• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר

איניגו מונטויה

משתמש בכיר
דירוג
6,223
בעקבות פתיחת תת-הפורום הזה,
חשבתי שיהיה נחמד אם נוכל לשתף זה את זה מנסיוננו לגבי דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר.

הכוונה כאן היא לדרכים לקידום מהיר יותר / קבלת שכר גבוה יותר
באותה עבודה שאנחנו בכל מקרה עושים (לא הכנסה נוספת).

ברור שרוב הדרכים האלו מובנות מאליהם לאנשים עם קצת ניסיון,
אבל תמיד יכול להיות שמישהו ימצא משהו שלא חשב עליו, וכמובן - זה יכול לעזור לאנשים בלי ניסיון.

מדגיש שהמיקוד כאן הוא על העלאת השכר,
אם כי ברור שחלק מהדרכים עלולות לבוא על חשבון איזון חיים-עבודה, ביטחון ועוד.

אני אתחיל (לפי ניסיון רב שנים בכמה חברות הייטק),
מוזמנים להעיר או להוסיף דרכים אחרות.

1. מעבר בין חברות - בתנאים המתאימים.
לא תמיד מעבר בין חברות משתלם, אפילו אם מציעים לך העלאת שכר.

למשל, מעבר מחברה בה התגמול באופן כללי גבוה יותר לחברה בה התגמול באופן כללי נמוך יותר (נניח מגמפ"א לאינטל),
כנראה אינו משתלם לאורך זמן גם אם באופן ספציפי בזמן המעבר עצמו יציעו לכם קצת יותר ממה שהרווחתם עד עכשיו.

דוגמא נוספת למעבר שלא בהכרח משתלם (מתוך הכתבה הזו) -
מעבר לתפקיד זהה בחברה אחרת (עם משכורת גבוהה יותר),
כאשר בחברה הנוכחית יש אפשרות מעשית לקידום מהיר יותר לתפקיד שונה, רווחי יותר.

2. תמיד תדאגו שהמנהל הישיר שלכם, ועדיף גם זה שמעליו, יהיו מודעים למה שאתם עושים.
לא רק באופן כללי, אלא גם לפרטים (פרטי משימות טכניות, זמן שמוקדש להדרכה ופיתוח עובדים, זמן שמוקדש להובלת פורומים, זמן שמוקדש לכתיבת מסמכים ועוד).

ראיתי כבר עובדים שמעדיפים לדלג על ישיבות 1:1 עם המנהלים,
או להקדיש אותן לקיטורים על הארגון במקום לדיווח על ההשקעה וההישגים של העובד, או התייעצות לגבי סדר עדיפויות של מטלות.
לא חכם לדעתי :)

3. לשאול את המנהלים איזה משימות אני צריך לקחת כדי להתקדם.
גם אם אין משימות כאלו שאפשר לקחת עכשיו,
הבקשה תשב למנהלים בראש, וכשמשימה כזו תיפתח - יש סיכוי גבוה יותר שיחשבו עליך.

4. לכתוב לעצמך כל כמה זמן (נניח פעם בשבוע או אפילו שבועיים/חודש) מה בדיוק עשית.
בצורה הזו אפשר לראות מה מבזבז לך את הזמן ולא תורם.

מעבר לזה, אפשר לזהות התמקדות בתחום אחד,
מה שלפעמים נראה פחות טוב
(בתור דוגמא - בשיטה של OKRs צריך בדר"כ 3 יעדים שונים, יעד אחד גדול לא יספיק).

5. לזהות מקרים של מומחיות יתר שמעכבת קידום.
בשלב כלשהו, מומחיות יתר עלולה לעכב אותך כל עוד אתה נשאר בתוך אותו ארגון,
כי אם אתה היחיד שיודע לתפקד באותה נישה - המנהלים לא ירצו לתת לך מטלות/תפקידים אחרים שיקדמו אותך יותר (ינסו למרוח אותך על זה שחשוב לתרום לארגון).
כדי להימנע ממצבים כאלו, כדאי תמיד לדאוג שיהיו עוד אנשים שמכירים כל נישה שאתה נמצא בה מספיק זמן,
אלא אם כן הנישה הזו מספקת לך תחום אחריות רחב מספיק לקידום נוסף (ואז דווקא יש יתרון עוד לא להכשיר אחרים, כי כך יסמכו עליך :))

6. לפני הישיבה לצורך ההערכה השנתית -
תמיד תמיד לכתוב לעצמך על דף מה עשית השנה
, ולמצוא את ההישגים במה שעשית.

