• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תהייה [עצמאות כלכלית למעמד הנמוך]

• פותח הנושא פותח הנושא המתפכחת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@האופטימית
מסקרנות, תוכלי להרחיב קצת על מה זה יועצת טכנולוגיות? נשמע מעניין.
מה עושים בתפקיד? זה באמת מעניין ? ;)

מעניין? לפעמים, זה תפקיד נחמד סך הכל, כולל גם עבודה טכנית וגם עבודה עם אנשים.
זה נקרא Presale בתחום שלי. הרעיון הוא כזה, יש חברות שמוכרות מוצרים מסויימים טכנולוגיים ויש אנשים שהם אנשי מכירות מעולים, אבל אין להם באמת ידע טכנולוגי אז זה מקשה על למכור מוצרים טכנולוגיים. כאן נכנס התפקיד של ה-Presale (שזה אני). אני מגיעה לארגונים יחד עם איש המכירות ומבררת מה הצרכים באמת של הלקוח, איזה בעיות יש לו בסביבת המחשוב היום ומה צריך לשפר, איזה מוצר מתאים לו, מאיזה דגם, האם זה מתאים לסביבה שקיימת לו או שאולי כדאי לארגון בכלל לעבור לענן. אני בונה את הפתרון הטכנולוגי ומציגה אותו ללקוח לוודא שהכל מתאים ושהוא אוהב את הפתרון הטכנולוגי שהצעתי ואז מכאן המושכות עוברות לאיש המכירות לריב איתם על כסף ולדאוג שהלקוח יקנה בסוף את הפתרון שהצעתי.

היום בראייה לאחור אני שמח שלא הסכמתי ללכת עם הטירוף הזה של ריצה לעבר תואר.

אומנם עשיתי שנה ראשונה במנהל עסקים ושילמתי לא מעט כסף מהפיקדון הצבאי שלי אך למזלי לא המשכתי למקצוע אחר ויצאתי בנזק גדול יותר.

גם לפני הלימודים הללו הייתי נגד הפסיכומטרי המפגר הזה שלא מאבחן כלום לטעמי והמטרה שלו זה רק להוציא יותר כסף ואנשים עושים אותו "כי אין ברירה אחרת"

כבר שנים שאני שומע סיפורים שונים בסביבה הקרובה שלי על אנשים בעלי תארים שבמקרה ה"טוב" מצאו עבודה בתחום שלהם או קרוב אליו כשמשלמים להם 5K-7K ובמקרה הפחות טוב הם בכלל לא מחפשים עבודה בתחום שלהם.

היום בראייה לאחור אני שמח שלא הסכמתי ללכת עם הטירוף הזה של ריצה לעבר תואר.
במה אתה עוסק היום, אם אפשר לשאול? האם למדת בסוף משהו?

במה אתה עוסק היום, אם אפשר לשאול? האם למדת בסוף משהו?

כרגע אני לומד ניהול רשתות במכללת הייטק בת"א ולאחר מכן אחפש עבודה בתחום. בינתיים אני עובד(כבר לא ממש עובד כי אני לומד 5 פעמים בשבוע) במתחם עסקים כמאבטח חמוש.

אגב, יש כאן מישהו שעוסק בתחום(שם לב שיש כאן הרבה שנמצאים בתחום ההייטק) ויוכל לייעץ לי מה אפשר לעשות בהמשך ? כרגע יש לי 2 תעודות הסמכה של מייקרוסופט ועוד אחת בדרך כשיש לי גם להשלים ולעשות תעודת הסמכה של Exchange. כמו כן הבנתי שאם אעשה באופן פרטי(לצערי המכללה לא מגישה אותי לעשות את התעודה הזאת כאשר הם נותנים לי 80 שעות ואני צריך להשלים עוד 40 שעות כדי לעשות את תעודת ההסמכה, אז כרגע מתלבט) תעודת הסמכה CCNA זה יבדל אותי ממועמדים אחרים.

