• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מעבר לעריכת דין מראיית חשבון

• פותח הנושא פותח הנושא maverick1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

maverick1

משתמש סולידי
דירוג
5
שלום,
יש לי תואר בכלכלה וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב ואני מתמחה במחלקת המיסים במשרד גדול (לאחרונה החלטתי לשנות כיוון וכנראה עובר לביקורת הייטק בהמשך).
שינוי הכיוון הזה גרם לי לחשוב אם אני בכלל רוצה ללכת במסלול החשב עד סמנכל כספים, שבתור שכיר אפשר להרוויח יפה מאוד אבל זה מסלול שלא בהכרח יעניין אותי עד שאגיע להיות סמנכל (לא יודע כמה תעניין אותי עבודת חשבות) ואז עלה לי הרעיון של ללמוד משפטים בבר אילן, להפוך לעורך דין (לא בהכרח במיסים) ואז לעבוד במשרד עורכי דין גדול עד קבלת התואר שותף.

רק לאחרונה נודע לי ששכר של סניור מנג'ר בביג 4 הוא חצי משכר של שותף במשרד עורכי דין, כאשר זמן ההשקעה זהה. יתרה מכך במשרד עורכי דין אפשר לעבוד עד גיל 80 כשותף בעוד שבמשרד רו"ח אתה חייב לפרוש בגיל 60 ואז אתה נהנה פחות שנים מהרווחים (לוקח זמן לשלם את ההלוואה).
מה שמשך אותי לראיית חשבון מההתחלה היה העובדה שאעבוד במשרד במשך שנים ואתקדם להיות שותף ובכלל לא עניין אותי לצאת לחברה. מרגיש שאני חושב על כיוון החשב כברירת מחדל, פשוט כי בביג 4 התנאים לא טובים.

מה הייתם עושים במקומי? הייתם הולכים על מסלול סמנכל כספים או משנים כיוון לעורך דין?

אני מציעה שתסיים התמחות קודם
ותדבר עם אנשים אמיתיים סביבך

ההודעה מלאה בהנחות מוצא שלא נבדקו
שאין לי מילים...

שכר של סניור מנג'ר בביג 4 הוא חצי משכר של שותף במשרד עורכי דין,
מה פשר ההשוואה הזו?
תשווה תפוחים לתפוחים

שמשך אותי לראיית חשבון מההתחלה היה העובדה
עובדה?
אולי חזון? רצון? חלום? מחשבה?

במשרד עורכי דין אפשר לעבוד עד גיל 80 כשותף בעוד שבמשרד רו"ח אתה חייב לפרוש בגיל 60
זה דווקא נכון. לגבי החלק של פרישת שותפים במשרדי רואי חשבון. ואז מה? מה זה אומר? מה חשוב לך?

ניראה לי קצת הרבה Fomo וקצת פחות מידי התנסויות בידיים. במקומך הייתי מסיימת התמחות קודם. כל השאר יכול להגיע אחר כך. בהצלחה רבה

אני מציעה שתסיים התמחות קודם
ותדבר עם אנשים אמיתיים סביבך
תאמיני לי שדברתי, אבל כל אחד אומר משהו אחר.
ההודעה מלאה בהנחות מוצא שלא נבדקו
שאין לי מילים...
ברור שנבדק! הדרך הכי טובה להבין את זה היא לראות את גל העזיבה של סניור מנגרים מהביג 4.
מה פשר ההשוואה הזו?
תשווה תפוחים לתפוחים
זו ההשוואה המקובלת של רואי חשבון לעורכי דין בדרגה הזו.
עובדה?
אולי חזון? רצון? חלום? מחשבה?
קראי לזה איך שאת רוצה. משך אותי לעבוד במשרד.
זה דווקא נכון. לגבי החלק של פרישת שותפים במשרדי רואי חשבון. ואז מה? מה זה אומר? מה חשוב לך?
מדובר בפחות שנות רווח, כמו כן לא מתחשק לי לשבת על התחת 30 שנה ולא לעשות כלום.
ניראה לי קצת הרבה Fomo וקצת פחות מידי התנסויות בידיים. במקומך הייתי מסיימת התמחות קודם. כל השאר יכול להגיע אחר כך. בהצלחה רבה
אני לא מאמין בfomo.

תודה בכל מקרה.

היי מאבריק, עקבתי אחרי הדיונים הקודמים שלך כמי שכרגע במכינה ומכוון לתואר בחשבונאות.
האם השיקול הוא כלכלי בלבד?
האם ידוע לך במה תעסוק אם תעשה תואר שני ותכנס למשרד עורכי דין? האם זה משהו שבכלל יקסום לך ויהיה לך להט עבורו?

לדעתי, אם אתה עובר מתחום שאין לך משיכה אליו לתחום שאין לך משיכה אליו, רק בשביל כסף, בעתיד תגלה שיהיו תחומים שיעשו הרבה יותר כסף. ואז מה?
הייתי לוקח החלטה פחות כלכלית ויותר רגשית במצבך. כלומר החלטה לפי מה שמעניין אותך ולאו דווקא בשביל התחום שיכניס לך יותר כסף.

במיוחד מכיוון שאתה במסלול שאין בו יותר מדי שינויי קריירה ואתה הולך להיות באותו משרד שנים רבות ככל הנראה. רצוי שתעסוק במשהו שלפחות מעט מעניין אותך.

• אהבתי
Reactions: YPV
היי מאבריק, עקבתי אחרי הדיונים הקודמים שלך כמי שכרגע במכינה ומכוון לתואר בחשבונאות.
האם השיקול הוא כלכלי בלבד?
האם ידוע לך במה תעסוק אם תעשה תואר שני ותכנס למשרד עורכי דין? האם זה משהו שבכלל יקסום לך ויהיה לך להט עבורו?

לדעתי, אם אתה עובר מתחום שאין לך משיכה אליו לתחום שאין לך משיכה אליו, רק בשביל כסף, בעתיד תגלה שיהיו תחומים שיעשו הרבה יותר כסף. ואז מה?
הייתי לוקח החלטה פחות כלכלית ויותר רגשית במצבך. כלומר החלטה לפי מה שמעניין אותך ולאו דווקא בשביל התחום שיכניס לך יותר כסף.

במיוחד מכיוון שאתה במסלול שאין בו יותר מדי שינויי קריירה ואתה הולך להיות באותו משרד שנים רבות ככל הנראה. רצוי שתעסוק במשהו שלפחות מעט מעניין אותך.
צודק, אין לי מה להגיד.
מקצוע עריכת הדין לא יתאים לי ולכן מתכתחילה לא בחרתי בו.
אצטרך לחשוב מה יותר מעניין ולבחור לפי זה...

למה לא יתאים? אין בכוונתי לפסול אותו, אנחנו לא מכירים :)
אם אפשר לעשות מעבר נוח מתואר בחשבונאות לתואר שני במשפטים (?) ולהיות עורך דין בתחום שקשור לחשבונאות, אני לא רואה סיבה למה לא.
השאלה אם בסוף יש לך שם שקט נפשי ותהנה, אפילו קצת, ממה שאתה עושה.
אם אתה נהנה כעת ממה שאתה עושה, לא הייתי משנה את זה בשביל עוד כמה לירות במקום שלא תהנה בו.
אם אה גם עכשיו לא נהנה וגם בעתיד לא נהנה, אולי עדיף לחתוך מוקדם ולהיות במקום בו לא תהנה אבל תרוויח יותר.
או לחלופין, למצוא דרך כן להנות מעבודתך, להמציא את עצמך "מחדש" בתחום שאולי לא קשור באופן ישיר לשני התחומים.

בכל מקרה, תודה לך על הדיונים שחסכת ממני לפתוח, למדתי הרבה מקריאה בהם. ותודה לחברי הפורום שמשתפים מחוכמתם :)

למה לא יתאים? אין בכוונתי לפסול אותו, אנחנו לא מכירים :)
אם אפשר לעשות מעבר נוח מתואר בחשבונאות לתואר שני במשפטים (?) ולהיות עורך דין בתחום שקשור לחשבונאות, אני לא רואה סיבה למה לא.
כי זה לא מתאים לאופי שלי ובאופן כללי משרדי עורכי דין גדולים זה שוק עבדים וממש לא מתחשק לי להיות עצמאי בתחום הזה, עדיף כבר בראיית חשבון.
השאלה אם בסוף יש לך שם שקט נפשי ותהנה, אפילו קצת, ממה שאתה עושה.
אני נהנה ממה שאני עושה, אבל לא משתגע.
אם אתה נהנה כעת ממה שאתה עושה, לא הייתי משנה את זה בשביל עוד כמה לירות במקום שלא תהנה בו.
אם אה גם עכשיו לא נהנה וגם בעתיד לא נהנה, אולי עדיף לחתוך מוקדם ולהיות במקום בו לא תהנה אבל תרוויח יותר.
לא יודע, בסוף מדובר בהשקעה גדולה. זה לעשות תואר ראשון נוסף+התמחות+לטחון שנים רבות נוספות בשביל לא להנות יותר ממה שאני נהנה עכשיו.
או לחלופין, למצוא דרך כן להנות מעבודתך, להמציא את עצמך "מחדש" בתחום שאולי לא קשור באופן ישיר לשני התחומים.

בכל מקרה, תודה לך על הדיונים שחסכת ממני לפתוח, למדתי הרבה מקריאה בהם. ותודה לחברי הפורום שמשתפים מחוכמתם :)
מה המסקנה שלך מהדיונים? אתה הולך על חשבונאות בסוף?
אני באמת לא חושב שזה מקצוע רע, פשוט רציתי לבחון עוד אלטרנטיבות.

לא יודע, בסוף מדובר בהשקעה גדולה. זה לעשות תואר ראשון נוסף+התמחות+לטחון שנים רבות נוספות בשביל לא להנות יותר ממה שאני נהנה עכשיו.
קטונתי ואני חסר מושג אז סליחה על הבורות, זה אומר שהתואר הראשון בחשבונאות חסר תועלת?
אין מסלול שבו בוגרי תואר ראשון בחשבונאות יכולים לעשות תואר שני כלשהי שמקנה הסמכה לעסוק בתחום כעורך דין? (אין לי מושג איזה תואר/תארים נדרשים לעריכת דין).
מה המסקנה שלך מהדיונים? אתה הולך על חשבונאות בסוף?
אני באמת לא חושב שזה מקצוע רע, פשוט רציתי לבחון עוד אלטרנטיבות.
יש קצת חששות, אבל דחיתי את הלימודים האקדמיים ממגוון סיבות, חשש כלכלי, חשש מכישלון, מצוקה נפשית ועוד.
אין לי ספק שמבחינתי התואר צריך במשהו שקשור לכלכלה יש לי זיקה רבה לתחום ואני מאוד נהנה ללמוד אותו ולדון בו.
לא יודע אם חשבונאות זה התואר המתאים ביותר עבורי, יש בי זיקה לעזור לזולת ולאנשים לעשות החלטות נכונות. לא יודע כמה זה ישתלב עם תואר בראיית חשבון. בהתחלה חשבתי על כלכלה וניהול/ייעוץ פיננסי, ירדתי מזה. הבנתי שתואר ראשון בכלכלה הוא לא מעשי כל כך.
אם לא המלחמה, כנראה שהייתי ממשיך בתואר ראשון בכלכלה במכללת תל חי.
בעקבות המלחמה מצאתי עבודה שאני מאוד נהנה ממנה ומשכה אותי לחשוב לשינוי כיוון לראיית חשבון.