רוב המנהלים לא מקדישים לזה את אותה כמות אנרגיה שאתה היית מקדיש בזכירת המשימות וההישגים שלך,
כך שאם תשאיר את זה למנהל - התמונה תיראה פחות ורודה.

שווה אפילו לדחות מטלות בעבודה או לקחת חופש לצורך סיכום שנתי עצמי כזה.

7. כדאי להשקיע בשיפור כישורי תקשורת.

להשקיע בתקשורת לא רק כלפי מעלה, אלא גם הצידה ולמטה -
למשל כבר היו לי מקרים שבהם אני הייתי בכיר יותר מאדם X, ואחרי זמן מסוים הוא עבר לחברה אחרת לפניי, כך שהוא היה הבכיר יותר שם. וכנ"ל הפוך.

אני לא מדבר בהכרח על עזרה לאחרים (זה כבר סיפור אחר, בטח אם שואבים מכם הרבה אנרגיה).
מדבר על סתם יכולת לתקשר בצורה טובה וחברית,
בין אם זה על עניינים שמחוץ לעבודה,
או אפילו לגבי נושאים טכניים בעבודה עצמה (למשל להאיר ברוח טובה ומבלי לבקר אישית).

כישורי תקשורת הם קריטיים ברוב העבודות ובכל מערכות היחסים,
לכן עצוב לראות אנשים שמזניחים אותם לטובת משימות עם ROI נמוך יותר.

שני ספרים בנושא שאני ממליץ עליהם במיוחד הם:
א. "כיצד לרכוש ידידים והשפעה" של דייל קרנגי.
הספר מציע עצות (לפעמים מובנות מאליהן אך עדיין חשובות) איך להתנהל עם אנשים בצורה שתגרום להם לרצות לעבוד אתכם / לחבב אתכם.

ב. הספר "תקשורת לא-אלימה" של ד"ר מרשל רוזנברג.
מדבר על איך ניתן לתקשר את הצרכים שלנו בצורה מקרבת
(כלומר בצורה שלא תגרום עימות בגלל רצונות שונים של הצד השני).

מקווה שהפוסט עזר למישהו,
ואם יש לכם עצות נוספות - מניח שכולנו נשמח לשמוע :)

נערך לאחרונה ב:
קודם כל רשימה מצוינת.

וזה שהזכרת את קרנגי זה בכלל להיט. מדהים איך ספר שנכתב לפני כ-90 שנה נשאר רלוונטי והרבה ספרים של "גורויים" עכשיווים סה"כ עושים איטרפרטציות וטוויסטים לאותו ספר קנוני של קרנגי. את רוזנברג ראיתי בסדרת הרצאות מוקלטת. נשמע שכדאי לקרוא גם את הספר.

4. לכתוב לעצמך כל כמה זמן (נניח פעם בשבוע או אפילו שבועיים/חודש) מה בדיוק עשית.
בצורה הזו אפשר לראות מה מבזבז לך את הזמן ולא תורם.
6. לפני הישיבה לצורך ההערכה השנתית -
תמיד תמיד לכתוב לעצמך על דף מה עשית השנה
, ולמצוא את ההישגים במה שעשית.
2. תמיד תדאגו שהמנהל הישיר שלכם, ועדיף גם זה שמעליו, יהיו מודעים למה שאתם עושים.
לא רק באופן כללי, אלא גם לפרטים (פרטי משימות טכניות, זמן שמוקדש להדרכה ופיתוח עובדים, זמן שמוקדש להובלת פורומים, זמן שמוקדש לכתיבת מסמכים ועוד).

ראיתי כבר עובדים שמעדיפים לדלג על ישיבות 1:1 עם המנהלים,
או להקדיש אותן לקיטורים על הארגון במקום לדיווח על ההשקעה וההישגים של העובד, או התייעצות לגבי סדר עדיפויות של מטלות.
לא חכם לדעתי :)
כל אלה קשורים יחד. לעתים בעתיד יידרש ניסיון או היכרות של תחום ספציפי. ואחרי שנים של עבודה קשה מאוד להיזכר להכל. ברגע שיש רשימה של פרויקטים ומספר נקודות על מה היה בהם, תמיד אפשר יהיה לשלוף אותם במקרה הצורך.

