• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה

• פותח הנושא פותח הנושא Eranlavi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eranlavi

משתמש רגיל
דירוג
263
היי חברים,
אז סוףסוף מצאתי משהו קונקרטי , ולשמחתי אני הולך היום ב 17:00 לראות את הדירה בראשון לציון .

כבר הבוקר אספתי את כל המסמכים שלחתי ליועץ שלי את כל מה שצריך כדי שיחדש לי אישור עקרוני (על כל מקרה).

הדירה נראית טוב,
ובהנחה שאוהב את הדירה וארצה ממש להתקדם ….מה אני עושה לגבי עורך דין?

האם נכון יהיה לי כבר הבוקר להתקשר לאחד (יש באתר מידרג המון ביקורות , אפשר לבחור משם) ולדבר איתו
כך שאם ב 17:30 כבר אהיה אחרי הביקור בדירה, והמוכר ירצה כבר להתקדם ֿ , שיהיה לי איך לקדם את העיסקה ?
או שפשוט להירגע שנייה…קודם ללכת לראות את הדירה…ורק אם אוהב אותה וארצה להמשיך הלאה…להתחיל ולהזיז עניינים
כי אחרת זה סתם ביזבוז זמן לי ולעורך דין ?

החשש הוא ,שאני יודע שבעסקאות נדל״ן, דירות טובות נחטפות (וממה שראיתי היא ממש כזו, והאיזור מעולה בעיניי )
ואני גם יודע שיש חשיבות מאוד גדולה למהירות העיסקה (אני כמובן לא אוותר על דברים שחשובים ליֿ
כמו שמאות מוקדמת, בדק בית וכו׳ ) כך שממילא, גם אם אחליט שאני רוצה מאוד את הדירה, אני אצטרך לפעול מאוד מאוד מהר כדי להספיק הכל מהכל.
אני הבנתי שרק משכנתא, ייקח לי 3 שבועות לסגור את הכל…לא ?
(מי ערב לי שהמוכר בכלל יחכה לי?)

בקיצור- מה אתם מציעים לי לעשות עם הנושא הזה של עורך הדין?
האם הייתי אמור כבר להיות בקשר עם אחד כזה מהרגע שכבר חשבתי על דירה, או שנהגתי בסדר?

ועוד 2 שאלות :
1. אגב, גם אם בסוף לא אוהב את הדירה (ואני בספק), אולי שווה לי כבר להיצמד לעורך דין שתמיד יהיה לי בשליפה?
אבל איך עושים את זה??
הרי שכר הטירחה משולם ספציפית לעיסקה …..העורך דין לא יישאר איתי עכשיו “חצי שנה” ב…”הולד”
עד שאמצא דירה נוספת .

2. האם העורך דין אמור ללוות אותי צעד צעד עד החתימה הסופית
או שהוא פשוט רק בודק דברים משפטיים, חוזים, היתרים שקשורים לנכס וזהו?
(כידוע, אני ממש לבד בעיסקה הענקית הזו וחייב מישהו שיסביר לי צעד אחר צעד כי אני עם 0 ניסיון למרות שאני קורא
המון ואוגר המון המון ידע )

תודה לכם והמשך יום נעים

נערך לאחרונה ב:
או שפשוט להירגע שנייה…קודם ללכת לראות את הדירה
תלך לראות את הדירה, תעשה סיבוב, תדבר אחכ עם המוכר ברגוע ותציע מחיר בצורה רצינית. להראות שאתה לחוץ לקנות מול המוכר לא יעזור לך לדעתי.
ממליץ לעשות את זה לפני החוזה, אחרת תצטרך להכניס לחוזה כל מיני סעיפים של ביטול במקרה שהבדיקה גילתה משהו לא סביר, וזה סיבוך.
אני הבנתי שרק משכנתא, ייקח לי 3 שבועות לסגור את הכל…לא ?
כל עניין לקיחת המשכנתא מתבצע אחרי חתימת החוזה של קניית הדירה. העורך דין יעזור לך עם הזמנים האלה.
בקיצור- מה אתם מציעים לי לעשות עם הנושא הזה של עורך הדין?
האם הייתי אמור כבר להיות בקשר עם אחד כזה מהרגע שכבר חשבתי על דירה, או שנהגתי בסדר?
כדאי להתחיל למצוא מישהו שנשמע לך בסדר ואתה חושב שאתה סומך עליו. זה יכול לקחת שיחת טלפון אחת או יותר..
ועוד 2 שאלות :
1. אגב, גם אם בסוף לא אוהב את הדירה (ואני בספק), אולי שווה לי כבר להיצמד לעורך דין שתמיד יהיה לי בשליפה?
אבל איך עושים את זה?? הרי שכר הטירחה משולם ספציפית לעיסקה …..העורך דין לא יישאר איתי עכשיו “חצי שנה” ב…”הולד”
עד שאמצא דירה נוספת .
למה שהוא לא יישאר איתך בהולד? הוא לא עושה כלום עד שמתחילים לחתום על חוזה.

