אתה מערב בין שיטה בה המון ציבורי מקבל מיד מסקנות נחרצות, לבין שיטה בה בית משפט
אני לא "מערב", אלא מנגיד.
ההודעה שציטטתי הייתה נחרצת מדי, מכלילה מדי, ולא מבוססת נתונים.
שיטה בה לוקח להוציא דייר בלתי חוקי מהבית זה 11 חודש, זו שיטה דפוקה. פשוט שיטה דפוקה. זה הכל.
באופן כללי אני מסכים שהאיטיות במערכת המשפט היא בעיה
(אם כי לדעתי הגורמים לה אינם השופטים עצמם אלא
הפוליטיקאים).
ואגב, מאז שכתבתי את ההודעה שקישרתי למעלה, הייתה עוד הקפאה פוליטית ארוכה של מינוי שופטים, כך שהעומס על המערכת רק גדל.
מקווה שברור למה ההנחה לפיה שופט ימונה לתיק מהיום למחר - היא מופרכת...
מעבר לזה (גם אחרי ששופט מגיע לעיסוק בתיק), דרוש זמן לבירור העובדות (למשל סיפוק חוות דעת רפואיות אם המצב באמת אינו מאפשר פינוי),
וכל דיון נוסף אצל השופט דוחה עוד יותר את זמן סיום המשפט (כי לשופט יש יותר מתיק אחד).
במקרה הספציפי הזה בו מדובר על חולת סרטן שעברה ניתוח ובידוד בזמן הזה, כנראה שנאלצו להתחשב גם בלו"ז של בית החולים.
ואחרי פסק הדין הסופי, לתת 3 חודשים לחיפוש ומעבר דירה (מן הסתם במקביל לטיפולים רפואיים) לא נשמע לי מופרך מדי.
כיוון שבית המשפט והמערכת המשפטית בכללה הם בעלי משקל רב ליצירת השיטה הגרועה הזו, הרי שבית המשפט גרוע מאוד בהגנה על זכויות הקנין.
תפקיד בית המשפט
אינו להגן אך ורק על זכות הקניין,
אלא לפסוק לפי החוק בהתאם למקרה הספציפי.
הנה למשל כמה דברים ששופטים פוסקים (לכאורה) בניגוד לזכות הקניין:
1. גם ברכב פרטי, יש חובה לחגור חגורת בטיחות (למרות שזה הרכוש שלך)
2. גם בבית פרטי, יש חובה לעמוד בתקנות הבנייה
3. בבניין דירות, יש חובה לעמוד בכללים של דיור משותף (למשל אי אפשר לשים מפגעי רעש או ריח בתוך הבית ולומר שזה הרכוש הפרטי וזהו זה).
ואלו כמובן רק דוגמאות.
הכלל הוא שיש עוד חוקים וזכויות מעבר לזכות הקניין.
נ.ב. אתה חרדי, לא?
מכיר את המשפט במקורות "לא חרבה ירושלים אלא שהעמידו דיניהם על דין תורה, ולא עשו לפנים משורת הדין"?
חברה שבה החוק נאכף בלי שיקול דעת כלל,
היא חברה חולה, שלא יכולה להתקיים.
בטח ובטח אם יש במקביל חוסר אכיפה כלפי בעלי כוח שעוברים על החוק די בגלוי...
כאן מדובר על שוכרת נורמטיבית, עובדת, שחלתה במחלה קשה, והייתה מוכנה גם להמשיך לשלם את דמי השכירות
(לא כתוב, אבל אני מנחש שהייתה מוכנה לשלם גם את הקנס),
ובכל זאת חלק מהמגיבים כאן טוענים שבגלל הזמן שלקח עד לפסק דין -
פסק הדין צריך להיות פינוי
מיידי,
ואפילו 3 חודשים זה יותר מדי.
לדעתי זה הזוי.