נערך לאחרונה ב:
הטרביאלי ביותר הוא רופא. מישהו מוכן להיות מטופל ע"י רופא ללא תואר ברפואה? (אני יודע שיש הרבה כאלה שמטופלים ברפואה סינית או הומאופטיה, אבל עדיין הרוב השפוי לא)
רופאים סיניים לומדים לא מעט שנים (נדמה לי מתחילים מ4 ואז עוד התמחויות בחול ועוד). העובדה שהרפואה הסינית לא מבוססת על כלי ההערכה המערביים לא אומרת שהיא קשקוש ושמי שמשתמש בשרותיה לא שפוי. כמו כן יש הבדל בין רפואה סינית שמשולבת במקביל לרפואה מערבית , ובין רפואה "אלטרנטיבית" שנועדה להוות מענה במקום הרפואה המערבית. במחקר אפידמיולוגי שנערך לפני זמן לא רב באחת האוניברסיטאות עלה שאחוז לא מבוטל מן המטופלים משתמשים באחד או יותר מהכלים של הרפואה הלא-מערבית (אחוז מרשים גם אם מורידים תפילות מהאנליזה). הדרישה של אנשים לרפואה נוספת על הרפואה המערבית נובעת מחוסר היכולת של הרפואה המערבית לתת מענה לכל הבעיות, ולעיתים גם בשל ההתעלמות היחסית של רופאים מערביים מבעיות גוף-נפש (חרדה וסטרס הוכחו כפוגעים במערכת החיסונית ועוד).
לדעתי לקרוא לאנשים שמשתמשים בשירותים כאלה "בלתי שפויים" זאת אמירה חריפה מידי שצרמה לי. (אני סטודנטית באחד ממקצועות הרפואה המערביים וחונכתי לכבד, להכיר את האופציות, וללמוד מהן)
מסכימה אתך שאנשים מבקשים להיות מטופלים ע"י רופא עם תואר בדכ. מה שלא שפוי בעיני זה שהם מסכימים להיות מטופלים ע"י רופא שלא ישן או אכל 26 שעות....

יוצא שהשקעה בלימודים שווה, השקעה בצבא שווה, השקעה בתארים מתקדמים שווה, השקעה בחברים שווה, השקעה בעבודה שווה...
מסכים לחלוטין עם השניים האחרונים ורק אוסיף שהתקדמות בעבודה זה דבר מספק נורא והעובדה שיש לך חברים לחלוק איתם את "ההשקעה" רק מוסיפה.
לימודים וצבא זה מקפצה לחיים אבל לא הדרך היחידה שניתן להצליח
לרוץ אפשר גם יחפים אבל עם נעלי ריצה זה עוזר :)

לדעתי לקרוא לאנשים שמשתמשים בשירותים כאלה "בלתי שפויים" זאת אמירה חריפה מידי שצרמה לי.
זה בסדר, אני לא-שפויה ולא-נורמלית ידועה בקרב ידידיי.
אני אתקרב לדבר המכונה רפואה מערבית רק (וגם זה לא בטוח) במצב שדורש התערבות כירורגית מיידית.

אני אתקרב לדבר המכונה רפואה מערבית רק (וגם זה לא בטוח) במצב שדורש התערבות כירורגית מיידית.
עצוב לי לשמוע על החומות הקיימות. מקווה שעם השנים המבינים מכל צד ימצאו דרך לדבר ולייצר רפואה טובה יותר באמצעות שימוש בסך הכלים הקיימים בלי תגיות של "מערבי/מזרחי/אלטרנטיבי" עם מטרת העל של עזרה למטופל. מקווה בשבילך שתמצאי רופא מערבי שמבין באופציות הנוספות ושדרכו תכירי גם את הטוב ברפואה המערבית (לי זה קרה עם רופאת משפחה שמבינה גם ברפואה סינית, יודעת הכל, והשמועה אומרת שלא חיתלה את הילדים שלה...)
מקווה שתסכימי להתקרב לרפואה המערבית גם במצבים מסכני חיים לא כירורגים (חשד לזיהומים דוהרים או דלקת קרום המוח).