האם העורך דין ילווה אותי צעד צעד עד החתימה הסופית , או שהוא פשוט רק בודק דברים משפטיים, חוזים, היתרים שקשורים לנכס וזהו?
(אני לבד בעיסקה הענקית הזו וחייב מישהו שיסביר לי צעד אחר צעד)
העורך דין אחראי על הצד המשפטי. אין איש מקצוע בעל תעודה שאחראי ללמד אותך על כל השלבים בעיסקה, אבל כן יכול להיות שעורך דין או מתווך או מלווה משקיעים יכול להיות האופציה בשבילך. הכל תלוי במה אתה צריך עזרה וכמה העורך דין מוכן לעזור. העורך דין לא יבוא איתך לבנק לחתום על משכנתא.

תלך לראות את הדירה, תעשה סיבוב, תדבר אחכ עם המוכר ברגוע ותציע מחיר בצורה רצינית. להראות שאתה לחוץ לקנות מול המוכר לא יעזור לך לדעתי.

ממליץ לעשות את זה לפני החוזה, אחרת תצטרך להכניס לחוזה כל מיני סעיפים של ביטול במקרה שהבדיקה גילתה משהו לא סביר, וזה סיבוך.

כל עניין לקיחת המשכנתא מתבצע אחרי חתימת החוזה של קניית הדירה. העורך דין יעזור לך עם הזמנים האלה.

כדאי להתחיל למצוא מישהו שנשמע לך בסדר ואתה חושב שאתה סומך עליו. זה יכול לקחת שיחת טלפון אחת או יותר..

למה שהוא לא יישאר איתך בהולד? הוא לא עושה כלום עד שמתחילים לחתום על חוזה.

העורך דין אחראי על הצד המשפטי. אין איש מקצוע בעל תעודה שאחראי ללמד אותך על כל השלבים בעיסקה, אבל כן יכול להיות שעורך דין או מתווך או מלווה משקיעים יכול להיות האופציה בשבילך. הכל תלוי במה אתה צריך עזרה וכמה העורך דין מוכן לעזור. העורך דין לא יבוא איתך לבנק לחתום על משכנתא.
היי...

א. אני נפגש עם המתווך, לא עם המוכר.
וכמובן שאני ממש לא אראה לחץ או להט לרכוש!
תהיה בטוח שאני יודע איך צריך להתנהג.

ב. אני ממש לא מתכוון לרדת עכשיו
לרזולציות של מחיר עם המתווך,
עוד לפני שהבאתי "שמאות
מוקדמת" וגם בדק בית! (מצטער שזה אולי נשמע טרחני....אבל זה חשוב לי!) כמובן שאשתדל שהכל יהיה ביום אחד...ככה לא אשגע את המתווך.
המחיר כרגע הוא מה שהיה רשום באתר
ואני לא מנסה לשנות אותו כרגע.(אם בכלל)

ג. ברור לי שהמשכנתא נלקחת אחרי שיש מחיר מוסכם, יש חוזה כתוב ואז היועץ נכנס למו"מ עם הבנקים, בונה תמהיל וכו וכו וכו-- אבל צריך קודם אישור עקרוני...לא? את זה עדיף שהוא יריץ כבר מייד אחרי שאראה את הדירה וארצה אותה....לא??

ד. אז אתה כן ממליץ כבר (בלי קשר לדירה הזו)
שכבר אצור קשר עם עורך דין, שתמיד יהיה לי בשלוף ?

