Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
מדהים שאף אחד לא ענה.
עלי לציין שגם בתי ההשקעות שפניתי אליהם נאלמו. אלה שחזרו, החזירו תשובה שלילית.
מחזורי הפעילות הם הפרמטר העיקרי. למשקיעים כמוני, שמבצעים מספר מצומצם של פעולות, אין הנחות.
מדהים שאף אחד לא ענה.
עלי לציין שגם בתי ההשקעות שפניתי אליהם נאלמו. אלה שחזרו, החזירו תשובה שלילית.
מחזורי הפעילות הם הפרמטר העיקרי. למשקיעים כמוני, שמבצעים מספר מצומצם של פעולות, אין הנחות.
לדעתי אף אחד לא יריב על מישהו שיצטרך תמיכה בפתיחת החשבון שעולה יותר מכל העמלות שלו לשנים הקרובות.
קח בחשבון שהרווח שלהם עליך הוא לא נתון של גודל התיק (אין דמי ניהול באחוזים) אלא רק עמלות של פעולות.
אתה צריך להיראות לקוח אטרקטיבי, בניגוד לבנק שעושה לא מעט כסף כ-% מגודל התיק בבית השקעות חיים בעיקר על כמות פעולות. אף אחד לא יתלהב מלקוח שמחזיק ב-ETF ומאזן במקרה הטוב פעם בשנה. אז תספר להם את מה שהם רוצים לשמוע. איך תידע מה זו עמלה טובה, כאשר אחרי כמה סבבי טלפונים תגיע ל-2 בתי השקעות עם ההצעות הכי אטרקטיביות ובסוף תילך עם הזול ביותר.
אז קיבלת תשובות וגם אני ורבים מהחברים כאן משלמים מחיר דומה לתיקים מעל 1M.
לכן אולי כדאי לנסח את השאלה - האם ניתן לשלם פחות מ 0.09% על קניה/מכירה ואם כן היכן?
אגב, כנקודת ייחוס לעמלות מסחר בארץ אפשר לקחת את חשבונות ה-IRA, היות ועד כמה שאני יודע מטעמי רגולציה עמלות המסחר מול בורסת תל אביב חייבות להיות זהות למה קרנות ההשתלמות המנוהלות משלמות (כלומר התנאים לכל קרנות ההשתלמות של אותו הגוף צריכים להיות זהים) - ולכן זה מייצג את העלות ללקוח מוסדי / חבר בורסה מול הבורסה.
למשל בתנאי ה-IRA מול הלמן-אלדובי שהתארגנו פה, עמלות הק/מ למניות בארץ הן 0.06%. מה שאומר שה-0.09% בחשבון השקעות רגיל לא משאיר מרווח רווח גדול מדי גם ככה. עם זאת הלמן-אלדובי הם לא חבר בורסה בעצמם אלא פועלים דרך בנק מזרחי. לפי הפוסט כאן, העמלות של מיטב דש (שהם כן חבר בורסה) ב-IRA הם 0.04% למניות בארץ.
אני גם כן לא הצלחתי לרדת מהמחיר הזה. אני מניח ששווה לבדוק איזה בתי השקעות נותנים קנייה / מכירה ללא עמלה עבור קרנות מחקות (כשאני פתחתי את החשבון במיטב לא עשיתי את זה ובדיעבד עם הקרן החדשה שלהם של סל מניות העולם יוצא לי משתלם - בצורה הזו אני קונה את הקרנות האמריקאיות רק פעם בשלושה חודשים כאשר מתקבלים הדיבידנדים)
בכל אופן הנה נתון מעניין (ייתכן שלא מעודכן)
הבורסה לניירות ערך גובה מחברי הבורסה על כל פעולת קניה או מכירה של מניות עמלה בגובה 0.0035% ( עמלת מינימום 1.12 שח מקסימום 112 שח)
על אג״ח עמלה הנעה בין 0.001% על ממשלתי ל0.0027% על קןנצרני.
הבורסה גובה דמי ניהול שנתיים בסך של 0.0007% משווי ניירות הערך. לדוגמא בתיך ניירות ערך בשווי 100 אלף נגבית עמלה שנתית בסך של 70 אגורות.
טיעון מעט מוזר.
הרי מטרת הפורום לשתף את החברים במידע כדי שכווולם יחסכו כסף.
יש כאן בפורום המון מידע על בתי השקעות ועמלות שהחברים מנדבים ורק כבודו 'שומר סוד' לעצמו...
לכן, לדעתי הסוביקטיבית לחלוטין ושאינה משקפת את דעתם של שאר הסולידים מהפורום, השרשור שלך ממש לא רלוונטי לפורום הזה.
yossik, אין כאן שמירת סוד וכל מי שירצה לשאול בפרטי, יוכל לקבל את שם בית ההשקעות. אין לי עניין להיות משווק של בית השקעות זה או אחר.
מטרת השרשור היתה לשתף במידע לגבי היכולת להוריד את העמלות. c881, לא הבנתי את התגובה שלך. מבחינתי מה שאני מקיים זה מה שאני דורש מעצמי. לא ציינתי ולא ביקשתי לציין שמות של בתי השקעות אלא לייצר שיתוף בנושא גובה העמלות שניתן להשיג.
שימו לב שבIRA גובים דמי ניהול מאוד גבוהים לעומת מה שגובים בתי השקעות במסחר עצמאי, כלומר בIRA כבר הרוויחו ממך אפילו אם לא עשית שום פעולה לעומת בתי השקעות או בנקים (שבתיקים בסדר גודל כזה אתה לא אמור לשלם דמי משמרת בכלל) שירוויחו ממך רק אם תעשה פעולות. לכן התמחור שונה.