מדהים איך ספר שנכתב לפני כ-90 שנה נשאר רלוונטי והרבה ספרים של "גורויים" עכשיווים סה"כ עושים איטרפרטציות וטוויסטים לאותו ספר קנוני של קרנגי. את רוזנברג ראיתי בסדרת הרצאות מוקלטת. נשמע שכדאי לקרוא גם את הספר.
הספר עבר התאמות עם השנים, מה שקונים היום זה לא מה שהיה לפני 90 שנה, אבל בלי קשר כנראה גם רובו של הגרסה המקורית עדיין רלוונטית

באותה חברה:
קיים את שיחת השכר עוד לפני שיחת ההערכה השנתית. כנס למנהל שלך ותשאל אותו מה אני צריך לעשות כדי לקבל כאן X שקל? ואז עשה את מה שהוא ביקש.

בחברה אחרת:
תעבור חברה אחרי שאתה צובר ניסיון רלבנטי

אני עדיין בתחילת הדרך המקצועית שלי, אבל מה עם התמקחות על הטבות שכר מעבר לשכר נטו?
אם בחברה יש רכב חברה, אפשר למשל להתמקח שיהיה דלקן ומנוי לכביש 6? לבקש לעבוד פחות שעות עבור אותה משכורת? תוספת בסיבוס?
כל אלה הם העלאה בשכר בצורה עקיפה.

אגב, מה עם הבדלים טכניים?
להבנתי מס משולם על בסיס שנתי ולא חודשי - כלומר אם לא עבדת מסיבה כלשהי במהלך השנה תוכל לקבל החזר כי ההכנסה החודשית שלך נמוכה מהמצופה.

אני דווקא בגישה הפוכה למעבר בין חברות :)
יש טווח מוגדר להעלאות שכר בחברה הנוכחית, נניח בין 0-5%, אפילו אם הביצועים שלך מעל ומעבר. ככל שהמשכורת שלך כבר נמצאת ברף העליון כך אחוז ההעלאה יהיה קטן יותר. במקרה חריף של עיוות שכר, כלומר עובד מצויין עם משכורת נמוכה, אפילו קידום פלוס העלאה שנתית מקסימלית של 10% לא יתקנו את העיוות.

אני בעד מעבר בין חברות כל כמה שנים, בהנחה ומדובר בתפקיד דומה או קידום. השכר החדש בד"כ גבוה משמעותית בסביבות 20% מאשר מהעלאה ממוצעת של 5%. בנוסף אם מקבלים equity זה מוסיף גיוון לתיק המניות במקום לשים את כל הקלפים על אותה חברה.

החיסרון בכך הוא גם יתרון - צריך להישאר תחרותיים ומעודכנים בתחום כדי להתקדם בין חברות וזה מצריך הרבה השקעה ושיפור מתמיד של מיומניות התפקיד, ואי אפשר לנוח על זרי הדפנה באותו מקום במשך כמה שנים טובות.

אני דווקא בגישה הפוכה למעבר בין חברות :)
יש טווח מוגדר להעלאות שכר בחברה הנוכחית, נניח בין 0-5%, אפילו אם הביצועים שלך מעל ומעבר. ככל שהמשכורת שלך כבר נמצאת ברף העליון כך אחוז ההעלאה יהיה קטן יותר. במקרה חריף של עיוות שכר, כלומר עובד מצויין עם משכורת נמוכה, אפילו קידום פלוס העלאה שנתית מקסימלית של 10% לא יתקנו את העיוות.

אני בעד מעבר בין חברות כל כמה שנים, בהנחה ומדובר בתפקיד דומה או קידום. השכר החדש בד"כ גבוה משמעותית בסביבות 20% מאשר מהעלאה ממוצעת של 5%. בנוסף אם מקבלים equity זה מוסיף גיוון לתיק המניות במקום לשים את כל הקלפים על אותה חברה.

