• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פקדונות - כן או לא או לא עכשיו

• פותח הנושא פותח הנושא grmp
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התחזית שלי היא שכעת האינפלציה 3.3% אחורה. הסיבה - מדד יולי לפני שנה היה גבוה מאוד וכעת נמוך. אי לכך יש אשליה של % שנתי 3.3 אם תתעלם ממדד יולי שנה שעברה, תגיע ליותר מ3.5% משוכלל. ואני חושב, שכשבנק ישראל יתחיל להוריד ריבית (והוא חייב כי יהיה לחץ גדול) , האינפלציה לא תרד (לפחות) ואולי תעלה קצת.

גם מדד המחירים בסופר תומך בזה...

גם מדד המחירים בסופר תומך בזה...
אני בהחלט מסכים.
ויש גם עליה של 10% בחוזי שכירות חדשים, שעדיין לא באה לידי ביטוי בגלל השיטה של הלמ"ס.

השוק חוזה אינפלציה של 3%? השוק לפעמים טועה.
לפני שנתיים הוא חזה שהריבית תישאר אפס עוד הרבה זמן, והופתע די לרעה.

• אהבתי
Reactions: d4c
קראתי את תנאי הפיקדון ולא נראה שיש איזה קאטץ', אפילו הקרן מובטחת.
מישהו שם לב למשהו שיכול להיות בעייתי?
מנסיוני האישי בלבד עם מזרחי, הפקדתי בפיקדון תות וקרמבולה והכל היה תקין - גם כשהפקדונות האלו היו הרבה מעבר למתחרים (בעיקר טרם תחילת הריבית והאינפלציה).
אני זוכר שעד לפירעון חששתי שאולי יתגלה לי משהו פתאומי, אבל לא קרה שום דבר והכל היה כמצופה.
אני מעריך שאם בPDF אין קאטש, אז אין אחד כזה במובן הפשוט של המילה.

כמובן לא יכול להתחייב.

בעיני הפומלית אחד וחצי נותנת הגנה טובה מפני סחרור אינפלציוני ומבטיחה תשואה לא רעה במקרה שהאינפלציה תירגע.
הסיכון היחיד הוא אם האינפלציה תחזור מהר לתוואי של 2% בערך, ואת הסיכון הזה אני מוכן לקחת.

יש סיכון נוסף של נעילת הכסף לשנה.
למשל אם אנחנו נכנסים למשבר חוקתי שאחריו הממשלה יכולה לעשות כל דבר.
נכון.
בסוף הכל זה תימחור סיכונים. אני צופה שיש סיכוי גבוה יותר למשבר כלכלי עמוק שיביא ל-10% אינפלציה, מאשר משבר כללי של ממשלה שלא מצייתת לצו בית משפט ולא מודחת מהשלטון במקרה הטוב על ידי הכנסה ובמקרה המאד רע (אבל עדיין עדיף על אי הדחה) על ידי גופי האכיפה.
אבל בהחלט שני הסיכונים קיימים.

מעניין איך ממסים את הדבר הזה. בסוף זה כנראה יוצא מדד * 1.375

עריכה: רשום שם. זה כמו שכתבתי.

"מהרווחים ייגבה מס בשיעור של 25% על 50% מעליית המדד"

מנסה לעשות קצת סדר בנתונים האחרונים שאספתי ממזרחי תוך התחשבות במס (הפוקוס שלי הוא נזילות לתקופה של עד שנה):
* ליצ׳י -ריבית קבועה, נזילות רבעונית, ממוצע שנתי 4.85% (עליה רבעונית של 0.1% מ4.7% עד 5%), אחרי 15% מס רווחי הון תשואה שנתית יוצאת בערך 4.122%.
* פומלית - צמוד למדד, תחנת יציאה אחרי שנה, תשואה שנתית של מדד * 1.375.
* קרמבולה - צמוד למדד, נזילות חודשית, הצמדה למדד (יש ריבית דה-ריבית על כל התקופה) במשיכה לפני 3 שנים (במשיכה אחרי 3 שנים יש מינימום הבטחת ריבית קבועה).

קרנות כספיות (כbaseline) מכאן אני רואה שהתשואה התיאורטית עומדת על 4.66% (**זו רק הערכה ועשוי להשתנות).

מה שאני מבין מזה, בהנחה שאין לי בעיה לנעול את הכסף לשנה:
- אם אני מאמין שהמדד ירד מתחת ל3%, ליצ׳י הוא האפיק המועדף.
- אם אני מאמין שהמדד ישאר בין 3% ל3.4, קרן כספית הוא האפיק העדיף, ויש את יתרון הנזילות.
- אם המדד עולה מעל 3.4%, פומלית הוא האפיק העדיף.

