• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

צומת דרכים מפתיעה באמצע המסע

Buffett3

משתמש רשום
הצטרף ב
20/5/19
הודעות
4
דירוג
3
אני חייל לקראת השחרור מהצבא, בעוד חודשיים וחצי. כשאשתחרר בדיוק אהיה בן 21.
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?
 
אני לא חושב שזו החלטה כזו נוראה לדחות את הלימודים בשנה רק בשביל לסמן "וי" על ההזדמנות הזו שנפלה עליך מהשמיים.
עדיף לנצל את החוויה הזו וללמוד אולי קצת על צדדים אחרים שיש/אין בך מאשר לחיות כל החיים בתחושה שפספסת הזדמנות לעשות משהו אחר.
 
@Buffett3 , ברוך הבא לפורום!
בהצלחה.
 
קודם כל סחטיין. אתה בהחלט בראש מאוד בוגר, מפוקס ורציני מ90 אחוז בני גילך וזה לא מובן מאליו.
כנראה שיש לך יכולות מאוד גבוהות הן עם אנשים והן תפקודית בעבודה ובגלל זה הציעו לך את ההצעה הזו. זה קל להגיד מהצד, אבל אל תדחה הצעה מפתה רק כי היא נשמעת מאתגרת או קשה. תסמוך על עצמך. החבר'ה שעוזבים בקרוב יחפפו אותך, הבעלים יעזור יותר בתקופה ההתחלתית ויהיה בסדר מהבחינה הזאת.
ישנן מעט מאוד הזדמנויות טובות בחיים שהסיכון הוא לא עליך. כלומר, נניח ותיקח את ההזדמנות ואחרי שנה המסעדה לא תתרומם ותישאר באותו המצב, מה ייקרה? תחזור למכינה ותמשיך בתוכניות שלך. יש לך הזדמנות להרוויח וללמוד המון כמעט בלי סיכון. זה לא שיש לך משכנתא ו3 ילדים בבית כן?
אם מרגיש לך שזה כן משהו שהיית רוצה לחוות ולהתנסות בו, לא ייקרה כלום אם תעבוד שם שנה או שנתיים אפילו ואחרי זה תלך ללמוד. כלכלית תרוויח יותר ממהנדס תעשייה וניהול שסיים ומעשית תרכוש ניסיון ניהולי.

בהצלחה!
 
אני חייל לקראת השחרור מהצבא, בעוד חודשיים וחצי. כשאשתחרר בדיוק אהיה בן 21.
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?
ראשית, נשמע שאתה בחור צעיר ומאוד מוכשר, אני מניח שממש לא לכל מלצר בן 21 היו מציעים לנהל מסעדה.
לגבי ההתלבטות עצמה, כמו יתר האנשים פה, אני גם נוטה להמליץ לך לדחות את הלימודים בשנה ולהתנסות בזה אבל יש לי הסתייגות אחת.
מבחינה כלכלית, עשוי להיות לך מאוד קשה לעבור משכר של 15k לחודש לשכר של 0 שח בחודש (שכר סטודנט שנה א בטכניון), מה שעשוי לגרום לך להתפתות להשאר בעסקי המסעדנות הרבה יותר זמן מהתכנון המקורי למרות שאתה נמשך יותר להנדסה.
לכן, חשוב לדעתי לתחום את ההתנסות הזו לפרק זמן מוגדר מראש ולהמשיך בחיים אחכ.
 
היי Buffett!

מוטב שתאזין לשני החבר'ה האלה שמספקים נקודת מבט כלכלית על השאלה שלך: https://soundcloud.com/user-602430221/sets/h1hbuh4tj9r5

מניח שזה יכול לתרום לך עוד נקודת מבט או שתיים בנושא. אם מדובר בלימודי הנדסה, האלמנט של הזמן גם משחק תפקיד לא קטן כאן.

בהצלחה!
 
