עד 1500 להכנסות אחרות לא מנירות ערך?
מניירות ערך יש הגבלה?
נגיד יש לי הפסד של 5000 על חלק מהניירות, אני יכול למכור ניירות ברווח של 3500 ולקזז+לקזז הכנסות של 1500 ממקורות אחרים?
ועוד שאלה בעניין wash sale.
המטרה היא כמובן להמשיך להחזיק את הניירות לטווח ארוך,השוק גועש עכשיו ונראה לי מסוכן לחכות 31 יום מחוץ לשוק.
נניח אני מוכר "שכבות" של VXUS ו VTI שנמצאות בהפסד(יש גם כאלה שברווח)
וקונה מייד VT זה יעמוד במבחן ה wash sale ?
מצטער שמעלה שרשור ישן, אבל עשיתי חיפוש על wash sale על מנת ללמוד עם החוק בארץ דומה לאמריקאי ונתקלתי פה במספר שאלות.
החוק האמריקאי טיפה אפור בעניין. לפי ה IRS על משקיע אסור לבצע פעולות קנייה / מכירה סמוכות (30 יום) על נכסים שנחשבים ל "substantially identical״. איפה הבעייה? החוק לא מגדיר את משמעות צמד המילים הזה. האם ניתן למכור VOO ולקנות IVV? האם ניתן להחליף את VXUS עם IXUS? לאף אחד אין תשובה חד משמעתית מכיוון שהנושא אף פעם לא נבדק והוגדר בבית משפט אמריקאי (למיטב ידיעתי). עם זאת, הדעה הרווחת בבלוגים ופורומים פיננסיים היא שהחלפה של VOO ב IVV כן תחשב ל wash sale כי מדובר בדיוק באותו מוצר שמסופק על ידי שתי חברות שונות. מצד שני, מרבית המשקיעים יגידו שהחלפת VXUS עם IXUS היא בסדר גמור ולא תחשב ל wash sale. למה? כי מדובר בשני מוצרים שעוקבים אחרי שני מדדים שונים (למרות שהקורלציה ביניהם כמעט מושלמת). גילוי נאות- ביצעתי החלפה כזאת בעצמי מספר פעמים בעבר.
בכל מקרה, הברוקר לא יסמן לך באופן אוטומטי wash sale אלא אם כן ביצעת פעולת מכירה / קנייה סמוכה על אותו הנייר בדיוק (כלומר, אותו מספר CUSIP). וגם אם כן עשית בטעות wash sale, זה לא סוף העולם. ה Cost Basis שלך יעודכן כלפי מעלה באופן אוטומטי על ידי הברוקר ובעתיד כשתמכור את הנייר למעשה תזדכה על הסכום שהיה אסור עליך להזדכות עבורו בעבר.
בנוסף, כפי שיעקב כתב למעלה, במידה ואין רווח הון ניתן לקזז הפסד הון מול הכנסה חייבת אחרת (כמו משכורת למשל). במידה והפסד ההון הינו משמעותי, ניתן לגלגל אותו למספר שנים בלתי מוגבל בעתיד. לדוגמא: אם יש לך הפסד הון של 100,000 דולר ללא שום רווח הון (עכשיו או בעתיד), מותר לך לקזז 3,000 מהכנסה אחרת למשך יותר מ-30 שנים עד שהיתרה תתאפס.
ההתחשבנות בנוגע לסכומי הקיזוז מתבצעת ב schedule D ועל ידי שימוש (אופציונלי) בטופס העזר מספר 8949 שיתרותיו מועברות ל schedule D.
כל הנאמר לעיל מתייחס אך ורק לאזרחים אמריקאיים או תושבי ארה״ב לצרכי מס.