החיסרון בכך הוא גם יתרון - צריך להישאר תחרותיים ומעודכנים בתחום כדי להתקדם בין חברות וזה מצריך הרבה השקעה ושיפור מתמיד של מיומניות התפקיד, ואי אפשר לנוח על זרי הדפנה באותו מקום במשך כמה שנים טובות.
לא יכולה להיות העלאה של 20% ללא מעבר? למשל, אם התפקיד גורר איתו יותר אחריות וכו'. מאוד מעוניין להמשיך בחברה שאני עובד בה כיום - עוד לא הגעתי לשנה אך מתכנן לבקש העלאה של ~50%. (נמצא בהייטק)

לא יכולה להיות העלאה של 20% ללא מעבר? למשל, אם התפקיד גורר איתו יותר אחריות וכו'. מאוד מעוניין להמשיך בחברה שאני עובד בה כיום - עוד לא הגעתי לשנה אך מתכנן לבקש העלאה של ~50%. (נמצא בהייטק)
העלאה של 20% יכולה להיות רק אחרי קידום. לא כחלק מהעלאה כללית של סוף שנה.
העלאה של 50% זה כבר מאוד מאוד חריג. זה אומר שמראש הייתה על שכר נמוך משמעותית מאלו שיושבים על ידך

העלאה של 50% זה כבר מאוד מאוד חריג. זה אומר שמראש הייתה על שכר נמוך משמעותית מאלו שיושבים על ידך
גם אם היה על שכר מאוד נמוך, לא סביר שיתנו לו העלאה של 50%, אולי 20% וגם זה בספק

לא מבטיח, אבל אשתדל לעדכן כאן כך או כך.(יש עוד הרבה זמן)

8. מומלץ לשמור מצגות סיכום וכדו' זה מאוד עוזר להזכר על מה עבדת גם בהקשר הרחב וגם ברמת הנסיון בהקשר האישי. (רלוונטי גם למעבר בין עבודות וגם להערכה שנתית וכדו', כמובן בלי להפר את כללי שמירת המידע של החברה שלך)

9. מעבר בין פרויקטים בתוך העבודה או שינויים משמעותיים במיקוד שלך בתוך הפרויקט זה זמן טוב לכתוב לעצמך סיכום של הפרק שמסתיים, במקרה של מעבר משמעותי כדאי לשקול גם להוסיף לקורות החיים, קשה להיזכר ולהוסיף אחרי כמה שנים את כל ההיסטוריה היותר רחוקה שלך. (רלוונטי בעיקר למעבר בין עבודות, יש גם תרומה להערכה השנתית הקרובה)

10. תאמין בעצמך ביכולותיך ובחשיבותך, אין תחליף למי שיודע להציג את עצמו בצורה טובה.

קיים אבל חריג.

אישית קיבלתי מספר פעמים העלאות באיזור ה 15-20% בקופוריט גדול.

חלק מהפעמים ללא קידום...
פעם אחת אפילו ללא יוזמה מצדי.

אבל זה חריג ודורש לא רק ביצועים גבוהים,
אבל גם מנהל/ים תומכים שיש להם את הכוח הפוליטי להשיג את התקציבים הנדרשים.

אם השווי שוק שלך הוא באמת 50% מעל השכר הנוכחי.
כניראה עדיף לך לחפש בחוץ...

אם היחסי עבודה עם המנהל שלך טובים, אז אתה תמיד יכול לשקול לקבל הצעת שימור במקום
העבודה הקיים לאחר הודעת ההתפטרות.

שים לב שאם אתה כרגע חסר נסיון וצובר נסיון איכותי.
אז אולי עדיף לך להישאר בחברה הנוכחית גם שנתיים+
אפילו אם השכר לא מקסימלי...

אפשר קישור או עדיף תמונה דל הספר כי ראיתי כמה ספרים שונים
תודה
לי יש את המהדורה שיצאה באנגלית בשנת 1981, אבל לא חושב שזה משנה באופן מהותי...
היום כנראה שהייתי קונה את מה שיש בחנות הספרים / באתר.

אגב, בעיניי התועלת שלו לא מגיעה רק מהרעיונות שכתובים בו באופן מפורש (שאותם מן הסתם יודעים אחרי קריאה אחת),
אלא בעיקר מעלעול תדיר בספר לצורך העלאת הנושא של יחסי אנוש למודעות.

בכל רמה שאדם נמצא בה - יש איפה לשפר בתחום של יחסי אנוש...