איזה כיף לשמוע סיפור כזה. אני מאוד מתרשם ממך!
דעתי שונה מחברי (עריכה: אני רואה שיש כבר דעות לשני הכיוונים). אתה נועדת להרבה יותר ממה שכרגע מציעים לך. במהלך חייך תקבל עוד הרבה הצעות דומות שבהן רווח מיידי לעומת סיכון שבצידו רווח גדול יותר. תמיד תבחן את שתי (או יותר) ההצעות ביחס למטרות ארוכות הטווח שלך.
מהן המטרות ארוכות הטווח שלך? קח לעצמך 1-2 דקות ופשוט תשפוך על דף, כמו סיפור, איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10-15 שנה (משפחה, עבודה, ...). אח"כ תעבור על הדף ותזקק לעצמך מטרות ארוכות טווח שהן מדידות וכמותיות שיקרבו אותך להגשמת הסיפור. את המטרות האלה תרשום על דף קטן ותשמור לעצמך בכיס/ארנק לשנים הבאות.
אם בעל המסעדה רואה בך פוטנציאל ניהולי יכול להיות שבאמת זה הכיוון שלך אבל חשוב שיהיו לך הכלים וההשכלה שיעיפו אותך לתפקידי ניהול משמעותיים ויפתחו לך את הדלתות המתאימות. תואר ראשון מהטכניון ובהמשך תואר שני במנהל עסקים, בזמן העבודה, יתן לך את היתרון הזה.
התעסקות עם מסעדה, נפילות שנובעות מחוסר ניסיון וידע, אולי גם הצלחות (קטנות), הדאגה לשמור על רמת חיים מסוימת שגדלה בשנים אלה, משפחה. כל אלה ועוד יצמידו אותך לקרקע המציאות ויתכן ויבלמו את הפוטנציאל שלך.
המון הצלחות!
 
קח את ההזדמנות של ניהול המסעדה בכל הכוח! לפי דעתי אתה כל החיים תרגיש פספוס, תמיד תחשוב איפה הייתי יכול להיות אם....אל תדאג האוניברסיטה לא בורחת לשום מקום. לא יקרה כלום אם תתחיל את התואר שלך בגיל 24-25 (שזה הגיל שרוב האנשים בו מתחילים ללמוד היום). אתה לא יכול לדעת איפה תהיה המסעדה עוד 3-4 שנים, אולי יהיה לך מנהל מסעדה שתסמוך עליו וככה תוכל גם לשלב את הלימודים וגם את העבודה במסעדה. אולי בכלל תתחיל לקבל אחוזים, אולי בעלות, אולי תמכור זיכיונות...השמיים הם הגבול! היתרון הגדול שיש לך בהצעה שקיבלת שהוא לא דורש ממך שום השקעה כספית. זה הפחד של כל מי שפותח מסעדה היום, לאבד את הכסף שהוא השקיע במסעדה. מקווה שעזרתי
 
איך אדע מה יותר טוב לי

היי
במידה ויש לך אופי של עצמאי המנהל עסק עם עובדים, ואתה רואה את עצמך בתחום העסקי,
זו צריכה להיות הבחירה שלך.
בשנת 87 הייתי בסיטואציה דומה, בחרתי בניהול עסק, בדיעבד זה התאים לאופי שלי,
זו השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, האם עבודה זו מתאימה לאופי שלך !
 
גם אני נוטה לחשוב שזאת יכולה להיות התנסות טוה עבורך, בתנאי שלא תיתן לזה לסובב לך את הראש ותזכור את המטרה העיקרית. אהבתי מאוד את העצה לתחום את זה בזמן לפני שנכנסים להרפתקאה.

אני יכול גם להציע לך עוד כיוון: עכשיו כשאתה בוגר קצת יותר מתלמיד תיכון, אם תסתכל קצת על ספרי בגרויות תבין שזה בדיחה (עצובה). לא עשיתי מכינה, אבל התדמית שלה בטכניון היא שהיא קשה משמעותית יותר מבגרויות. אולי אתה יכול לקחת את התפקיד הניהולי, נגיד לשנתיים, ובשנה השנייה לחזור על בגרויות. תעשה 5 יחידות במתמטיקה ובאנגלית, תגביר מקצוע חובה ל-5 יחידות גם כן (תנ״ך/הסטוריה/ספרות) מה שיתן לך בוסט עצום לממוצע בגלל הבונוס על מקצוע חובה, ותיכנס לטכניון מהדלת הראשית. כך תוכל להתנסות שנתיים בניהול מסעדה, אבל ״לשלם״ רק שנה אחת ביחס לתוכנית המקורית שלך, שכוללת מכינה.

בכל מקרה שיהיה הרבה בהצלחה.
 
עסק בלי לחשוב פעמיים, גם ככה כולםמ תחילים ללמוד מאוחר יותר מגיל 21-22, עדיף מאוחר ועם ידיעה שעשית או.לפחות ניסית לעשות משהו יוצא דופן שלא נופל בחלקו של כל בן 21.
 
אני חייל לקראת השחרור מהצבא, בעוד חודשיים וחצי. כשאשתחרר בדיוק אהיה בן 21.
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?
עבודה בתור מנהל מסעדה, זה לא חיים ולא לילה
קביעת משמרות והקפצות אם אין עובדים- כולל תגבור לעתים כשמבריזים
הצגת תוצאות כספיות ועמידה ביעדים
התנהלות מול ספקים לאורך שעות היום
כמובן תלוי בשעות העבודה
אחי וחברה שלי עסקו בזה, היו עם מסכים פתוחים גם בערב, טלפונים אינסופיים, שעות על טלפונים לסידורי עבודה והכל ב15K מבחינתם זה לא היה משתלם
 
חד משמעית קל את ניהול המסעדה. לימודים יביאו אותך למשכורת גבוהה יותר עם עבודה נוחה יותר, אבל כאן יש לך הזדמנו לאתגר, ולצבירת ניסיון בגיל צעיר.
מה שתלמד בשנתיים של ניהול מסעדה, לא תלמד בשום תואר בטכניון.
מה שכן לעולם אל תוותר על התואר, תקצוב לך זמן ידוע מראש שלאחריו אתה חוזר לתוכנית המקורית.
 
יש לי נקודת מבט קצת 'משוחדת' אחרי שנים בתחום הקפה והמזון.
מבחינתי אלו היו שנים מבוזבזות כלכלית למרות שרצופות בנסיון חיים משמעותי מאוד.
לדעתי אם אתה יודע להתנהל כלכלית טוב ואתה פתוח במחשבה, הייתי נמנע כמה שאפשר ממסעדות לא משנה כמה זה קורץ.
לפעמים בגלל תאוות בצע, או בגלל דרך שנראית קצרה יותר/ קלה יותר, אנחנו מסתבכים בבזבוז זמן ואנרגיה משמעותי.

לדעתי הגשמה של הדברים שחשובים לך ומדברים אליך חשובה יותר מהזדמנות כלכלית (לכאורה) זו או אחרת.
אם תעשה כסף ותתקע בעולם שהוא לא בדיוק מה שאיחלת לעצמך היציאה תהיה קשה בהרבה והשנים יחלפו בכל מקרה.
תחום המזון בעיניי בישראל הוא תחום מסוכן, שהפיתוי מבחוץ אינו מצדיק את מה שקורה בפועל עם אחוז הכשלונות הגבוה וכמות המנהלים/בעלים שמוצאים דרך לנצל אותך. (תהיה בטוח שההזדמנות שהוא מציע היא בגלל שזיהה בך משהו ולא מטוב לב).

לטעמי חשוב בהרבה להתפתח אל המקומות שקוראים לך, אל הייעוד.
הזדמנויות יש ויהיו רבות לאורך הדרך.

בהצלחה רבה
 
אני חייל לקראת השחרור מהצבא, בעוד חודשיים וחצי. כשאשתחרר בדיוק אהיה בן 21.
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?
עשית פסיכומטרי? מה מצב הבגרויות שלך ?
למה מכינה דווקא?
 
לעניות דעתי, במידה ואתה בטוח שזה מה שאתה רוצה ללמוד ויש לך את המוטיבציה לכך. לך על זה בכל הכוח בגיל צעיר. אתה לדעתי לא מפספס פה שום "הזדמנות", זה לא טיסה לחלל - זה לנהל מסעדה, תחום שבארץ משווע לעובדים טובים ושתמיד תוכל לעשות אותו.
אם כבר אתה הולך לעבוד קשה, תעבוד קשה עם תואר ביד ועם אפשרויות קידום ותפקידים קצת יותר מעניינים.

ג"נ - עובד במסעדנות מ2012.
 
העולם שלנו משתנה
פעם תואר אקדמי היה חובה כדי להתקדם
היום אני לא בטוח
לך על ניהול המסעדה
אתה צעיר ויכול לעבוד הרבה שעות
תחסוך הרבה ותעזר בפלא השמיני של העולם
הריבית דריבית
אם אתה טוב כמו שהמעסיק שלך חושב תדאג לכמת את זה לכסף
ואחרי שיש לך חופש כלכלי תוכל ללכת ללמוד להנאתך
חשוב לך מאוד לנסות ולהגדיר מה אתה רוצה ולמה?
האם יש לך תשוקה לידע?
מעמד חברתי?
הגשמה עצמית?
כותב מי שויתר על לימודי הנדסה וחסר תואר אקדמי
והאמת זה מפריע לי לפעמים למרות ההישגים הרבים שלי
וההזמנה להרצות באקדמיה...
 
אני כעקרון חושב שהזדמנות ניהול יכולה להיות מגניבה אבל אם אתה טוב בלימודים אז תואר יקדם אותך יותר מהר.
לגבי מכינה בטכניון, יש אחוזי נכשלים מטורפים אז אני מקווה שאתה יודע מה אתה עושה.
לגבי בחירת תואר, למה תעשייה וניהול? אולי גרמו לך לחשוב שזה תואר נחשב, וזה באמת תואר סבבה והכל כי זה בכל זאת טכניון, אבל תהיה מודע לזה שיש לפקולטה סטיגמה של "כל אלו שלא התקבלו למדעי המחשב" כי רוב הפקולטה, המוצלחים מבניהם לפחות, עובדים בתור מתכנתים. אני לא בא לזלזל, פשוט זו הסטיגמה לגביהם וזה מה שקורה בפועל. אגב, אני הייתי כמוך, אני רציתי תעשייה וניהול כי חשבתי שזה תואר מגניב יותר ממדעי המחשב, ובמקור זה באמת היה ככה, עד שבפועל אחוז גבוה שם מהסטודנטים אלו כאלו שלא התקבלו לפקולטה למדעי המחשב.
אם זה הכיוון שלך, לך על מדעי המחשב תלת שנתי ותחסוך שנה מחייך.

ג.נ, אני סיימתי מדעי המחשב תלת שנתי בטכניון והתחלתי לעבוד בשכר התחלתי של 25000, ללא ניסיון קודם. אני לא מצטיין נשיא או משהו, ציונים טובים אבל לא מטורף. המקביל שלי בתעשייה וניהול כנראה היה מקבל משכורת דומה לזה שמציעים לך בניהול המסעדה.
 
עסק.

אם חושבים על זה, כשאתה עושה תואר, אתה נותן 4 שנים מחייך + משלם על זה כדי להיות שכיר ולהגשים חלומות של אחרים.
יותר ויותר בעלי עסקים מבינים שמה שחשוב זה ניסיון ותוצאות בשטח, ולא תואר.
 
תודה רבה לכולם, מעריך מאוד את התשובות שלכם פתחתם לי כמה דברים בראש שלא חשבתי עליהם וכיוונתם אותי להגיע להחלטה הנכונה ביותר בעיניי.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה צומת דרכים התפתחות אישית 5
O צומת דרכים חייל משוחרר,כן ללמוד לא ללמוד ? התפתחות אישית 25
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
G צומת דרכים- מהלכה למעשה. נדל"ן 13
F בן 23 צומת דרכים התפתחות אישית 9
H צומת דרכים - נדל"ן או תיק השקעות? שוק ההון 10
Emilia צומת דרכים - בודקת תוכנה עם ניסיון יומני מסע אישיים 69
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
ס צומת דרכים לקראת משבר גיל 30 יומני מסע אישיים 2
E להמשיך בלימודים? צומת דרכים - תכנות התפתחות אישית 13
R צומת דרכים טכני או ניהולי התפתחות אישית 6
N צומת דרכים - המשך שכירות אל מול רכישת דירה למגורים ללא משכנתא יומני מסע אישיים 8
ה צומת דרכים בהיי טק התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית התפתחות אישית 4
F צומת דרכים בגיל 34 התפתחות אישית 23
K קריירה בהייטק - צומת דרכים התפתחות אישית 17
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
ז צומת דרכים, ללמוד או לא.? התפתחות אישית 31
S צומת דרכים בקריירה התפתחות אישית 4
א חיי לאן ? צומת דרכים התפתחות אישית 15
Y צומת דרכים - דירה, שכירות, ילד- אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 45
A צומת רבע החיים - שאיפות, הקרבות ואיזונים יומני מסע אישיים 17
א דרכים להרוויח יותר כסף מעבודה כשכיר יזמות והגדלת הכנסות 11
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
B תאונת דרכים ועבודה - את מי לתבוע קודם אוף טופיק 0
ה דרכים לשיפור ריבית משכנתא נדל"ן 10
N דרכים אופטימליות להשקעה של 100,000 ש"ח (הלוואה / מכירת מניות / חיסכון) שוק ההון 6
grimble grumble הדרך של גרימבל - גמד בצומת דרכים יומני מסע אישיים 22
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
F דרכים למנף מגן מס מיסים 7
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
סנופקין זוג הייטקיסטים אל הוריים בצומת דרכים יומני מסע אישיים 18
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
T 3 דרכים להקצאת הון עצמי לדירה להשקעה - מה עדיף? נדל"ן 24
פ 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
T יש דרכים למנף קרן השתלמות כשכיר? פוסטים מאיכות נמוכה 6
T דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
R זוג צעיר בצומת דרכים נדל"נית כלכלית נדל"ן 8
MichaelScott על פרשת דרכים פיננסית יומני מסע אישיים 123
האופטימי בן 24 - בצומת דרכים יומני מסע אישיים 7
W בצומת דרכים התפתחות אישית 7
סול פרשת דרכים - לאן להמשיך מכאן? שוק ההון 9
ת למשכירי הדירות – מקרים בעייתיים עם שוכרים, איך התמודדתם? באילו דרכים? נדל"ן 44
ע דרכים להשוות בין מסלולי פנסיה צרכנות פיננסית 8
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
N בפרשת דרכים קצת אבוד אשמח להכוונה התפתחות אישית 4
T איזה דרכים חוקיות ושפויות קיימות לקבלת הטבות מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13

נושאים דומים

Back
למעלה