ביולוג ירושלמי
משתמש בכיר
- דירוג
- 4,363
אנסה לעזור לך בתשובה שלא הצלחתי לקרוא כאן...מצד אחד אני חושב לעצמי האם לימודים יגרמו לי להתפתח (חברים,ידע) מצד שני הרבה שואלים אותי מה זה יתן לך?
תנאי מקדים: עזוב את העלות של התואר עצמו.
למה? כי זה חשוב להמשך התשובה שלי.
כלומר - 4 שנות לימוד לתואר ראשון (לקחתי שנה אחת אקסטרה), 10K שכר לימוד לשנה בלי הוצאות נלוות כמו מגורים (מעונות או שכר דירה), מחייה והוצאות (אוכל, ישראכרט, ביטוחים וכו'), חומרים ללימודים וסמים קלים.
את הסכום הזה תכפיל שרירותית ב- 2 כי ככה אמרתי וכי ככה זה פחות או יותר עובד.
שחרר.
אתה לא תצליח מאיפה שאתה עומד כרגע להחליט האם כדאי לך להשקיע בסביבות ה- 100K לתואר ראשון במהלך 4 שנות התואר.
תפסיק לפחד!!! - יש מלגות (או שאין), עובדים תוך כדי ומרוויחים כמה גרושים שמכבים את השריפות (או שלא), נעזרים בהורים (אם יש להם לעזור), לוקחים הלוואה (אם אפשר), נכנסים למינוס מעיק ולוחץ שנסחב אחריך כמו תינוק תלותי למשך כמה שנים... העולם לא כזה מפחיד, אבל הוא כן כזה נורא.
האוניברסיטה (או מכללה) לאדם חברתי, עירני, סקרן, חקרן, חפרן, מודע, חברותי, חברמ'ני, כיפי, שמחפש "לחיות", לצאת, לבלות, להכיר אנשים, לשוחח, להרחיב תחומי דעת ואופקים, להתערבב עם אוכלוסיה שהוא לא מכיר ולא הייתה לו אליה גישה (בני פריפריה, בני ערים גדולות, ערבים, דרוזים, נשים, עניים, אינטיליגנטים, לא אינטיליגנטים, גייז, ג'נדרקווירס, מבוגרים, דוקטורים, חוקרים, חנונים וגיקים, ערסים אינטיליגנטיים, סתם עמך וכו'), מישהו שמחפש לשנות מקום ולגוון את החיים שלו - היא אחד הדברים הכי טובים שיכולים לקרות לך בחיים.
האם אתה מוכן לחיות את החיים ולאפשר לעצמך?...
אני לפחות באופן אישי מאוד פגשתי בה חברים לחיים (יותר מהחברים של הבית "שנתקעו במקום" ונשארו בדיוק כמו שאני זוכר אותם עד שהם משעממים אותי כיום), פגשתי בה בנות זוג ושידוכים רבים ללילות קרים ומלאי שלג, הכרתי מקומות, חו"לניקים, אנשים משכילים ונבונים וחכמים שלעולם לא אגיע לרמתם.
הכרתי, רקדתי, חוויתי, הלכתי, עשיתי, למדתי וחקרתי חוויות שחברים שלי מהבית וכל מי שלא למד יכול רק לחלום עליהם.
אתה מכוון כסף או מכוון חוויות?
מי אתה בכלל?
החיים כרגע, בגיל 24, הם הרבה יותר מסך כל מה שתרוויח עד גיל 30 או מה שתצליח לאגור עד אז.
אם חשובה לך ההתפתחות האישית שלך, במיוחד אם אתה מהפריפריה כמוני, צא מהבועה ולך ללמוד כמה שיותר רחוק מאיפה שאתה גר.
זה יהיה קשה, מאתגר ולפעמים לא נעים... אבל אתה תחווה כל כך הרבה ותשאיר אבק חיים לחברים שלך שנשארו בעיר ונתקעו שם (מצד שני להם יהיה הרבה יותר כסף בשנים הראשונות שלאחר התואר ואולי יותר כסף גם לא בשנים הראשונות של אחרי התואר שלך).
אולי לעולם לא תשלים את הפער בין אלו שנשארו עוד 4 שנים לחיות ולעבוד בזמן שאתה הלכת וניסית לשפר את גורלך.
אתה מכוון כסף או מכוון חוויות?
מי אתה בכלל?
המוח שלך יתפתח. הדעת שלך תתפתח. השכל שלך יתפתח. הכל כמובן בתנאי שתרצה לפתח אותו ולא תגיע "לעשות תואר".
שא ברכה.