• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שירותי עורך-דין בזיל הזול?

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

adamshalev

מודרטור
דירוג
23,082
אני מחפש עורך דין, בעיקר כדי שיחתום על כמה מסמכים (הסכם ממון, צוואה וכד') ואולי גם קצת להתייעץ.
מכירים מישהו זול שעבדתם איתו והייתם מרוצים ?

אפשר גם לשלוח לפרטי.

אני מצטרף לשאלתו של @adamshalev.
ייעוץ משפטי טוב לא חייב להיות יקר, ואשמח גם אני לשמוע הצעות של חברי הפורום בנוגע לעורכי דין שהייתה להם חוויה טובה אתם.

אם אתה או בת הזוג סטודנטים יש כל מיני שירותי עריכת דין חינם לאגודות השונות

אני כנראה קצת משוחד, אבל אמא שלי עורכת דין לא רעה בכלל. ואם אני מכיר אותה (ואני חושב שאני מכיר אותה), המחירים שלה סופר הוגנים. :)
המשרד שלה באשקלון אמנם, אז לשיקולכם.

בטוח שכדאי לחסוך בעלויות של עו"ד? אני לא אומר שכל עו"ד זול הוא בהכרח רודף אמבולנסים, אבל אתה לא רוצה בייעוץ משפטי פתח לפאשלות.
ממה שלימדו אותי, בכל עיר יש בד"כ משרד עו"ד אחד שהוא הדומיננטי מכולם וכל האנשים הרציניים של העיר עובדים רק איתו. וכל היתר הם בדרך כלל בררה בלי להעליב. אז כדאי להיות מודע מי הכוכב בעיר מגוריך.

חמי היקר עו"ד מדהים, גר בשרון.
עוד לא שאלתי אותו, אבל מוכנה אם זה רציני.

כמו בכל נושא, אין תחליף לניסיון טוב. הייתי מעדיף עורך דין לא ידוע שעשה לחבר הסכם ממון והחבר התרשם לטובה, מאשר עורך דין נוצץ שאיני יודע דבר על ניסיונו בתחום בו אני צריך ייעוץ.
ג.נ.: אני עורך דין ולא מקבל לקוחות.

שאלה של בורות - חתימה על מסמך כמו הסכם ממון או צוואה מחייב נוכחות מול העורך דין? כי אם לא נושא המיקום יכול להיות non issue.
אני בעיקר מחפש חותמת גומי על נייר שאני אכתוב בעצמי. בלי לזלזל בעורכי דין - אני די בטוח ביכולת שלי לכתוב את שני אלו על בסיס תבניות ברשת והגיון בריא בצורה מספיק טובה שתהיה קבילה בבית משפט. מה שחסר זה חתימה של עורך דין כדי לתת להם תוקף.

ממה שזכור לי מלימודי המשפטים שלי, בנוגע להסכם ממון,
זוגתך לעתיד ואתה תצטרכו לאשר את המסמך מול ערכאה מוסמכת: בית משפט לענייני משפחה / בית הדין הרבני או נוטריון מוסמך.

ככה שאתם יכולים לערוך את המסמך כראות עיניכם, אך האישור הסופי ינתן רק אצל נוטריון.

מזל טוב, ד"א.

נערך לאחרונה ב:
אני בעיקר מחפש חותמת גומי על נייר שאני אכתוב בעצמי. בלי לזלזל בעורכי דין - אני די בטוח ביכולת שלי לכתוב את שני אלו על בסיס תבניות ברשת והגיון בריא בצורה מספיק טובה שתהיה קבילה בבית משפט.
אומר זאת כך - הערך המוסף של עו"ד בהקשר הזה הוא לא יכולת הניסוח הטובה, אלא ההיכרות עם החקיקה והפסיקה העדכנית לגבי דרישות צורניות ופורמליות שיוכלו למנוע מהצוואה לצאת אל הפועל. אם תחשוב על זה, מלחמות ירושה (שהינן מלחמות לא קלות כלל) לרוב מגיעות כשכל צד מתאבזר בעו"ד שעוסק בתחום והינו בקי בפרטים הללו, ולפעמים אפילו דרישה צורנית קלה יכולה לשמש בסיס לפסילת כשרות הצוואה. במילים אחרות - שווה לדעתי להוציא כמה מאות שקלים עכשיו כדי למנוע בכייה לדורות כשהיורשים אליהם רצית שיגיע הכסף לא יקבלו אותו. אבל כמו שאמרתי - זו רק דעתי.