אכתוב כאן לדוגמא משהו שלמדתי רק בשנים האחרונות ולדעתי יכול לשמש טיפ בפני עצמו לעבודה פרודקטיבית ומשפיעה יותר:

הרבה מאוד עובדים כיום נדרשים להוביל תהליכים שדורשים הסכמה גם מאחרים,
ולפני כמה שנים נפל לי האסימון שכמעט בכל ישיבה שבה מנסים להציג רעיון חדש (שיפור תהליכים, פיצ'ר חדש ועוד),
יש אנשים שמסיבות שונות עלולים להתנגד ולהפיל את הרעיון, או סתם לגרור את הפורום לוויכוחים ארוכים ולצורך בישיבות נוספות (שלא לדבר על האנרגיה והמוטיבציה, שעלולים להתרוקן אם רעיונות טובים שמועלים נתקלים בהתנגדות...).

כמובן שחלק מההתנגדויות הן ענייניות (למשל צורך בתיקונים/שיפורים להצעה),
אבל אני נתקל לא מעט בהתנגדויות שנובעות ממניעים אחרים,
למשל אנשים שלוקח להם זמן לעכל שינויים (זה קורה גם לי לפעמים :) ) / שמעלים התנגדויות מתוך חשש סמוי שעבודה מסוימת תיפול עליהם / אנשים שחשוב להם להשמיע את קולם כדי שיראו שהם תורמים, ועוד ועוד.

הפתרון שעובד לי אישית זה לזהות את האנשים המשפיעים ביותר באותו פורום (נניח 2-3 אנשים),
ולקבוע עם כל אחד מהם פגישה אישית לצורך הצגת הרעיון, לפני שאני מציג אותו לכולם.

כך אני גם מקבל אינפוטים טובים לפני ההצגה הכללית (משפר את ההצעה שלי כדי לקחת בחשבון את הבעיות שמועלות בשיחות האישיות),
גם נותן לאנשים משפיעים זמן להתכונן נפשית לשינוי,
גם יכול להבין ולהפיג חששות אישיים (נניח עומס עבודה) שלא בהכרח יועלו באופן גלוי בישיבה הכללית,
וגם עצם הפגישה האישית מחמיאה לאלו שרוצים לקבל הכרה.

כתלות במצב (אם אין אחרים שיעלבו שלא נפגשתי איתם אישית) -
אני גם לוקח את זה שלב קדימה, ובפגישה הכללית נותן קרדיט לנקודות שהועלו ע"י אלו שהתייעצתי איתם.
זה גם הוגן, גם נחמד לאותם אנשים, וגם (במקרה של אנשים שחשוב להם שכולם ידעו שהם שותפים בכל תהליך) - יכול למנוע ממשתפים מסוימים להעלות נקודות סרק רק כדי שיראו את התרומה שלהם לדיון...

התהליך הזה (של פגישות אישיות עם משתתפי מפתח, מיפוי התנגדויות, ומתן מענה) עלול להיראות בזבזני בזמן,
אבל בפועל הוא חוסך זמן ואנרגיה בהרבה מאוד מקרים.

וכל זה מתקשר להבנה הבסיסית שכולנו בני אדם, לא רובוטים שמקבלים מיד את ההחלטה העסקית הנכונה...

האחד הציטוטים/רעיונות מתוך הספר

Personally I am very fond of strawberries and cream, but I have found that for some strange reason, fish prefer worms. So when I went fishing, I didn’t think about what I wanted. I thought about what they wanted. I didn't bait the hook with strawberries and cream. Rather, I dangled a worm or grasshopper in front of the fish and said: "Wouldn't you like to have that"? m​

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
K בצומת דרכים מקצועית תוהה לגבי מה הלאה התפתחות אישית 0
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 26
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
T יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
T דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
R זוג צעיר בצומת דרכים נדל"נית כלכלית נדל"ן 8
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
MichaelScott על פרשת דרכים פיננסית יומני מסע אישיים 164
האופטימי בן 24 - בצומת דרכים יומני מסע אישיים 7
W בצומת דרכים התפתחות אישית 7
סול פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? שוק ההון 9
ת למשכירי הדירות – מקרים בעייתיים עם שוכרים, איך התמודדתם? באילו דרכים? נדל"ן 44
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
N בפרשת דרכים קצת אבוד אשמח להכוונה התפתחות אישית 4
T איזה דרכים חוקיות ושפויות קיימות לקבלת הטבות מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
the_newbie דרכים לעשות כסף "קל" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 101

נושאים דומים

Back
למעלה