ה. לגבי מלווה משקיעים-
אז נכון....אני מודה שאני חסר ניסיון ואני באמת מנסה לעשות הכל לבד וזה קשה ומפחיד בכל בליל אנשי המקצוע, הביקורטיה, וההתנהלות לקנייה הכי גדולה של החיים שלי.
אבל אני לא צריך "מישהו" שבשביל "להחזיק" לי את היד, אני אצטרך להוריד לו 30,000 שקל!!!
אני יכול לעשות הכל לבד (לחפש את הדירה,
להתקשר ליועץ משכנתאות, לקבוע עם המתווך, ללכת לראות לבד את הדירה, להחליט אם כן או לא, להזמין שמאי, להתקשר לבדק בית וכו וכו)
אבל אני לא תמיד יודע איך לעשות את זה נכון...
מצד אחד , איך לא לדלג על אף שלב במה שאני רוצה לבדוק בשביל השקט הנפשי שלי,
ומצד שני, איך לא לפספס את הדירה!
הרי ברור לי שכל עוד אני לא חותם על "זכרון דברים" (ואני ממש לא מוכן לחתום לפני בדיקות מקדימות שלי!!) אז בתכלס, המתווך יכול להראות לעוד 200 אנשים (וזה לגיטימי...אני לא בא בטענות)!
אני פשוט חושב שאם היה לי מישהו שאני אוכל להיוועץ בו כדי שיסביר לי איך לעשות את זה חכם ויעיל , זה היה מוריד ממני המון לחץ וביאוס
שאולי אני עושה טעויות בהתנהלות.
אז חשבתי שעורך דין יוכל לעזור לי בזה.
לא ביקשתי שירים טלפון במקומי לשמאי
או ימצא לי איש מקצוע של בדק בית
ויתאם עם המתווך.....
אני אעשה הכל....פשוט אני לא כזה בטוח איך.

סנריו לא דימיונע בכלל:
ראיתי את הדירה היום, בשלישי אני כבר
מביא שמאי ובדק בית
(ממש בעוד יומיים...סבבה?...
זה לא שאני אמשוך זמן!)
אני משלם להם את ה 6000 שקל
(כל אחד בהתאם למה שמגיע לו)
היועץ שלי בכלל מחכה לאישור מהבנקים
(לא צריכה להיות לי שום בעיה כי אני
בסהכ לוקח הרבה הרבה פחות מ 75 אחוז!
הרבה פחות!)

ובסוף בגלל שאין לי "זיכרון דברים",
המתווך בכלל כבר במו"מ עם מישהו אחר
והוא מוכר לו את הדירה !
אז גם יצאתי אהבל, גם מחקתי סתם 6000 שקל
(שאצטרך להוציא שוב בפעם הבאה)
וגם הלכה לי הדירה .

(שוב..אני לא בא בתלונות...
אני פשוט מסביר
ממה אני מפחד בדרךך ההתנהלות והייתי שמח שיהיה לצידי מישהו שמבין ).
ולכן חשבתי שזה העורך דין
אבל ממה שהבנתי, זה לא התפקיד שלו.

אוף.
זה כזה מסובך. אלוהים

כמה זמן הדירה נמצאת בפרסום?
אם אחרי שתראה את הדירה אתה תהיה עדיין מעוניין בה, תבקש מהמוכר/מתווך להתחיל בתהליך הקניה, כלומר לקבוע תאריך של ביקור שמאי ובדק בית, ותשאל אותם איך ממשיכים מכאן באופן שאתה הקונה הבלעדי לתקופה הזו, לחתום על זכרון דברים זה משהו שעורך הדין (לפחות זה שליווה אותי) לא ממליץ לעשות, אבל אני עשיתי פעמיים. פעם אחת בדירה שקניתי, ופעם אחת כשמכרתי דירה, זה נתן לי שקט נפשי בשתי הפעמים. אני משער ששיחה עם המתווך תפיג את החששות שלך, זה המקצוע שלו.

כמה זמן הדירה נמצאת בפרסום?
אם אחרי שתראה את הדירה אתה תהיה עדיין מעוניין בה, תבקש מהמוכר/מתווך להתחיל בתהליך הקניה, כלומר לקבוע תאריך של ביקור שמאי ובדק בית, ותשאל אותם איך ממשיכים מכאן באופן שאתה הקונה הבלעדי לתקופה הזו, לחתום על זכרון דברים זה משהו שעורך הדין (לפחות זה שליווה אותי) לא ממליץ לעשות, אבל אני עשיתי פעמיים. פעם אחת בדירה שקניתי, ופעם אחת כשמכרתי דירה, זה נתן לי שקט נפשי בשתי הפעמים. אני משער ששיחה עם המתווך תפיג את החששות שלך, זה המקצוע שלו.
אני לא חושב שהייתי רוצה לבנות
על הייעוץ של המתווך.
סליחה ממש מכל המתווכים בפורום,
אבל בעיניי המתווך מייצג קודם כל את המוכר...
אני בתור קונה, ממש לא מעניין אותו.
מבחינתו הוא רוצה לקבל את ה 2 אחוז +מעמ
וזהו.

לגביי "זיכרון דברים" בשלב כזה מוקדם
(עוד לפני בכלל שבדקתי את הדברים הבסיסים)
יותר מאחד , כבר אמר לי
לא להעז לחתום כי זה כובל אותי.

לגביי "זיכרון דברים" בשלב כזה מוקדם
(עוד לפני בכלל שבדקתי את הדברים הבסיסים)
יותר מאחד , כבר אמר לי
לא להעז לחתום כי זה כובל אותי.
"זיכרון דברים" = חוזה.

לדעתי אם זה טווח הזמנים שלך שפוטנציאלית אתה יכול תוך פרק זמן של שבועיים לנסות לחתום על עסקה, זה זמן מצוין להתחיל לחפש עורך דין.
בשלבים הראשונים מדובר בשיחות ייעוץ, בניין אמון, ותיאור של תהליך המכירה והשירות שעורך הדין ייתן לך לאורך העסקה.
אפילו הייתי פונה ליותר מאחד, כדי שתראה כל אחד את הדגשים שלו, מי אתה יותר מתחבר אליו אישיותית ולמקצועיות שלו, וכמובן יש כאן גם את השיקול הכספי (למרות שלדעתי הוא משני יחסית).

לדעתי אם זה טווח הזמנים שלך שפוטנציאלית אתה יכול תוך פרק זמן של שבועיים לנסות לחתום על עסקה, זה זמן מצוין להתחיל לחפש עורך דין.
בשלבים הראשונים מדובר בשיחות ייעוץ, בניין אמון, ותיאור של תהליך המכירה והשירות שעורך הדין ייתן לך לאורך העסקה.
אפילו הייתי פונה ליותר מאחד, כדי שתראה כל אחד את הדגשים שלו, מי אתה יותר מתחבר אליו אישיותית ולמקצועיות שלו, וכמובן יש כאן גם את השיקול הכספי (למרות שלדעתי הוא משני יחסית).
אבל אם אני הולך היום לראות את הדירה
ומבחינתי זה זה....אז
אז מתי יש זמן לכל "המשחק המקדים" הזה
עם העורך דין?

אני מבין בדיוק את מה שאתה אומר
ואכן כל אחד שהולך לעסקה כזו משמעותית
של קניית בית, צריך עורך דין שהוא סומך עליו
ומאמין בו בעיניים עצומות.
אבל מתי יהיה לי זמן לבנות את האמון הזה?

עסקאות נדלן טובות לא קורות בפרק זמן
מאוד קצר?

אני לא מבין את ההיגיון שלך.
יתכן ואתה הולך לסגור עסקת נדלן שהיא העסקה הכי גדולה שעשית בחיים. אין לך כל כך מושג לגבי התהליך החוקי, עריכת החוזה, המחויבויות ההדדיות וכו'. אתה חייב עורך דין שיהיה לך אמון בו שילווה אותך.
עדיף שתנסה להשיג אותו מוקדם ככל האפשר ולא מאוחר. אז למה לדחות?
אין לך הרבה זמן ל"משחק המקדים" אז כדאי שתיקח כמה ימי חופש מהעבודה ותתחיל לעבוד בלקדם את העסקה וזה כולל גם מציאת בעלי מקצוע רלוונטיים (שמאי, בדק, עו"ד) שיוכלו לפעלות ברגע שאתה נותן את ההוראה.

הדחיפות כאן היא לאור זה שהעסקה יכולה לצאת בקרוב. זה לא קשור לזה אם העסקה טובה או לא טובה.
יתכן גם שעורך הדין יאיר את עיניך על נקודות שונות בנכס ומצבו החוקי והתכנוני שלא שמת אליו לב והן יכולות לשמש כמנוף לחץ על המחיר ואפילו להגיע לפיצוץ העסקה.