רופאים סיניים לומדים לא מעט שנים (נדמה לי מתחילים מ4 ואז עוד התמחויות בחול ועוד).
שילמדו גם 60 שנה. השאלה היא מה הם לומדים, לא כמה זמן הם לומדים.
העובדה שהרפואה הסינית לא מבוססת על כלי ההערכה המערביים לא אומרת שהיא קשקוש ושמי שמשתמש בשרותיה לא שפוי.
למעשה זה אומר בדיוק את זה.
"רפואה" אלטרנטיבית, בהגדרה, או שלא הוכח שהיא עובדת או שהוכח שהיא לא עובדת. את יודעת איך קוראים לרפואה אלטרנטיבית שהוכח שעובדת? רפואה.
במחקר אפידמיולוגי שנערך לפני זמן לא רב באחת האוניברסיטאות עלה שאחוז לא מבוטל מן המטופלים משתמשים באחד או יותר מהכלים של הרפואה הלא-מערבית (אחוז מרשים גם אם מורידים תפילות מהאנליזה).
עצם זה שאנשים הולכים לטיפולים האלו לא אומר שהם אפקטיבים. כמו שטרחת לציין, הם גם מתפללים - לא בדיוק טיפול רפואי נסמך-ראיות.
הדרישה של אנשים לרפואה נוספת על הרפואה המערבית נובעת מחוסר היכולת של הרפואה המערבית לתת מענה לכל הבעיות
זה שהרפואה המודרנית לא יודעת לפתור משהו לא אומר ש"רפואה" אלטרנטיבית יודעת לפתור אותו. נכון, עוד לא מצאנו טיפול תרופתי יעיל לוירוס הזיקה. זה לא אומר שלתקוע מחט בצוואר שלי כדי לפתוח חסימות צ'י יטפלו בוירוס.
לדעתי לקרוא לאנשים שמשתמשים בשירותים כאלה "בלתי שפויים" זאת אמירה חריפה מידי שצרמה לי.
לא אשמתם, ברוב המקרים הם פשוט לא מודעים לזה שמדובר בקשקוש מוחלט.
מאוחר מידי, אני מניח. ההסתברות שהיינו מנהלים את השיחה הזו אם לא היית קרובה בשום צורה לרפואה מודרנית היא מאוד נמוכה - ולו בגלל שרק 20% מהילדים שרדו עד גיל 5 לפניה.
בלי תגיות של "מערבי/מזרחי/אלטרנטיבי"
התגיות האלו משמשות כדי להבדיל בין רפואה לנפנופי ידיים חסרי ראיות. הן לא יעלמו בקרוב.

"רפואה" אלטרנטיבית, בהגדרה, או שלא הוכח שהיא עובדת או שהוכח שהיא לא עובדת. את יודעת איך קוראים לרפואה אלטרנטיבית שהוכח שעובדת? רפואה.
ציטוטים של Tim Minchin תמיד קונים אותי...

@Waler
תודה. הבערות טפחה על פני, התלבטתי איך לענות בצורה מאופקת, והנה באת וגאלתני.

עצם זה שאנשים הולכים לטיפולים האלו לא אומר שהם אפקטיבים. כמו שטרחת לציין, הם גם מתפללים - לא בדיוק טיפול רפואי נסמך-ראיות.
רפואה מבוססת ראיות היא חלק חשוב ומרכזי ברפואה אך לא היחיד - נסיון קליני והתאמת הטיפול המיטבי עבור המטופל הספציפי (ולא למטופל הממוצע ממחקר על עשרות אלפים) חשוב לא פחות. טיפול רפואי כולל יותר מהכנסת כמות סופית של נתונים וקבלת פלט עם הטיפול "הממוצע האידיאלי". הוא כולל הקשבה לצרכים הפזיולוגים והפסיכולוגיים, היכולת הכלכלית, והשקפת העולם של המטופל. דוגמה בסיסית - לכל אחד יש מטבוליזם שונה שמושפע לא רק מנתונים הברורים מאליהם כגון גיל מגדר ומשקל. מסיבה זו אנשים מסויימים עשויים לסבול מתופעות לוואי מחשיפה לתרופות מסויימות / מינונים או אינטראקציות בין תרופתיות בעוד שאחרים לא. מאחר שהתחום הזה בחיתוליו, שימוש ברפואה מבוססת ראיות בלבד תוך התעלמות מלונות מטופל x עשויה להוביל לחשיפת המטופל לתופעות לוואי לא נעימות וללא שום "הסבר" בספרות. רופא טוב יעשה את השינויים כדי להגיע לטיפול אופטימלי, ועשה זאת שנים לפני המחקרים הראשונים שזיהו את המנגנון המוביל לשוני הזה ברמה הגנטית. רופא שלא מוכן להקשיב למטופליו ולצרכיו המלאים ימצא את עצמו מול מטופל שלא מדווח על תרופות משלימות, והתוצאות עלולות להיות הרסניות כלפי המטופלים. העובדה היא שאנשים שונים אלה מאלה ובעלי השקפות עולם שונות ובכללם רבים שנעזרים ברפואה סינית בנוסף לרפואה מערבית. רופא שישב מול מטופל ויקרא לו טיפש כי הוא רוצה לעשות גם דיקור או ללכת לבית כנסת - זה לא רופא טוב בעיני.

