אני חייל לקראת השחרור מהצבא, בעוד חודשיים וחצי. כשאשתחרר בדיוק אהיה בן 21.
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?
בשנה האחרונה אני משרת בתפקיד של שבוע שבוע, וכקורא הסולידית מושבע
וכאחד שמתעניין מאוד בהצלחה עצמית ובהשקעות מגיל מוקדם, ישר כשהתחלתי שבוע שבוע התחלתי לכוון את החיים שלי להצלחה פיננסית, לחסוך כמה שיותר, להיסגר לחלוטין על הידע שלי בהשקעות ועל דרכי ההשקעה שמתאימות לי ולצאת לדרך.
אני עובד במלצרות כבר למעלה מ4 שנים ומתוכם שלוש במסעדה הנוכחית, מרוויח טוב והופך לאחד העובדים היותר טובים במסעדה.
בינתיים חסכתי סכום יפה ואני בקרוב מאוד אגיע ל100K (חלק יפה היה חיסכון שהוריי עשו ובו הצטבר כ36 אלף שקל), מתוכם כבר 40K שמושקעים בשוק ההון בתיק השקעות הכולל מדדים מחקים ואגרות חוב , ותכנון להמשיך לאזן ולהגדיל אותו בטווח הרחוק מאוד (15-20 שנה).
כבר מספר שנים שאני "יודע" את הדרך שאני מייעד לעצמי, ללמוד את התואר בהנדסה שאני רוצה באוניברסיטה נחשבת שאני רוצה (תעשייה וניהול בטכניון, תואר מעט רחב אבל עם פוטנציאל להתקדם גבוה בחברה בה אעבוד) ומקווה שמשם תגיע הדרך שלי להצלחה, ואני מתכנן את הדרך בקפידה (אחת הסיבות שחשוב לי לחסוך עכשיו הרבה, כדי שבמהלך הלימודים אהיה רגוע כלכלית ולא יהיה לי צורך לעבוד או להתכלב יותר מידי. הוריי הולכים לעזור לי מעט כלכלית ואקבל כנראה מלגה שתממן חלק ניכר מהלימודים).
בינתיים הכל הולך חלק, ואני אמור להירשם בשבועות הקרובים למכינה שמתחילה באוקטובר הקרוב (חסכתי די והותר), להתחיל לעבוד במקצוע בשנים המתקדמות בתואר, להתקדם ולהתפרנס טוב ומזה לצאת לעצמאות כלכלית/להקים חברה או עסק בתחום/ וואטבר החיים יובילו אותי בכיוון שיעשה לי טוב.
לאחרונה הבעלים של המסעדה בה אני עובד הציע לי לנהל מסעדה אחרת שבבעלותו. (למסעדה מיקום ופוטנציאל מטורף, אבל לא מנוהלת טוב וחסר בה המון כוח אדם). כרגע במסעדה יש שותף אחר שמתפקד כמנהל מטבח ועוד אחראית משמרת שבפועל מנהלת איתו את המסעדה, ושניהם מתכננים לעזוב בתקופה הקרובה. כרגע עניתי לו שאני רוצה להשתחרר בלי מחויבות ואני מעוניין להישאר מלצר בינתיים, ומאז אני מתלבט אם לא טעיתי שדילגתי על זה בכזו קלות.
הופתעתי מאוד מההצעה שכן אצטרך לבנות צוות מאפס והמדיניות ניהול שלי תשפיע מאוד על הצלחת העסק.
יש לי פה הזדמנות לקחת את המסעדה לרמה גבוהה ואחריות גדולה לנהל מגיל צעיר עסק גדול בכוחות עצמי בלי אף סמכות ניהולית אחרת מלבד בעלים בשלט רחוק, ללמוד מכך ולהתפרנס טוב בוודאות, 14-15K בחודש כהתחלה, ואולי להתפתח מכאן לעסקים משל עצמי או לאחוזים מהמסעדה, או כל כיוון אחר שארצה שכן אחסוך כמה מאות אלפים בכמה שנים של עבודה)
מצד אחד אף אחד לא מבטיח לי שאצליח בלימודים ואתפתח לרמות גבוהות מספיק כדי להתפרנס טוב מאוד במקצוע שלי ולהצליח משם לצבור כסף רב ולהתקרב אל עצמאות פיננסית, אולם אם אצליח ואתקדם השכר בקלות יעבור את השכר במסעדנות ואולי יהיה לי טוב כי אני עושה מה שאני חושב שאני רוצה.
מנגד, לא תכננתי להתקדם בתחום המסעדנות, אני קצת חושש שניהול המסעדה גדול עליי שכן יש בה הרבה בעיות, לא ניהלתי בחיים וזאת מסעדה שלא עבדתי בה ומעולם והאוכל בה שונה מאוד מהמסעדה בה אני עובד וזה לא התחום בו אני רוצה לעסוק לנצח, אם כי אין לי ספק שאם אני מצטיין בניהול המסעדה , היא תגדיל בעשרות אחוזים את רווחיה ומשם ההצלחה הכלכלית והנפשית שלי יכולה להתקדם מהר בהרבה מבדרך הלימודים, שם יש דרך ארוכה מאוד לעבור עד שאולי תבוא ההצלחה.
אני יודע שאני עוד צעיר וכל החיים לפניי, אבל שתי הדרכים מנוגדות ואני חייב לבחור באחת מהם, משום שללמוד ולנהל את המסעדה לא יכול לעבוד ביחד, ובנוסף הלימודים בעיר אחרת והתכוונתי לעבור לשם בשביל התואר.
איך אדע מה יותר טוב לי, שכן יש לכל אחת מהדרכים יתרונות וחסרונות רבים, ואני לא באמת בטוח במה אצליח יותר ואיפה אהיה יותר מאושר?
באיזה מהדרכים הייתם מייעצים לי לבחור?