יש חולקין?*
שאלת בונוס - האם יש חסרון לבצע השקעה בתמהיל של האפיקים הנ״ל. היתרונות ברורים: לגדר סיכונים שקשורים לתנודות במדד + להבטיח שחלק מהכסף לפחות נזיל לפני תקופה של שנה.

*גילוי נאות - זו הפעם הראשונה שאני משקיע בפק״מ / קרנות כספיות (פוסט ראשון שלי כאן)

קרמבולה - צמוד למדד, נזילות חודשית, הצמדה למדד (יש ריבית דה-ריבית על כל התקופה) במשיכה לפני 3 שנים (במשיכה אחרי 3 שנים יש מינימום הבטחת ריבית קבועה).
השאלה היא היא מה ריבית המינימום שתקבל אחרי 3 שנים. לפני חודשיים בערך היה 4.5% שזה אומר קיבוע של ריבית גבוהה יחסית ל3 שנים עם אפשרות של "הנזלה" בדרך בצמוד מדד. יתר על כן, אם המדד יהיה גבוה והריבית ממשיכה לעלות אז אפשר לצאת ולהיכנס מחדש בנעילה של ריבית גבוהה יותר.

השאלה היא היא מה ריבית המינימום שתקבל אחרי 3 שנים. לפני חודשיים בערך היה 4.5% שזה אומר קיבוע של ריבית גבוהה יחסית ל3 שנים עם אפשרות של "הנזלה" בדרך בצמוד מדד. יתר על כן, אם המדד יהיה גבוה והריבית ממשיכה לעלות אז אפשר לצאת ולהיכנס מחדש בנעילה של ריבית גבוהה יותר.
קרמבולה: הריבית מינימום נכון לעכשיו היא 4%

מנסה לעשות קצת סדר בנתונים האחרונים שאספתי ממזרחי תוך התחשבות במס (הפוקוס שלי הוא נזילות לתקופה של עד שנה):
* ליצ׳י -ריבית קבועה, נזילות רבעונית, ממוצע שנתי 4.85% (עליה רבעונית של 0.1% מ4.7% עד 5%), אחרי 15% מס רווחי הון תשואה שנתית יוצאת בערך 4.122%.
* פומלית - צמוד למדד, תחנת יציאה אחרי שנה, תשואה שנתית של מדד * 1.375.
* קרמבולה - צמוד למדד, נזילות חודשית, הצמדה למדד (יש ריבית דה-ריבית על כל התקופה) במשיכה לפני 3 שנים (במשיכה אחרי 3 שנים יש מינימום הבטחת ריבית קבועה).

קרנות כספיות (כbaseline) מכאן אני רואה שהתשואה התיאורטית עומדת על 4.66% (**זו רק הערכה ועשוי להשתנות).

מה שאני מבין מזה, בהנחה שאין לי בעיה לנעול את הכסף לשנה:
- אם אני מאמין שהמדד ירד מתחת ל3%, ליצ׳י הוא האפיק המועדף.
- אם אני מאמין שהמדד ישאר בין 3% ל3.4, קרן כספית הוא האפיק העדיף, ויש את יתרון הנזילות.
- אם המדד עולה מעל 3.4%, פומלית הוא האפיק העדיף.

יש חולקין?*
שאלת בונוס - האם יש חסרון לבצע השקעה בתמהיל של האפיקים הנ״ל. היתרונות ברורים: לגדר סיכונים שקשורים לתנודות במדד + להבטיח שחלק מהכסף לפחות נזיל לפני תקופה של שנה.

*גילוי נאות - זו הפעם הראשונה שאני משקיע בפק״מ / קרנות כספיות (פוסט ראשון שלי כאן)
גם בקרן כספית אתה משלם מס אם הרווחת מעל המדד.
יוצא שנקודת השווין בין הכספית לליצ' היא ב 3.1 ולא ב 3.4 (תעשה פשוט 4.66 חלקי 1.5). אבל זה בהנחה שריבית בנק ישראל לא תשתנה בזמן הזה, ובלי לתמחר את הנזילות.

גם בקרן כספית אתה משלם מס אם הרווחת מעל המדד.
יוצא שנקודת השווין בין הכספית לליצ' היא ב 3.1 ולא ב 3.4 (תעשה פשוט 4.66 חלקי 1.5). אבל זה בהנחה שריבית בנק ישראל לא תשתנה בזמן הזה, ובלי לתמחר את הנזילות.
אכן, צודק!

