אנצל את הטבות המס הקיימות ולא יותר מזה. סיכונים קיימים בכל מקום
אני יודע שההשקעה שלי בארץ (דירה בעד 1.3 מיל שמניבה 3500 ב70% מימון תניב תזרים שלילי אבל סה"כ התזרים שלי חיובי).

באתי לשתף שאני מתכנן לקנות את חלקה ולעשות סיבוב על הבית מתוך הנחה שאוכל למכור אותו ב5-10% יותר תוך שנה ולמעשה יהיה לי כ3.5-3.6 מיל' ביד למשחק.
לא לגמרי הבנתי…
כרגע זו רק תוכנית, נכון?
כלומר בינתיים עדיין לא קנית את החלק שלה, אבל אתה כבר יודע שהרווח שתעשה עליו יהיה לפחות 5-10%, אתה יודע שיהיה לך 3.5-3.6 מליון ביד למשחק, ואתה כבר יודע מה בדיוק תעשה עם הכסף העתידי שיהיה לך?
את הכסף אני אחלק כך
הלוואי עלי ביטחון כזה במה יקרה בעתיד…

בכל אופן מנסיוני האישי - לפחות לגבי הדירה באנגליה… אל.
ואם כן אז לא דירה ב- Lease שצריך לשלם עליה Service Charge…

אני גם לא מתלהב מלשים את הביצים בסל הישראלי, יחד עם זאת זה הגיני מבחינת דירות.
גם מבחינת תנאי מימון, גם מבחינת ההטבות. גם עמלות שתשלם על ניהול שוטף של דירות בחו"ל (מניח).

אפשר גם גם להגדיל חשיפה לחו"ל בתיק השקעות (אם יש בכלל חשיפה לישראל).

אחרי דירה אחת בישראל אין פה הטבה יש פה מיסוי גבוה ועודף חשיפה למצב כלכלי קשה ומלחמה

לא לגמרי הבנתי…
כרגע זו רק תוכנית, נכון?
כלומר בינתיים עדיין לא קנית את החלק שלה, אבל אתה כבר יודע שהרווח שתעשה עליו יהיה לפחות 5-10%, אתה יודע שיהיה לך 3.5-3.6 מליון ביד למשחק, ואתה כבר יודע מה בדיוק תעשה עם הכסף העתידי שיהיה לך?

הלוואי עלי ביטחון כזה במה יקרה בעתיד…

בכל אופן מנסיוני האישי - לפחות לגבי הדירה באנגליה… אל.
ואם כן אז לא דירה ב- Lease שצריך לשלם עליה Service Charge…
למה לא אנגליה מעבר למה שאמרת ?

אחרי דירה אחת בישראל אין פה הטבה יש פה מיסוי גבוה ועודף חשיפה למצב כלכלי קשה ומלחמה
זה נכון חלקית. יש לך פטור ממיסוי על שכירות עד לכ5,000 ש''ח בחודש.

נכון רשמתי כך.
אז משהו לא ברור לי.
אתה כותב שהדירה שאתה קונה בישראל תיחשב כדירה יחידה.
אם עדיין אתה מחזיק את אחת הדירות, מדוע זו דירה יחידה?
בכל מקרה, דירה יחידה יש לך פטור כמו שכתבת ממס רכישה ומס שבח. אם קונים דירה נוספת, יש לך מס רכישה, אבל יש לך (בהנחה ודירה אחת היא למגורים) פטור ממס על השכירות עד לתקרה של כ5,000 ש''ח.

אתה מודע לכך שתיק דיבידנדים הוא פחות יעיל מבחינת מיסוי, והוא יותר מתמקד בפאן הפסיכולוגי?
אני מבין שאתה מחפש תזרים, אבל כנראה לפחות ע"פ ההיסטוריה שהוא יפסיד לתיק המדדים הסטנדרטי.

אתה מודע לכך שתיק דיבידנדים הוא פחות יעיל מבחינת מיסוי, והוא יותר מתמקד בפאן הפסיכולוגי?
אני מבין שאתה מחפש תזרים, אבל כנראה לפחות ע"פ ההיסטוריה שהוא יפסיד לתיק המדדים הסטנדרטי.
כן מודע לכך. יש לי עוד תיק בורסאי משנה בו אני סוחר במניות ועוד קרנות השתלמות / פנסיה על עוקב SNP

אז משהו לא ברור לי.
אתה כותב שהדירה שאתה קונה בישראל תיחשב כדירה יחידה.
אם עדיין אתה מחזיק את אחת הדירות, מדוע זו דירה יחידה?
בכל מקרה, דירה יחידה יש לך פטור כמו שכתבת ממס רכישה ומס שבח. אם קונים דירה נוספת, יש לך מס רכישה, אבל יש לך (בהנחה ודירה אחת היא למגורים) פטור ממס על השכירות עד לתקרה של כ5,000 ש''ח.
אני לא מחזיק דירת מגורים. לא מאמין בזה, אוהב להיות בשכירות. והפטור משכירות זה הטבת המס הכי פחות משמעותית לעומת שבח ומס רכישה.

7500 זה לא רק, אם הוא משכיר ושוכר במקום אחר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X אבא שלי יוצא לפנסיה התפתחות אישית 7
I אבא חטוב - המלצות? פוסטים מאיכות נמוכה 21
F תיק דיי גדול של אבא שוק ההון 15
E סיימנו את השבעה על אבא שלי. איך ממשיכים בחיים? אוף טופיק 17
V להציל את אבא צרכנות פיננסית 19
M התמודדות עם אבא חולה נפש ותהיות קריירה.. התפתחות אישית 31
S אבא מחפש אפיק השקעה שוק ההון 40
Shamran88 אבא שלי נתן לי $420k בחשבון השקעות בפידלטי, מה עושים? שוק ההון 8
L תיק השקעות 40\60 עבור אבא שוק ההון 51
זריקת תבונה בנק אבא - זקוק לעזרה לפתח אפליקציה פשוטה אוף טופיק 16
מ האם להעביר את אבא שלי לתיקון 190 שוק ההון 4
N אבא לילדים יומני מסע אישיים 19
סול אבא מבקש עצה שוק ההון 9
J אבא עשיר אבא עני תובנות ושאלות התפתחות אישית 98
א CASH FLOW אבא עשיר אבא עני התפתחות אישית 17
Nimrod העברת קרן פנסיה על דעתו הבלעדית של מנהל ההסדר של אבא שלי צרכנות פיננסית 13
א התיק של אבא עשיר שוק ההון 18
yossik אל תוותרו על גרוש... צרכנות פיננסית 12
ש טיפים לאבא גרוש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מ קרן פנסיה - במקרה של מוות לפני פרישה - גרוש ללא ילדים מתחת לגיל 21 צרכנות פיננסית 21
A זכויות בניה בגג שנמכר מהקבלן נדל"ן 3
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
הירהורים תמורה לדייר בדירה קיימת, בתמא הריסה בניה נדל"ן 3
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A אגרת היתר בניה? נדל"ן 19
N בניה חדשה שכונת יפו תל אביב נדל"ן 9
A עלות תוספת בניה נדל"ן 3
A עלות הוצאת היתר בניה נדל"ן 0
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
C רכישת בית למגורים עם חריגות בניה נדל"ן 21
א היתר בניה ליחידה בגג נדל"ן 2
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
ספייק לי עלויות בניה לבניין נדל"ן 4
כנשר האם הדירות בהגרלת מחיר למשתכן תמיד ללא היתר בניה? נדל"ן 15
נ מה ההבדל בין מדד תל אביב נדלן למדד תל אביב בניה? נדל"ן 3
aminadav האם נכון להסיק שגם אם מחירי הנדל"ן ירדו או יעלו אז ת"א בניה לא יושפע מזה ישירות? שוק ההון 1
aminadav לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קסם ת"א בניה לבין MTF סל ת"א בניה שוק ההון 2
חושב בגדול השקעה (לא) בטוחה - בניה בעייתית נדל"ן 2
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
נ פרוייקט בניה להשקעה- מימון מכספי פרישה ושיקולים נוספים שוק ההון 6
ג קניית שטח + בניה במסגרת הרחבה במושב נדל"ן 19
Z כדאיות כלכלית בהוצאת היתר בניה נדל"ן 4
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
ק התייעצות - בניה יותר מהצורך או כצורך נדל"ן 49
J בניה להשקעה - כמה יחידות דיור מקסימום ניתן לבנות ? נדל"ן 15
ל היתר בניה נדל"ן 4
adamshalev היתר בניה/הרחבה על גג בניין אוף טופיק 24
amit האם יש דרך לקבל ייעוץ משפטי ללא עלות? בנושאי נדלן- בניה צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים