אהלן,
קראתי בעיון את התגובות לשרשור הזה בחמש השנים האחרונות ורבות מן השאלות שלי נענו, אך יש עדיין כמה שאלות פתוחות עבורי:
1. אני משלם כרגע דמי ניהול של 0.54% בקרן ההשתלמות המנוהלת שלי. הציעו לי בגלובל נט 0.35%. בהנחה שאני מעוניין לקנות מדד אירי מחקה S&P בבורסת לונדון (קניה בדולרים, CSPX שם הנייר), האם משתלם לי לעבור לניהול של קרן IRA? לא הצלחתי להבין איך זה משפיע מבחינת מיסוי דיבידנדים וכו'. אציין כי לא מפריעה לי ההתעסקות בהקמת קרן IRA ובניהול שוטף שלה.
2. האם יש מקום שמציע קרן IRA מלבד גלובל נט בימים אלו? בדקתי את כל שמצאתי והתשובות הן כדלקמן:
* גלובל נט - פעילים ומציעים הקמת קרן IRA
* הפניקס - לא מציעים יותר את השירות
* מיטב דש - מינימום חצי מיליון הפקדה פר ת.ז
* קל גמל (SLICE) - ממתינים להחלטת בית משפט שתוציא אותם מהקפאה בתחום. לפי הנציג שענה לי - בשל התנהלות קלוקלת של החברה.
* מגדל - אין אופציה לניהול עצמאי של IRA
משתלם כלכלית כן, השפעה בסכומים גדולים זה כנראה לא יעשה (סדר גודל של בערך 0.5 אחוז)
היתרונות בגדול:
1. המדד שאתה רוצה בגלל המיסוי דיבדנדים האירי שהוא 15 אחוז במקום 25-30 בארץ ובארהב שזה מה הקרן השתלמות מנוהלת מחכה מדד SP500 בארץ תשקיע
ההפרש במיסוי הזה שווה בערך 0.3-0.375 תשואה עודפת לקרן אירית (תלוי מה החלוקת דיבדינד באחוזים באותה שנה של הSP500)
2. דמי ניהול יותר נמוכים, נכון שעם מיקוח טוב תוכל אולי להגיע במנוהלת גם ל0.35, בIRA תוכל כנראה להגיע ל0.2-0.25 אחוז בהמשך שהצבירה תגדל קצת או שתתגבר התחרות בתקווה
3. יעילות מזומן, בגדול בגלל שאתה אדון לעצמך אתה יכול לשמור על יתרת מזומן יותר נמוכה ממה שקרן מנוהלת תקיח וזה אמור לתת תשואה עודפת לאורך זמן
4. דמי ניהול נסתרים, בקרן השתלמות מנוהלת יש בנוסף לדמי ניהול דמי תפעול שוטף - בגדול עוד 0.1-0.2 בשנה שזה העלויות קניה אחזקה ומכירה של הני"ע לבית ההשקעות, בהנחה שאתה קונה ומחזיק - לרוב יצא לך קצת יותר תלוי איזה נייר תקנה
החסרונות בגדול:
1. כאב ראש במעבר הזה - יכול לקחת גם חצי שנה
2. התעסקות וקניה חודשית והרבה פעמים לא ניתן לקנות כל חודש (כי התקרה היא 1500 שמופרש לקרן השתלמות והרבה מדדים מעל הסכום הזה)
כמובן שלא יועץ ולא מוסמך וזו דעתי האישית
אני עברתי לפני 3-4 שנים ובהחלט מרוצה - אבל גם נהנה מההעסקות הזאת (-:
נ.ב.
המקום שמחזיק לך את הIRA די שקוף לך ואין לך ממש ממשק מולו, אתה בעיקר עובד מול הברוקר שלך (אצלי לדוגמא זה בנק לאומי - ומאוד נוח)