אני לא חושב שהייתי רוצה לבנות
על הייעוץ של המתווך
אתה מעוניין לקנות את הדירה אבל צריך שבועיים להתארגן? אתה לא רוצה שמישהו אחר "יחטוף" לך את הדירה?
האדם היחיד שנמצא בינך לבין הדירה זה המתווך (בהנחה שיש לו בלעדיות), אין לך ברירה אלא לשאול את המתווך כיצד אתה יכול להתקדם בתהליך ללא חשש. אם תראה שאתה מעוניין ורציני תיאלץ להוכיח את זה כיוון שגם בעל הדירה והמתווך לא מעוניינים שכל מתלבט יחזיק אותם בחוסר וודאות כמה שבועות. מבחינתם, כשאתה מעוניין, הם יכולים למנף את זה כדי להלחיץ מתעניינים אחרים.
אני במקומך, אם הדירה נראית לי כהזדמנות חד פעמית, הייתי שואל את המתווך איך מתקדמים מכאן. אולי אפילו לחיצת יד והבטחה מהמתווך להתקדם איתך יוכלו להרגיע אותך.

כל יועץ חיצוני יגיד לך להירגע, יהיו עוד הזדמנויות, תפעל מהשכל ולא מהלב, תהיה קר רוח. אבל יותר קל לייעץ מאשר לעשות.
.

אני לא מבין את ההיגיון שלך.
יתכן ואתה הולך לסגור עסקת נדלן שהיא העסקה הכי גדולה שעשית בחיים. אין לך כל כך מושג לגבי התהליך החוקי, עריכת החוזה, המחויבויות ההדדיות וכו'. אתה חייב עורך דין שיהיה לך אמון בו שילווה אותך.
עדיף שתנסה להשיג אותו מוקדם ככל האפשר ולא מאוחר. אז למה לדחות?
אין לך הרבה זמן ל"משחק המקדים" אז כדאי שתיקח כמה ימי חופש מהעבודה ותתחיל לעבוד בלקדם את העסקה וזה כולל גם מציאת בעלי מקצוע רלוונטיים (שמאי, בדק, עו"ד) שיוכלו לפעלות ברגע שאתה נותן את ההוראה.

הדחיפות כאן היא לאור זה שהעסקה יכולה לצאת בקרוב. זה לא קשור לזה אם העסקה טובה או לא טובה.
יתכן גם שעורך הדין יאיר את עיניך על נקודות שונות בנכס ומצבו החוקי והתכנוני שלא שמת אליו לב והן יכולות לשמש כמנוף לחץ על המחיר ואפילו להגיע לפיצוץ העסקה.
נו....אבל זה בדיוק מה שאני שואל
מתוך חוסר הידע שלי!

מי שמכיר אותי פה כבר יודע שבינואר 2023
החלטתי בכל הכח ללכת לכיוון של קניית דירה!
אפילו שילמתי ליועץ משכנתאות על ליווי פליטיניום....הוא הוציא לי עוד באותו יום
"אישור עקרוני" והתחלתי לחפש בכל הכח.

אבל לצערי, אחרי חודשיים התייאשתי מהחיפושים והבנתי שבתקציב שלי יהיה לי קשה למצוא
אז הרפתי.

הכסף ששילמתי ליועץ משכנתאות
(שילמתי בפעם אחת)
כבר שוכב שם סתם שנתיים וחצי....
מידי פעם הסתכלתי (בלי לחץ)
ביד 2 ...וזהו...
ככה עברו להם כמעט שנתיים וחצי.

עכשיו אחרי תקופה , במקרה נתקלתי
בדירה הזו שלפי התמונות נראית לי אחלה לגמריי
ובאיזור שאני ממש רוצה.....
אז חשבתי להניע שוב את המהלך אחרי
שאראה אותה !

שלחתי כבר הבוקר מהר שומות ליועץ שלי
(אחרי שדיברתי עם הרואה חשבון)
צילמתי 3 חודשי עו"ש
אבל אני לא יודע בכלל אם בסוף ארצה את הדירה
ולכן שאלתי, מה הכי נכון לעשות?