רפואה מבוססת ראיות היא חלק חשוב ומרכזי ברפואה אך לא היחיד - נסיון קליני והתאמת הטיפול המיטבי עבור המטופל הספציפי (ולא למטופל הממוצע ממחקר על עשרות אלפים) חשוב לא פחות. טיפול רפואי כולל יותר מהכנסת כמות סופית של נתונים וקבלת פלט עם הטיפול "הממוצע האידיאלי". הוא כולל הקשבה לצרכים הפזיולוגים והפסיכולוגיים, היכולת הכלכלית, והשקפת העולם של המטופל. דוגמה בסיסית - לכל אחד יש מטבוליזם שונה שמושפע לא רק מנתונים הברורים מאליהם כגון גיל מגדר ומשקל. מסיבה זו אנשים מסויימים עשויים לסבול מתופעות לוואי מחשיפה לתרופות מסויימות / מינונים או אינטראקציות בין תרופתיות בעוד שאחרים לא. מאחר שהתחום הזה בחיתוליו, שימוש ברפואה מבוססת ראיות בלבד תוך התעלמות מלונות מטופל x עשויה להוביל לחשיפת המטופל לתופעות לוואי לא נעימות וללא שום "הסבר" בספרות. רופא טוב יעשה את השינויים כדי להגיע לטיפול אופטימלי, ועשה זאת שנים לפני המחקרים הראשונים שזיהו את המנגנון המוביל לשוני הזה ברמה הגנטית. רופא שלא מוכן להקשיב למטופליו ולצרכיו המלאים ימצא את עצמו מול מטופל שלא מדווח על תרופות משלימות, והתוצאות עלולות להיות הרסניות כלפי המטופלים. העובדה היא שאנשים שונים אלה מאלה ובעלי השקפות עולם שונות ובכללם רבים שנעזרים ברפואה סינית בנוסף לרפואה מערבית. רופא שישב מול מטופל ויקרא לו טיפש כי הוא רוצה לעשות גם דיקור או ללכת לבית כנסת - זה לא רופא טוב בעיני.
ברור לך שההיקש הלוגי שעשית עכשיו הוא "אנחנו עדיין לא מיפינו באופן מושלם את כל האינטראקציות של כל התרופות עם כל התהליכים המטבולים של כל חולה" -> ומכאן -> "רפואה סינית היא לא שטויות". נכון?

נערך לאחרונה ב:
זה משפט נורא מגניב והוא גם נשמע נכון, אבל הוא לא. אתה מתעלם פה מאינטרסים כלכליים. אף אחד לא יכול לרשום פטנט על מריחואנה (שמוכרת כ'רפואה' כיום, או על כורכומין, או על אלוורה, לדוג') זה לא בגלל שאין להם סגולות ריפוי או שהם בולשיט פשוט אין אינטרס להרים עכשו מחקרים ב - 10 מילארד דולר, ולהוכיח שנטילתם באופן קבוע טובות מפלסיבו בסיטואציות רפואיות מסוימות.
ואם אתה מזלזל באופן כ"כ החלטי וגורף בכל הרפואה הסינית, על כל ההיסטוריה שלה, זה רק מוכיח בעיני שמכרת את נשמתך באופן מוחלט למדע המערבי ומעבר לכך הכל הבל הבלים בעיניך ותגן על כל בבורות רבה ובחירוף נפש.

נערך לאחרונה ב:
ההסתברות שהיינו מנהלים את השיחה הזו אם לא היית קרובה בשום צורה לרפואה מודרנית היא מאוד נמוכה - ולו בגלל שרק 20% מהילדים שרדו עד גיל 5 לפניה.
בלבול בין מיתאם לסיבתיות. יש דברים נוספים שהשתנו במקביל, וסביר להניח שהפחיתו את שיעור התמותה, למשל מים זורמים ומערכת ביוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה משפט נורא מגניב והוא גם נשמע נכון, אבל הוא לא. אתה מתעלם פה מאינטרסים כלכליים. אף אחד לא יכול לרשום פטנט על מריחואנה (שמוכרת כ'רפואה' כיום, או על כורכומין, או על אלוורה, לדוג') זה לא בגלל שאין להם סגולות ריפוי או שהם בולשיט פשוט אין אינטרס להרים עכשו מחקרים ב - 10 מילארד דולר, ולהוכיח שנטילתם באופן קבוע טובות מפלסיבו בסיטואציות רפואיות מסוימות.
ואם אתה מזלזל באופן כ"כ החלטי וגורף בכל הרפואה הסינית, על כל ההיסטוריה שלה, זה רק מוכיח בעיני שמכרת את נשמתך באופן מוחלט למדע המערבי ומעבר לכך הכל הבל הבלים בעיניך ותגן על כל בבורות רבה ובחירוף נפש.
עלות מחקרים לחומרים טבעיים שהם רוב רובה של הרפואה הסינית שואפת לאפס. כל מה שצריך זה מספיק אנשים שיסכימו להשתתף, לחלק לתת פלסיבו לחלק "תרופה" וזהו. כל עוד השימוש בחומרים מותר אין בעצם עלות נוספת. מחקרים רפואיים של חברות התרופות בהם משתמשים בחומרים פעילים שאסורים לשימוש ללא מרשם רופא הם יקרים מאחר והם דורשים ניסויים בבעלי חיים לפני כן ואחר כך ניסויים בבני אדם בבקרות מחמירות. אתה יכול גם לחפש מחקרים על כורכומין, הכמות עצומה בלי שאפשר לרשום על זה פטנט, כנ"ל מריחואנה.
בלבול בין מיתאם לסיבתיות. יש דברים נוספים שהשתנו במקביל, וסביר להניח שהפחיתו את שיעור התמותה, למשל מים זורמים ומערכת ביוב.
מים זורמים וביוב יש בעולם המערבי יותר מ 40 שנה ועדיין תמותת תינוקות בירידה דרסטית, כנראה שזה לא זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S גידור במקום דילול מניות? תהייה על מסלולים תלויי גיל שוק ההון 8
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
D תהייה לגבי איסוף נתוני אשראי צרכנות פיננסית 2
י תהייה על מסחר אקטיבי בקרנות עולמיות לעומת החזקה לטווח ארוך שוק ההון 28
לא חשוב שמות תהייה עתידנית בנוגע לקופת גמל להשקעה שוק ההון 41
S תהייה באשר לפיצול ניירות בין ברוקר ישראלי וברוקר זר צרכנות פיננסית 8
O תהייה לגבי TECH ETF'S שוק ההון 11
Z אם תרוויחו מיליון ש"ח בשנה? תהייה... אוף טופיק 61
Z תהייה בנוגע לחישוב התשואה הממוצעת של המדדים שוק ההון 27
ה תהייה לגבי אסטרטגיה בקרן השתלמות IRA שוק ההון 3
T תהייה בקשר למשיכה מוקדמת של פנסיה מיסים 61
ע תהייה על הסכנות בהשקעה בתעודות סל שוק ההון 51
י.ג גיבויים בענן - תהייה לא מחייבת על המודל העסקי של חברות הגיבוי אוף טופיק 4
Y תהייה לגבי מועדי הפקדות לתיק שוק ההון 24
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
A עצמאות בגיל הזהב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D אין אכיפת רעש עצמאות 2023 אוף טופיק 7
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
M תיק השקעות ללא עצמאות בפעולות- מה לעשות? שוק ההון 37
S עצמאות כלכלית ממשכורת של מורה? האמנם? יומני מסע אישיים 144
Homer המשך הפרשה לפנסיה גם לאחר עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
איש ירח עצמאות פיננסית לתינוקות שלך דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 27
N מלכוד 22 - ילדים או עצמאות כלכלית? אוף טופיק 73
Mose עצמאות כלכלית עד גיל 30? יומני מסע אישיים 13
M עצמאות בתחום הדיגיטל התפתחות אישית 3
סול עצמאות כלכלית- איך מחשבים? שוק ההון 18
DavidA עצמאות ממערכת התשתיות בישראל אוף טופיק 68
S עצמאות כלכלית ללא חיסכון שוטף אוף טופיק 71
G לקנות דירה ולוותר על עצמאות כלכלית? שוק ההון 13
ב עצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 26
לא חשוב שמות "חתרנות" - המחולל הסמוי מאחורי הפנטזיות הדינדיבידואליות כמו עצמאות כלכלית/המחאה החברתית? אוף טופיק 16
de dud לגור בשכירות תמורת עצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
Q מציאת משמעות במצב של עצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 34
F עצמאות כלכלית - תוך כמה זמן? יומני מסע אישיים 24
הנועזת עצמאות כלכלית: עיקר ותפל, קריאת תיגר על התמה המרכזית של הסולידית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 277
pyrocks שירים שמדברים על אנטי-צרכנות\עצמאות כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ח החלטת בית הדין בהאג והתארגנות כלכלית לקראתה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12

נושאים דומים

Back
למעלה