קטונתי ואני חסר מושג אז סליחה על הבורות, זה אומר שהתואר הראשון בחשבונאות חסר תועלת?
אין מסלול שבו בוגרי תואר ראשון בחשבונאות יכולים לעשות תואר שני כלשהי שמקנה הסמכה לעסוק בתחום כעורך דין? (אין לי מושג איזה תואר/תארים נדרשים לעריכת דין).
לא חסר תועלת, יש עבודה ודי מגוונת פשוט קשה להחליט לאיזה כיוון ללכת במקצוע.
בשביל להיות עורך דין אתה צריך תואר ראשון במשפטים, אתה לא יכול לעשות תואר שני ולהיות עורך דין.
יש קצת חששות, אבל דחיתי את הלימודים האקדמיים ממגוון סיבות, חשש כלכלי, חשש מכישלון, מצוקה נפשית ועוד.
אין לי ספק שמבחינתי התואר צריך במשהו שקשור לכלכלה יש לי זיקה רבה לתחום ואני מאוד נהנה ללמוד אותו ולדון בו.
לא יודע אם חשבונאות זה התואר המתאים ביותר עבורי, יש בי זיקה לעזור לזולת ולאנשים לעשות החלטות נכונות. לא יודע כמה זה ישתלב עם תואר בראיית חשבון. בהתחלה חשבתי על כלכלה וניהול/ייעוץ פיננסי, ירדתי מזה. הבנתי שתואר ראשון בכלכלה הוא לא מעשי כל כך.
אם לא המלחמה, כנראה שהייתי ממשיך בתואר ראשון בכלכלה במכללת תל חי.
בעקבות המלחמה מצאתי עבודה שאני מאוד נהנה ממנה ומשכה אותי לחשוב לשינוי כיוון לראיית חשבון.
חשבונאות עדיף על כלכלה בפער. כלכלה בעיני הוא מקצוע משעמם, לא פרקטי עם אפשרויות קידום מועטות.
בראיית חשבון יש הרבה נגיעה באנשים ולקוחות וזו הסיבה שאני לא רוצה ללכת לכיוון של חשבות ונוטה להישאר במשרד. העניין הוא שגם בעריכת דין יש נגיעה באנשים, אבל אופי העבודה הוא שונה בתכלית ומתאים יותר לאנשים הומאנים ואני חצי חצי...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מעבר מהמרכז (לא רחוק) אוף טופיק 8
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
O מעבר ברוקר שוק ההון 0
H מעבר לבית השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
A מעבר ללא מס בין מסלולים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
T מעבר מibi ל ib העולמית עם קרן שקלית שוק ההון 3
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
E מעבר מתוכנן לחו"ל שוק ההון 4
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
H מעבר פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ארגמן מעבר מבית השקעות לבנק ושבירת המיתוס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D מעבר מאינטרקטיב ישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
Z מעבר לעבודה מחו"ל תמורת קבלות מיסים 39
A מעבר כספים לIB ושימוש כללי בIB (העולמי) שוק ההון 14
M מעבר לקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
littleSeal מעבר מעוסק זעיר לחברה גדולה יזמות והגדלת הכנסות 0
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
מ מעבר למסלול מניות בקרן פנסיה בגיל 47 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
Y מעבר בין בתי השקעות וטופס 867 שוק ההון 6
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I מעבר קרן השתלמות ואיפוס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מעבר חברת סלולר צרכנות פיננסית 2
AlexNOSAM מעבר לארצות הברית - מה לעשות עם הפנסיות וקה״שים למיניהם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
M מעבר לIRA, הסכנה שלא מדברים עליה שוק ההון 26
R מעבר לבלינק שוק ההון 1
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R מה עושים עם תיק השקעות לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
י כדאיות מעבר לIKBR שוק ההון 7
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D השוואת דמי ניהול או מעבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מעבר IRA בקה"ש בלבד או קה"ש + פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47

נושאים דומים

Back
למעלה