אי אפשר להאשים אותי ב "צחוק מהעבודה"
כי אני באמת מנסה מצד אחד, לא לבנות סביבי
מערכת שלמה כי אולי בסוף לא ייקרה כלום
ומצד שני, ממה שאני מבין ממך, כל עוד אני חושב במוחי שקניית דירה זו אופציה
אז אני חייב שיהיה לי תמיד בשלוף "עורך דין?"
"אישור עקרוני"? (אבל זה רק ל 45 יום!)
ורשימה של שמאים ואנשי בדק בית
שכבר דיברתי איתם?

אבל אני שוב שואל---
כל עוד אין לי "אוקיי" סופי שלי, שזו הדירה
אז עדיין להיערך, לשעת השין גם אם זה
ייקרה בעתיד?

אני פשוט באמת מנסה להבין
מאלה עם הניסיון פה

תודה

עורך דין זה משהו טוב שיהיה לך תמיד מישהו שאתה סומך עליו, בין אם בהקשר של דירה שלך, או ירושה, גירושים או השקעה או כל דבר אחר.
כדאי שתנסה לבנות מערכת יחסית כזאת כדי שבמידה ותצטרך את עזרתו או לעשות התייעצות, הוא יהיה שם ויוכל לענות לך (עוד לפני החלק בתשלום).

שמאי ובדק הם בדר"כ באים לאיזור גיאוגרפי מסוים, אבל גם שם זה לא רע שכבר תדבר עם מישהו שיוכל להיות זמין בשעת הצורך.
זו שיחה של 10 דקות שכדאי לעשות אותה.

ברור שכדאי להיערך כמה שאפשר שתהיה מוכן לשעת השין, תדע מה לשים אליו לב ושיהיו לך אנשי מקצוע חזקים שאתה סומך עליהם לפני ובמהלך ביצוע עסקאות גדולות.

עורך דין זה משהו טוב שיהיה לך תמיד מישהו שאתה סומך עליו, בין אם בהקשר של דירה שלך, או ירושה, גירושים או השקעה או כל דבר אחר.
כדאי שתנסה לבנות מערכת יחסית כזאת כדי שבמידה ותצטרך את עזרתו או לעשות התייעצות, הוא יהיה שם ויוכל לענות לך (עוד לפני החלק בתשלום).

שמאי ובדק הם בדר"כ באים לאיזור גיאוגרפי מסוים, אבל גם שם זה לא רע שכבר תדבר עם מישהו שיוכל להיות זמין בשעת הצורך.
זו שיחה של 10 דקות שכדאי לעשות אותה.

ברור שכדאי להיערך כמה שאפשר שתהיה מוכן לשעת השין, תדע מה לשים אליו לב ושיהיו לך אנשי מקצוע חזקים שאתה סומך עליהם לפני ובמהלך ביצוע עסקאות גדולות.
אוקי....
תודה.

אפשר לשלם לעו"ד על פגישת התייעצות. גם כדי לשאול דברים בניחותא (יחסית), וגם כדי לקבל רושם.
או אם העו"ד נמצא באזור נגיש, אפשר לנסות סתם לבקר באופן מקרי ולשאול כמה שאלות מקדימות.

אבל אגב, רושם ראשוני לא בהכרח יהיה מייצג. אולי רק בתוך הטיפול עצמו יתגלה האופי והיכולות האמיתיים.

אפשר לשלם לעו"ד על פגישת התייעצות. גם כדי לשאול דברים בניחותא (יחסית), וגם כדי לקבל רושם.
או אם העו"ד נמצא באזור נגיש, אפשר לנסות סתם לבקר באופן מקרי ולשאול כמה שאלות מקדימות.

אבל אגב, רושם ראשוני לא בהכרח יהיה מייצג. אולי רק בתוך הטיפול עצמו יתגלה האופי והיכולות האמיתיים.
בקיצור, אני מבין שחייב להיות לי אחד כזה
בשליפה, על כל מקרה (בין אם ארצה לסגור
את הדירה הקרובה , וגם אם לא)

תודה

אם קיבלת אישור עקרוני לפני כמה חודשים ולא השתנה כלום אתה לא צריך לרוץ להשיג אישור עקרוני חדש בגדול. שתהיה יותר וודאות על העסקה, תתחיל להריץ הצעות בין הבנקים.

אם קיבלת אישור עקרוני לפני כמה חודשים ולא השתנה כלום אתה לא צריך לרוץ להשיג אישור עקרוני חדש בגדול. שתהיה יותר וודאות על העסקה, תתחיל להריץ הצעות בין הבנקים.
לא.....האישור העקרוני היה ממש ממש מזמן.
דיברתי עם היועץ...
הוא אמר לי את מה שאמרת.