בנק ירושלים נותן עכשיו פקדון ל5 שנים בריבית צמודת מדד של 2.5% עם תחנות יציאה וכל מיני תנאים נוספים, אבל בגדול ריבית יפה.
לא ממלית ואין לראות בדבריי המלצה

נערך לאחרונה ב:
יש סיכון נוסף של נעילת הכסף לשנה.
למשל אם אנחנו נכנסים למשבר חוקתי שאחריו הממשלה יכולה לעשות כל דבר.
אני לא כ"כ מבין את הסיכון הזה.
אם אתה חש שהמשבר קרוב - אתה שובר את הפקדון חרף אבדן רווחים מסוים- והכסף בחוץ.
אם אתה לא חש במשבר והוא מגיע כרעם ביום בהיר - הן כספי הפיקדון והן כספי העו"ש יהיו פחות או יותר באותו מצב, לא כן?

ייתכנו תרחישי ביניים אני מניח, אבל הם מאוד זניחים, בהנחה שאני באמת מבין את המצב.

אתה שובר את הפקדון

לא תמיד אפשר. כמובן צריך לקרוא את התנאים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא תמיד אפשר. כמובן צריך לקרוא את התנאים.
אני חושב שב"תות" רגיל, במהלך השנה אתה תצליח להגיע לתאני שבירה ובנוסף יש את עניין ההלוואה וכו'.
מצטער אם זה נתפס כאילו זלזלתי בלקיחת העניין בחשבון (בשל הדוגמה הדיכוטומית שהבאתי), התכוונתי בעיקר לומר שלי לא כ"כ מרגיש, בפקדונות סבירים, שאני באמת סוגר את הכסף במובן של מפולת כלכלית או קריסה פוליטית וכו'.

האמת שלא יודע, המחשבה שלי הייתה לפתוח את התות הקרוב ולהעביר לקרמבולה כי גם ככה עם המדד אתה מרוויח יותר, ואז התחרטתי בגלל מה שכתבתי קודם, ועכשיו אני שוב נוטה לכך שאולי עדיף להישמר ולתפוס את פיקדון הקרמבולה המקביל.

תודה על ההפניה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M האם יש הבדל בסיכון מנפיק בין אגח בנקים לבין פקדונות בבנקים (או קרן כספית שמחזיקה פקדונות ג'מבו בבנקים)? שוק ההון 2
SolidAce השוואת פקדונות שוק ההון 2
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
N מאיזה סכום בבנק (פקדונות וני"ע) הבנקים מגדירים אותך כלקוח פלטינום? צרכנות פיננסית 17
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
A מחזור פקדונות צמודים למדד – תוספת תשואה? צרכנות פיננסית 14
BittLover בנק יהב פקדונות שוק ההון 4
A התמחרות פקדונות צרכנות פיננסית 4
G סיכום פקדונות בנקים שוק ההון 5
S משיכת פקדונות לפני הזמן בוואן זירו צרכנות פיננסית 13
ו שאלות על תוכניות חיסכון/פקדונות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
I פקדונות צמודי מדד שוק ההון 2
F פקדונות - הבנקים הפחות בולטים עם ריבית גבוהה יותר? שוק ההון 3
נ פקדונות מכל הסוגים - בואו נעשה סדר שוק ההון 20
F פקדונות - שאלות שוק ההון 14
GeraltOfHaifa חוב למס הכנסה - האם אפשרי לקבל הלוואה גדולה ללא פקדונות? צרכנות פיננסית 21
ש שאלה לגבי פקדונות שוק ההון 1
Z ביטוח פקדונות שיקליים ib פוסטים מאיכות נמוכה 0
1337justme השוואת פקדונות צמודי מדד שוק ההון 9
קורא הדוק קיזוז מס רווחי הון על פקדונות בנקאיים מיסים 3
A שילוב פקדונות בתיק במקום אג"ח שוק ההון 19
A פקדונות במטבעות/מדינות עם סביבת ריבית גבוהה שוק ההון 22
גרהם שאלה של כופר - מישהו מכיר פקדונות בנקאיים? שוק ההון 18
Mamaof פקדונות בנק מזרחי טפחות שוק ההון 49
T פקדונות בנקאיים - ריבית טובה יותר מהמוצעת שוק ההון 8
א פקדונות מובנים שוק ההון 4
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
מ קופל גמל להשקעה - כן או לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 17
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8

נושאים דומים

Back
למעלה