לגבי אימות חתימה באופן כללי - למיטב ידיעתי אימות חתימה של אדם בידי עו"ד כאשר החתימה אינה מתבצעת בנוכחות עורך הדין עצמו מהווה עבירה על כללי האתיקה של המקצוע.

ממה שזכור לי מלימודי המשפטים שלי,
זוגתך לעתיד ואתה תצטרכו לאשר את המסמך מול ערכאה מוסמכת: בית משפט לענייני משפחה / בית הדין הרבני או נוטריון מוסמך.
יש ארבעה סוגי צוואות (כתב יד, עדים, רשות ושכיב מרע) - חלקם כלל לא מחייבים חתימה בהכרח. זאת בדיוק הסיבה שאני ממליץ להיוועץ באיש מקצוע - כמו שאנחנו מייעצים בנוגע להסתמכות על פרשנות הפורום לעניין מיסים בתחום הירושות בקרנות זרות.. ;)

@Glazgo, רק בקריאה שנייה ראיתי שהוא רשם על צוואה גם כן, התייחסתי אך ורק לנושא ההסכם ממון.
אערוך את תגובתי בהתאם.

@adamshalev
לא מייעץ!
אתה שואל על שני המסמכים שצופים לעתיד הכי רחוק שאפשר וצריכים להתייחס לאינספור שינויי נסיבות שאתה צופה ולא צופה היום, שלא לדבר על הדין הקיים שאני מניח שאינו מוכר לך בקשר לתוקף הסכם ממון וצוואות. אם אתה מתעקש שלא להעזר בבעל מקצוע אני ממליץ לך בחום לקרוא את חוק יחסי ממון בין בני זוג וחוק הירושה (החלק הרלוונטי לצוואות) כדי לקבל מושג איך נראים המסמכים האלו ומה צריך לעשות כדי שיהיה להם תוקף. ושוב, לדעתי, זו טעות לעשות זאת בלי ייעוץ מקצועי.
ושוב - לא מייעץ!

אפשר לנסות להעזר בעו"ד מנעמ"ת

וואו, הבאתם הרבה אפשרויות. תודה.
אני אתחיל לבדוק, ובעיקר לקבל תחושה של מחיר.

לגבי לערוך את המסמך לבד או לא - אני מאמין שעם בהכרות בסיסית עם החוק אפשר לנסח הסכם שכל עוד הוא בתוקף, יכובד ע"י בית משפט במידת הצורך.
אבל כרגע אני רק בשלב של התכנון, אחרי הביצוע אהיהי יותר חכם.

יכובד ע"י בית משפט במידת הצורך
אם אף אחד מהיורשים שלך לא יתנגד, לא יפנה לבית משפט...
ייתכן וכן.
אם אחד מהיורשים שלך יחשוב שמגיע לו יותר.
אם לא יצוץ איזה בן דוד רחוק שיטען שסעד אותך בימיך האחרונים ולכן מגיע לו X.
אם המטפלת הפיליפינית שלך לא תטען שהבטחת לה ולכן התחתנת איתה... או להיפך
אם השם של המוטבים בקופת הגמל לא יהיה שונה. (אפשר לחפש מקרים של הגרושה אוספת את כספי הגמל כי שכחו לעדכן את קופת הגמל והאשה הנוכחית לא מקבלת).
אז ייתכן ובית המשפט יבטל את כל מה שחתמתם ו/או/ יגררו לקרב של כמה שנים טובות.
אני לא עו"ד ואני מכיר משפחות שכבר שנים לא ממשות נכסים כי למרות שהדירה רשומה על שם הסבא והנכדה שנתנה את הכסף לרכוש את הדירה (שלסבא יהיה איפה לגור), מתמודדים עם הדודים, שעכשיו טוענים שסבא שילם וזה צריך להתחלק בין האחים ולא לפי צוואה שנכתבה לפני 25 שנה.
רק דוגמה קטנה.

בפעולות שהן מצד אחד חד פעמיות במהותן ומצד שני עשויות להיות מאד משמעותיות,
הייתי שם את נושא המחיר מאד נמוך בסדר העדיפויות לבחירת איש המקצוע.

שאלה של בורות - חתימה על מסמך כמו הסכם ממון או צוואה מחייב נוכחות מול העורך דין? כי אם לא נושא המיקום יכול להיות non issue.
אני בעיקר מחפש חותמת גומי על נייר שאני אכתוב בעצמי. בלי לזלזל בעורכי דין - אני די בטוח ביכולת שלי לכתוב את שני אלו על בסיס תבניות ברשת והגיון בריא בצורה מספיק טובה שתהיה קבילה בבית משפט. מה שחסר זה חתימה של עורך דין כדי לתת להם תוקף.

אהלן
הייתי בסרט הזה
סיימתי לימודי משפטים אז אמרתי לעצמי, למה לא לכתוב הסכם ממון לבד
יש לי יכולת ניסוח לא רעה בכלל
ישבתי כמה ימים וכתבתי 4 עמודים עם כל מה שחשבתי לנכון, ואחרי קריאה של מלא חומר בנושא
בכל זאת הלכתי לעורך דין להתייעץ ושיעבור על זה. הוא עבר על מה שכתבתי וצחק על זה
כמה אלפי שקלים ושבוע אחרי קיבלתי 15 עמודים שהמרחק בין מה שאני כתבתי לבינם הוא בערך כמו בין תלמיד כיתה א' לבין שיקספייר
בנוסף, רצוי גם לאשר בבית משפט, גם אם לא נשואים, זה מוריד משמעותית את הסיכון לפסילת ההסכם אחרכך בכל מיני טוענות.

אל תעשה שטויות

אה, ולך למישהו שזה תחום ההתמחות שלו, לא למישהו שגם עושה נזיקין ומעביר דירות בטאבו על הדרך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42
B מה ההבדלים בין שירותי תוכנת/אתר "אלפי" ל- "נומרוטק"? מיסים 1
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
flower מרשם ידני - מכבי שירותי בריאות אוף טופיק 8
TheOneTech שירותי אחסון דברי ערך במגירות פרטיות צרכנות פיננסית 9
stamEhad BloxTax - שירותי מיסוי עבור קריפטו. האם מישהו התנסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
י שירותי היעוץ Motley Fool. האם אתם ממליצים? שוק ההון 48
ש שירותי בריאות צרכנות פיננסית 7
Sesquiterpene שירותי ענן לגיבוי וגישה מרחוק - התלבטות אוף טופיק 13
Res Cogitans בקשת מעסיק מעובד לשלם עבור שירותי סליקה של סוכן צרכנות פיננסית 0
מרק סרפדים שירותי ייעוץ מס וראיית חשבון + הצהרת הון שוק ההון 1
amidar שירותי טלויזיה מבוססי אינטרנט - להורים בני שישים פלוס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
wa11a רשות ניירות ערך אוסרת על אינטראקטיב לתת שירותי מטבע שוק ההון 49
מ ביטוח רכב - שירותי דרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
A שירותי ראיית חשבון צרכנות פיננסית 2
V מגדל שירותי בורסה ו IBI מתמזגות? שוק ההון 5
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
the_newbie עורך דין הגירה לאמריקה אוף טופיק 2
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
מ פינוי בינוי - לקיחת עורך דין נוסף נדל"ן 5
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7
שם משתמש בעייתי איך שוכרים דירה? האם חייבים עורך דין? צרכנות פיננסית 16
A העברה ללא תמורה - מקרקעין - העברה במתנה. עלויות עורך דין? נדל"ן 6
ת עורך החוזה מעוניין לערוך חוזה על נייר בטחוני אוף טופיק 1
ע ביטוח לאומי טופס 627 גרסא של עורך דין מיסים 0
S מחפש המלצה על עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית אוף טופיק 3
ד לימודי משפטים כדי להיות עורך דין אוף טופיק 76
ס המלצה על עורך דין נדל"ן 0
E עורך דין לתיק בהוצל"פ אוף טופיק 0
ה איך למצוא\לבחור עורך דין? אוף טופיק 14
עומר יש עורך דין בקהל? צרכנות פיננסית 22
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
N תביעה קטנה נגד מס הכנסה - המלצות לעורך דין מיסים 5
K עורכי דין מה איתם? אוף טופיק 49
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
שם משתמש בעייתי מה דין כספים מהשקעה דרך בנק זר? מיסים 9
F יש עתיד היום לעורכי דין ? אוף טופיק 59
ל דין קופת גמל הונית שוק ההון 4
1337justme 'ניגוד אינטרסים' בפינוי בינוי עם עורכי דין נדל"ן 24
S עריכת דין התפתחות אישית 17
ט התייעצות בקשר לעורך דין שנעלם אוף טופיק 20
amit האם אפשרי לבטל דוח תנועה בבית דין ללא שימוש בעורך דין? אוף טופיק 41
amit עורכי דין בקהל, האם ניתן ל... אוף טופיק 2
Y הוראות דין זר- היבטי מיסוי - הודעה שהתקבלה מהבנק מיסים 10

נושאים דומים

Back
למעלה