גם אם אהבת את הדירה לא לחתום לעולם על זיכרון דברים!!!
זיכרון דברים = חוזה מחייב.

אל תהיה בטוח שדקה אחריך מגיע מישהו לראות ולסגור.
אולי המתווך יצר אצלך אווירת ביקוש יוצרת דופן.
אם הדירה היתה כה מבוקשת היתה נמכרת לבד ובקלות ללא מתווך לחצן.

לעו"ד כמו למתווך משלמים ב98% מהמקרים רק אם נחתם חוזה. מקובל 0.33-0.5 % מערך העיסקה.
התכונן על הקווים כבר עכשיו עם עו"ד.

לדעתי אתה להוט מידי.
טרם ראית ובדקת את הדירה וכבר חושש שהיא תימכר עוד דקה לאחר.
חפש בגוגל ותיראה שהיא כמה חודשים טובים למכירה. תחושה שלי.

סתם לידע כללי -
היכן הדירה, מאפייניה ומחיר?

המתווך לא עושה לך טובה שמוריד לך מעט במחיר.
זה מובנה אצל מתווכים - "מחיר שיווק" 50-100 אלף ש"ח יותר שממנו יורדים.

כמעט ולא קיים נכס שנמכר בדיוק במחיר שביקשו.

נערך לאחרונה ב:
גם אם אהבת את הדירה לא לחתום לעולם על זיכרון דברים!!!
זיכרון דברים = חוזה מחייב.

את תהיה בטוח שדקה אחריך מגיע מישהו לראות ולסגור.
אולי המתווך יצר אצלך אווירת ביקוש יוצרת דופן.
אם הדירה היתה כה מבוקשת היתה נמכרת לבד ובקלות ללא מתווך לחצן.

לעו"ד כמו למתווך משלמים ב98% מהמקרים רק אם נחתם חוזה. מקובל 0.33-0.5 % מערך העיסקה.
התכונן על הקווים כבר עכשיו עם עו"ד.

לדעתי אתה להוט מידי.
טרם ראית ובדקת את הדירה וכבר חושש שהיא תימכר עוד דקה לאחר.
חפג בגוגל ותיראה שהיא כמה חודשים טובים למכירה. תחושה שלי.

סתם לידע כללי -
היכן הדירה, מאפייניה ומחיר?

המתווך לא עושה לך טובה שמוריד לך מעט במחיר.
זה מובנה אצל מתווכים - "מחיר שיווק" 50-100 אלף ש"ח יותר שממנו יורדים.

כמעט ולא קיים נכס שנמכר בדיוק במחיר שביקשו.
אני ממש, אבל ממש לא נלהב....
אולי בתוכן הדברים זה נראה כך
אבל אני לא.

בתקופות ששוק הנדלן היה "רותח",
אני יודע שדירות לא היו נשארות על המדף ....
זאת אומרת,
אם אהבת דירה ולא קפצת עליה מהר
רוב הסיכויים שהיא כבר נמכרה.

כמובן שאני מודע לזה,
שזה ממש לא המצב היום,
ושוק הנדלן, בשנה וחצי האחרונות
ובעיקר דירות יד 2
נמצאות בקיפאון,
דישדוש ואפילו בירידות מחירים

אני מודע לזה....תאמין לי....
אני לא ניגש למהלך הזה כמו
איזה מישהו שאין לו מושג.
אני קורא המון, אני מתעניין,
אני ער למתרחש......
אני יודע שמודעה שמתומחרת ב x
זה תמיד x- פחות....(כולם הרי מנסים
לקבל כמה שיותר).
אני מודע לכל הדברים האלה ....
ולכן והיה וזו תהיה מבחינתי הדירה
שארצה,
אז אני גם אדבר עם המתווך על המחיר
ונפתח במו"מ! (הפגישה נדחתה היום ל 20:00)…..אז תאחלו לי בהצלחה

אני מודע מאוד לכל מה שמסביבי...
החיסרון אצלי, זה רק "סדר הפעולות".

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B בחירת תמהיל משכנתא (בהינתן סכום ותקופה) למזעור ריביות מהבנק נדל"ן 20
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 22
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 15
ב בחירת ברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 28
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 18
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה